mati9423 20.11.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam odkładałem z tygodnia na tydzień mój remont w pokoju aż w końcu zdecydowałem się ze czas by to nastąpiło.Dzis rano chciałem zedrzeć farbę ze ścian zakupiłem nawet taka skrobaczkę z żyletka i w sklepie pan powiedział ze mogę śmiało zdrapać farbę nie zależnie od nawierzchni. I tu pojawia się problem to nie chce zejść na ścianie mam połozy jakiś tynk piaskowy i ta skrobaczka sobie nie daje rady co mogę zrobić możne jakoś osunąć to chemicznie???Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 20.11.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Kup zwykłą szpachelkę i do dzieła. Pytanie jaką farbę masz na ścianie? Tynk piaskowy = klasyczny cementowo-wapienny, czy chodzi Ci o jakiś ozdobny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 20.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Nie drapiesz aby na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati9423 21.11.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Nie wałsnie spryskiwaczem po połynie do okien tynk na scianach to klasyczny napewno nie wapienny a farbe na scianie mam lateksowa z firmy Nobiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b3s 25.11.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 jeżeli to nie jest farba olejna to czy wogóle jest sens drapać do żywego ścianę może wystarczy po prostu użyć gruntu głęboko penetrującego, chyba że tynk który planujesz położyć ma specjalne wymagania co do podłoża i przyczepności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popo_ 25.11.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 jeśli już trzeba skrobać to polecam lepszy przyrząd do tego typu prac jest zbijak do lodu tu link przykładowy : http://allegro.pl/lopata-do-sniegu-zbijak-do-lodu-mocny-i2775283777.html , po zaostrzeniu na szlifierce fajnie skrobie ale wiadomo że takie skrobanie do lekkich prac nie należy i zależne od przyczepności do podłoża. Ja osobiście zeskrobałem warstwę gładzi z tynku i dało rade. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts