jarecki221 20.11.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam, Mam problem z zapowietrzającymi się grzejnikami na poddaszu dlatego założyłem temat. Otóż wyremontowałem sobie w tym roku poddasze użytkowe jednakże zapowietrzają mi się grzejniki ( 4x alu żeberka + drabinka w łazience). Niestety nie pomyślałem i zlikwidowałem odpowietrzniki pionu (nad grzejnikami) i teraz piony ( 3 piony) zakończone są grzejnikami. W każdym jest standardowy odpowietrznik (mała, odkręcana śrubka) przy czym takie odpowietrzanie czasami nic nie daje (leci woda, a grzejnik nadal jest zimny) Czy montaż automatycznego odpowietrznika na każdym grzejniku rozwiąże sprawę? Kocioł ekogroszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 20.11.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 A w którą stronę są spadki na rurkach łączących grzejnik z pionem? jeśli tego nie sprawdziłeś to prawdopodobnie zostało powietrze w rurkach zasilania przy pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 20.11.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Zaluz automatyczne odpowietrzniki przy grzejnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts