Robi25 20.11.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Witam. W tym roku był budowany dom. Na ścianach pojawiają się mokre plamy/zacieki. Mokre pustaki są również od wewnątrz. Proszę o informację czy to normalne? Jeśli nie to co może być tego przyczyną? Pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2012 przez Robi25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.11.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Są to normalne plamy po deszczu, nie ma się czym przejmować. Tak to wygląda na ceramice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 21.11.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) No tak tylko czemu od środka też jest dużo pustaków mokrych? A oto większe zdjęcie. Edytowane 21 Listopada 2012 przez Robi25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 29.11.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 No czemu ? Bo był duży deszcz Dla mnie nie ma tu nic nadzwyczajnego, jest normalne zjawisko w domach w stanie surowym otwartym budowanych z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 05.12.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 No czemu ? Bo był duży deszcz Dla mnie nie ma tu nic nadzwyczajnego, jest normalne zjawisko w domach w stanie surowym otwartym budowanych z ceramiki. Witam. Podobny zaciek mam na ścianie wewnętrznej od której zaczyna się komin wentylacyjny. Zaciek jest centralnie pod kominem i zwęża się do dołu. Albo mam jakieś skrzywienie na punkcie mokrych ścian, albo faktycznie gdzieś cieknie. Kominy obrobione blachą. Tylko tak myślę, że jest dużo domów z kominami otwartymi od góry i nic na ścianie nie widać więc jeśli u mnie do środka komina podczas opadów wlewała by się woda to chyba też nie powinno być śladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 11.12.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Problem wiele razy poruszany. Komin z cegły dziurawki lub nieprawidłowe fugowanie lub zła obróbka blacharska albo wszystko razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 15.12.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Problem wiele razy poruszany. Komin z cegły dziurawki lub nieprawidłowe fugowanie lub zła obróbka blacharska albo wszystko razem. Komin systemowy Leiera. Od góry zaślepiony, obróbka blacharska. Dzisiaj jak popadał deszcz to ściany na drugiej kondygnacji są bardzo mokre od zewnątrz i trochę mniej wewnątrz. Od wewnątrz na ścianach i drugim stropie szron. Ściany z porotherm 30. Dziwne jest to, że mokre ściany przeważnie są na piętrze. Parter w większości suchy. Czemu się tak dzieje. Boję się, że wilgoć potem będzie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts