Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont stropu drewnianego

Recommended Posts

Witam serdecznie

przymierzam się do remontu stropu drewnianego, ponieważ nie jest ocieplony no i starsznie skrzypi gdy ktoś chodzi w pomieszczeniach na piętrze.

Obecnie nie wiem jak jest zrobiony strop ponieważ dom kupilem parę lat temu i nie mam dokumentacji.

Strop na legarach o wymiarach 6x16cm układane co 69 cm

Prosze o porade jakiej grubości położyc płyty OSB, czy strop uniesie taki ciężar? Czy wszystko dobrze zaplanowałem?

1. legary 6x16cm

2. guma

3. wełna akustyczna (pomiedzy legary)

4. płyta OSB cm?

5. wełna mineralna twarda 2cm

6. płyta OSB cm?

7. panele

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Witam serdecznie

przymierzam się do remontu stropu drewnianego, ponieważ nie jest ocieplony no i starsznie skrzypi gdy ktoś chodzi w pomieszczeniach na piętrze.

Obecnie nie wiem jak jest zrobiony strop ponieważ dom kupilem parę lat temu i nie mam dokumentacji.

Strop na legarach o wymiarach 6x16cm układane co 69 cm

Prosze o porade jakiej grubości położyc płyty OSB, czy strop uniesie taki ciężar? Czy wszystko dobrze zaplanowałem?

1. legary 6x16cm

2. guma

3. wełna akustyczna (pomiedzy legary)

4. płyta OSB cm?

5. wełna mineralna twarda 2cm

6. płyta OSB cm?

7. panele

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Ad czerwone, proszę uściślić wykorzystanie pomieszczeń "na piętrze":

Sprzeczne dane - skoro ktoś chodzi to pomieszczenia zamieszkane /ogrzewane zimą?/ to po co ocieplenie?

A jak niezamieszkane to jak może przeszkadzać chodzenie raz na miesiąc w czasie wycieczki na strych ?