adamoskyinteria.pl 20.11.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam serdecznieprzymierzam się do remontu stropu drewnianego, ponieważ nie jest ocieplony no i starsznie skrzypi gdy ktoś chodzi w pomieszczeniach na piętrze.Obecnie nie wiem jak jest zrobiony strop ponieważ dom kupilem parę lat temu i nie mam dokumentacji.Strop na legarach o wymiarach 6x16cm układane co 69 cm Prosze o porade jakiej grubości położyc płyty OSB, czy strop uniesie taki ciężar? Czy wszystko dobrze zaplanowałem? 1. legary 6x16cm2. guma 3. wełna akustyczna (pomiedzy legary)4. płyta OSB cm?5. wełna mineralna twarda 2cm6. płyta OSB cm?7. panele Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoskyinteria.pl 20.11.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 plik graficzny do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.11.2012 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam serdecznie przymierzam się do remontu stropu drewnianego, ponieważ nie jest ocieplony no i starsznie skrzypi gdy ktoś chodzi w pomieszczeniach na piętrze. Obecnie nie wiem jak jest zrobiony strop ponieważ dom kupilem parę lat temu i nie mam dokumentacji. Strop na legarach o wymiarach 6x16cm układane co 69 cm Prosze o porade jakiej grubości położyc płyty OSB, czy strop uniesie taki ciężar? Czy wszystko dobrze zaplanowałem? 1. legary 6x16cm 2. guma 3. wełna akustyczna (pomiedzy legary) 4. płyta OSB cm? 5. wełna mineralna twarda 2cm 6. płyta OSB cm? 7. panele Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Ad czerwone, proszę uściślić wykorzystanie pomieszczeń "na piętrze": Sprzeczne dane - skoro ktoś chodzi to pomieszczenia zamieszkane /ogrzewane zimą?/ to po co ocieplenie? A jak niezamieszkane to jak może przeszkadzać chodzenie raz na miesiąc w czasie wycieczki na strych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoskyinteria.pl 21.11.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dom parterowy z poddaszem użytkowym. na górze mam zrobioną sypialnie, pokój i łazpienkę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoskyinteria.pl 23.11.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Czy ktoś pomoże z fachowców? czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts