titan 20.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam.Jak wyrównać strop łukowy kleina? Jest to cegła położona na sztorc na długim boku, czyli wersja nie najsłabsza.Wcześniej był żużel z trocinami a na to podłoga z płyt na legarach.Teraz chciałbym zrobić podsypkę z keramzytu tak ok 5-7 cm ponad szczyt łuku, a na to wylewka ok 5 cm.Tylko mam obawy co do wytrzymałości takiego stropu.Ale podłogi na legarach tez nie chcę.Czy jest jakieś lżejsze rozwiązanie, ale zakończone wylewką?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 21.11.2012 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam. Jak wyrównać strop łukowy kleina? Jest to cegła położona na sztorc na długim boku, czyli wersja nie najsłabsza. Wcześniej był żużel z trocinami a na to podłoga z płyt na legarach. Teraz chciałbym zrobić podsypkę z keramzytu tak ok 5-7 cm ponad szczyt łuku, a na to wylewka ok 5 cm. Tylko mam obawy co do wytrzymałości takiego stropu. Ale podłogi na legarach tez nie chcę. Czy jest jakieś lżejsze rozwiązanie, ale zakończone wylewką? Pozdrawiam. Tak jest lżejsze rozwiązanie-zlecić opinię techniczną i projekt . Wtedy przynajmniej będzie pewność, że ktoś to przeliczy i na głowę nikomu nie spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titan 21.11.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Projekt jest na podłoge na legarach, ale dla mnie drewnian a podłoga to porażka :/Powierzchnia 8,5x4,5 m. Wychodzi ok 8-10 m3 keramzytu. Z tego co sie orjetuję to te stropy wytrzymałość maja dobrą, więc chyba nie powinno byc źle.Z projektantem nie mam już kontaktu (wyjechał za granicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 21.11.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 nikt nie wezmie tutaj odpowiedzialnosci za to co tam zrobisz z tym stropem :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titan 21.11.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 No wiem. Chciałbym tylko znac opinie tych co cos takiego robili.Projektant zrobił tak jak było kiedyś nie przykładając sie do tego.Zużel z trocinami też troche ważył, więc moim zdaniem powinno byc ok,ale chciałbym poznac inne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 21.11.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam. Jak wyrównać strop łukowy kleina? Jest to cegła położona na sztorc na długim boku, czyli wersja nie najsłabsza. Wcześniej był żużel z trocinami a na to podłoga z płyt na legarach. Teraz chciałbym zrobić podsypkę z keramzytu tak ok 5-7 cm ponad szczyt łuku, a na to wylewka ok 5 cm. Tylko mam obawy co do wytrzymałości takiego stropu. Ale podłogi na legarach tez nie chcę. Czy jest jakieś lżejsze rozwiązanie, ale zakończone wylewką? Pozdrawiam. Zamiast keramzytu może być perlit ale to jest dosyć "charakterny materiał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titan 21.11.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Mam możliwość kupna keramzytu po bardzo atrakcyjnej cenie , a z perlitem w mojej okolicy jest problem. Czy nikt nie podsypywał keramzytu na stropie łukowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titan 22.11.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Aby nie zaczynać nowego tematu. Czy tak zrobiony strop jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts