Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym możemy zastąpić ścianę

mycha.

Recommended Posts

Mycha: ha, jak słoneczna, to faktycznie szkoda trochę... Ale ci sąsiedzi z miarką w łapie nie nastrajają i raczej byłbym na Waszym miejscu zachowawczy w tym względzie.

Marika: staram się - pesymistycznie myśląc, to dom Twojej siostry by akurat wpadł na listę domów do kontroli terenowej przez PINB ;) I to kilkukrotnie...

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja od strony sąsiada mam obie łazienki z pustakami szklanymi (właśnie będę murować na dniach). I będę miała na 1 cm fugę, bo tak jest przygotowany otwór. Ale podobno murowane na styk wyglądają lepiej - prawie jak okno. Może rozważysz? Jest wielu przeciwników luksferów czy tam pustaków na forum, bo estetyka ble, bo współczynnik U słaby itd - ale czasem to jest jednak rozsądne wyjście. Można wybrać takie całkiem przezroczyste, bez chmurki, wzorków, czegokolwiek, można wybrać większy rozmiar (widziałam 24x24) - i coraz bliżej wyglądu okna się robi :)

Ja od strony sąsiada mam obie łazienki z pustakami szklanymi (właśnie będę murować na dniach). I będę miała na 1 cm fugę, bo tak jest przygotowany otwór. Ale podobno murowane na styk wyglądają lepiej - prawie jak okno. Może rozważysz? Jest wielu przeciwników luksferów czy tam pustaków na forum, bo estetyka ble, bo współczynnik U słaby itd - ale czasem to jest jednak rozsądne wyjście. Można wybrać takie całkiem przezroczyste, bez chmurki, wzorków, czegokolwiek, można wybrać większy rozmiar (widziałam 24x24) - i coraz bliżej wyglądu okna się robi :)

To czekam z niecierpliwością na zdjęcia :)

z tego co wiem to polring - firma z wroclawia wykonuje takie oszklenia. Mają strone intenetową polring.pl

widziałam kiedyś w architekturze murator ładną willę w której zewnetrzna ściana była z profilitu

izolacyjność chyba 1,8, ale nie jestem pewna

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Też miałam podobny problem, chciałam doświetlić garaż ale nadzór budowlany sie nie zgodził.

Więć zrobiłam w pionie doświetlenie z pustaków szklanych ogniowych. Cena co prawda wysoka ale był warto i całkiem nieźle wygląda.

Dzwoń do glasspolu tam Ci wszystko wyjasnią i doradzą.

• 1 year później...