Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie!!! :welcome:

Jestem tu częstym bywalcem od ponad 3 miesięcy. Forum jest moim źródłem informacji i inspiracji.

Galerie jakie miałam tu okazje oglądać częściowo doprecyzowały mój wstępny projekt.

Nie buduję ani nie urządzam domu, bo nie bardzo się do mieszkania w domu z mężem nadajemy.

Kupiliśmy właśnie mieszkanie 130 m2. Jest w nowoczesnym budynku, ale ma 3 m wysokości i to pozwala mi na urządzenie go w moim ulubionym stylu…. Najogólniej miłym i przytulnym ;)

No właśnie i tu miałam dylemat – styl retro takie nasze poczciwe 20-lecie międzywojenne czy styl angielski.

Dość długo stałam w rozkroku. W końcu postawiam na styl angielski, ale taki wygładzony.

Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii o stylu angielskim dostosowanym do miejskiego wnętrza .

Będę wdzięczna za krytykę i sugestie, a i pochwały będą mile widziane

makatka_dzien dobry.jpg

Edytowane przez illusjon

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwotnie mieszkanie zakładało małą "garderobę" przy wejściu do mieszkania z wejściem z niej do pomieszczenia gospodarczego z pralnią. druga malutka garderoba jest przy sypialni. Półwysep w kuchni zaczynał się ścianą postawioną niemal na środku salonu.

G_65_AAA_czysty.jpg

Układ mieszkania pozwala na wydzielenie części dziennej, roboczej i prywatnej. Poprzestawiałam ściany tak żeby powstała 1 duża garderoba powstała z dotychczasowej + pom. gospodarczego i z powierzchni uzyskanej z przesunięcia w głąb łazienek kosztem powierzchni tej przy sypialni. Pomieszczenie gospodarcze, bardziej rozumiane jako pomieszczenie na bieliznę pościelową, torby, buty itp. powstanie w małej garderobie przy sypialni.

G_65_AKTUALNY_czysty.jpg

Właśnie kładą się podłogi w łazienkach i lada chwila zaczną w przedpokojach i garderobach. Podłoga dębowa już zamówiona.

Wreszcie wyprowadzę się z chłodnego nowoczesnego mieszkania do przytulnego kącika. Poprzednie mieszkanie urządzone było pod wpływem koleżanek które w szkle i aluminium dobrze się czują. Myślałam, że się przyzwyczaję, ale ja chyba mam w genach drewno i kamień oraz kolory "ziemi".

Dlatego chociaż targają mną rozterki postanowiłam nie korzystać z pomocy profesjonalnego architekta. Nawet jeśli popełnię błędy (na 100%) to będą moje.

Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć zaplanowany efekt.

Ale samej jest bardzo trudno (mąż nie bardzo czuje się w aranżacji pomieszczeń), więc mam nadzieję, że będę mogła liczyć na Wasze wsparcie i pomoc.

Witaj serdecznie

Miło mi Cię przywitać jako pierwsza i coś czuję, że będę często do Ciebie zaglądać:) Zdecydowanie klarują się moje ukochane klimaty - ciepło rodzinnie i przytulnie....czekamy na więcej!!!

pozdrówka gorące:bye:

Serdecznie dziękuję. Zapraszam. Z góry dziękuję za słowa komentarza :rolleyes:

http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/texts/mini-graphics-texts-449011.gif

zapowiada sie pięknie, przepieknie; angielska klasyka, moje ulubione wnętrza

i kawałek mugatkowej łazienki widać :wiggle:

podłoga w przedpokoju piękna, to płytki vives?

Tak w przedpokoju podłoga ułożona będzie z Vivesów z serii 1900.

Ponieważ jest to mieszkanie a nie dom chciałam osiągnąć efekt "starek kamienicy" i żeby wszędzie nie było czarno-biało.

Do tej podłogi będą wysokie białe listy przpodłogowe a pod sufitem listwy 8 cm i szare ściany....

Taki plan :wiggle: zobaczymy co z realizacją :confused:

illusion i ja z wielka przyjemnościa bede podgladała Twoje poczynania :) Całkiem moje klimaty, choć może u mnie bedzie mniej "elegancko" w każdym razie mugatowa łazienka z plytkami heksagonalnymi już jest na pół gotowa ;) Bardzo mi sie podoba podłoga w holu i dębowe deski oczywiście też. U mnie będą klasyczne 11 cm.

illusion i ja z wielka przyjemnościa bede podgladała Twoje poczynania :) Całkiem moje klimaty, choć może u mnie bedzie mniej "elegancko" w każdym razie mugatowa łazienka z plytkami heksagonalnymi już jest na pół gotowa ;) Bardzo mi sie podoba podłoga w holu i dębowe deski oczywiście też. U mnie będą klasyczne 11 cm.

Kamilcia, czy będzie elegancko, to się jeszcze okaże. Chciałabym osiągnąć... no właśnie jak to ująć ...

Ponieważ jest to mieszkanie nie mogę wiernie odtworzyć w nim stylu angielskiego właściwego bardziej dla szeregowców czy domów wolnostojących. Podobnie jest ze stylem prowansalskim. Nasze 20-lecie międzywojenne jest niestety dość ciemne i ciężkie.

Chcęwięc stworzyć cos pomiędzy.

Powiedzmy KLIMAT STAREJ KAMIENICY Z ODŚWIEŻONYM ANGIELSKIM LOOKIEM

Czy to jest w ogóle możliwe do realizacji? Nie wiem. Mam nadzieję, że wszystkie moje pomysły na końcu będą stanowiły całość, która będzie miła, przytulana, pachniała domem ale cechowała się też stylem miejskim UFFFFFFFFF

:welcome:

Przyszłam i ja się przywitać :wiggle:

Będę podglądać z ciekawością co stworzyłaś i co jeszcze stworzysz ;)

Pozdrawiam :)

Witam się i ja:)

Piękne, duże mieszkanie się szykuje:) Będę gościem jeśli pozwolisz:)

Beata:)

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam, każdy jest mile widziany.

Długo się zastanawiałam, czy założyć własny wątek. Nie myślałam, że to takie fajne dzielić się z innymi swoimi pomysłami i emocjami, a z czasem może i doświadczeniem... :confused: :lol2: