Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Ilutku:)

Przyszłam pooglądać bibliotekę z żyrandolem....bajka!!!!!

A komoda też bardzo mi się podoba...cudna.....potrzeba mi takiej na hol ale nie mam na razie kasy.....

Takich atrakcji z firmą współczuję.....Fajnie, że woda już leci:)

Buziaczki posyłam :)

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilu miałam chwilkę żeby nadrobić :)

No bajka, pięknie jest!!!!!!!!!

I już naprawdę domowo :)

Biblioteka powaliła mnie na kolana - kolor drewna z książkami wygląda cudnie :rolleyes:

Żyrandol pięknie zdobi :yes:

No ale komoda z samochodami -WYMIATA!!!! mój Igi nigdy by od Ciebie nie wyszedł :lol2:

Współczuję przejść z kranem :sick: :mad:

Pozdrowionka zostawiam :bye:

Hej Anulka :hug:

jestem i żyje:D Szkoda, ze Cie tak mało na fm- mam nadzieję, ze komp zostanie wkrótce naprawiony...

Współczuję przeżyć z kranem:hug: nie denerwuj się, bo nie warto. Patałachy i tyle:mad: Zrób im porządną reklamę w sieci- on jeszcze nie wiedzą co to znaczy siła forum:lol2::lol2:

Kochana u Ciebie jak zwykle przepięknie i lampa i komoda boskie:jawdrop::jawdrop:

Wszystko mi się u Ciebie podoba- nawet polubiłam kwiatki w sypialni- bardzo Ci się sypialnia udała- iście w angielskim stylu:cool:

Wszystko masz super dopracowane i przemyślane- możesz być z siebie dumnahttp://www.crashfans.pun.pl/_fora/crashfans/smilies/[dblpt]klaszcze[dblpt]http://www.crashfans.pun.pl/_fora/crashfans/smilies/[dblpt]klaszcze[dblpt]

Zostawiam weekendowe buziaki :hug:

Illusjon - świat jest mały, ja się do nich wybierałam bo mają moją wymarzoną kuchnię! No to resztę będę też podglądać...

mogę zapytać czemu kuchni od nich nie brałaś?

Karram

No to prawda, że swiat jest mały, z drugiej strony wieści o dobrych fachowcach same się roznoszą. :yes:

A co do kuchni...

Nie brałam od nich, bo specjalizują się w takich tradycyjnych, typowo angielskich.

Owszem robią też nowoczesne i też fajnie im wychodzą.

Ja chciałam mieć coś pomiędzy a w dodatku mój mąż po całym tygodniu zarządzania ludźmi twierdzi, że jak sobie przez weekend pogada z garnkami to mu się lepiej robi. Kuchnia to jego królestwo.

Niestety nie posiada "rozbudowanej" wyobraźni przestrzennej i musiał zobaczyć chociaż zbliżoną kuchnię do tej, którą chcieliśmy, na żywo, a u tych Panów to nie byłoby możliwe.

Dlatego braliśmy kuchnię od dużej ogólnopolskiej firmy, która trochę podobną miała w salonie.

przeczytałam 54 strony:yes: - no i piękne masz mieszkanie, podłogi cudne, kuchnia, łazienka, salon, wszystko mi się podoba:yes:

gratuluję!

Bardzo serdecznie dziękuję za komplementy. Cieszę się, że Ci się spodobało u mnie.

Zapraszam częściej :yes:

Hej Ilutku:)

Przyszłam pooglądać bibliotekę z żyrandolem....bajka!!!!!

A komoda też bardzo mi się podoba...cudna.....potrzeba mi takiej na hol ale nie mam na razie kasy.....

Takich atrakcji z firmą współczuję.....Fajnie, że woda już leci:)

Buziaczki posyłam :)

Boguś,

Bardzo się cieszę, że komoda oraz biblioteka z oświetleniem (wreszcie) się spodobała.

Mam nadzieję, że już wkrótce i u Ciebie będziemy mogli podziwiać nową komodę. :yes:

Tymczasem podziwiałam u Ciebie ogród i obśliniłam się na widok placka z truskawkami... slinic_2.gif

Ilu miałam chwilkę żeby nadrobić :)

No bajka, pięknie jest!!!!!!!!!

I już naprawdę domowo :)

Aguś

Do domowości jeszcze sporo brakuje. Ale sama wiesz po sobie, że drobiazgi nadające klimat zabierają najwięcej czasu :cool:

Biblioteka powaliła mnie na kolana - kolor drewna z książkami wygląda cudnie :rolleyes:

Żyrandol pięknie zdobi :yes:

Bardzo serdecznie dziękuję. Powiem nieskromnie, że kocham swoją bibliotekę miłością wielką [dblpt]111[dblpt].gif

No ale komoda z samochodami -WYMIATA!!!! mój Igi nigdy by od Ciebie nie wyszedł :lol2:

Ciekawe czy Twój Igi z tego wyrośnie, bo mojemu mężu się nie udało :lol2:

Współczuję przejść z kranem :sick: :mad:

Dziękuję. K zajął się nimi i chyba postawi ich na baczność. :mad:

Pozdrowionka zostawiam :bye:

Pozdrawiam również :hug:

OMG, Illu, to jakaś masakra z tym kranem, co to wogóle za firma, poza tym, żeby powiedzieć klientowi, że są z nim same problemy... Trzeba było mu powiedzieć, żeby zamknął interes wtedy nie będzie miał problemów, skoro tak go klienci irytują.

Pendraczku,

To niestety to jest duża ogólnopolska firma, więc pan myślał, że mnie zakrzyczy. :mad:

Teraz mąż zajął się sprawą i jak nie spuszczą z tonu to moga się zdziwić, bo K jest spokojny do czasu.... :yes:

Hej Anulka :hug:

jestem i żyje:D Szkoda, ze Cie tak mało na fm- mam nadzieję, ze komp zostanie wkrótce naprawiony...

Współczuję przeżyć z kranem:hug: nie denerwuj się, bo nie warto. Patałachy i tyle:mad: Zrób im porządną reklamę w sieci- on jeszcze nie wiedzą co to znaczy siła forum:lol2::lol2:

Aguś,

Myślałam, że jak się przeprowadzę i nie będę się tułała między mieszkaniem a budową to bedę miała więcej czasu...

A tu bez przerwy coś...

Nawet kompa nie ma czasu odebrać :(

Kochana u Ciebie jak zwykle przepięknie i lampa i komoda boskie:jawdrop::jawdrop:

Wszystko mi się u Ciebie podoba- nawet polubiłam kwiatki w sypialni- bardzo Ci się sypialnia udała- iście w angielskim stylu:cool:

Wszystko masz super dopracowane i przemyślane- możesz być z siebie dumnahttp://www.crashfans.pun.pl/_fora/crashfans/smilies/[dblpt]klaszcze[dblpt]http://www.crashfans.pun.pl/_fora/crashfans/smilies/[dblpt]klaszcze[dblpt]

Zostawiam weekendowe buziaki :hug:

Bardzo Ci dziękuję. Wiesz ile miałam zawahań jeśli chodzi o sypialnię, ale nie żałuję.

Zdjęcia nie oddają w pełni jej klimatu.

Nawet najbardziej "nowoczesne" moje koleżanki po wejściu do sypialni mówią "Jejku, ale bajka".

Dwie nawet powiedziały, że chciałaby "chociaż raz móc w niej zasnąć i obudzić się, gdy wschodzące słońce zakrada się przez okno..."

Zaczynam troszeczkę i nieśmiało być z siebie dumna... wstydze sie.gif

Edytowane przez illusjon

Pendraczku,

Bardzo dziękuję, ale prawda jest taka, że prawie zawsze "zwiedzający" najchętniej zostaliby w holu ....

Reszta mieszkania mogłaby nie istnieć... :(

[ATTACH=CONFIG]196040[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196041[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196042[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196043[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196044[/ATTACH]

illu, stanowczo zbyt rzadko do Ciebie zaglądałam - i mam za swoje - tyle rzeczy przegapiłam. Udało Ci się stworzyć prawdziwą wnętrzarską perełkę :). Ja na Twoim miejscu PĘKŁABYM z dumy - ale mi to niestety nie grozi, nie byłabym w stanie stworzyć takiego wnętrza...

Na pewno już to pisałaś, ale czy napiszesz mi raz jeszcze, co za lampy w korytarzu tak pięknie rozpraszają światło?

illu, stanowczo zbyt rzadko do Ciebie zaglądałam - i mam za swoje - tyle rzeczy przegapiłam. Udało Ci się stworzyć prawdziwą wnętrzarską perełkę :). Ja na Twoim miejscu PĘKŁABYM z dumy - ale mi to niestety nie grozi, nie byłabym w stanie stworzyć takiego wnętrza...

Bami, :hug:

Bardzo dziękuję i koniecznie zaglądaj częściej :yes:

Po Twoich komplementach jestem dumna jak paw [dblpt]pani1[dblpt].gif

Na pewno już to pisałaś, ale czy napiszesz mi raz jeszcze, co za lampy w korytarzu tak pięknie rozpraszają światło?

Bami,

Lampa to Elstead Lighting Finsbury Park (na 3 żarówki).

Myślę że na rozproszenie światła poza kształtem lampy ma wpływ długość łańcuszków.

Im są dłuższe tym płycej w klosz wchodzi zwis do którego przymocowane są żarówki, im łańcuszki krótsze tym wchodzi głębiej.

W moich lampach są odjęte z łańcuszków po 4 ogniwka.

Ponad to zamiast gładkich żarówek świecowych użyłam takich skręcanych - KLIK i KLIK.

Myślę, że stąd taki efekt.

Myślę że na rozproszenie światła poza kształtem lampy ma wpływ długość łańcuszków.

Im są dłuższe tym płycej w klosz wchodzi zwis do którego przymocowane są żarówki, im łańcuszki krótsze tym wchodzi głębiej.

Ponad to zamiast gładkich żarówek świecowych użyłam takich skręcanych - KLIK i KLIK.

U mnie wisi na tej samej wysokości, a efektu nie ma. Mam żarówki ledowe. Aniu, czy te podane przez ciebie żarówki masz w obu lampach, czy wymieszane? I czy kupowałaś je gdzieś stacjonarnie? Ja swoje koniecznie muszę wymienic, bo właśnie na tym efekcie mi zależało.

U mnie wisi na tej samej wysokości, a efektu nie ma. Mam żarówki ledowe. Aniu, czy te podane przez ciebie żarówki masz w obu lampach, czy wymieszane? I czy kupowałaś je gdzieś stacjonarnie? Ja swoje koniecznie muszę wymienic, bo właśnie na tym efekcie mi zależało.

Aneczka,

mi te żarówki kupował elektryk.

Wszystkie żarówki są takie same, ten sam producent, "skręt" i moc.

Sprawdzę dzisiaj jak wygląda opakowanie, jaka firma i moc, i jutro Ci wszystko opiszę.

Powinnam mieć jeszcze 1 lub 2 zapasowe w domu.

Bami, :hug:

Bardzo dziękuję i koniecznie zaglądaj częściej :yes:

Po Twoich komplementach jestem dumna jak paw [ATTACH=CONFIG]196124[/ATTACH]

Bami,

Lampa to Elstead Lighting Finsbury Park (na 3 żarówki).

Sama dobierałaś źródła światła? Po prostu mowę mi odjęło, jak na to wpadłaś. Nawet nie wiedziałam, ze takie żarówki istnieją...

dziękuję za namiar na lampę, po wpisaniu w wyszukiwarkę w pewnym sklepie natrafiłam na lampy, które będą dla mnie idealne :) dziękuję :hug:

Sama dobierałaś źródła światła? Po prostu mowę mi odjęło, jak na to wpadłaś. Nawet nie wiedziałam, ze takie żarówki istnieją...

dziękuję za namiar na lampę, po wpisaniu w wyszukiwarkę w pewnym sklepie natrafiłam na lampy, które będą dla mnie idealne :) dziękuję :hug:

Bami,

Cieszę się, że mogłam pomóc. :p

Oświetlenie to mój konik. Mam na punkcie lamp kompletnego bzika :rolleyes:

Nawet najbardziej "nowoczesne" moje koleżanki po wejściu do sypialni mówią "Jejku, ale bajka".

Dwie nawet powiedziały, że chciałaby "chociaż raz móc w niej zasnąć i obudzić się, gdy wschodzące słońce zakrada się przez okno..."

Zaczynam troszeczkę i nieśmiało być z siebie dumna... [ATTACH=CONFIG]196028[/ATTACH]

Możesz być z siebie dumna i to bez zbędnej nieśmiałości :)

Jak widać po powyższym nie tylko holl zachwyca :) noooo ale suma sumarum zachwyca mocno :)

Kochane,

Bardzo dziękuję za wszystkie pochwały.

Teraz trochę przystopowaliśmy, bo i kasa się skończyła.

Czekam na zamówiony materiał obiciowy i na kanapę do pokoju K.

Następnie obiję narożnik i wreszcie będzie można wygodnie usiąść w salonie.

W następnej kolejność przyjdzie pora na zakup krzeseł i stołu, ale kiedy to będzie? - nawet nie umiem sobie wyobrazić.

Prawie na pewno nie w tym roku.

A jeszcze w kolejce czekają:

• Komoda na buty i wieszak-garderoba do przedpokoju.
  • Biurko i fotel do biblioteki.
  • Firanki i/lub zasłonki, o karniszach nie wspomnę
  • Obudowa na pralkę
  • A gdzie jakieś galerie na ścianach, obrazy...???
  • No i najtrudniejsza dla mnie rzecz - co wstawić do nadstawki antycznego kredensu w salonie, żeby ładnie to coś było wyeksponowane a nie zalatywało nudą...

Myślałam o starych miniaturowych zabawkach np. lalkach, arlekinach, konikach, ale ceny takich rzeczy w dobrym stanie powaliły mnie z nóg

659.gifcry.gifdepresja.gifgwiazdy.gifwlosy_rwie.gif