Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak mi jeszcze przyszło do głowy, patrząc na tą wizkę: ułożenie płytek zostaje tak jak widać? Bo jeśli zamiar jest taki, żeby kuchnia jak najmniej rzucała się w oczy od strony salonu, to może płytki powinny kończyć razem z wyspą, a nie za nią? Tym bardziej że chyba nie będzie tam hokerów?

Nihiru, to jednak prawda, że oglądasz obrazki... ;) :lol2:

W poprzednim poście (nad Twoim) właśnie napisałam, że skończą się równo z podłogą :rolleyes:

kuchnie Candice Olson - troche przesadzone, ale za to potraktowane z wyczuwalnym poczuciem humoru (nie napuszone)

http://i2.fmix.pl/fmi967/cb8c3170000ef6ad50c86c8a/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1839/45f17ed800284d2550c86cbf/zdjecie.jpg

Pierwsza badziej do mnie przemawia, w drugiej za dużo się dzieje. Ściany gryzą się mi z blatem a obie te rzeczy z podłogą. Ale to może być tylko moje odczucie.

Moja kuchnia będzie skromniejsza.

Np. u mnie w kuchni wogóle nie będzie lamp wiszących, żeby nie wchodziły w "reakcję" z okapem.

Będę miała tylko lampy podsyfitne.

Ale za to w salonie będą 2 żyrandole nad stołem i jeden nad kanapą.

illusjon_1.jpg

też nie zrobiłabym takiej kuchni jak Candice - jej projekty sa lekko szalone, ale uczą odwagi. niby to sie gryzie, ale wygląda super. zasady są po to, żeby je łamać.... w końcu mamy tylko jedno życie i kiedy zdaążymy wypróbować różne szalone pomysły?

Wszystko ładnie, poza wykończeniem (te najwyższe płytki) na ostatnim zdjęciu - czemu glazurnik nie spasował ich tak ładnie jak to zrobił na tych pierwszych zdjęciach?

To chyba moja wina, bo glazurnik pytał mnie jak kogoś mądrego czy ma być co do centymetra, a ja mu na to, że kafelki tak, a dekory nie koniecznie. Miało wygladać tak od niechcenia. No to mam...

Żeby nie było, że w każdym szczególe jest wszystko dopracowane... ;)

A żeby było ciekawiej to ściany są kładzione na mijankę, a na geberitach kafelki idą jeden nad drugim w równych rzędach. Tutaj nie widzać, ale wygląda to o dziwo bardzo fajnie.

Następnym razem zrobię lepsze zdjęcie.

A mi jedyne co przeszkadza to mugaty na półce geberitu. Baaardzo niewygodne :D. Nie pamiętam jaką fugę planujecie. Przy białej ten warkoczyk robi się jednolity i nic się w oczy nie będzie rzucać :).

Mugaty na geberitach mają pościnane frezy i są zupełnie płaskie jak zwykłe kafelki.

Tak wymyślił mój glazurnik :wiggle: