kachna2802 05.02.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam się w nowym dniu ( kolejnym przybliżającym nas do przeprowadzek;), piękna ta tapeta do gabinetu. Sama się zastanawiam nad czymś w tym stylu, tylko też maksymalnie na jedną ścianę żeby nie przefisiować. My początkowo właśnie w gabinecie będziemy spać, plan jest taki: wykończamy gabinet i małą łazienkę bierzemy tobołki i już mieszkamy na budowie. Także u nas to dopiero będzie szkoła przetrwania. Powody takie, jak wszędzie-kasa, kasa. Na obecne mieszkanie od Lipca już mamy chętnego lokatora a poza tym, mieszkając na budowie więcej zrobimy niż tracąc czas na dojazdy ( i pieniadze na paliwo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Gratuluję wyborów, teraz to już pójdzie szybko, skoro wszystko albo kupione, albo zamówione. A lampami się nie przejmuj, co to za remont, po którym nie zostałaby wisząca żarówka Roma, Masz rację z tą żarówką, a jeszcze jak dodać do tego chwilowy brak stołu, krzeseł i kanapy, to wyjdzie, że w połowie remontu się przeprowadzimy Witam się w nowym dniu ( kolejnym przybliżającym nas do przeprowadzek;), piękna ta tapeta do gabinetu. Sama się zastanawiam nad czymś w tym stylu, tylko też maksymalnie na jedną ścianę żeby nie przefisiować. Kachna, Na weekend wypożyczam katalog z tapetami, Ciekawe jak będzie wyglądała w pionie, przyłożona do ściany i przy świetle dziennym Może się okazać, że to taki "pałacowy" wzór, wymaga naprawdę dużej ściany i na takim kawałku 3x3 m2 w ogóle nie wygląda... My początkowo właśnie w gabinecie będziemy spać, plan jest taki: wykończamy gabinet i małą łazienkę bierzemy tobołki i już mieszkamy na budowie. Także u nas to dopiero będzie szkoła przetrwania. Powody takie, jak wszędzie-kasa, kasa. Ja tak miałam 13 lat temu, jak z synkiem (10 lat) musiałam się przeprowadzić do mieszkania, do którego klucze dostałam 5 dni wcześniej, bo pani od której wynajmowałam mieszkanie obraziła się na mnie i nie chciała uznać mojego prawa do 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia. Na moją informację, że "pani Danusiu, chyba za 3-4 miesiące się rozstaniemy, bo właśnie kupiłam mieszkanie" P. Danusia, odpowiedziała "A co może źle panią traktowałam, 3 lata żyła sobie pani tutaj jak u Pana Boga za piecem, a teraz taka wdzięczność..." Jakbym za darmo mieszkała, a ja 13 lat temu za 3 pokoje płaciłam jej 1 800 zł ). Wszyscy wtedy do mnie przyjechali - rodzice, koledzy, koleżanki i w 3 dni miałam pomalowane mieszkanie, położone panele (położyłyśmy sami z koleżanką i kolegą). W łazience i kuchni było linoleum na podłodze, ale zostały zamontowane sanitariaty. A do kuchni kupiłam najmniejsze i najprostsze meble z LM oraz dwupalnikową kuchenkę elektryczną. Jednym słowem p. Danusia wpędziła mnie nie tylko w bałagan, ale i w dodatkowe koszty... I dopiero, jak ogarnęliśmy pierwszy bałagan, to pokój po pokoju robiłam remont jak należy, ale trwał z 5 m-cy... Na obecne mieszkanie od Lipca już mamy chętnego lokatora a poza tym, mieszkając na budowie więcej zrobimy niż tracąc czas na dojazdy ( i pieniadze na paliwo). Z tym czasem i dojazdami to masz rację. Czasami panowie na budowie chcieli by coś ze mną skonsultować, a ja mogę się z nimi spotkać np. za 2 dni i tak wszystko się przeciąga. Do naszego mieszkania wprowadzi się kuzynka z mężem i najmłodszym członkiem rodziny, który urodził się w Dzień Babci Edytowane 5 Lutego 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam Koleżanki wtorkowo i słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 05.02.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam Koleżanki wtorkowo i słonecznie [ATTACH=CONFIG]167720[/ATTACH] Dzisiaj takie piękne słońce, że aż chce się wyjść. Ja to się przymierzam skoczyć na bartycką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dzisiaj takie piękne słońce, że aż chce się wyjść. Ja to się przymierzam skoczyć na bartycką Hey Wyania Ja przymierzam się przetrwać ten dzień... Z chęcią zamieniłabym się z Tobą. Chciałabym na Bartyckiej odwiedzić sklepy z lampami i z tapetami, a przy okazji zobaczyć jaki jest wybór karniszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.02.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ja przymierzam się przetrwać ten dzień... Z chęcią zamieniłabym się z Tobą. o tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dziewczyny, PYTANIE: Niektóre z Was mają tego typu żyrandole i kinkiety w łazienkach (przykład pierwszy z brzegu, chodzi o typ): Nie jest to oświetlenie typowo łazienkowe. Jak takie lampy sprawują się w pomieszczeniu w którym jest wilgoć i para? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.02.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Wentylacja w łazience jest? Na pewno jest. Łazieneczki też masz nie dwumetrowe. Nad umywalką rzadko woda paruje do wysokości kinkietu . U mnie lamp typowo łazienkowych nie ma ale gniazdka i owszem . Wszyscy żyjemy . Oprawy halogenów z odpowiednim IP mam nad prysznicem ale tam stężenie pary jest naprawdę duże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.02.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dziewczyny, PYTANIE: Niektóre z Was mają tego typu żyrandole i kinkiety w łazienkach (przykład pierwszy z brzegu, chodzi o typ): [ATTACH=CONFIG]167768[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]167769[/ATTACH] Nie jest to oświetlenie typowo łazienkowe. Jak takie lampy sprawują się w pomieszczeniu w którym jest wilgoć i para? Nie powinno się nic z nimi dziać, ja też w łazienkach mam lampy niełazienkowe i nadal wyglądają jak nowe:yes: Z tym że, przykład akurat tych lamp siena które wkleiłaś raczej bym odradzała w łazience, światło przy tych abażurach jest liche, żyrandol mam taki w gabinecie i tam panuje półmrok:rolleyes: mam też 6 takich kinkietów u siebie w pracy i moje dziewczyny pościągały abażury bo im za ciemno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Postanowiłam do siebie wrzucić lampę znalezioną przez Nesskę dla Admete: 4-light Black Shade and Clear Crystal Chandelier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Wentylacja w łazience jest? Na pewno jest. Łazieneczki też masz nie dwumetrowe. Nad umywalką rzadko woda paruje do wysokości kinkietu . U mnie lamp typowo łazienkowych nie ma ale gniazdka i owszem . Wszyscy żyjemy . Dzięki za opinię. Zastanawiam się nad szczelnością tego koszyczka w który wkręca się żarówkę. Czy woda jak się skrapla to nie spływa do niego? Kuszą mnie takie lampki, ale się waham... Nie powinno się nic z nimi dziać, ja też w łazienkach mam lampy niełazienkowe i nadal wyglądają jak nowe:yes: Dzięki za info Z tym że, przykład akurat tych lamp siena które wkleiłaś raczej bym odradzała w łazience, światło przy tych abażurach jest liche, żyrandol mam taki w gabinecie i tam panuje półmrok:rolleyes: mam też 6 takich kinkietów u siebie w pracy i moje dziewczyny pościągały abażury bo im za ciemno ... Te lampki to tylko poglądowo wrzuciłam. Ale informacja się przyda. Myślałam, że może dałabym je do pierwszego przedpokoju. Zawsze też można wymienić abażury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 05.02.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Hej Majeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 05.02.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Hej Majeczka Bardzo ładne dodatki do łazienki zamówiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Myślę, że fajnie wyglądały by 2 takie lampki w holu. Pytanie tylko co wtedy w przedpokoju na wejściu? Też dać taką lampkę i 2 kinkiety? Tylko, że taki żyrandolik samotnie w kwadratowym przedpokoju będzie wyglądał smętnie.... A ponad to wydaje mi się, że do mnie do przedpokoju bardziej pasują lampy z abażurami... Jejku, kręcę się w kółko... (no bo niby jak inaczej... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Bardzo ładne dodatki do łazienki zamówiłaś Dziękować. Trzymaj Maja kciuki, żeby na żywo też takie ładne były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.02.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Heyka Illu kurza stopa nie mam kiedy nadrobić Piękne dodatki łazienkowe i co ja czytam tapeta wybrana Ta ostatnia lampa super na hol:yes: Błagam Cię nie pędź tak strasznie bo nie nadążam:cry: Aaa i ja też mam w łazienkach nie-łazienkowe oświetlenie i nic się nie dzieje, ale mam wentylację mechaniczną. Czarne abażurki Ci stanowczo odradzam, szczególnie jak nie są z organzy, bo będzie na bank za ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.02.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Illu leć do Karolka, wkleiłam Ci latarenkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.02.2013 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Agawi, Dzięki, już lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.02.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ilutek , gdzie ty jeszcze za tymi lampami będziesz latać, aż do Czech cie wywiało:eek: matko kochana, jakie cuudne te czeskie kryształki, boziu a ja byłam w Czechach miesiąc temu wkładki do drzwi z Czech ściągałam to i lampy mogę tylko znajdę dla nich miejsce http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/r020.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts