Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gudosia,

Twój głos zaczyna pewne rzeczy rozjaśniać :D

mam nadzieję, że wychodzi na "Twoje" ;)

co do ustępowania. Jako starsza siostra słyszałam, że muszę być mądrzejsza, i że młodszemu się ustępuje

Illu,

czy Twój M nie jest starszy? Ostatecznie użyj argumentu i będzie musiał ustąpić:rotfl:

Aniu kochana!

To miał być taki żart ale jego "lekkosć" pewnie wynika z ilosci zjedzonych wczoraj pączków.

A lampa nr 4http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif

Binda, wiem :hug:

ale jakby się ktoś nie znał, ktoś kto przez przypadek by tu zajrzał... chytry.gif

A za głos dziękuję.

4 i 3 prowadzą póki co.

Ania,

Gdybyś napisała o młodszym bracie, to mogłabym tylko zrobić Ctrl+c oraz Ctrl+v i się pod tym podpisać :yes:

Mróweczka,

Dziękuję za dyscyplinę i głos. Został odnotowany w tabeli :lol:

Koleżanki

zachęcam do głosowania - lampy na poprzedniej stronie. :yes:

Hej Ilu :bye: fajne lampy wyszperałaś :yes:

jak dla mnie to 4, 3 :)

Dziewczyny, MarJel i Leia, bardzo dziękuję.

4 i 3 prowadzą zaraz przed 1.

mam nadzieję, że wychodzi na "Twoje"

No raczej :popcorn:

Illu,

czy Twój M nie jest starszy? Ostatecznie użyj argumentu i będzie musiał ustąpić:rotfl:

Oboje jesteśmy starsi w stosunku do rodzeństwa, więc mamy praktykę.

Ale... M jest ode mnie o 3 lata starszy, więc chyba ma przerąbane... :yes:

Może ta zasada nie jest taka zła... chytry.gif

co do ustępowania. Jako starsza siostra słyszałam, że muszę być mądrzejsza, i że młodszemu się ustępuje

Powiedziałam to kiedyś rodzicom, kiedy nie chcieli się na coś zgodzić.

Miałam wtedy 7-8 lat.

Hmmm, nie ustąpili. Wręcz przeciwnie :rotfl:

Drugi z moich genialnych tekstów brzmiał: "Inteligencję oraz jej brak się dziedziczy".

To do taty, gdy pomagał mi rozwiązać jakieś zadania, a ja nie mogłam od razu załapać.

Zadanie wyprzedzało program nauczania o jakieś 3 lata.

2, 3, 4.....to moje typy:)

Miłego dnia życzę:)

Boguś,

Dzięki za głos i wzajemnie miłego dnia :hug:

:bye:

To i ja zagłosuję na lampy: 1, 4, 6

Roma,

Bardzo dziękuję za kolejne głosy do tabeli :yes:

Jak może kiedyś wybuduję ten mój dom :bash: to już przeraża mnie myśl o wyborze lamp i pewnie zostawię żarówki :D

Wybudujesz dom i urządzisz głosowanie na lampy - same Ci się wybiorą przy naszej skromnej pomocy :lol2:

Powiedziałam to kiedyś rodzicom, kiedy nie chcieli się na coś zgodzić.

Miałam wtedy 7-8 lat.

Hmmm, nie ustąpili. Wręcz przeciwnie :rotfl:

U mnie było dokładnie tak samo :jawdrop:

Raz brat strasznie płakał gdy nie chciałam się bawić z nim puzzlami. Jak mi mama nakazała się z nim "podzielić" to powiedziałam że może je sobie wszystkie wziąć, bo ja mam już dosyć. Tyle, że on był za mały, żeby sam układać i znowu był ryk. Dostałam więc szlaban na kilka dni na bajki, bo jestem starsza i powinnam SAMA ustąpić, a tu jeszcze takie fochy.

Krótko po tym zostaliśmy sami w domu i miałam nikomu nie otwierać. W tym czasie przyszła do mnie koleżanka od sąsiadów z bratem z którym chodziłam do jednej klasy. Nie chciałam ich wpuścić, ale brat bardzo lubił kolegę.

Przyznaję, z czystej złośliwości, nakłamałam trochę rodzicom, że brat strasznie płakał, gdy nie chciałam ich wpuścić, i pomyślałam, że jestem starsza i mądrzejsza to powinnam ustąpić....I ... mamusiu czy skoro już jestem grzeczna, to będę mogła oglądać bajki?

Miałam wtedy 9 lat - czasami się cieszę, ze moje dziecko nie było podobne do mnie....

Drugi z moich genialnych tekstów brzmiał: "Inteligencję oraz jej brak się dziedziczy".

To do taty, gdy pomagał mi rozwiązać jakieś zadania, a ja nie mogłam od razu załapać.

Zadanie wyprzedzało program nauczania o jakieś 3 lata.

O mnie rodzice mówili, że jestem pyskata. Odpowiadałam im tekstem zasłyszanym od babci, że późno zaczęłam mówić to muszę nadrobić :lol2:

Właśnie zdiagnozowałam u siebie nową jednostkę chorobową: mętlik lampisty.

Dla mnie 3 i 4 w dowolnej kolejności.

Wyanna

Bardzo dziękuje za głos.

Obecność innych jednostek chorujących na "lampiozę" jest dla mnie krzepiąca....

To i ja zostawię swój głosik: 2,3,4:yes:

Teraz już muszę pędzić- miłego weeekdnu Illu:lol::bye:

Agawi,

Dziękuję za podanie typów.

Udanego weekendu!

Edytowane przez illusjon

Wyanna

Bardzo dziękuje za głos.

Obecność innych jednostek chorujących na "lampiozę" jest dla mnie krzepiąca....

Jak zapadniesz na wc-szczotkozę to się do mnie zgłoś. Będzie mi raźniej :rotfl:

jeśli z abażurkami, to nr 4, jeśli bez abażurków to alternatywnie też nr 3

no I znów muszę uciekać, tylko jeszcze napiszę że super wybory do łazienki, tapeta I pomysł na jej ułożenie świetny, ciekawe jak Ci się będzie podobać w dziennym świetle jutro :)

Mi się jedynka podoba:)

He he a mi lampa,żyrandol nr 5 a jest na samym końcu :D

jeśli z abażurkami, to nr 4, jeśli bez abażurków to alternatywnie też nr 3

Kachna, Nazwa i Wiwik, grouphug (1).gif

Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Miło, że zechciałyście zapoznać się z moją pisaniną i oddać głos.

Kuleżanki,

Wszystkim serdecznie dziękuje za wzięcie udziału w badaniu "Co Ci się podobo, co by świeciło nad głowo"

Głosy zostaną policzone przez komisję w składzie ja oraz M zaglądający mi przez ramię i opublikowane na FM w dniu jutrzejszym.

Jeżeli jakaś zbłąkana dusza będzie miała życzenie oddać jeszcze głos, to serdecznie proszę...

no I znów muszę uciekać, tylko jeszcze napiszę że super wybory do łazienki, tapeta I pomysł na jej ułożenie świetny, ciekawe jak Ci się będzie podobać w dziennym świetle jutro :)

Bardzo dziękować za komplimenta.

Byłam dzisiaj na Bartyckiej w jeszcze jednym sklepie z tapetami. Okazało się to stratą czasu, bo chociaż była tam cała masa katalogów, Pan w ogóle nie okazał się pomocny, nie "chwytał" czego szukamy.

Skończyło się na przeglądaniu jednego katalogu po drugim i jak poczułam, że mi bark zaraz trzaśnie a łokieć tenisisty grozi mi jak Radwańskiej po serii bekhendów, to daliśmy Panu i sobie spokój.

Jutro jeszcze raz pojedziemy do tego sklepu sprzed tygodnia.

Ale chciałam się też podzielić radosną nowiną.

Na Bartyckiej właśnie widziałam na żywo, zamówione przeze mnie w UK, akcesoria łazienkowe. Mogłam je sobie dokładnie obejrzeć i podotykać. Wyglądają tak ładnie jak na zdjęciu, no cud, miód malina.

Cena, jeśli dobrze liczę, trochę wyższa niż w UK i jak dodać koszt przesyłki to właściwie różnica staje się niewielka.

Edytowane przez illusjon