Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wybraliśmy ostatecznie tapety.

Do sypialni pozostaje ta, która nam się pierwsza spodobała (niestety na monitorze to nie to, nie widać, że tapeta ma strukturę i wygląda jak malowana pędzlem):

Illusjon_Izmir HA 61706_1.jpgIllusjon_Vintage Home MV 70407_1.jpgIllusjon_tapeta_1.JPGIllusjon_tapeta_2a.JPG

Musimy się tylko zastanowić czy chcemy tapetę w kwiaty od samej góry do listwy a pod nią gładką, czy też pod listwą sufitową dać gładką tapetę, potem w kwiaty i znowu gładką.

Pani (bardzo pomocna) ze sklepu ma nam dobrać proporcje części kwiatowej i gładkiej.

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Ilutek,

fajnie, że kolejne wybory już za Tobą,

czy w sypialni będzie sztukateria pod sufitem? bo jeśli tak, to lepiej nie dawać tego kawałka gładkiej tapety u góry, będzie za dużo dobrego, wystarczy: gzyms, tapeta w kwiaty, listwa, tapeta gładka, listwa podłogowa, wg mnie i tak dużo sie będzie działo na takiej ścianie.

Natomiast do biblioteki tydzień temu oglądaliśmy następujące tapety

Ralph Lauren Stripes and Plaids PRL019_04.jpgMaison Gallerie OL 90109.jpgMaison Gallerie OL 91308.jpgMaison Gallerie OL 91309.jpg

Wiele z Was pisało, że najbardziej podoba się ta szara w kwiatowy wzór.

Niestety ściana w bibliotece, która będzie widoczna (nie zastawiona regałami bibliotecznymi) jest niewielka ok. 2 m i niewielkie fragmenty ściany na której są drzwi, dlatego ten wzór nie wyglądałby zbyt dobrze. Do tak pięknej tapety potrzeba całej ściany.

Pisałam już wcześniej, że w bibliotece będzie stało biurko (własnie przy wytapetowanej ścianie), ponieważ biblioteka będzie służyła również do pracy w domu. Między innymi też jej przeznaczenie sprawiło, że szukaliśmy tapety w stonowanych kolorach i nie odciągającej uwagi.

Ostatecznie nasz wybór padł na tę.

Collection Ceylon SR 90712_illusjon1.jpg

W dotyku jest jak grube płótno lub lniana tkanina.

Ja się za bardzo nie znam :rolleyes: ale obstawiam pół na pół, góra kwiaty do listwy , a potem do końca gładka:yes: Ta druga wersja może wyjść za pstrokato :rolleyes:

A to w ogóle jakieś głosowanie jest? Czy tak wyskoczyłam ni z gruszki ni z pietruszki :lol2:

MarJel,

Może być głosowanie.

Jutro mam dać informację do sklepu, którą opcję wybieramy, a sprzedawczyni poda nam jakie proporcje byłyby najlepsze i ile tapety potrzebujemy.

Zapraszam do głosowanie (przykłady jeszcze nieproporcjonalne)

Illusjon_tapeta_1a.JPGIllusjon_tapeta_2a.JPG

Oczywiście wzór tapety będzie o wiele mniejszy, te wizualki to tak na szybko.

Dlatego wyglądają tak, jakby na ścianę miały się zmieścić tylko 4 kwiaty :p

Edytowane przez illusjon

Hej Ilutek,

fajnie, że kolejne wybory już za Tobą,

czy w sypialni będzie sztukateria pod sufitem? bo jeśli tak, to lepiej nie dawać tego kawałka gładkiej tapety u góry, będzie za dużo dobrego, wystarczy: gzyms, tapeta w kwiaty, listwa, tapeta gładka, listwa podłogowa, wg mnie i tak dużo sie będzie działo na takiej ścianie.

Vesi,

Własnie nad tym dobrem wszelkim się zastanawiam.

Tak jak odgadłaś, będzie listwa pod sufitem.

Wyczaiłam w sobotę, że w Centrum Witek mają oświetlenie.

Na pierwszy rzut oka doszłam do wniosku, że nie dla mnie, ale potem odkryłam kilka bardzo ładnych żyrandoli (nie mogę ich znaleźć w necie) i 2 takie lampki.

Są solidne, pięknie wykonane i duże ok 70 cm.

Niestety nie są tanie, a już jedną z nich widziałam w bibliotece na dużym dębowym biurku. :(

lampa imperio 121340_1169 pln.jpglampa imperio 7867_999 pln.jpg

Hej Illu, fajnie, że żyrandol wybrany:wiggle:i o jeden problem mniej:yes:

dopiero co przerabiałam temat tych biurkowych lamp- większość z nich jest droga:bash:

Mnie udało się znaleźć dość fajną i za rozsądne pieniądze- widziałaś?

Spory wybór jest też w Romantic Home, ale koleżanki z fm narzekały na jakość kinkietów- pokrycie schodziło razem z metką- większość z modeli to chińszczyzna.:sick: i bałam się kupić tam lampkę:(

W sobotę byłam w Innych Meblach- tam również jest kilka ciekawych modeli, niektóre poprzeceniane.

Zerknij sobie :yes::D

Edytowane przez agawi74

Drogie Koleżanki,

Chciałabym wszystkim biorącym udział w głosowaniu na lampę do salonu serdecznie podziękować.

Wynik tego głosowania bardzo mnie i M ucieszył:

Mnie, bo wygrała lampa nr 4 - 10 głosów

[ATTACH=CONFIG]168960[/ATTACH]

:lol2::lol2:

Ja również bardzo się cieszę jak widać:D, bo to był także mój typ:yes:

Jeśli chodzi o ułożenie tapety to zdecydowanie podział na dwie sekcje-ten pasek u góry-że tak powiem-niczego konstruktywnego nie wnosi:no:

Ps. Miłego dnia:)

Bez paska u góry. Zdecydowanie. Po co tak szatkować powierzchnię?

Pozostaje teraz kwestia czy kwiatki na dole, czy na górze?

Ja bym dała na dole, bo tak trochę inaczej.

I gratuluję klepnięcia lampy :)

Witam i miłego dnia Wszystkim życzę! [dblpt]pani1[dblpt].gif

Agawi, Angy, Narendil na początek chciałabym napisać, że to strasznie miłe spotkać się z Wami z rana w poniedziałek.

Mam przeczucie, że będę miała dobry dzień, a nawet cały tydzień. :yes:

Moja babcia mówiła, że ludzie, których spotykasz w poniedziałek rano nastrajają Cię na cały tydzień ... :lol2:

Hej Illu, fajnie, że żyrandol wybrany:wiggle:i o jeden problem mniej:yes:

dopiero co przerabiałam temat tych biurkowych lamp- większość z nich jest droga:bash:

Mnie udało się znaleźć dość fajną i za rozsądne pieniądze- widziałaś?

Agawi,

Widziałam, przecież śledzę Twój wątek uważnie i systematycznie :yes:

Spory wybór jest też w Romantic Home, ale koleżanki z fm narzekały na jakość kinkietów- pokrycie schodziło razem z metką- większość z modeli to chińszczyzna.:sick: i bałam się kupić tam lampkę:(

Właśnie słyszałam i nie będę ryzykowała. :(

W sobotę byłam w Innych Meblach- tam również jest kilka ciekawych modeli, niektóre poprzeceniane.

Zerknij sobie :yes::D

Zerknę, zerknę, w końcu chodzi o lampy... :lol2:

:lol2::lol2:

Ja również bardzo się cieszę jak widać:D, bo to był także mój typ:yes:

Angy,

Bardzo się cieszę. Mnie się ona spodobała od razu. Wydaje mi się w swej prostocie bardzo elegancka, ale też solidna.

Zaś spory rozstaw ramion powoduje, że może wisieć zarówno bez abażurów jak i z nimi.

Jeśli chodzi o ułożenie tapety to zdecydowanie podział na dwie sekcje-ten pasek u góry-że tak powiem-niczego konstruktywnego nie wnosi:no:

Ps. Miłego dnia:)

Dzięki za opinię. Właśnie za chwilę napiszę pani od tapet, żeby kombinowała tylko z 2 pasami tapet. :D

Bez paska u góry. Zdecydowanie. Po co tak szatkować powierzchnię?

Pozostaje teraz kwestia czy kwiatki na dole, czy na górze?

Ja bym dała na dole, bo tak trochę inaczej.

Narendil,

Nie będzie wąskiego paska na górze, a Twoje zdanie tylko utwierdza mnie, że podjęłam dobrą decyzję.

Jaki będzie układ tapet? - poczekam jeszcze na zdanie sprzedawcy. Trafiłam naprawdę na fajna babkę.

Jest dekoratorem wnętrz, po ASP. Wystarczyły 2 zdania, a dziewczyna już wiedziała czego szukamy, chociaż widać było po niej, że nie jej klimaty.

Ma też zaproponować proporcje położenia tych tapet.

I gratuluję klepnięcia lampy :)

Dziękować bardzo :lol2:

Kuliżanki drogie (mam nadzieję, że Ilu mnie nie skarci:rolleyes:) podrzućcie jakiś fajny sklep z grzejnikami.... I w ogóle firmy godne uwagi:rolleyes:

Angy,

Ja już kiedyś pisałam, ze każdy "bezdomny na FM" może u mnie się ogłaszać. :yes:

Ja swoje grzejniki do łazienek zamawiałam TUTAJ

Edytowane przez illusjon

Ale nigdzie nie mają idealnej szczotki wc :cry:

Ania,

Ty chciałaś taką szczotkę jak od tego szarego kompletu z łazienkowym koszem na śmieci tak?

To na stronie 273 Twojego wątku napisałam, że takie szczotki są TUTAJ

Chyba, że nie o takie szczotki chodzi, to ja poproszę jeszcze raz napić, ale co co chodzi...???

Edytowane przez illusjon

Ania, a ja Ci odpisałam, że są niedostępne. Pisałam do tego sklepu, nie ma. I nie będzie, bo firma GT zaprzestała produkcji :cry:

Nie mów, że tylko pomyślałam o odpisaniu :o

Ale to są dokładnie te idealne.

EDIT. Uff, sprawdziłam. Nie jest ze mną tak źle. Odpisałam wtedy.

Edytowane przez narendil