Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ania, a ja Ci odpisałam, że są niedostępne. Pisałam do tego sklepu, nie ma. I nie będzie, bo firma GT zaprzestała produkcji :cry:

Nie mów, że tylko pomyślałam o odpisaniu :o

Ale to są dokładnie te idealne.

EDIT. Uff, sprawdziłam. Nie jest ze mną tak źle. Odpisałam wtedy.

Ania,

Jeżeli odpisałaś a ja nie zauważyłam, to znaczy że jest ze mną tak źle jak mówi mój monż...

W takim razie przepraszam i będę śledziła szczotki WC dla Ciebie :yes:

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma za co :)

Kto by nadążył z tym wszystkim, co tu się dzieje. Szczególnie, jeśli lamp idealnych szuka :rolleyes:

Jakby Ci się taka ładna szczotka rzuciła w oczy, to z góry dzięki za cynk.

A na razie zapraszam do siebie na szkło :lol2:

Nie ma za co :)

Kto by nadążył z tym wszystkim, co tu się dzieje. Szczególnie, jeśli lamp idealnych szuka :rolleyes:

Jakby Ci się taka ładna szczotka rzuciła w oczy, to z góry dzięki za cynk.

A na razie zapraszam do siebie na szkło :lol2:

Szkło bardzo trendi. Masz męża designera...

Ale o tym już pisałyśmy. Czasami mąż designer się przydaje... :lol2:

Koleżanki potrzebuję pomocy! 0502.gif

Czy znacie jakąś solidną ale niedrogą firmę/producenta, gdzie można kupić kosze wiklinowe robione na zamówienie.

kosz bialy.jpgkosz bielony.jpgkosze lekki roz.jpg

Znalazłam jedną - wiklina.eu - ale tam najmniejszy kosz jakiego potrzebuję 30/50/25 cm wychodzi za ponad 80 zł. a ja tych koszy (i większych) potrzebuję trochę do garderoby.

Pomóżcie proszę 23_132_6.gif

0502.gif

23_132_6.gif

kosz bialy.jpg

kosz bielony.jpg

kosze lekki roz.jpg

Angy,

Szkoda, ze z grzejnikami nie udało mi się pomóc. Ja tylko prostych białych łazienkowych potrzebowałam.

Dzięki, za namiary na "wiklinę".

Napisałam do niech zapytanie ofertowe na jednostkowe kosze o konkretnych wymiarach. Ciekawe jaka cenę podadzą. Jeżeli będą ok, to może przy większym zamówieniu jeszcze coś uda się wytargować.

Dziewczyny jeżeli znacie jakąś solidną, ale niedrogą firmę/producenta, gdzie można kupić kosze wiklinowe robione na zamówienie, to bardzo proszę o namiar.

kosze lekki roz.jpg

Przypominam też o prośbie Angy:

Kuliżanki drogie (mam nadzieję, że Ilu mnie nie skarci:rolleyes:) podrzućcie jakiś fajny sklep z grzejnikami.... I w ogóle firmy godne uwagi:rolleyes:
Edytowane przez illusjon

Kuliżanki drogie (mam nadzieję, że Ilu mnie nie skarci:rolleyes:) podrzućcie jakiś fajny sklep z grzejnikami.... I w ogóle firmy godne uwagi:rolleyes:

Ja w łazience mam Instal Projekt Stick :yes:

Ze sklepem nie pomogę, bo kupowałam lokalnie u znajomego.

Dziewczyny jeżeli znacie jakąś solidną, ale niedrogą firmę/producenta, gdzie można kupić kosze wiklinowe robione na zamówienie, to bardzo proszę o namiar.

Nie mam doświadczenia, bo nie lubię wikliny.

A próbowałaś namierzyć jakąś firmę na Allegro?

Ilutku a może tu zapytaj:

http://www.wickerpl.com/index.php:rolleyes:

Angy,

Ceny mają lepsze niż ci pierwsi.

Dorka,

Twój namiar sprawdzam.

Narendil,

Na allegro niby widziałam, ale trafiałam na same firmy handlujące a nie na producentów handlujących, ale poszukam jeszcze.

Mówi się, że charakter człowieka zmienia się co 7 lat. To by się zgadzało, bo ja do tej pory też nic wiklinowego nie miałam, a tu nagle pomysł koszy zamiast szuflad do białej garderoby.

Będę musiała się tak jak Ty za maszynę wziąć, chociaż ja szyć nie umiem.

Chciałbym mieć płócienne obszycia na kosze tak jak na wizualkach ( no, może mniej słodkie... ;) )

Ja w łazience mam Instal Projekt Stick :yes:

Ze sklepem nie pomogę, bo kupowałam lokalnie u znajomego.

Angy,

Ceny mają lepsze niż ci pierwsi.

To jest krok do przodu:D

Fajne te tapetki:yes: Ja dzisiaj tez zamówiłam do sypialni-mąż się śmieje, że brzozy smoleńskie:lol2:, czyli cole&son woods:yes:

Ilu pojęcia nie mam, gdzie kupić takie kosze w dobrej cenie i nie z Chin- a googlowałaś producentów? Czasem w jysku maja w promocjach wiklinę, ale to chyba mniejsze gabaryty niz potrzebujesz

tapety - super, krok do przodu :)

a fotki jakies z postępów będą?

To jest krok do przodu:D

Fajne te tapetki:yes: Ja dzisiaj tez zamówiłam do sypialni-mąż się śmieje, że brzozy smoleńskie:lol2:, czyli cole&son woods:yes:

Angy,

Zmam ta tapetę. Mojemu mężowi spodobała się i miał dokładnie takie same skojarzenia jak Twój.

Chciał jeszcze do niej lampę samolocik. Makabryczny żart.

Dobrze, że to ja wybieram tapety a lampy były głosowane :lol2:

Edytowane przez illusjon

Ilu pojęcia nie mam, gdzie kupić takie kosze w dobrej cenie i nie z Chin- a googlowałaś producentów? Czasem w jysku maja w promocjach wiklinę, ale to chyba mniejsze gabaryty niz potrzebujesz

Kamilcia,

W tym problem, że potrzebuję koszy o konkretnych 3 wymiarach, żeby w środkowej części, na wysokości tułowia, tej małej garderoby - zwanej pom. gosp. robiły za szuflady.

tapety - super, krok do przodu :)

Tak, to prawda, farby wybrane, tapety też oraz lampa do salonu.

Dzisiaj pan elektryk Gutek przesunie mi odrobinę kabel, tak, żeby nie był zahaczany przez drzwi szafy i będę mogła w holu mieć 2 lampy wiszące o średnicy do 42 cm.

a fotki jakies z postępów będą?

Chyba jak położą mi podłogę drewnianą?

A tak szczerze, to nie wiem.

Czy u Ciebie i u innych dziewczyn też tak jest, że po położeniu glazury czy terakoty/gresu panowie Wam wszystko foliują grubą pancerną folią pod która jeszcze podkładają kartony czy coś innego? Bo patrząc na Wasze fotki nie odniosłam takiego wrażenia. Ściany obłożone są folią przezroczystą ale podłogi??!!!

Ja tak mam w całym mieszkaniu i DO POŁOWY KLATKI SCHODOWEJ przed moimi drzwiami wejściowymi o drzwiach nie wspomnę.

Ja nawet nie widziałam podłogi w kuchni po połozeniu. Nie wiem jak wyglada. Zafoliowana, żeby się nie zniszczyła.

Jak parkieciarze przywieźli podłogę, to panowie pozwolili im wjechać tylko do przedpokoju, bo potem jest uskok bo gres się kończy i wózek mógłby uszkodzić kant kafelków. Tam gdzie się kończą gresowe podłogi a jeszcze nie ma drewnianych więc jest uskok 2,5 cm położone są stare ręczniki!!!

Strach się bać. Fotki będą jak mi na nie ekipa pozwoli tzn, wtedy, gdy zdejmą folię icon_bezradny.gif

kciuki trzymane !

co do zabezpieczeń - nie, az takiego hardcoru nie było ;) mielismy kawałki tła fotograficznego ( flizeliny ) przyklejone taśma. Ale je zmienialiśmy co jakiś czas. Niestety - jedna z płytek w kuchni jest peknieta - mam podejrzenie, że to pomocnik stolarza od kuchni walnął, choć oni mówią, że pekło bo źle docięte...

jakie kolory farb wybrane? bo przeoczyłam chyba w końcu - szarość z Fluggera czy nie?

kciuki trzymane !

Kamilcia,

Bardzo dziękuję, bardzo mi się przyda. Wolę sama rozrysować te pomieszczenia, niż opowiadać projektantowi, że ma 2 materace dmuchane, 4 torby podróżne, tyle i tyle tego, potem po nim jeszcze 4 razy poprawiać a na końcu jeszcze słono zapłacić.

Meble w kuchni to co innego, ale to już moja 3 garderoba, więc dam radę, wiem jakie błędy popełniłam przy poprzednich i wiem dokładnie, co chcę w nich trzymać i gdzie.

co do zabezpieczeń - nie, az takiego hardcoru nie było ;) mielismy kawałki tła fotograficznego ( flizeliny ) przyklejone taśma. Ale je zmienialiśmy co jakiś czas. Niestety - jedna z płytek w kuchni jest peknieta - mam podejrzenie, że to pomocnik stolarza od kuchni walnął, choć oni mówią, że pekło bo źle docięte...

Nie ma złotego środka. Zresztą nie mam pewności, czy pomimo zabezpieczeń tez się coś nie stało. Nie jesteśmy w stanie wszystkiego się ustrzec. Z drugiej strony to możesz już się cieszyć postępami prac, a mnie się wydaje, że od 1,5 m-ca nic się nie zmieniło ...

Czekam na podłogę. Wykorzystam okazję do sfotografowania tego co będzie odkryte :lol2:

No i zaraz po podłodze będą montowane drzwi, następna rzecz do obfocenia.... zanim panowie wszystko okleją... :eek:

jakie kolory farb wybrane? bo przeoczyłam chyba w końcu - szarość z Fluggera czy nie?

Tak, wybrałam kolory we Fluggerze.

Do salonu jaśniutki beż, do przedpokoju i holu jasny szary, ciut ciemniejszy do łazienki i beż pasujący do tapety, która będzie na 1 ścianie w gabinecie męża.

Salon IN 233.jpgŁazienka IN 584.jpgPrzedpokój S 1000 N.jpgGabinet IN243.jpgGABINET - sciana farba i tapeta.jpg

Ilu, Ty sie ciesz,że oni tak zabezpieczyli te płytki, u mnie była tektura falista, gładka i jeszcze gdzieniegdzie kartony, niestety w holu były prześwity między tekturą, dziury i co? kilka płytek porysowanych w tym dwie ryśnięte mocno boszem, drażni mnie to za każdym razem jak widzę te płytki, na szczęście mam zapas i chyba na wiosnę każe je wymienić.

z koszami nie pomogę, u mnie w mieścinie jest taki mały sklepik z wyrobami z wikliny, chyba producenta, ale nigdy tam nie wchodziłam, w sumie to nie wiem nawet na stówę czy on nadal jest:lol2:

trzymam kciuki za projekt garderobyhttp://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a115.gif