Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No więc po waszych uwagach odnośnie podłogi, posiedziałam jeszcze i pozastanawiałam się i zmieniłam dekor na inny. :rolleyes:

Azteca_Pulpis_Decorado_Premiere_Siena.jpgAzteca_Pulpis_Decorado_Premiere_Siena_plan.jpg

Pomyślałam, że będzie ciekawe zestawienie - złotawy dekor do uchwytów w starym srebrze. :)

A dostawca jak już oswoiłam się ze zmianą powiedział mi, że podłoga (całość) będzie z nowymi dekorami o 50% droższa. :bash:

No myślałam, że mnie rozniesie. Mąż i tak kręcił nosem na cenę. A tu taki szok. W dodatku M jest za granicą... 4_2_207.gif

Dostawca mi mówi, że do 14:00 musi znać odpowiedź, bo ostatnie zamówienie do Hiszpanii w tym roku wysyłają, a ja nie mogę się do M dodzwonić...

Ratunku... Niech mnie ktoś przytuli, bo nie zdzierżę... :mad:

W końcu dodzwoniłam się. Małżonek zachwycony nie był, nawet zapowiedział, że zacznie kraść ,ale w końcu sam z siebie powiedział, że jak ma być lepiej to już trudno, przełknie tę żabę. :jawdrop:

Nawet nie bardzo naciskałam, bo sama już czułam, że nie jest dobrze… :oops:

Koniec końców będzie tak:

Kuchnia_wizualizacja_6_C_2.jpg

Czesc Illusjon :)

Nieźle mnie takie wątki jak Twój zagrzewają do działania. I kafelkuję, fuguję i nie mogę spać przez to.

Doskonale Cię rozumiem.

Nie mogę zasnąć, a jak zasnę to gadam z ekipą, albo sama kładę kafelki, coś mi odpada, pęka, brakuje mi na koniec 2 lub 3, nie mam skąd zamówić...

Horror... :bash:

Ja tu na forum raczej podglądacz jestem ale musze zabrac glos. Droga illusjon, rób tak jak ci serducho podpowiada.Do tej pory zafundowalas nam kilka gustownych smaczkow ktore SAMA wybralas zanim zalozylaś wątek. Mam wrazenie ze coraz bardziej polegasz na opinii dziewczyn z forum a nie na wlasnym guście. Pamiętaj ze to Ty tam bedziesz mieszkać !!!

Gorąco pozdrawiam i trzymam kciukasy ;)

Agii7 i Yokasta,

Tak to jest duży problem.

Zresztą o tym była juz ożywiona dyskusja u Nihiru, że z tym inspirowaniem się i radzeniem to jest fajna rzecz, ale też ogromna pułapka.

Chyba będę musiała częściej zaglądać do własnych notatek i rysunków, bo mogę się pogubić.

th_l_pazzle.jpgth_connieswatfly.gif

Ze ścianami w kuchni i podłogą miałam od poczatku straszną biedę, bo nic mi się nie podobało. ;)

Nawet nie potrafię powiedzieć w ilu miejscach byłam… 558.gif

Mąż miał mnie już serdecznie dosyć i chyba myślał, ze stosuję metodę „zmęczenia materiału”, żeby wyszarpać z budżetu, którego on pilnuje więcej kasy. Koniec końców faktycznie tak wyszło i mógłby tak sądzić, ale ja już też byłam zmęczona, zaczynało mi być wszystko jedno, bo albo nic ciekawego albo horrendalnie drogie.

Ten dekor, który koniec końców kupiłam od początku bardziej podobał się mężowi, ja wybrałam ten bardziej wyraźny (w co jak już wiecie zwątpiłam) i jest to już nie do odkręcenia…

Zresztą obie podłogi w równym stopniu podobają mi się, tyle, ze pierwsza była bardziej miejsko-wiejska, taka domowa a ta druga taka bardzie pałacowa i chyba przeznaczona do większych powierzchni, niż moja kuchnia. Za to jest bardzo delikatna i elegancka.

Oczywiście największym krytykiem jest syn, który niby się nie zna, nie chce doradzać, jemu ten styl nie pasuje i generalnie „mamuś, robicie to przecież dla siebie”… , żeby na koniec dnia wyskoczyć z komentarzem „ładna Dynastia”… I miej tu człowiecze dzieci… :mad:

AZTECA Pulpis Decorado Premiere 60 siena_plan.JPGAZTECA Pulpis Decorado Premiere 60 siena.JPG

Mnie się podobają drugie, bo lepiej zgrywają się z otoczką. Jeśli brązowe miałyby być dokładnie w tym towarzystwie co na wizu, to wydają mi się wklejone trochę tak... od czapy. No, ale może to właśnie kwestia wizu - wspominałaś, że nie oddaje idealnie zamysłu :rolleyes:

A! I czy ja dobrze zrozumiałam, że płytki już zamówione, czy dopiero się zastanawiasz?

Zamówione i to cudem, bo fabryka strajkuje i wszystkie sklepy (stacjonarne i internetowe) dawały terminy dostawy pod koniec stycznia, a babeczka ze sklepu planetadom.pl nie wiem jak załatwiła mi na 3-4 stycznia szczena.gif

DECORADO-PREMIERE-60-SIENA_v.jpg

Mnie się podobają obie opcje. Ta druga na wizualizacji producenta jest faktycznie pałacowa, ale ja ją widziałam na "żywo" i jest bardzo delikatna. Wszystko chyba zależy od otoczenia w jakim się znajduje.

Mam taką nadzieję... bezradny.gif

Hej

ależ pięknie te mugaty u ciebie wyglądają, kiedyś sie wkurzę to w swojej łazience wszystkie granatowe stłukę i położę białe:rolleyes: nie wiem co mnie nawiedziło...........

podłoga w kuchni zapowiada sie cudnie:yes:

i jak tam z klamkami?

kiedyś też przysadziłam sie do tych Riccardo, ale cena:sick: luby dał limit max 50 zeta za sztukę i szukałam klamek chyba z pól roku:bash:

Hej

ależ pięknie te mugaty u ciebie wyglądają, kiedyś sie wkurzę to w swojej łazience wszystkie granatowe stłukę i położę białe:rolleyes: nie wiem co mnie nawiedziło...........

podłoga w kuchni zapowiada sie cudnie:yes:

i jak tam z klamkami?

kiedyś też przysadziłam sie do tych Riccardo, ale cena:sick: luby dał limit max 50 zeta za sztukę i szukałam klamek chyba z pól roku:bash:

vesila

Ja o Riccardo już zapomniałam, nie ma dla nich nadziei... :-x

Teraz z jedną z koleżanek z forum zasadzamy się na klamki z UK. Chcemy po świętach je wspólnie zamówić. Muszę tylko je pokazać mężowi,żeby wyraził opinię, bo z ceny (on pilnuje budżetu) będzie zadowolony :rolleyes:

Klamka porcelanowa_2.jpg