MagdaZZZ 16.02.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Ja to nawet wersji ze skróconymi bokami nie biorę pod uwagę Bo tak jak wspomniałam - bardzo lubię taki szafki z cofniętymi bokami - dodają meblowi lekkości A już jak się ze mną zgadzasz, że boki wtedy węższe od środkowej części (napisałyśmy o tym jednocześnie), to w ogóle... POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM TĄ WERSJĘ:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 16.02.2013 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Ja to nawet wersji ze skróconymi bokami nie biorę pod uwagę Bo tak jak wspomniałam - bardzo lubię taki szafki z cofniętymi bokami - dodają meblowi lekkości A już jak się ze mną zgadzasz, że boki wtedy węższe od środkowej części (napisałyśmy o tym jednocześnie), to w ogóle... POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM TĄ WERSJĘ:yes: Magda, Dzięki. Nie ma co dalej rozmyślać, bo nic więcej nie wymyślimy a zwężona komoda mi nie leży. W takim razie jutro piszę do stolarza, że trzeba komodę rozrysować na nowo. PS Jestem pod wrażeniem MG, a kinkiety do sypialni uważam za absolutnie wspaniałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 16.02.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 [ATTACH=CONFIG]170976[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]170977[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]170978[/ATTACH] Zdjęcia Mint Grey . Madziulka, a masz jeszcze te na stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Madziulka, a masz jeszcze te na stanie? Ostatnie 2 na ścianie Oczywiście nie ma problemu - mogę zdjąć.... Ale spokojnie, ja dostaję je w każdej dostawie... tydzień, góra dwa i ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 16.02.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Ostatnie 2 na ścianie Oczywiście nie ma problemu - mogę zdjąć.... Ale spokojnie, ja dostaję je w każdej dostawie... tydzień, góra dwa i ni ma Super, muszę teraz tylko przekonać moją bogatszą połówkę, że potrzebujemy 4 takich. a przynajmniej 2.... Strasznie są drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 17.02.2013 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Ania, U Magdy widziałam jeszcze takie kinkiety. Też o nich ciepło myślę i knuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 17.02.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Ilutku, czyli ta komoda to będzie coś w rodzaju zabudowy na wymiar? Bo jeśli to ma być typowa, wolnostojąca szaflka, to IMO lepiej będzie wyglądała, jak będzie miała trochę oddechu (choć 12 cm z każdej strony to faktycznie trochę dużo; ale ta komoda ma być szeroka i na planie te odstępy wyglądają ok) Pierwotnie też byłam za uskokami, ale jak wkleiłaś teraz plany, to te "zęby", które się tworzą w uskokach są niefajne Też się wczoraj zastanawiałam, czy zwężona szafka nie straci proporcji, ale zmierzyłam swoją konsolę w łazience - ma 110 cm szerokości i jest ok. Więc zaczęłam się obawiać, że komoda szerokości 1,5 m w maleńkiej, gościnnej łazience to będzie wręcz kolubryna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 17.02.2013 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Nihiru, Gdzie byłaś, gdy Cie nie było? Miło, że zajrzałaś. Jeszcze raz przemyślałam opcję komody, po Twoim poście. Komoda, będzie meblem wolnostojącym. Chcę by miała blat w miarę długi, bo planuję postawić tam "srebrny" zegar i flakon do wody zapachowej. Myślę o czymś takim: O ile z zegarem to żaden problem, to takiego "antycznego" flakonu szukam od jakiegoś czasu. Nie planuję w tej łazience np. świecznika, bo oprócz górnego oświetlenia będą jeszcze 4 kinkiety. Jeszcze raz "zwizualizowałam" sobie tą komodę w łazience i faktycznie, gdyby taka duża komoda stała pod ścianą sprawiałaby wrażenie ogromnej, ale we wnęce wygląda już zupełnie inaczej. Po bokach będzie zostawione po ok. 5-6 cm luzu. Komoda nie jest głęboka, bo ma zaledwie 41 cm - dokładnie tyle ile wynosi głębokość wnęki. Myślę, że pozostawiając długi blat i wyszczuplając jej boki, dodam jej lekkości. Zwiększy też to wrażenie przeniesienie szuflad na środek a szafek na boki. Edytowane 17 Lutego 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.02.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Nie wiem, czy głosowanie jeszcze trwa, ale ja bardzo lubię takie cofnięte meble. I w związku z tym optuję za takim rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 17.02.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Narendil, Każde zdanie jest ważne i każdą decyzję można cofnąć. Bardzo się cieszę, że i Ty jesteś za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 17.02.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 chyba ze ściętymi bokami będzie lżej wyglądać z ciekawości poszukałam flakonów, faktycznie takiego ładnego, jak na Twoim zdjęciu, nie znalazłam. trochę jest na angielskim amazonie, ale raczej nowe, i "najlepsze" wygląda tak... na niemieckim ebay sporo, ale większy wybór, co pewnie wiesz, w takich bez pompki czy jakkolwiek to do psikania się nazywa np tak trzymam kciuki za Twoje łowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Tak po cichutku powiem, że chyba będę miała swoją wc-szczotkę. Chyba. Zaciskamy kciuki.Czarną, ale w tym stylu.Plus kosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Hej Illu, jak weekendzik? Wracając do Twojej komody, bardzo podoba mi się wersja z cofniętymi bokami- to jedyne rozsądne wyjście z sytuacji moim zdaniem:yes: Szkoda, ze u mnie biblioteka będzie jednak w jednej płaszczyźnie... Fajne kinkieciki pokupowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 17.02.2013 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 chyba ze ściętymi bokami będzie lżej wyglądać z ciekawości poszukałam flakonów, faktycznie takiego ładnego, jak na Twoim zdjęciu, nie znalazłam. trochę jest na angielskim amazonie, ale raczej nowe, i "najlepsze" wygląda tak... na niemieckim ebay sporo, ale większy wybór, co pewnie wiesz, w takich bez pompki czy jakkolwiek to do psikania się nazywa np tak trzymam kciuki za Twoje łowy! Wiwik, Witaj. Długo Cię nie było W sprawie flakonów po amazonach i ebayach na chodziłam, ale ten angielski bardzo przyjemny. Wymyśliłam sobie taki flakon na wodę zapachową zamiast odświeżacza powietrza. Nie wiem jak się sprawdzić od strony praktyczniej , ale będzie fajną ozdobą. Tak po cichutku powiem, że chyba będę miała swoją wc-szczotkę. Chyba. Zaciskamy kciuki. Czarną, ale w tym stylu. Plus kosz. Narendil, To trzymam kciuki BARDZO MOCNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 17.02.2013 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Hej Illu, jak weekendzik? Wracając do Twojej komody, bardzo podoba mi się wersja z cofniętymi bokami- to jedyne rozsądne wyjście z sytuacji moim zdaniem:yes: Szkoda, ze u mnie biblioteka będzie jednak w jednej płaszczyźnie... Fajne kinkieciki pokupowałaś Hej Agawi, Dziękuję, weekend minął dobrze. W sobotę pracowicie: wizyta na budowie (czy wszystko zostało przygotowane na przyjście parkieciarzy) zakupy w MG - bardzo mi się zakup podoba, a te do sypialni to miłość od pierwszego wejrzenia, miały być przecież zupełnie inne zakończyłam projekt garderoby i pom. gosp. z sukcesem, bo dzisiaj nie naniosłam już żadnych zmian. Jutro przedstawię projekty stolarzowi. A dzisiaj mieliśmy czas tylko dla siebie. Żadnych poszukiwań w sklepach, czy w internecie, żadnego biegania po sklepach, a na kolację przyszedł do nas Młody z dziewczyną. Dawno nie spędziliśmy tak domowo niedzieli Małżonek uważa pewnie, że to dzięki zakupionym kinkietom. Nie wyprowadzam go z błędu. To może nastroić go dobrze do następnych zakupów... A co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 , a na kolację przyszedł do nas Młody z dziewczyną. Ooo, przymiarki na teściową?http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/sarcastic_hand.gifhttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/biggrin.gif Małżonek uważa pewnie, że to dzięki zakupionym kinkietom. No i dobrze,mąż obrał dobry tok myślenia:rotfl: U nas tez dobrze, dzięki. Co prawda weekend zleciał jak z bicza strzelił, ale za tydzień będzie następny:yes: W tym tygodniu zamawiamy bibliotekę i biurko- dogaduję ostatnie szczegóły:cool: Aaaa i luby powiesił mi na ścianach wszystkie ramki na zadjęcia-13 szt:eek: Teraz muszę je jakoś zagospodarować A kinkieciki masz naprawdę ślicznehttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/goody.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 17.02.2013 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Ooo, przymiarki na teściową?http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/sarcastic_hand.gifhttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/biggrin.gif Agawi, Mam nadzieję, że przymiarki potrwają bardzo długo, żeby potem pruć nie było trzeba... No i dobrze,mąż obrał dobry tok myślenia:rotfl: Dołożę starań, żeby nic go z tego kursu nie zniosło... U nas tez dobrze, dzięki. Co prawda weekend zleciał jak z bicza strzelił, ale za tydzień będzie następny:yes: W tym tygodniu zamawiamy bibliotekę i biurko- dogaduję ostatnie szczegóły:cool: A gdzie zamawiałaś? Aaaa i luby powiesił mi na ścianach wszystkie ramki na zadjęcia-13 szt:eek: Teraz muszę je jakoś zagospodarować Nie chcę zapeszać, ale to złoty "chłop" A kinkieciki masz naprawdę ślicznehttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/goody.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Agawi, Mam nadzieję, że przymiarki potrwają bardzo długo, żeby potem pruć nie było trzeba... Święta racja Illu Dołożę starań, żeby nic go z tego kursu nie zniosło... [ATTACH=CONFIG]171203[/ATTACH] To ja trzymam kciukihttp://emoty.blox.pl/resource/naughty.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/friends.gif A gdzie zamawiałaś? Jeszcze nie zamówiliśmy, ale nie w "Twojej" firmie, bo mówiąc szczerze, w momencie jak dałaś mi na siebie namiary, to zaczęliśmy się dogadywać z kimś innym- z polecenia od znajomej i tak już na razie zostało. Twoją firmę skrzętnie zapisuję na piękną witrynę lub kredens do jadalni:yes: Nie chcę zapeszać, ale to złoty "chłop" No ba, a nawet brylantowy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.02.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Nihiru,Gdzie byłaś, gdy Cie nie było? Pracowałam, chorowałam, namiętnie oglądałam Masterchefa (amerykańskiego, na youtubie) Po bokach będzie zostawione po ok. 5-6 cm luzu. Komoda nie jest głęboka, bo ma zaledwie 41 cm - dokładnie tyle ile wynosi głębokość wnęki. Myślę, że pozostawiając długi blat i wyszczuplając jej boki, dodam jej lekkości. Zwiększy też to wrażenie przeniesienie szuflad na środek a szafek na boki. Czuję się przekonana A co do flakonów, to zaglądałaś na allegro? Myślę że dałoby się coś wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts