illusjon 14.12.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Heyka, zmiana podłogowa na ogromną korzyść i jeszcze jak nie będzie widoczna z salonu to super. Mugaty, mugaty, hmm ja szczerze akurat za nimi nie przepadam, ale jak dojdzie cała reszta to łazienka będzie apetyczna:rolleyes: Trzymam kciuki:) Dzięki Agawi74. Miło usłyszeć pochwałę lub konstruktywną krytykę. Ja, tak jak pewnie większość forumowiczek wszystko planuję i dobieram sama. Małżonek dopiero jak ma końcowy efekt przed sobą potrafi powiedzieć, czy coś mu się podoba czy nie. To straszne obciążenie, wiedząc jakie pieniądze na ten remont idą słyszeć, że „w kwestii urządzania mieszkania, mam do ciebie pełne zaufanie lub na pewno lepiej bym tego nie zrobił…” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.12.2012 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Mam sufit w kuchni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.12.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 no, sufit niczego sobie, całkiem ,całkiem se wygląda:p:lol2: u nas też pilnuje budżetu małżonek, ale kiepsko mu to idzie, chciał dom wykończyć za 150K:rolleyes: a tu już prawie drugie tyle poszło i końca nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.12.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 U nas budżet przekroczony został o 30% i będzie chyba tego jeszcze więcej. Dlatego muszę każdą rzecz teraz oglądać 1001 x pod światło... Krzysiek musi mieć pewność, że sprawdziłam każdą opcję, ewentualność i porównałam ceny we wszystkich dostępnych i niedostępnych mi sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.12.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Gdzie nie wejdę wszyscy planują przeprowadzkę przed świętami, parapetówki połączone z sylwestrem... Ja też tak chcę, a tymczasem modlę się, żeby na Wielkanoc zdążyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 14.12.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Hej w jakim programie robisz wizki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 14.12.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Gdzie nie wejdę wszyscy planują przeprowadzkę przed świętami, parapetówki połączone z sylwestrem... [ATTACH=CONFIG]154512[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]154513[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]154514[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]154515[/ATTACH] Ja też tak chcę, a tymczasem modlę się, żeby na Wielkanoc zdążyć... [ATTACH=CONFIG]154516[/ATTACH] Ja bym nie chciała się przeprowadzać przed samymi świętami....dla mnie to za duży stres i za duże wyzwanie to nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.12.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Ha, a ja siedzę i dumam, czy kiedykolwiek zamieszkam w moim wymarzonym domu. Po całym tygodniu zmęczenie daje znać o sobie A tak swoją drogą, co prawda już po ptakach, ale obydwie podłogi w kuchni podobały mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.12.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Hej w jakim programie robisz wizki???? Znalazłam je na str. http://emoty.blox.pl/html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.12.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Zle mnie zrozumiałaś Chodzi mi o to w jakim programie robisz wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 15.12.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Cześć Illusjon chciałam się przywitać na Twoim wątku Lepiej późno niż wcale, dobrze że to dopiero 12 stron Przeczytałam pobieżnie, pooglądałam inspiracje, zobaczyłam nawet dwa swoje zdjęcia Od dziś kibicuje mugaty kocham czekam więc z niecierpliwością na finał łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 16.12.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Zle mnie zrozumiałaś Chodzi mi o to w jakim programie robisz wizualizacje Wstyd się przyznać... Kupiłam jakieś 2 programy projektowe (strasznie prościutkie) i ze 2 ściagnełam z sieci, ale nie mam czasu ich rozkminić, więc... wszystko łącznie z pomysłami na meble robię w Paintcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 16.12.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Noooo takie projekty w paintcie..... Nieźle nieźle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 16.12.2012 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Cześć Illusjon chciałam się przywitać na Twoim wątku Lepiej późno niż wcale, dobrze że to dopiero 12 stron Przeczytałam pobieżnie, pooglądałam inspiracje, zobaczyłam nawet dwa swoje zdjęcia Od dziś kibicuje mugaty kocham czekam więc z niecierpliwością na finał łazienek Mugatka, Strasznie się cieszę i zapraszam serdecznie. Nie chciałabym nikogo obrazić, ale z Twoich odwiedzin cieszę się szczególnie! Przyznam się, że gdy zrodził się nam pomysł w głowach, żeby kupić nowe mieszkanie i zaczęłam szukać pomysłów na jego urządzenie, a właściwie wizualizacji własnych pomysłów w sieci i w sklepach. Wtedy to odkryłam mugaty. Zaczęłam więc sprawdzać ich ceny w sklepach internetowych i w ten sposób trafiłam na forum na Twój wątek. Nie znałam wcześniej forum muratora, nigdy właściwie nie uczestniczyłam w tego typu społecznościach. Od Ciebie więc się wszystko zaczęło. Forum zaczęło mnie wciągać coraz bardziej i nawet nie ze względu na inspiracje, bo mam wlany katalog i kajet z pomysłami, ale zainteresowały mnie koleje losów i ewolucje w dojrzewaniu poszczególnych forumowiczów do efektów końcowych. Mogę cię nazwać Matką Krzestną mojego wątku. I co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 16.12.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Noooo takie projekty w paintcie..... Nieźle nieźle..... Jestem mistrzem Painta. Moi koledzy graficy uważają że ich wkręcam, a ja w paicie jednemu z nich zmieniłam kolor oczu i zlikwidowałam zmarszczki,,, meble to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 16.12.2012 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ha, a ja siedzę i dumam, czy kiedykolwiek zamieszkam w moim wymarzonym domu. Po całym tygodniu zmęczenie daje znać o sobie A tak swoją drogą, co prawda już po ptakach, ale obydwie podłogi w kuchni podobały mi się! Mnie też podobały się obie, ale skoro mężowi podoba się bardziej ta w koła, a rzadko wypowiada się na temat upodobań, to fajnie, że będzie miał swój wkład w wystrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 16.12.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 i Ja macham i Ja Cie przeleciałam Ilu... gdzie to wasze m ? W Wawie ,to wiem ....ale jaka dzielnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 16.12.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 i Ja macham i Ja Cie przeleciałam Ilu... gdzie to wasze m ? W Wawie ,to wiem ....ale jaka dzielnica ? Kochana Siner, więc jest tak: To jest mieszkanie, a nie dom, bo my z mężem mieszczuchy straszne jesteśmy i do domu się nie nadajemy, chociaż jak oglądam projekty dziewczyn, to mi żal, że brak mi tych ciągot i chęci posiadania własnej chałupki... Jest nas 2+2 - my dwoje i dwa koty, bo syn już pełnoletni (23 lata) mieszka sam. Nowe mieszkanie ma 4 pokoje i jest na Żoliborzu (Sady Żoliborskie). Obecnie też mamy 4 pokoje tyle, że mieszkanie 2-poziomowe i na górze są skosy (w byłym pokoju syna) i nie da się tam zrobić porządnych szaf ani regałów (skosy b. niskie). W dodatku w naszym bloku nie ma windy, a nam się coraz mniej chce wnosić z garażu zakupy na ostatnie piętro. Na dole zaś powodowana jakimś szaleństwem 6 lat temu zafundowałam sobie ogromna otwartą przestrzeń (salon + kuchnia + przedpokój) i nie ma gdzie szaf postawić. Małżonek jest „kolekcjonerem” – ma obecnie ponad 17 tys. katalogów samochodowych i ok. 250 samochodzików w skali 1:43 (popularne resorki, tylko bardzo starannie wykonane). Oboje mamy masę książek (z których część stoi już na podłodze). W nowym mieszkaniu M będzie miał swój pokój z szafami na katalogi i przeszklonymi i podświetlanymi witrynami na samochody, a ja będę miała bibliotekę, tylko większą niż ta co teraz i wreszcie książki nie będą leżały w stosach na podłodze. No i szafa w przedpokoju 6- drzwiowa na muzykę i filmy (tych też mamy od groma, bo mąż jest przeciwnikiem ściągania z sieci….). Ja z mężem chyba chorujemy na ZBIERACTWO. No i miejsce w szafie na kuwety kocie (2 sierściuchy). No wiadomo dużym plusem jest to, że to nowy blok (teraz mieszkamy w takim z 1999, niby też nie stary…), blisko wszystkiego, no i że będzie winda. To ma być takie nasze już najostatniejsze mieszkanie, ale pierwsze urządzone od początku do końca tak jak chcemy (obecne jest z rynku wtórnego). Dorze, że raczej rozwojowi już nie jesteśmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 16.12.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 rzeczywiście - nieźli z Was zbieracze ale jak to mówią - człowiek bez pasji to pół człowieka... i to nudne pół ) a ja myslałam, że moje scrapowe "przyda się " to duzo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 16.12.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) My bardzo lubimy ludzi, ale czasami tak dożo ludzi, a tak mało nas, że lubimy sami posiedzieć w domu i film obejrzeć Czasami oglądamy nowy film żeby potem odbyć nad nim sąd "zostawić czy do kosza?", a czasami stary o którym od razu wiadomo, że oglądany jest nie pierwszy i nie ostatni raz, a czasami odmóżdżacz pt. "Wędrówki z dinozaurami" , gdzie starsza Ziuta (kocica, lat osiem) czeka na odcinek o pterodaktylach, ogląda go pilnie, a na samym końcu, gdy pterodaktyl odlatuje w siną dal, ona tradycyjnie wchodzi za telewizor i go szuka... Ale do pełni szczęścia brakuje mi właśnie mieszkania urządzonego na "nasze podobieństwo" Edytowane 16 Grudnia 2012 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts