Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Podłoga bardzo piękna:yes:

A meble z Modalto są nie tylko ładne, a i wygodne i ponoć nie rujnują kieszeni. Szkoda tylko, że dowiedziałam się o nich po zakupie swojej ohydnej kanapy, moja projektantka też ją skrytykowała i podesłała linka, ja podaje dalej

http://www.modalto.pl/collection/modern/branco

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O, pełna profeska! Bardzo dziękuję. Niestety, 42 cm to dużo za dużo.

Wyanna,

No szkoda, ze nie pasują, bo uważam je za najładniejsze z tych co oglądałam. Fakt, że zwracałam uwagę tylko na większe kinkiety.

U mnie one zawisną w przedpokoju na wprost wejścia przy bardzo dużym lustrze.

Muszę szukać czegoś takiego, ale do 30 cm, bo mi proporcje zaburzy. to mają być kinkiety do łazienki, obok lustra. Funkcja tylko i wyłącznie ozdobna, więc te proporcje robią wszystko.:(

Ania, wejdź na stronę MG na Facebooku, może tam coś wypatrzysz? Tylko wtedy będziesz już musiała Magdę zapytać o wymiary.

A przyszło Ci to podświetlane lusterko do łazienki? My kupiliśmy inne, ale było za duże i za mocne i miałam zamówić takie, jak to Twoje, więc będę wdzięczna za opinię.

Jeszcze nie zamawiałam. A możesz mi podesłać link do Twojego?

A podłoga musi być boska... ja swoją dzisiaj troszeczkę podejrzałam, bo jest przykryta tekturą i w sumie cały czas ciemnieje. Lakier miał podobno miesiąc ją ściemniać. Robi się fajna :)

Widziałam Twoją podłogę, jest rewelacyjna. Nie mogę się doczekać zdjęć końcowych :yes: :popcorn:

A te listwy przypodłogowe to u parkieciarzy od razu brałaś? Pamiętasz może, jaka była ich cena mniej więcej? Ja się zastanawiam, czy kupić swoje w wawie, czy u stolarza, który robił nam drzwi.

Listwy zamawiałam razem z parkietem w sklepie w W-wie. Oryginalne były trochę "grubsze, ale niższe o 2 cm.

Wolałam cieńsze i wyższe. Moje maja 12 cm wysokości. Nie mogę teraz znaleźć oferty, żeby powiedzieć Ci, za ile kupowaliśmy te listwy.

Oryginalne wyglądają tak:

2012-12-08 12.13.26.jpg2012-12-08 12.12.58.jpg2012-12-08 12.13.06.jpg2012-12-08 12.13.19.jpg

2012-12-08 12.13.26.jpg

2012-12-08 12.12.58.jpg

2012-12-08 12.13.06.jpg

2012-12-08 12.13.19.jpg

Aniu, ale mam nadzieję, że nie zrezygnujesz z różu, pomimo tego, że podłoga już józiowa nie jest :rotfl:

Świetnie wyszła!

Aż strach się bać, co będzie na zdjęciach w świetle dziennym :lol2:

Ania,

Okazuje się, że to nie wina podłogi czy oświetlenia tylko mojego cudownego telefonu, który zwyczajnie łże w kwestii kolorów.

Może dlatego, że jest facetem...? bezradny.gif

bezradny.gif

i jak- pan stanął na wysokości zadania czy dołączył do grona wykonawców-cwaniaków co się nie umieją do błędu przyznac z godnością?

Kamilcia,

Sprawa kuchni wygląda następująco.

Wszystko odbyło się kulturalnie.

Pan podał dobrą kawkę. Przeprosił i obiecał, że sam dopilnuje teraz wszystkiego. Że nie monitorował przebiegu umowy, bo do tej pory specjalnie do tego przeznaczonej Pani, nigdy się coś takiego nie przydarzyło. Ale miała jakieś problemy z dzieckiem i więc pewnie to się na jakość pracy też przełożyło.

Kuchnia będzie stała u nas przed świętami, a blat zaraz w pierwszym tygodniu po świętach.

Zszedł więc z terminu prawie 3 tygodnie, bo miała być na 15-16 kwietnia i jeszcze tydzień oczekiwania na blat.

Obiecał terminu blatu też dopilnować, bo kamieniarz został polecony przez niego.

Koniec końców dostaliśmy ok. 8% rabatu, co pozwala mi kupić garnki indukcyjne b. dobrej firmy, albo lampy do 2 pokoi i przedpokoju, czy sfinansować komodę do przedpokoju i wieszak + ogromne lustro w ramie drewnianej (już mam te pieniądze jak widzisz zagospodarowane trzykrotnie) oraz dorzucił robota kuchennego Boscha, o takiego:

Bosch MCM 4200_1.jpgBosch MCM 4200_2.jpgBosch MCM 4200_3.jpg

Bosch MCM 4200_1.jpg

Bosch MCM 4200_2.jpg

Bosch MCM 4200_3.jpg

Edytowane przez illusjon

Podłoga bardzo piękna:yes:

Natalka,

Dziękuję :hug:

A meble z Modalto są nie tylko ładne, a i wygodne i ponoć nie rujnują kieszeni. Szkoda tylko, że dowiedziałam się o nich po zakupie swojej ohydnej kanapy, moja projektantka też ją skrytykowała i podesłała linka, ja podaje dalej

http://www.modalto.pl/collection/modern/branco

Na Modalto jestem zdecydowana od początku, tyle, że ja na bardziej klasyczny model TAKI

Ivy,

Pytałam koleżankę o jej narożnik z Modalto,

Odpisała, że ma model Perfetto, jest bardzo wygodny, ładnie wykonany, i że w tym modelu oparcia nie są niższe od poduszek :)

dziękuję , muszę zrobić objazd po sklepach w Warszawie i przymierzyć się do wszystkich innych, również tej. Niestety tego narożnika co ja bym chciała nie ma w stolicy na ekspozycji bo za wielki :cool:

podłoga super :yes::yes:

Pan kuchenny chyba całkiem dobrez sie zachował/udało wam sie wynegocjowac za to opóżnienie:yes:

W Eurofiranach na Targówku jest do koca lutego promocja na szycie -20%

Edytowane przez ivy17

dziękuję , muszę zrobić objazd po sklepach w Warszawie i przymierzyć się do wszystkich innych, również tej. Niestety tego narożnika co ja bym chciała nie ma w stolicy na ekspozycji bo za wielki :cool:

Ivy,

Nie ma za co :yes:

"Mojego" narożnika też nigdzie na żywo nie mogę obejrzeć, ale na Targówku mieli podobnie wykonane kanapy więc mam wyobrażenie o jakości i wyglądzie takiego bardziej klasycznego mebla.

podłoga super :yes::yes:

Bardzo dziękuję :hug:

Pan kuchenny chyba całkiem dobrez sie zachował/udało wam sie wynegocjowac za to opóżnienie:yes:

Jestem zadowolona z warunków jakie uzgodniliśmy. Tym bardziej, że nie było zbyt wielkich targów, pan dołoży starań w kwestii terminu, a na tym nam najbardziej zależało.

Uwazam, że dostaliśmy całkiem porządną gratyfikację pieniężną i prezent.

Myślę, że o firmie dobrze to świadczy.

W Eurofiranach na Targówku jest do koca lutego promocja na szycie -20%

Dzięki Ivy, za info, ale chyba poczekam na następna taka promocję, a może jeszcze na kolejną.

Chciałabym najpierw się przeprowadzić, chwile pomieszkać, tak, żeby "wyczuć" dom i wtedy wybiorę zasłony i firany.

:wave:

jaka ilość dobrych wieści! super, że pan od kuchni się poczuł do odpowiedzialności i obyło się bez "użerania" :) świetna wiadomość z terminem, oby dotrzymali :)

Wiwik,

Bardzo się cieszę z tego porozumienia z Kuchniami. Denerwowałam się dzisiejszym dniem, ale poszło chyba lepiej niż myślałam. No i nie było "niemiło". Nie lubię takich sytuacji.

podłoga pikna jest,

Dziękować. Od tych komplementów gotowa naprawdę stać się różowa :lol2:

a lampy z charakterkiem :cool:

Też mi się tak wydaje. Kopiliśmy je w Domotece na Targówku.

Niestety na zamówieniu jest tylko nr katalogowy bez nazwy i nie mogę ich znaleźć w internecie.

No i musimy na nie czekać 10 tygodni, bo kompletują zamówienie do Portugalii. bezradny.gif

Edytowane przez illusjon

Dziewczyny,

Widziałyście może tę lampę na żywo?

Co o niej sadzicie?

Bo jeszcze mi się pomysł na szybko zrodził, żeby z tych zamówionych dzisiaj lamp do holu zrezygnować i zamówić Elstead Lighting FINSBURY PARK:

[ATTACH=CONFIG]172734[/ATTACH]

Nie muszę mówić, że u mnie wisi? :rotfl:

Nie muszę mówić, że u mnie wisi? :rotfl:

Magda,

Tak mi się zdawało, że już go widziałam, ale tyle lamp oglądam, że nie dałabym za to głowy emoty_ludzie149.gif

Odezwę się do Ciebie w tej sprawie, tylko muszę K zmusić, żeby jak to nazwał "zrobił z gęby cholewę" i odwołał dzisiejsze zamówienie :rolleyes:

zgadzam się z agawi74 w całej rozciągłości:yes:

Dzięki wiwikhttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/ThankYou.gif żółwik:D

Agawi tak, w swojej pracy tez mi się zdarzy pomylić - i jezeli Tobie nie to jesteś pierwszym takim przypadkiem - tylko pogratulować ! naprawde !

Nie mówimy tutaj o drobnej pomyłce, która każdemu może się zdarzyć tylko o ewidentnym lekceważeniu klienta, bałaganie i lenistwie. Wyobraź sobie Kamilciu, że nie mogę sobie pozwolić na 1,5 miesięczne opóźnienie w projekcie, na który klient złożył zamówienie:lol2::lol2:

W większości zawodów takie opóźnienie są niedopuszczalne i nieakceptowalne. Gratuluję Ci profesji, jeżeli możesz tak postępować:eek:

I jeżeli większość ludzi ma takie samo podejście do swoich obowiązków jak Ty, to w sumie się nie dziwię, ze mamy w Polsce tak jak mamy:(

Pozwól, ze nie będę roztrząsać tej sprawy, bo po pierwsze, to nie jest moja galeria, a po drugie zupełnie się z Tobą nie zgadzam.

Sorki IIlu za OT:hug:

Nowe zdjątka podłogi mrau:cool: nawet te józiowe:lol2:

Fajnie, ze udało Ci się załatwić sprawę kuchni- 8% rabatu to już coś:yes:

Ciekawa ta Madziowa lampa:D