ivy17 25.02.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Jutro mogę wrzucić pokazową instrukcję "Jak przygotować ekipę do malowania i tapetowania" [ATTACH=CONFIG]172907[/ATTACH] bardzo chętnie, niestety nie kazda ekipa jest taka fajna jak Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 I znowu siedzę nad komoda RTV. Straszna kolumbryna mi wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 25.02.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 I znowu siedzę nad komoda RTV. Straszna kolumbryna mi wychodzi... czemu kolubryna? przypomnisz, o co chodzi- co w niej I na niej chcesz zmieścić, gdzie ma stać i ile masz na nią przestrzeni, a ile Ci wychodzi wymiar? może coś się wykombinuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.02.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Jutro mogę wrzucić pokazową instrukcję "Jak przygotować ekipę do malowania i tapetowania" [ATTACH=CONFIG]172907[/ATTACH] Czyżbyś, Aniu, doszła już do literki i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Aneczka, jestem na "idealna instrukcja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 czemu kolubryna? przypomnisz, o co chodzi- co w niej I na niej chcesz zmieścić, gdzie ma stać i ile masz na nią przestrzeni, a ile Ci wychodzi wymiar? może coś się wykombinuje.... Wiwik, pomierzyłam sprzęty co do milimetra, dodałam niezbędny margines, żeby mógł oddychać i wychodzi mi takie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.02.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Aneczka, jestem na "idealna instrukcja" [ATTACH=CONFIG]172927[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172928[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172929[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172930[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172931[/ATTACH] A, to już za chwileczkę, już za momencik będzie ironia Wiwik, pomierzyłam sprzęty co do milimetra, dodałam niezbędny margines, żeby mógł oddychać i wychodzi mi takie coś... [ATTACH=CONFIG]172932[/ATTACH] Nóżki bym zmieniła. Te okrągłe średnio mi leżą Czy stolarz też dostanie instrukcję krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) A, to już za chwileczkę, już za momencik będzie ironia Kształcę się Pani Profesor Intensywnie Nóżki bym zmieniła. Te okrągłe średnio mi leżą Nóżki takie są, bo ponieważ takie są kupione meble : Czy stolarz też dostanie instrukcję krok po kroku Tak to taka moja mała świecka tradycja. Każdy u mnie może liczyć na instrukcję, na tyle szczegółową, że jak coś pójdzie nie tak, to nie moja wina. Owszem, muszę się trochę nad niektórymi napracować, ale są tego efekty Edytowane 25 Lutego 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 25.02.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Wiwik, pomierzyłam sprzęty co do milimetra, dodałam niezbędny margines, żeby mógł oddychać i wychodzi mi takie coś... [ATTACH=CONFIG]172932[/ATTACH] faktycznie spore a może zrezygnować z tych bocznych zdobień? wygląda że z 15cm do przyoszczędzenia, a te schowki na subwoofery będą dość ozdobne? nóżki hmmmm nie pamiętam jakie mają podstawowe meble? też okrągłe? edit-parę sekund za późno i informacje o nòżkach już są Edytowane 25 Lutego 2013 przez wiwik nowy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 faktycznie spore a może zrezygnować z tych bocznych zdobień? wygląda że z 15cm do przyoszczędzenia, a te schowki na subwoofery będą dość ozdobne? nóżki hmmmm nie pamiętam jakie mają podstawowe meble? też okrągłe? edit-parę sekund za późno i informacje o nòżkach już są Wiwik, Myślałam o ogołoceniu komody, ze zdobień, ale wtedy wyjdzie mi mebel kolonialny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 25.02.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Wiwik, Myślałam o ogołoceniu komody, ze zdobień, ale wtedy wyjdzie mi mebel kolonialny... hmmm skoro tak mówisz... ale nie jestem całkiem przekonana na subwooferowych częściach można chyba trochę zaszaleć, a z boku ściąć. tylko że nie potrafię tego rozrysować więc nie wykluczam, że się mylę... np., czy zamiast tego wzoru w rombek nie dałoby się czegoś w pionie, podobnie do tego co z samego boku planujesz? generalnie obecny projekt ma bardzo ładne proporcje, ale wersja krótsza też może nieźle wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 hmmm skoro tak mówisz... ale nie jestem całkiem przekonana na subwooferowych częściach można chyba trochę zaszaleć, a z boku ściąć. tylko że nie potrafię tego rozrysować więc nie wykluczam, że się mylę... To jest jeden potężny głośnik który zajmie całą szafkę Dźwięk ma skierowany w dół, więc w dnie szafki, w której będzie stał zamiast deski będzie kratka. np., czy zamiast tego wzoru w rombek nie dałoby się czegoś w pionie, podobnie do tego co z samego boku planujesz? Wzór na drzwiczkach nawiązuje do oryginalnego kompletu z 1918 roku. Jeżeli z tego zrezygnuje i z nóżek, to równie dobrze mogę kupić szafkę na allegro, takie pseudo roko-koko. I tak nie będzie tego zdobienia, co na kredensach, bo tego by było za dużo. generalnie obecny projekt ma bardzo ładne proporcje, ale wersja krótsza też może nieźle wyjść Sama nie wiem Mój telewizor ma szerokość 125 cm, więc szafka tez nie może być wąska. Wolałabym, żeby szafka była szersza niż wyższa, bo nie chce siedzieć przed telewizorem z zadarta głową, a plan jest taki, żeby telewizor powiesić. Tu przykład szafki węższej ale wyższej ok. 80 cm. Sprzęty po 2 stałyby jedne na drugich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.02.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Weszłam dzisiaj do mieszkania i co i czarna folia na mojej pięknej różowej podłodze [ATTACH=CONFIG]172906[/ATTACH] Jestem:hug: Czyli nici z nowych fotek:( Poczekamy- mam duży zapas popcornuhttp://www.mmaplayground.com/forums/i/pi/667125_1.gif Jutro mogę wrzucić pokazową instrukcję "Jak przygotować ekipę do malowania i tapetowania" [ATTACH=CONFIG]172907[/ATTACH] Dobrze, ze ja mam już malowanie za sobą http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/laugh1.gifhttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/laugh1.gif Ale Ty jesteś perfekcjonistką Aniuhttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/omg.gif Panom pewnie też szczęki opadły, co? Mebelek wychodzi bardzo ładny, a że potrzebny jest duży to trudno. Musi być przecież funkcjonalny i wszystko pomieścić. Na pewno bardzo wizualnie nie zagraci, bo jest niski:) Baaardzo podoba mi się wzór w rombyhttp://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Jestem:hug: Czyli nici z nowych fotek:( Poczekamy- mam duży zapas popcornuhttp://www.mmaplayground.com/forums/i/pi/667125_1.gif Agawi, Są miłośnikami folii i są szybcy, trzeba im to przyznać... Dobrze, ze ja mam już malowanie za sobą http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/laugh1.gifhttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/laugh1.gif Ale Ty jesteś perfekcjonistką Aniuhttp://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/omg.gif Od razu wielkie słowa ... Panom pewnie też szczęki opadły, co? Powoli się przyzwyczajają (bo to już 4 wspólny remont, ale pierwszy taki duży) i dobrze się kryją. Nie obrażają się, jak Panowie mojej koleżanki, że im baba jakieś rozpiski zostawia. Moi tak wolą. Jasno i wyraźnie - dla wszystkich lepiej Mebelek wychodzi bardzo ładny, a że potrzebny jest duży to trudno. Musi być przecież funkcjonalny i wszystko pomieścić. Na pewno bardzo wizualnie nie zagraci, bo jest niski:) Oj Agawi, żebyś Ty wiedziała, która to już jego wersja... Ale chyba inaczej być nie może. Ten mniejszy jest jednak prawie 15 cm wyższy, a to bardzo dużo na komodę RTV. No i jest niewiele szerszy do telewizora, nawet świecznika na komodzie nie postawie... Baaardzo podoba mi się wzór w rombyhttp://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif Ja też go lubię, no i komody tez taki mają Edytowane 25 Lutego 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.02.2013 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ania, a czemu subwoofer w szafce upychasz? Jego rolą jest stać na podłodze i basy po niej rozprowadzać... jak go wpakujesz do szafki na nóżkach, to w ogóle to nie będzie miało sensu... lepiej go w ogóle nie kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.02.2013 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Ania, a czemu subwoofer w szafce upychasz? Jego rolą jest stać na podłodze i basy po niej rozprowadzać... jak go wpakujesz do szafki na nóżkach, to w ogóle to nie będzie miało sensu... lepiej go w ogóle nie kupować Magda, Ja nie chwiałam mieć wolno stojącego sprzętu więc wzięłam specjalistę od sprzętu audio. On dobrał mi taki subwoofer, którego głos wydobywa się dołem, więc mu bez różnicy czy stoi w szafce czy nie, byle szafka miała dno z dużej kratki. Facet już po remoncie przyjdzie do nas i ustawi długość fal z subwoofera jak i z pozostałych głośników, tak, żeby schodziły się na kanapie Położenie kabli też nam dobrał. Będę miała do Ciebie mailowe pytanie Edytowane 26 Lutego 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.02.2013 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 On dobrał mi taki subwoofer, którego głos wydobywa się dołem Ale czad! Nie wiedziałam, ze takie są Dobry pomysł- nie będzie szpecił To wszystko wyjaśnia, bo chciałam zadać to samo pytanie co Madzia U nas właśnie stoi na podłodze, ale ja mam chytry planhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=172953&d=1325904574 ze wywalę całe to kino domowe- i tak baaardzo rzadko z niego korzystamy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 26.02.2013 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) My znowu oglądamy masę filmów w domu, bo filmy kinowe K usypiają, a mnie denerwuję, obrażają moją inteligencję, zabierają czas, nie mówiąc o pieniądzach. Stąd w domu specjalna szafa na filmy...:lol2: Tak wygląda sprzęt "szafkowy" Edytowane 26 Lutego 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.02.2013 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Illu w takim razie dokonałaś dobrego wyboru z tą szafą My nie bardzo mamy czas na częste oglądanie- ja z kolei lubię klimacik dużego ekranu:yes: Madzia, jeśli jesteś, to zerknij proszę czy masz taki kinkiecik jak w wątku u Vesi- ja tam Ciebie poleciłam, ale nie wiem czy coś podobnego wygrzebiesz... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169252-Vesila-troch%C4%99-klasyki-na-przedmie%C5%9Bciu/page113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 26.02.2013 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Illu w takim razie dokonałaś dobrego wyboru z tą szafą My nie bardzo mamy czas na częste oglądanie- ja z kolei lubię klimacik dużego ekranu:yes: Ja kocham chodzić do kina, ale mnie się bardzo mało filmów podoba... Więc robimy kino w domu. Zbieramy paczkę, albo Młodego z dziewczyną, K gotuje jakieś pyszności (dlatego kuchnia musi być połączona z salonem) i oglądamy piękne filmy, o których nikt nie słyszał, albo edukujemy młodzież i oglądamy dobre stare polskie kino... Też dzisiaj miałam interes lampowy do Magdy. Nie wiem, jak ona ogarnia skrzynkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts