Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, takie kino w domu i to ze starym filmami ma swój niezaprzeczalny urok i w dodatkowo w dobrym towarzystwie to czysta przyjemność:yes:

Masz rację, że na dużym ekranie trudno jest trafić na dobry film:bash:

A Madzia na pewno sobie poradzi- to sprytna dziewuszka:lol2:

Tylko nie pisz do niej na skrzynkę, tylko na adres e-mail, bo skrzynka od dawna się zepsuła od nadmiaru maili:rotfl:

Helloł Ilutku

szafka rtv bardzo fajna :yes:

mi nie leżą nóżki ( wiem ze pasują do pozostałych mebli) choć ja osobiście nie przepadam za kompletami

te rzeźbienia na bokach też mi średnio leża nie obawiałabym się ze bez nich wyjdzie mebel kolonialny

Dzięki za lekcje

dużo sie dowiedziałam na temat kina domowego ( choć sama nie mam czasu na oglądanie tv, moge sobie pozwolić tylko w czasie prasowania:()

Miłego dzionka:yes::hug:

Aniu, komoda wcale nie wygląda na kolubrynę. Normalny mebel na sprzęt.

Komoda będzie niska, więc nie powinna nic przytłoczyć.

Argument o nóżkach przyjęłam do wiadomości. Ale go nie akceptuję :rotfl:

Na szczęście to nie moja komoda :lol2:

Ja cie podziwiam, za porojektowanie i tworzenie własnych mebli.

Ja niestety z tych co nawet na siebie nie szyją. stroje moich projektów (bo wymarzone, inne od tego co mogę dostać) wyszyte przez krawcową zawsze były takim niewypałem, że po 3 razam dałam sobie zupełnie spokój.

Ja to musze zobaczyć, podotykać, przymierzyć- dotyczy strojów i mebli. Zmysł wyobraźni u mnie zerowy lub raaczej nawet na minusie

Ilu a u mnie postęp :D- skatalogowałam zdjęcia, bo zmobilizowałam się i zakupiłam dysk zewnętrzny- dostarczyli w 1 dzień. Teraz robię album ze zdjeciami za 2012 rok.

Ja cie podziwiam, za porojektowanie i tworzenie własnych mebli..

Kasieńka, :hug:

Bardzo dziękuję. wstydze sie.gif Sprawia mi to ogromną frajdę.

Do tej pory zaprojektowałam tylko kilka mebli i to głównie nowoczesnych.

Jednak do prawdziwego projektanta to mi jeszcze brakujeeeee....... Widziałaś moje "wypociny". Daleko im do prawdziwego projektu. To raczej manufaktura.

Np. w projektach podaję przybliżone wymiary bądź graniczne (nim i max), bo np. nie znam grubości desek itp.

Więc stolarze muszą dopracowywać wymiary, ewentualnie wskazywać, gdzie pominęłam jakiś istotny element konstrukcyjny. :yes:

Nie ukrywam, że i budowlańcy i stolarze lubią ze mną pracować, bo może długo myślę czasami nad projektem, ale im głowy nie zawracam, a jak dostaną ode mnie projekt, to omawiamy go 15 min i mają mnie z głowy :lol2:

Ja niestety z tych co nawet na siebie nie szyją. stroje moich projektów (bo wymarzone, inne od tego co mogę dostać) wyszyte przez krawcową zawsze były takim niewypałem, że po 3 razam dałam sobie zupełnie spokój.

Ja nie szyję, prawie nie gotuję, za to dobrze sprzątam i prasuję. Lubię też zmywać. Szydełkiem ostatnio wyciągałam łańcuszek z odpływu umywalki...

Kilka sukienek sylwestrowych sobie zaprojektowałam i byłam bardzo z nich zadowolona. Ale projekt wyglądał tak, że naszkicowałam postać w sukience, a krawcowa musiała się głowić jak zrobić wykrój... :lol2:

Ja to musze zobaczyć, podotykać, przymierzyć- dotyczy strojów i mebli.

Wiadomo, że tak by było najlepiej. Ja popełniam, ten błąd, że zamiast z otwartą głową poszukać w sklepie lub w internecie i zobaczyć co jest co mi się spodoba, to ja dokładnie zaplanuję sobie co chcę mieć, a potem się dziwię, że tego nigdzie nie ma... :rotfl:

Zmysł wyobraźni u mnie zerowy lub raaczej nawet na minusie

Każdy tak mówi, ale jeszcze nikogo takiego nie poznałam, więc nie myśl tak o sobie :hug:

Ilu a u mnie postęp :D- skatalogowałam zdjęcia, bo zmobilizowałam się i zakupiłam dysk zewnętrzny- dostarczyli w 1 dzień. Teraz robię album ze zdjeciami za 2012 rok.

O widzisz, a u mnie na tym polu kicha, nie mam kiedy się za to zabrać. Powoli wychodzę z tych szumnie nazywanych projektów, to może znajdę czas na zakup dysku, naukę Home 3D, czy chociażby książkę :rolleyes:

Edytowane przez illusjon

Hej Agawi,

A na co czekać icon_co.gif

Pan Stolarz wczoraj zadzwonił i powiedział, że do rana mam wysłać projekt i basta. icon_telefon2.gif

To wysłałam i dzisiaj rano zaczął produkować moją komodę jupi.gif

Biblioteki i komoda łazienkowa już stoją u niego gotowe :lol2:

Dzień minął w miarę... Cieszę się jednak, że już jestem w domu.

Muszę zamówić lampy do kuchni i to jeszcze dzisiaj, najpóźniej jutro.

A co tam u Ciebie? jak samopoczucie?

Edytowane przez illusjon

Kupiliśmy dzisiaj 2 "zwisy" do holu (tego, gdzie będzie szafa na filmy i CD oraz kocie wc).

Hol ma 5 m dł. i 1,20 szer.

[ATTACH=CONFIG]172718[/ATTACH]

Rajuniu, jakie pięęęękne zwisy, mogę prosić o cęne tych cudeniek?? nazwe?

w moim holu nadal kable, niby już mam wybrane lampki, ale jakoś nie na 100%, a te są śliczne:yes:

wracam do nadrabiania

Vesi,

Mogę tylko powiedzieć, że były w Domotece na Targówku na parterze, w tym sklepie obok barku (na parterze jest 1 sklep z oświetleniem), zaraz na prawo od wejścia. Nie znam nazwy, bo na zamówieniu jest tylko nr katalogowy sklepu.

Są bardzo ładne, zgrabne i proporcjonalne, ale do mnie nie pasują. Zgodziłam się je kupić, bo K się podobały i już byłam zmęczona szukaniem.

Ale nie będą mi pasowały do lamp i kinkietów w przedpokoju. Nie wiem co mnie zamroczyło, chyba ich uroda...

no i super :)

jak TV ma 120 cm, to zdecydowanie dobra decyzja rozmiarowa, będzie dobrze wyglądać :yes:

Komodę tv zaprojektowałaś perfekcyjnie miszczu:yes: masz talent:D

Wiwik i Vesi,

Bardzo dziękuję. GroupHug.gif

Więcej mnie pracy kosztowała niż cała garderoba... zmeczony.gif

Nadrobiłam :wiggle:

Dzięki za info o zwisach, oprócz wyglądu wszystko inne je dyskwalifikuje u mnie :lol2:

Vesi,

Bardzo proszę :yes:

Więcej mnie pracy kosztowała niż cała garderoba... [ATTACH=CONFIG]173062[/ATTACH]

i słusznie ;) garderoby nie widać i przede wszystkim ma być funkcjonalna, a taka komoda pod rtv permanentnie na widoku - już nie mówiąc, że musi do tych pięknych mebli pasować :)

Biblioteki i komoda łazienkowa już stoją u niego gotowe :lol2:

O rety i dopiero nam o tym teraz piszesz? Aniu, a masz jakieś foty?http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/goody.gif

Ja bym na Twoim miejscu jajko zniosła:lol2:

A co tam u Ciebie? jak samopoczucie?

A dziękuję :hug: wszystko dobrze. Czekamy na meble gabinetowe, nadal szukam krzesła i tapety, ale słabo mi to wychodzi-póki co jak wiesz kupuję buty:rotfl: