illusjon 26.02.2013 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 i słusznie garderoby nie widać i przede wszystkim ma być funkcjonalna, Wiwik, dokładnie, a poza tym dobieranie proporcji... koszmar... a taka komoda pod rtv permanentnie na widoku - już nie mówiąc, że musi do tych pięknych mebli pasować Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 26.02.2013 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 O rety i dopiero nam o tym teraz piszesz? Aniu, a masz jakieś foty?http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/goody.gif Ja bym na Twoim miejscu jajko zniosła:lol2: Agawi, Dopiero wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że meble już stają i mam na ten tychmiast plan komody RTV przesyłać. Nie mam pojęcia jak wygląda moja biblioteka. Mam ją w głowie i mam nadzieję, że stolarz potrafił zrobić to o czym rozmawialiśmy. Widziałam jego prace i wiem, że to dobry rzemieślnik. Mam nadzieje, że wszystko jest ok. Jak dobrze pójdzie pod za 2-2,5 tygodnia wszystko przywiozą i zmontują. Mogliby wcześniej, ale czekam na tapetę do sypialni, która będzie w przyszłym tygodniu, no i jeszcze trzeba ja położyć. Do biblioteki nie mam jeszcze oświetlenia górnego i kinkietów, oraz biurka i fotela. Dzisiaj miałam zamówić lampy do kuchni: I do holu: ale K poprosił, żebym z nim obejrzała film, który właśnie się skończył, więc już nic nie zdziałam. A dziękuję wszystko dobrze. Czekamy na meble gabinetowe, nadal szukam krzesła i tapety, ale słabo mi to wychodzi-póki co jak wiesz kupuję buty:rotfl: Czekam razem z Tobą Krzesła widziałam u Ciebie, niektóre całkiem całkiem, ale ja też jeszcze się ciągle rozglądam. Z tym, że u mnie to jeszcze do zakupu biurka i krzesła daleka droga. Póki co nie mam stołu i krzeseł. Zresztą łóżka również, z tym, że mam już wybrane, trzeba "tylko" zapłacić. Agawi, nadal szukasz tapety w pasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.02.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie mam pojęcia jak wygląda moja biblioteka. Mam ją w głowie i mam nadzieję, że stolarz potrafił zrobić to o czym rozmawialiśmy. Na pewno wszystko będzie w porządku, bo dopracowałaś ją w najdrobniejszym szczególe:yes: Ciekawe jak wyjdzie moja? Też się starałam....http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/blush.gif A lampy nie zając- zdążysz jutro:yes: Czekam razem z Tobą A to super:hug: Krzesła widziałam u Ciebie, niektóre całkiem całkiem, ale ja też jeszcze się ciągle rozglądam. Z tym, że u mnie to jeszcze do zakupu biurka i krzesła daleka droga. Póki co nie mam stołu i krzeseł. A masz już jakiś plan na ten stół i krzesła Aniu? Ja swój stół też sama projektowałam:lol2: Stolarz zrobił dokładnie to, co sobie wymyśliłam:) Tylko krzesła mamy gotowe:) Zresztą łóżka również, z tym, że mam już wybrane, trzeba "tylko" zapłacić. Noo tak, tylko kupisy potrzebne... http://www.thedawgpound.com/wp-content/uploads/2012/11/money_bag_smiley.gif Agawi, nadal szukasz tapety w pasy? Illu jakieś typy mam, bardziej się zastanawiam, czy może coś innego zamiast pasów, ale trochę boję się zaryzykować... Wracając do pasów ostatnio natknęłam się na takie drobniutkie- a mówiłam, ze nie lubię drobnych:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 26.02.2013 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Na pewno wszystko będzie w porządku, bo dopracowałaś ją w najdrobniejszym szczególe:yes: Ciekawe jak wyjdzie moja? Też się starałam....http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/blush.gif A lampy nie zając- zdążysz jutro:yes: Aga, mam nadzieję, że obie trafiłyśmy na dobrych fachowców. Teraz tylko to oczekiwanie. Ale wreszcie widać że remont minął półmetek. Stół, krzesła, kanapę oraz biurko i fotel kupimy już na spokojnie po przeprowadzce. Reszta mebli już będzie. A masz już jakiś plan na ten stół i krzesła Aniu? Ja swój stół też sama projektowałam:lol2: Stolarz zrobił dokładnie to, co sobie wymyśliłam:) Tylko krzesła mamy gotowe:) Ja salon będę miała bardzo zachowawczy. Chciałabym, żeby wyglądał solidnie, ale nie rozpraszał, nie szokował dodatkami. Wybrałam taki stół i krzesła (krzesła znane wszystkim na FM). Stół oczywiście rozkładany 210(320) x 110 Noo tak, tylko kupisy potrzebne... http://www.thedawgpound.com/wp-content/uploads/2012/11/money_bag_smiley.gif Daj spokój, nigdy w życiu każdej złotówki tak nie oglądałam przed wydaniem jak teraz. U mnie nigdy kosiarka nie zagrzała długo miejsca... Illu jakieś typy mam, bardziej się zastanawiam, czy może coś innego zamiast pasów, ale trochę boję się zaryzykować... Wracając do pasów ostatnio natknęłam się na takie drobniutkie- a mówiłam, ze nie lubię drobnych:lol2: [ATTACH=CONFIG]173131[/ATTACH] Mnie się ta tapeta bardzo podoba. Mam taką filozofie, zresztą potwierdziła też te moje spostrzeżenia Pani w sklepie z tapetami, że do małych pomieszczeń nie powinno się wybierać dużych wzorów. Uważam również , ze biblioteka / gabinet jeżeli ma być miejscem prac, to nie może być ascetyczny, ale też nie powinno w nim nic rozpraszać. Myślę, że ta Twoja tapeta poza tym, że jest ładna, spełnia pozostałe 2 warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.02.2013 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 No piękny stół i krzesełka (jakże by mi się mogły nie podobać) zaczęłyśmy obie z Karolką z tymi krzesłami, a teraz ma je pól forum:lol2: Mój stół tez jest bardzo podobny poprzez nogi i bardzo go lubię Wymiar mam prawie identyczny, bo 220x110 (320 po rozłożeniu) Kochana Ty nie narzekaj, bo i tak będziesz miała dużo pięknych mebli na starcie. Resztę zrobicie powolutku, już mieszkając. Co do tapety, to się z Tobą zgadzam, co do wielkości wzorów:) Zapisuję ją sobie:cool: ale jeszcze poszukam innej. Dobrze, ze mam jeszcze trochę czasu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ja Aguś nie narzekam. Tylko, że w praktyce nie zawsze jest, ze chcieć to móc... Jestem trochę zmęczona i chciałabym już tam mieszkać. Tych kilka mebli to nie problem. Na ten okres po przeprowadzce też się cieszę, kiedy będę się oswajała z nowym miejscem, wybierała firanki, zasłony, dodatki i przydasie... A jeszcze przeprowadzka. Mimo szczerych chęci K, będzie ona na mojej głowie. Ja nie wiem - kieruje firmą zagraniczna, z sukcesami... a u domu w takich sprawach ginie... W zeszłym tygodniu mówię do K: - Kochanie zastanówmy się jakie następne 3-4 kroki remontowe będą... a K mi na to, że on wie jakie. - Jakie? - Płacić, płacić, płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.02.2013 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 - Kochanie zastanówmy się jakie następne 3-4 kroki remontowe będą... a K mi na to, że on wie jakie. - Jakie? - Płacić, płacić, płacić :lol2: Ma chłop rację:lol2: Aniu, ja Cię doskonale rozumiem, Twoje obawy byłam w takiej samej sytuacji- tzn gorszej, bo my się budowaliśmy:eek: Dwa lata wycięte z życiorysu:sick: Ja nigdy do tego się nie paliłam, bardziej mój mąż ale jakoś daliśmy radę, choć nigdy nie przypuszczałam. Na dodatek poradziliśmy sobie z ogrodem, a też oboje intensywnie pracujemy. Z przeprowadzką dasz radę- może jakimś pomysłem jest zatrudnienie profesjonalnej firmy do pomocy? Oni przychodzą, pakują, opisują i zawożą na miejsce:) Wierzę w Ciebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.02.2013 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Aniu ja uciekam- kolorowych snówhttp://www.sherv.net/cm/emoticons/sleep/yawn.gif http://www.sherv.net/cm/emoticons/sleep/dreaming-1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Aga, To będzie moja 13(?) przeprowadzka (w tym 4 między miastami). Dam radę. Pewnie firmę jakąś wezmę bo teraz nie ma windy i z 3 piętra jakoś nie widzę nas latających z kartonami... Ale rzeczy spakuję sama. Taki przynajmniej mam plan. Jak pomyślę o książkach, prospektach, modelach, CD i filmach to mi słabo. Jak to ogarnę to reszta to pikus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Aniu ja uciekam- kolorowych snówhttp://www.sherv.net/cm/emoticons/sleep/yawn.gif http://www.sherv.net/cm/emoticons/sleep/dreaming-1.gif Dobranoc. Kolorowych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.02.2013 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 13 przeprowadzka?:jawdrop: i to między miastami?:jawdrop: Podziwiam:yes: Jesteś zaprawiona już w boju- dasz radę kochana:D Aniu, wstawiłam u siebie nowe butki przed chwilką znalezione:lol2: Ja ich nie szukałam:no: Same na mnie wpadły:rotfl: A teraz na serio już spadam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 00:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Aga, Sprawdzę i na serio idziemy spać Dobra, to na serio - DOBRANOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.02.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ja nie wiem - kieruje firmą zagraniczna, z sukcesami... a u domu w takich sprawach ginie... [ATTACH=CONFIG]173143[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173144[/ATTACH] Aniu, mój mąż kieruje wieloosobowym zespołem z różnych miast, świetnie koordynuje współpracę a w domu po gotowaniu zupy kuchnia wygląda jak po armageddonie. Jeżeli ja nie opłacę rachunków, to będą nieopłacone. Zagadka:rolleyes: W zeszłym tygodniu mówię do K: - Kochanie zastanówmy się jakie następne 3-4 kroki remontowe będą... a K mi na to, że on wie jakie. - Jakie? - Płacić, płacić, płacić Nie uwierzysz może, ale kilka miesięcy temu sama coś podobnego usłyszałam. Mój mąż planista Miłej środy - małego piątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ania, Faceci to jednak jest inny gatunek człowieka. Mój Młody ledwo co stał się facetem a czasami, to z Nim nie mogę. Dzisiaj się z Młodego uśmiałam, aż zamieszczę kawałek naszego dzisiejszego czatu z gmaila. Rozmowa dotyczyła Maćka imienin (przełożonych o tydzień), które wypadały w niedzielę, ale nie mogliśmy się spotkać, bo miał egzaminy: Czat: Maciek: Imieniny to dziwne święto btw, chyba nie było takiego świętego.. ja: Imieniny są od świętych patronów, czyli to swięto ma już 2 tys lat tradycji. Kogo nie było i gdzie? Maciek: No ok, ale święty Maciej chyba nie istnieje. Nie słyszałem o takim. I nie było ich 2 tys. lat temu A nie! Był Maciej… Zastąpił Judasza! Trochę lipa, ale w sumie wszedł z ławki do gry i dał radę ja: dobre! Fajnego masz patrona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.02.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Heyka Illu, świetny dialog z synkiem Młodzież chyba woli teraz obchodzić tylko urodziny Tak słyszałam z opowieści znajomych Jak tam zakupy obuwnicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Heyka Illu, świetny dialog z synkiem Młodzież chyba woli teraz obchodzić tylko urodziny Tak słyszałam z opowieści znajomych Jak tam zakupy obuwnicze? Heyka Agawi, jak rozmawiam z synem to koleżanki leżą i płaczą... Jeszcze w pracy siedzę a już buty kupiłam - ostatnią parę na ANSWEAR.com Viola ...!!! BOTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.02.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Młody wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Młody wymiata Młoda, Przypominam, że jesteście rówieśnikami To kolejny dowód, że Oni zaczynają dojrzewać po 30-stce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.02.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Dialog dobry.Faceci to prosty gatunek w obsłudze.. ale w domu.. i nie potrafią zorganizować domu wcale.. znaczy rachunki, prąd, woda, zakupy itd... W pracy to jak kiedyś myśliwi... idą na łów i są macho.. do podziwiania... do radzenia sobie.. w "zagrodzie" to jacyś tacy .. z innej bajki.. Jak zadajesz pracę to nie kilka na raz , tylko pojedynczo.. Mój starszak też taki już jest.. Jak powiem poodkurzaj i pomyj podłogi, powieś pranie i oskrob ziemniaki to ma już taki mętlik w głowie, że masakra.. Na zakupy to z kartką, a i tak czekam na telefon.. lub cały market biega z tel przy uchu co i jakie kupić... Ill.. buty ładne, ale jak dla mnie za wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.02.2013 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Arnika, Tacy są, nic dodać nic ująć Chociaż mój K świetnie gotuje i robi naprawdę samodzielne i kompletne zakupy spozywcze. Mnie do sklepu zabiera jako pakowacza, bo twierdzi,że to wyższa umiejętność. On gotów mydło, mięso i pieczywo do jednej torby włożyć... Buty mają 9 cm obcasa i ok. 1 cm platformy z przodu, więc powinny być ok. Jak nie będą mam 14 dni na zwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts