Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A z tapetami to az nie chce mi się wierzyć! My byliśmy w "twoim" sklepie z tapetami dwa albo trzy tygodnie temu, ale niestety trafiliśmy na faceta, który był zajęty, trochę niekumaty i w sumie po spędzeniu tam z pół godziny i bezsensownym przeglądaniu katalogów po omacku, postanowiliśmy odpuścić temat.

Ania,

Co zrobić. Ta babka naprawdę jest kumata. Nieskładnie opowiadałam co chcę w sypialni, nie miałam przy sobie żadnych wizualek i druga tapeta jaką nam pokazała to była ta. Inne oglądałam tylko po to żeby się upewnić.

Ja ma jakiegoś pecha. Pani od podłogi źle znosi ciążę, pani od kuchni, która zajmuje się kierowaniem zleceń do realizacji własnie poroniła.., aż się boję pomyśleć co się tej stało, że taki pasztet wyszedł... Ja wszystko rozumiem, ale wolę jednak pracować z facetami...

U mnie dzisiaj przyjeżdża lodówka i zmywarka.

:lol2:

Podłoga już cała odsłonięta, wszystko wymalowane, chociaż na jedną ścianę musimy dokupić farbę, bo po położeniu koloru zaczęło podkreślać jakieśtam nierówności i położyliśmy znowu gładź. Podobno. Bo ja z racji obciążenia zleceniem nie pojawię się tam do poniedziałku...:cry:

Koniecznie musisz ją pokazać. Jestem wielką fanką Twojej podłogi :lol2:

Odwiedzam Panią:hug:

tapetowych braków współczuję, żeby aż tyle sie pomylić :wtf:

Vesi, :hug:

Bardzo dziękuje.

Mnie wkurza to, że to są dodatkowe koszty. Nie wiem czy znając właściwy koszt zdecydowalibyśmy się na tą tapetę.

Z terminem tez kicha, chociaż jak domówię w sobotę, to tapeta dojdzie zanim ekipa zakończy prace. Chociaż tyle...

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Illu,

co tam się porobiło?:(:bash:

Facet może źle obliczył ze względu na pasowanie wzorów? Powiem Ci w tajemnicy, ze mój M też kiedyś źle policzył tapetę do naszej starej sypialni.:lol2: Ale tylko o jedną rolkę.Na szczęście tapeta była z Niemiec i po tygodniu dosłali.:) Może da się przyśpieszyć jakoś tą Twoją wysyłkę?:rolleyes:

Ja tez wolę pracować z facetami:yes: Motto świetne:lol2::lol2:

Głowa do góry, wszystko się poukłada:hug:

Ilu co ja czytam :o - jakiś pech budowlany Cię gnębi :( :hug:

Na pocieszenie(wiem że marne w tej chwili), - pisze ta co różnorakich zonków przez rok uświadczyła tyle że głowa boli ;) - o wszystkich takich rzeczach naprawdę szybko się zapomina :yes:

Aaaaa i jeszcze avatarka nowego dojrzałam :) no po prostu :jawdrop: - taka odmiana :)

tak na szybko wpadam i zostawiam wyrazy współczucia :( :hug:

a może dobrze wyliczone ale nie wszystko dojechało do Was? wiem, wiem, mało prawdopodobne, ale żeby aż tyle się pomylić to w sumie też mało prawdopodobne :o:sick: aż się wierzyć nie chce...

ps fajne zdjęcie w awatarze

Cześć Dziewuszki,

Wpadam zdać relację po kolei i ze wszystkiego...

Buty.

Nie mam butów, bo rozmiar 38 okazał się być 40, a ponieważ to były ostatnie buty na answear, to oprócz szukania lampy i kinkietów do biblioteki i lampy do sypialni a także do przedpokoju, żeby pasowały do kinkietów z MG... oraz 4 kinkietów i górnej lampy do większej łazienki to muszę poszukać butów do jeansów...

Tapety?

Chyba jestem przemęczona, bo okazało się, że w sypialni nie podałam, że w przedsionku też ma być tapeta.

W końcu pani nie jest od tego, żeby się domyślać, chociaż na logikę nie pasuje, żeby tam tapety nie było.

Ale widziała mnie i mogła sobie pomyśleć, że nie wiadomo... :lol2:

W bibliotece nie napisałam, że na ścianach gdzie będą szafy trzeba w rogach nakleić pasy przynajmniej na 20 cm, bo szafy nie są w zabudowie tylko wolnostojące i w przeciwnym wypadku między bokiem biblioteki a ścianą będzie widać farbę. A to daje dodatkową rolkę... :eek:

Dzisiaj pojechałam do sklepu domówić tapety. Okazało się, że pan Grzegorz, właściciel mojej ekipy już przeliczył tapety z panią Tapetową.

Zamówienie już było spisane, tylko jeszcze raz powiedzieli mi czego gdzie brakuje a ja odkryłam, że to mea culpa.

Byli bardzo wyrozumiali i nie kazali mi dawać rabatu 8%... :lol2:

Tak czy inaczej tapety będą zanim ekipa skończy "ze mną" i "nie ma potrzeby się martwić pani Aniu", jak powiedział mój pan majster Grześ... :lol2:

Dojechały również zamówione w UK precjoza:

Uchwyt do suszarki:

2013-03-02 18.36.08.jpg

Akcesoria łazienkowe angielskiej firmy Burlington - np. wieszak:

2013-03-02 18.38.36.jpg2013-03-02 18.38.22.jpg

Klamki porcelanowe:

2013-03-02 18.36.37.jpg2013-03-02 18.36.24.jpg

Są śliczne, ciężkie, z prawdziwej porcelany, dokładnie takie jak mi się marzyły :lol2:

Edytowane przez illusjon

Buty.

Nie mam butów, bo rozmiar 38 okazał się być 40, a ponieważ to były ostatnie buty na answear, to oprócz szukania lampy i kinkietów do biblioteki i lampy do sypialni a także do przedpokoju, żeby pasowały do kinkietów z MG... oraz 4 kinkietów i górnej lampy do większej łazienki to muszę poszukać butów do jeansów...

Hm........... oddałaś je już? 40 to bliżej mojego rozmiaru... a miałabym już buty:rotfl::rotfl:

[ATTACH=CONFIG]174013[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174014[/ATTACH]

Są śliczne, ciężkie, z prawdziwej porcelany, dokładnie takie jak mi się marzyły :lol2:

Komisyjnie stwierdziliśmy, ze są piękne i boskie. I jakbyś miała chwilkę, to podziel się ceną. Bo jeśli nie są po pińćset to my też takie kupimy :D

Rany, ale jestem szczęśliwa. Pierdzielnęłam zlecenie w kąt, upiłam się cudzym winem i pogadałam z moim duchowym bratem, z którym nie widziałam się od 1,5 roku.

Idę pić dalej.

Twoje zdrowie, Illu!

Hm........... oddałaś je już? 40 to bliżej mojego rozmiaru... a miałabym już buty:rotfl::rotfl:

Ania,

Nie, nie oddałam, mam je jeszcze w domu :lol2:

Komisyjnie stwierdziliśmy, ze są piękne i boskie. I jakbyś miała chwilkę, to podziel się ceną. Bo jeśli nie są po pińćset to my też takie kupimy :D

Aniu,

My potrzebowaliśmy 7 par klamek nie licząc 2 zamków do WC.

Najtańsze tego typu "srebrne" klamki z porcelanową rączką znaleźliśmy o dziwo na Bartyckiej i kosztowały wg K 350 zł a wg mnie 320 lub 380 zł.

Te z UK kosztują ok 10£ a więc wychodzi, że w cenie 1 klamki kupionej w PL mamy wszystkie 7 z UK.

Jeżeli dobrze pamiętam, że te w PL były po 380 zł, to w tej cenie mieszczą się jeszcze 2 zamki do WC w cenie ok. 10£.

W tym sklepie kupiliśmy klamki i zamki WC

Jest jeszcze 1 sklep TUTAJ

Musisz zapytać o koszty wysyłki, ale myślę że będą wynosiły ok 200 zł.

Jak by nie patrzeć interes życia hahi.gif

Rany, ale jestem szczęśliwa. Pierdzielnęłam zlecenie w kąt, upiłam się cudzym winem i pogadałam z moim duchowym bratem, z którym nie widziałam się od 1,5 roku.

Idę pić dalej.

Twoje zdrowie, Illu!

Taka bratnia dusza to skarb.

Cieszę się, że oderwałaś się od roboty.

No i nabrałam ochoty na wino. Też sobie strzele lampeczkę lub 2 ... drinkwine.gif

Twoje zdrówko Anuś :lol2:

Edytowane przez illusjon

Maciek siedzi w wannie. Przeczytałam Twojego posta i krzyknęłam, że 10 funciaków te klamki. Wanna odkrzyknęła mi: zamawiaj:rotfl:

Jezu, Ilu, ja muszę Cię poznać osobiście. I na lampkę wina się umówić (bo kawy nie piję).... Jak to możliwe, że mój własny prywatny małżonek poznał Cie bliżej, niż ja?

Twoja Mówiąca Wanna poznała bliżej Moich Majstrów :lol2:

Ale ja nie jestem od nich dużo gorsza tylko z gładzią mi nie wychodzi... cry.gif

O tak, to fajny pomysł. Uporaj się z najpilniejszymi sprawami, ja ogarnę kilka rzeczy i trzeba będzie to opić :lol2:

Edytowane przez illusjon

illusjon, cuuuuuuuuudowne klamki :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Bardzo pasowałyby do mojej baterii kuchennej no i tak w ogóle :)

Nell,

Mnie tez się podobają. :D

Zajrzysz na privka ?

Już odpisałam. :yes:

I chciałam jeszcze napisać, że jesteś niesamowitą skarbnicą wiedzy wnętrzarskiej :hug:

Bardzo dziękuję, za miłe słowa, ale mnie jest bardzo daleko do skarbnicy. :hug:

Raczej jestem szperaczem internetowym :lol2: