Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziewczyny,

Wyraźcie proszę swoją o pinię.

Nie chodzi tu o konkretne lampy, ale o styl.

Większość z Was będzie miała biblioteki jasne, często przecierane i gabarytowo trochę mniejsze od mojej.

Moja będzie ciężka, dębowa, tradycyjna i będzie zajmowała 3/4 pokoju.

Dzisiaj przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, czy nie powinnam do niej rozglądać się za lampami tego typu?

Amplex AZTECA SILVER 437 chrom_2694 PLN.jpgLORDI Sinus DML0112-6_1959 PLN.jpg

Czy mogą być takie bardziej współczesne:

AURORA Reality 84028-5_765 PLN.jpgIDEAL LUX SWAN SP3 LAMPA WISZĄCA_979 PLN.jpgITALUX ZWIS V2386-9 Specchio Silver_1700 PLN.jpg

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Illu, prześliczna jest ta tapeta w pasy. Ciekawa, ale nie przytłaczająca :yes:

Dropku,

Muszę powiedzieć, ze ze mnie jest najlichszy fotograf na FM... :yes: , bo tapeta jest cudna.

W rolce i w katalogu nie wyglądała tak dobrze. Wybraliśmy ją, bo była spokojna i przytulna, a ty nagle taka ślicznota... :lol2:

Gazetowa też fajna, ale ja takie jednak wolę na niedużych powierzchniach ;)

Gazetowa podoba mi się, ale generalnie to był wybór K.

Co do lamp, dałabym tam coś prostego (nie fikuśnego w sensie), lecz charakternego :)

Teraz znowu mnie poniesie lampowe szaleństwo... :rotfl:

Zanzibar lampa wisząca 6 stal_573 zl.jpgCOCO COC-ZW-6(N A).jpgIDEAL LUX  BLANCHE SP6_1150 zl.jpgLUG-ZW-6 (N-A).jpgREALITY AURORA 5xE14 84028-5_700 PLN.jpg

Dziewczyny,

Dotarło kosmetyczne lusterko BEURER BS 59 . :lol2:

Polecam. :yes:

Jest podświetlane ledowo, ale nie trzeba ciągnąć kabla, bo jest na baterie.

Z jednej strony normalne, a z drugiej ma powiększenie x 5.

Bardzo estetycznie wykonane.

Lusterko BEURER B S.jpg

Edytowane przez illusjon

Nie ma to jak skomunikować się od czasu do czasu z samym sobą... :rolleyes::lol2:

Biedulka:hug: Ja wyciągam tylko jedne wniosek z takiej sytuacji- forum robi się coraz mniej wnętrzarskie, a coraz bardziej plotkarskie:sick::spam:

Pierwsza myśl, która mi przyszła do głowy jak przeczytałam o lampie gabinetowej, to to, że nie może być ciężka. Absolutnie nie:no:

Za to na pewno powinna być w utrzymana w klasycznej formie:yes:

Tapety Ci się mnożą:lol2: Te pasy wyglądają bardzo ciekawie i o dziwo są delikatne. Garderobiana to klasyka- nie może się nie podobać.:D

Jakoś ostatnio nie widać Cię wieczorkami Aniu...:( A ja tylko teraz mam chwilkę:bash:

Dobrej nocki:bye:

Witaj Ilu, po dłuższej przerwie!

Gdzie Twe piękne włosy?

Tapeta w gabinecie ładna i równiutko położona,, /to samo mogę powiedzieć o folii na podłodze, że ładnie znaczy się, choć ciut nierówno :) / .

Tapeta u K. znakomita.

Klamki w przelocie zarejestrowałam, zainspirowały mnie.

I ciągle nie mogę doczekać się podłogowych Vivesów. Nawet nie wiesz o tym, ale grają bardzo dużą rolę w ostatecznej decyzji o podłodze u mnie.

Hej Ilu

piękne masz haczyki do łazienki i cudne lampy do salonu kupiliście, mi tez sie one baaardzo podobają, tylko ich cena mniej:rolleyes:

Zobacz sobie jeszcze TUTAJ mają fajne żyrandole

dobrej nocki:bye:

Biedulka:hug: Ja wyciągam tylko jedne wniosek z takiej sytuacji- forum robi się coraz mniej wnętrzarskie, a coraz bardziej plotkarskie:sick::spam:

Pierwsza myśl, która mi przyszła do głowy jak przeczytałam o lampie gabinetowej, to to, że nie może być ciężka. Absolutnie nie:no:

Za to na pewno powinna być w utrzymana w klasycznej formie:yes:

Tapety Ci się mnożą:lol2: Te pasy wyglądają bardzo ciekawie i o dziwo są delikatne. Garderobiana to klasyka- nie może się nie podobać.:D

Jakoś ostatnio nie widać Cię wieczorkami Aniu...:( A ja tylko teraz mam chwilkę:bash:

Dobrej nocki:bye:

Vesi i Agawi,

dzięki, że zaglądacie, doradzacie i, że jesteście.

Ja ostatnio trochę wcześniej chodzę spać.

Przeczytałam te wątki, które mnie w jakiś sposób inspirowały, w tym Wasze. Na zagłębianie się w nowe nie mam czasu.

Ale prawda też jest taka jak mówicie, że z FM zrobił się magiel.

Albo pieluchy, albo 4 strony o butach, albo rozkminianie 1 koloru przez 3 strony na 15 monitorach, z których każdy podejrzewam ma ustawiony inny kontrast i balans bieli...

Oczywiście, każda z nas czasami ponarzeka na męża, pochwali się jakimś nowym nie wnętrzarskim nabytkiem, ale tak co dziennie po kilka stron?

Wróciłam do czytania książek , Waszych wątków i jeszcze może 4-czy 5 innych, które coś wnoszą.

Dzisiaj prawie cały dzień byłam zalogowana i na pierwszych 10- 12 wątkach o wszystkim można było poczytać tylko nie na temat "przewodni".

Vesi,

z niecierpliwością czekam na Twoją galerię. Naprawdę uważam, że z tą książką to świetny pomysł.

Jestem też ciekawa jaką decyzję podejmiesz w kwestii wieszaka? :-?

Agawi,

jestem u Ciebie również kilka razy dziennie. Ciekawi mnie na jaką tapetę się zdecydujesz i jakie krzesło wybierzesz.

Nie ukrywam, że mam nadzieję i ja upolować jakieś :lol2:

Przesyłam uściski Kochane i życzę Wam dobrej nocki. GroupHug.gif

sen_o_urlopie...gif

Ale prawda też jest taka jak mówicie, że z FM zrobił się magiel.

Albo pieluchy, albo 4 strony o butach, albo rozkminianie 1 koloru przez 3 strony na 15 monitorach, z których każdy podejrzewam ma ustawiony inny kontrast i balans bieli...

Oczywiście, każda z nas czasami ponarzeka na męża, pochwali się jakimś nowym nie wnętrzarskim nabytkiem, ale tak co dziennie po kilka stron?

Wróciłam do czytania książek , Waszych wątków i jeszcze może 4-czy 5 innych, które coś wnoszą.

Dzisiaj prawie cały dzień byłam zalogowana i na pierwszych 10- 12 wątkach o wszystkim można było poczytać tylko nie na temat "przewodni

Illu, wszystko co napisałaś to święta prawda :mad::mad: Nie dalej jak wczoraj pisałam o tym u vesi. Nabytki wnętrzarskie to pikuś- w sumie mieszczą się jak najbardziej w profilu forum. Gorzej jak trzeba czytać o cudzych ciążach, psach, kotach, dzieciach i teściowych przez kilkanaście stron:sick::sick::sick:

Trzeba coś z tym zrobić, albo wszyscy naprawdę zainteresowani urządzaniem pójdą stąd sobie...:(

Ja ostatnio w ciągu dnia nie mam czasu, dlatego zaglądam wieczorkami.:)

Krzesełko na pewno jakieś upolujemy, a moja tapeta będzie raczej bardzo zwykła:lol2:

Śpij dobrze:hug:

Edytowane przez agawi74

Nie ma to jak skomunikować się od czasu do czasu z samym sobą... :rolleyes::lol2:

No, ja wtedy mówię, że dobrze raz na jakiś czas z kimś inteligentnym porozmawiać :rotfl:

Aniu, z lampami to ta już wysiadam. Nie pomogę raczej.

Ale tapety :o

W końcu widzę na żywo (prawie ;)) tą retro.

Moja wc-szczotka coraz bliżej :lol2:

Wczoraj mąż podał koledze adres wysyłki. Ma tempo :p

Niestety też zauważyłam, że część wątków zaczynam pomiijać (swój przykładowo :p). Smutne to, ale i tak mam mało czasu.

Boję się tylko, że gdzieś w tym natłoku informacji, zginie coś naprawdę wartego uwagi.

Mnie też najbardziej się podoba tapeta w bibliotece! Cudna jest! :wiggle:

Też zauważyłam narastający trend plotkarski na forum:). IMO jest to skutek zacieśniania znajomości między forumowiczkami, zjazdów itp. Dla mnie, jako osoby aspołecznej i zainteresowanej bardziej mieszkaniami niż ich właścicielami:), nie jest zbyt ciekawe ale ma swój urok. Nie uważam jednak żeby trzeba było coś z tym robić - w końcu jest to dział "o Was" a działów ściśle wnętrzarskich jest tutaj jeszcze mnóstwo:D

Witam się Ilutku po dłuuugiej przerwie:)

U mnie dzieje się ostatnio nie fajnie-na przykład teraz mam w wieku 35 lat ospę i nie życzę tego nikomu:sick:

Twoje ostatnie zakupy pięęękne, tapeta garderobiana i porcelanowe klamki chyba najbardziej mnie urzekły:yes:

Też zauważyłam narastający trend plotkarski na forum:). IMO jest to skutek zacieśniania znajomości między forumowiczkami, zjazdów itp. Dla mnie, jako osoby aspołecznej i zainteresowanej bardziej mieszkaniami niż ich właścicielami:), nie jest zbyt ciekawe ale ma swój urok. Nie uważam jednak żeby trzeba było coś z tym robić - w końcu jest to dział "o Was" a działów ściśle wnętrzarskich jest tutaj jeszcze mnóstwo:D

A propos :) Nihiru, brakuje mi Twojej aktywności w Twoim wątku !

Ilu ,bardzo fajne zakupy ..nie m a to jak wybrać się do sklepu z mężem...od razu szybciej podejmuje się decyzje ..wiem coś o tym:yes:Bardzo podoba mi się tapeta gazetowa ,,,super jest!Moja córka ją zobaczyła i natychmiast zaświtała jej myśl o zmianie wystroju pokoju:Dtak sądziłam ,że po dwóch latach gust u nastolatki się zmieni drastycznie

A do biblioteki nie szukałaś żyrandola na alllegro?nie raz można tam perełkę upolować:yes:

Witaj Ilu, po dłuższej przerwie!

Gdzie Twe piękne włosy?

Dorka,

Ale dawno Cię nie widziałam... :no:

Tamto zdjęcie było mocno nieaktualne - długich włosów nie mam od 2 lat :cool:

Tapeta w gabinecie ładna i równiutko położona,, /to samo mogę powiedzieć o folii na podłodze, że ładnie znaczy się, choć ciut nierówno :) / .

Tapeta u K. znakomita.

Ja byłam wczoraj zachwycona. U mnie tak długo wydawało się, że nic się nie dzieje.

Co pojechałam zobaczyć postępy, to zawsze taki sam obraz - jak na budowie.A teraz co 2 dni zmiany.

Klamki w przelocie zarejestrowałam, zainspirowały mnie.

Dorka, są naprawdę świetne i w cenie najtańszych z LM :yes:

I ciągle nie mogę doczekać się podłogowych Vivesów. Nawet nie wiesz o tym, ale grają bardzo dużą rolę w ostatecznej decyzji o podłodze u mnie.

Dorotka, na to trzeba jeszcze poczekać ze 2 tygodnie. A potem nastąpi odsłona czarnych folii.... :lol2:

Illu, Ja ostatnio w ciągu dnia nie mam czasu, dlatego zaglądam wieczorkami.:)

Krzesełko na pewno jakieś upolujemy, a moja tapeta będzie raczej bardzo zwykła:lol2:

Śpij dobrze:hug:

Agawi,

To ta długa i pochmurna zima oraz stres wykończeniowy dają nam się we znaki.

Ja już tak bardzo chciałabym się przeprowadzić.

Ponieważ prace "projektowe" chwilo mi się skończyły, bo kolejne jakieś meble np. biurko będę planowała po wakacjach, a wieczorami na forum niewiele ciekawego się dzieje, to chodzę spać wcześniej, albo film sobie z K wieczorem oglądamy.

Czekam też z niecierpliwością na Twoje nowe nabytki. :D