Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

drzwi nadal piękne :jawdrop: bardzo lubie takie drzwi, wyglądją masywnie i porządnie a nie jak te tekturowe które chyba sama będę mieć :bash:

Ivy,

Dziękuję :rolleyes:

(a drzwi tekturowych nie ma)

Łaaaałłł jakie cudne te drzwi są:jawdrop:..

Ślicznie wyglądają..I ja za zdjęcia nie krzyczę.. co najwyżej mogę prosić o więcej .. no i kandelabr się sprawdził :)

Arnika,

Dzieki.

A kandelabr chyba od ekipy odkupię, bo nie mam jeszcze oświetlenia do łazienki i biblioteki :lol2:

Drzwi robią wrażenie:jawdrop: a klamka stanowi piękne uzupełnienie.

Co do tapet - bardzo dobrze zrobiłaś wybierając ten kwiatowy wzór, jest lekki przez stonowany kolor dla mnie "bomba" bo uwielbiam jak wnętrza są z "jajem" , mają wtedy swój charakter:yes:

Mrówka,

Bardzo dziękuję. :D

Jestem strasznie ciekawa sypialni, dla mnie jest ona najbardziej "rewolucyjna" :rolleyes:

No cóż mogę powiedzieć... drzwi obłędne! :jawdrop:

Z daleka klameczki rzeczywiście może trochę giną, ale to mimo wszystko piękna kropka nad i. Pokazuje, że wszystko masz przemyślane w najdrobniejszym szczególe :yes:

Dropek,

Ja często działam pod presją, bo mężowi memu wydaje się, że pójdę do pierwszego lepszego sklepu a wyjdę z niego ze ze WSZYSTKIM co jest nam potrzebne. Czasami decyduję się na coś i modlę się, żeby było dobrze. Z przemyśleniem ma to niewiele wspólnego.

Strasznie zazdroszczę dziewczynom, które razem z mężami coś robią, wybierają czy nawet taki mąż lampę przytrzyma, żeby sprawdzić czy fajnie wygląda.

U mnie nie ma przywożenia lamp na próbę, bo soboty szkoda na jeżdżenie w te i nazad.

Od czego wyobraźnia?

Mąż uważa, ze ja wszystko potrafię sobie wizualizować w głowie.

Każda próba przekonania go, że tak nie jest kończy się stwierdzeniem, że nie doceniam siebie.

Krzysiek ma alergię na remonty STRASZNĄ. ;)

Chyba nie ma na to szczepionki bezradny ram.gif

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

K. sam montował - krzywo nieco jest, ale jaki z siebie dumny ;) ja z niego zresztą też.

Oj, ja też bym była. Taki mąż to skarb :eek:

Co do tego, że u ciebie będzie klimat domu czuć - pewna jestem - chocby z Twoich opowieści o wspólnych rodzinnych relacjach :) bo to nie meble tworzą DOM a ludzie :)

:hug:

p.s. a tych wejść garderobiano-łazienkowych i tak nie kumam :lol2: rozkładu znaczy - zamotałam sie :lol2:

Bardzo proszę plan:

Plan Mieszkania_illu.jpg

[strasznie zazdroszczę dziewczynom, które razem z mężami coś robią, wybierają czy nawet taki mąż lampę przytrzyma, żeby sprawdzić czy fajnie wygląda.

A są tacy?:lol2:

Ja swojego angażuję dopiero na samym końcu procesu myślowego - jak już wszystko mam przetrawione. Jak mam problem z podjęciem ostatecznej decyzji, to ok, bo mi zwykle pomaga. gorzej, jak ja jestem na coś zdecydowana, a on jest przeciwko;).

Ale przyznaję, że na wiele ryzykownych pomysłów (typu żółte drzwi wejściowe albo tapicerowane drzwi do garderoby) zgodził się bez żadnego problemu. Od kilku złych pomysłów też mnie odwiódł.

Krzysiek ma alergię na remonty STRASZNĄ. ;)

Oni wszyscy mają alergię. Na robotę:lol2:

tak, skarb mi sie trafił :)

cos Ci jeszcze pokażę - jaki stoliczek pod umywalkę mi zmontował :)

O Kochana,

Pięknie. Jaka prostota i wyczucie. :eek:

Super zestawienie: stolika, umywalki, lustra oraz koloru ścian i podłogi.

Rewelacja. :jawdrop:

Kamilcia,

Pewnie masz u siebie więcej takich skarbów. Poproszę o fotki. icon_aparat.gif

Jestem pod wielkim wrażeniem łazienki, a męża masz bardzo zdolnego.

icon_aparat.gif

Oni wszyscy mają alergię. Na robotę:lol2:

Nihiru,

Szczęście, że to leń tylko remontowy.

K jest bardzo pracowity zawodowo. To muszę mu przyznać. Pracoholik i do tego zdolny.

Odpręża go gotowanie i świetnie to robi, więc ostatni raz gotowałam na święta 13 lat temu.

Teraz tylko gotuję żurek na Wielkanoc.

Lubi robić zakupy spożywcze i robi to lepiej ode mnie.

Więc staram się zacisnąć zęby i dociągnąć ten remont do końca... szczęśliwego. ;)

W końcu następny będzie dopiero za kilka lat, a święta są 2 razy w roku nie licząc innych imprez... :cool:

No i w weekendy jak Młody z Natką wpadnie czy znajomi, a nawet jak sami jesteśmy w domu też fajnie coś pysznego przekąsić. :rolleyes:

Ostatnio w niedzielę były duszone polędwiczki cielęce w sosie porowo-śmietanowym z ryżem curry ... dochodzącym pod przykryciem :confused: [dblpt]mina[dblpt].gif

[dblpt]mina[dblpt].gif

Ania,

Ociecywam. Będę miała aparat na miejscu (do torebki ciężko zmieścić, bo jest w niej wszystko co potrzeba), to obfocę wszyściuteńko...:rolleyes:

Trzymam za słowo.

Tylko nie zapomnij, do którego pudła schowasz aparat :rolleyes:

Jak będą kręcili Paranormal Activity 5 to wynajmę do filmu mieszkanie :lol2:

:rotfl:

a nie jak te tekturowe które chyba sama będę mieć :bash:

Iii tam, ja mam tekturowe i żyję :rotfl:

Ba, nawet je bardzo lubię.

Nadal u mnie trwa sezon oświetleniowy - brak światełka w bibliotece i dużej łazience (wszystkie) i sypialni (góra)

Ponieważ jednak wkrótce łazienki zaczną być montowane, to od jutra zarzucę temat luster do łazienek i do przedpokoju.

Szukam typów ;)

I dochodzę do wniosku, że na allegro jest może 6 rodzajów luster za to w przystępnych cenach.

Może do jutra coś znajdę ciekawego.

Do łazienek potrzebuję luster: 90 x 90 (max 100) i 60x90

A do przedpokoju coś wysokiego na szer. 100 cm.

:rolleyes:

Mama miała rację jak mnie na archeologie namawiała....

Idę kopać ... digging.gif

ha! przypomniało mi sie odnośnie tekturowych drzwi:

mieliśmy takie w mieszkaniu; kiedy luby po raz pierwszy wyjeżdżał do be, to sie pokłóciliśmy i ze złością kopnęłam w takie drzwi , to stopa mi w nich utknęła:rotfl:

Koleżanka opowiadała w pracy, że chciała trzasnąć drzwiami, mąż stał za blisko i głowa mu prawie na wylot przeszła.

Dobrze, że były tekturowe, bo by chłopa zabiła... :rotfl:

Koleżanka opowiadała w pracy, że chciała trzasnąć drzwiami, mąż stał za blisko i głowa mu prawie na wylot przeszła.

Dobrze, że były tekturowe, bo by chłopa zabiła... :rotfl:

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

zaglądanie regularne na Twój wątek to gwarancja dobrego humoru przez cąły dzień !

Ilu podziekowania w imieniu K. ( zresztą imennika Twojego ;) ) - mój za to z gotowania to tylko woda na herbat ę ;) równowaga musi być ;) a te polędwiczki brzmia pysznie ! ja jakis czas temu robiłam roladki z polędwiczki z mozarella w środku, zawijane w szynke parmeńską - też pycha !

Lustra - a jakie masz typy? białe czy np srebrne? ja bym widziała u ciebie w grubej frezowanej ramie któreś z nich. Mozna z powodzeniem zamówic taka rame tam, gdzie obrazy oprawiają, a potem wstawić lustro u szklarza ;)

u mnie oba lustra sa wyszperane na giełdzie staroci - jedno za 10 a drugie za 40 zł ;) tylko one malutkie sa jednak.

Kamilcia,

Zapraszam na poprawianie nastroju :)

A co z lustrami, to jeszcze nie wiem...

Mam plan, żeby tak jak radzisz do pana Ramarza pójść i zobaczyć co ma.

Zapisałam sobie takie cuś.:

LUSTRO ECRU - ART DECO.jpglustro-srebrna-rama-92x92.jpgpu-058-biale-2wer.jpgpu-058-srebrne-2wer.jpgpu-206-srebrne.jpg

Te bardziej zdobione do dużej łazienki a to jedno skromniejsze do małej...

Ale to jeszcze takie "niezobowiązujące" pomysły.

Łazienki:

W małej łazience proste mebelki z IKEA - generalnie wszystko białe (nawet deska WC) :rolleyes:

Umeblowanie lazienka mala_wanna.jpgMASSIVE BRENNA.jpg

W dużej łazience będzie komoda z czarnym granitowym blatem i czarna deska WC.

Oświetlenia jeszcze nie wybrałam, bo nie mam pomysłu ;)

Umeblowanie lazienka duza.jpg

Edytowane przez illusjon