Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zdjęcia jak zdjęcia ;)

no powiedzmy, że mogłyby być ostrzejsze i dawać większe poczucie bezpieczeństwa w ocenie kolorów, ale poza tym są spoko :cool:

kształt biblioteki ładny i wygląda, że panowie przyłożyli się do wykonania (choć że o drążku i drabince zapomnieli, to cóż ...)

ładnie uchwyty pasują. do takich dużych szuflad gałeczki byłyby niepraktyczne, choć pozwoliłyby uniknąć różnorodności pion-poziom.

dobrze jest :)

PS a, i bardzo fajnie pasują te pionowe żłobienia do pasków na tapecie :yes:

Żeberka (konstrukcja) pom. gosp.

2013-03-20 11.28.16.jpg2013-03-20 11.27.58.jpg

Widać miejsce na drabinkę (ta jest tylko pokazowa :lol2:) i symetrycznie takie samo miejsce na suszarkę na pranie.

Ponieważ to pomieszczenie sąsiaduje z sypialnią i z łazienką, w której stać będzie pralka, więc w nim przewidziałam miejsce na brudownik - to ta duża przestrzeń pośrodku.

A oto brudownik:

2013-03-20 11.25.39.jpg2013-03-20 11.25.07.jpg2013-03-20 11.25.24.jpg

Komoda łazienkowa

Ponieważ na moim wątku nie może zabraknąć FOLII

Oto komoda łazienkowa, jeszcze nie zlożona w foli.

Dlaczego w foli i nie złożona?

Bo jest za wysoka 2 cm.

Panowie ją zabrali powiększą łuk, przypiłują nóżki, wypiorą w gorącej wodzie i na przyszły czwartek będzie :rolleyes:

2013-03-20 11.50.16.jpg2013-03-20 11.50.29.jpg2013-03-20 16.56.11.jpg2013-03-20 16.55.52.jpg2013-03-20 16.56.01.jpg

Komoda łazienkowa

Ponieważ na moim wątku nie może zabraknąć FOLII

Oto komoda łazienkowa, jeszcze nie zlożona w foli.

Dlaczego w foli i nie złożona?

Bo jest za wysoka 2 cm.

Panowie ją zabrali powiększą łuk, przypiłują nóżki, wypiorą w gorącej wodzie i na przyszły czwartek będzie :rolleyes:

echhh

ale to co widać, wygląda bardzo bardzo :)

co do brudownika, dobrze widzę że on na kółkach? sprytne!

Komoda RTV (projekt własny)

TO SĄ ABSOLUTNIE MOJE NAJLEPSZE ZDJĘCIA!!!

Albo zamazane, albo się świecą jakby szafka była lakierowana a jest matowa

[ATTACH=CONFIG]177905[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]177906[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]177907[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]177908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]177909[/ATTACH]

pewnie że najlepsze - widać duuużo folii na nich :cool:

ale komoda sprawia wrażenie solidnego antyku, ciekawe jak będzie wyglądać w towarzystwie tamtego kompletu - ale ma szansę.

i nie było co się martwić o rozmiar, proporcje idealnie wyszły wg mnie :yes:

___

oops :oops: - a ja po każdym wątku myślę, że to już wszystko i piszę te posty. to się jednak zamknę aż będzie faktyczny koniec

Łeee, po Twoim poście spodziewałam się nie wiadomo czego :p

A tu całkiem przyzwoite zdjęcia biblioteki.

W jednym nawet ostrość złapałaś :rotfl:

A ba serio, to podoba mi się ta kolubryna.

Ma dobre proporcje.

Nie do końca rozumiem ideę brudownika.

To nic, wyjaśni się po montażu.

Szafka łazienkowa ładnie zafoliowana.

Szkoda, że panowie z wymiarami się nie wyrobili.

I nie żartuj, w Wielki Czwartek przyjadą panowie? :o

echhh

ale to co widać, wygląda bardzo bardzo :)

co do brudownika, dobrze widzę że on na kółkach? sprytne!

Wiwik,

Tak, jest na gumowych kółeczkach. Takich jakie do foteli się daje tylko mniejszych.

pewnie że najlepsze - widać duuużo folii na nich :cool:

Folia to podstawa :lol2:

Kto nie używa folii jest u mnie spalony.. :rotfl:

ale komoda sprawia wrażenie solidnego antyku, ciekawe jak będzie wyglądać w towarzystwie tamtego kompletu - ale ma szansę.

i nie było co się martwić o rozmiar, proporcje idealnie wyszły wg mnie :yes:

Podoba mi się. Wiadomo, w tamtych czasach takich nie robiono, ale gdyby... to wyglądałyby tak jak ta moja :lol2::rotfl::lol2:

Łeee, po Twoim poście spodziewałam się nie wiadomo czego :p

A tu całkiem przyzwoite zdjęcia biblioteki.

W jednym nawet ostrość złapałaś :rotfl:

Nie zgadzam się. :p

Uważam, ze moje fotografie trzymają równy niski poziom ;)

Mogłabym założyć z nich galerię, powiesić nad antykami i nazwać Początki fotografii...

A ba serio, to podoba mi się ta kolubryna.

Ma dobre proporcje.

Dzięks :wiggle:

Nie do końca rozumiem ideę brudownika.

To nic, wyjaśni się po montażu.

No bo łazieneczka jest niewielka. W zamyśle szykuję ją tak trochę dla siebie (nawet lusterko kosmetyczne podświetlane tu będzie) i nie chciałam jej zagracać, a przy tym rozwiązaniu brudownik i pralkę dzielą tylko drzwi...

Szafka łazienkowa ładnie zafoliowana.

Jak robię przetarg na firmę remontową czy stolarską to to jest decydujący test :lol2:

Szkoda, że panowie z wymiarami się nie wyrobili.

I nie żartuj, w Wielki Czwartek przyjadą panowie? :o

Tak. Bo podobno jestem miła i się nie denerwuję... a szafka ewidentnie za wysoka.

K, który akurat na te rozmowę przyjechał (jak już się zbierali) niby w żartach powiedział: :jawdrop:

Kto mojej żony nie zna może się pomylić. Jest bardzo miła, ale na pewno nie jest spokojna w tej chwili.

Po prostu wie, że zabicie panów niczego nie przyspieszy"... hahi.gif

Nic dziwnego, że Panowie wolą ze mną rozmawiać... :rolleyes:

Edytowane przez illusjon

K, który akurat na te rozmowę przyjechał (jak już się zbierali) niby w żartach powiedział: :jawdrop:

Kto mojej żony nie zna może się pomylić. Jest bardzo miła, ale na pewno nie jest spokojna w tej chwili.

Po prostu wie, że zabicie panów niczego nie przyspieszy"... [ATTACH=CONFIG]177921[/ATTACH]

Nic dziwnego, że Panowie wolą ze mną rozmawiać... :rolleyes:

:rotfl:

oj dobry tekst! pierwsza klasa!aż żałuję że min panów nie widziałam :)

z całej paczki nie komentowałam tylko sypialni, jak widzę -naprawdę jest ślicznie, a listwa pięknie dopełnia ścianę. ciekawe proporcje, myślałam że więcej będzie gładkiej, ale tak jest bardzo dobrze.

a przy łóżku kinkiety czy stojące lampki będą?(już myślami do oświetlenia przeskoczyłam)

Ilutek, noooo dałaś czadu!

Tyle nowości za jednym razem:eek:

Bibloteka wykonana pięknie, wybarwienie drewna nie moja bajka, ale projekt cudny:yes::yes:

ładnie wygląda pom gosp z tą tapeta, a sypialnia iście szlachecka:wiggle:

komoda łazienkowa przepiękna, i z tymi gałeczkami.:jawdrop:.. no cudnosci po prostu

a komoda tv również piękna i stylowa, tylko znowu wybarwienie mi sie nie podoba, ale rozumiem, że takie musi być w mebelkach stylowychhttp://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g075.gif

buziaki http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p045.gifi dobrej nocki :bye:

Hej Aniu,

ale trafiłam- ile fotek:jawdrop::jawdrop::wiggle: I wszystko cudne, ze aż nie wiem od czego zacząć:eek:

To od początku- biblioteka śliczna- dokładnie takiej się spodziewałam- super, że nie zrobiłaś jej białej, tylko właśnie w brązie:rolleyes:

Szafka łazienkowa równie piękna- jedyny malusieńki minusik, to zaokrąglone frezy na środku frontów- ja po prostu za takimi nie przepadam i zawsze pilnuję, żeby było kąty proste. Ale absolutnie nie wpływa to na całościowy wygląd- szafka robi ogromne wrażenie:jawdrop:

Szafka rtf BOSKA- piękny projekcik zrobiłaś:wiggle: I jaką macie przestrzeń w salonie:jawdrop:

Z brudownikiem super pomysł- też miałam podobny w starym mieszkaniu. Teraz nie zrobiliśmy, bo pralnie spora i zmieścił się spokojnie wolnostojący kosz wiklinowy:)

Aniu jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkich mebelków i tapet oraz oświetlenia:cool: Będziesz miała przepiękny, nietuzinkowy apartamencik:wiggle: To kiedy przeprowadzka?:popcorn::popcorn:

Ilutek, noooo dałaś czadu!

Tyle nowości za jednym razem:eek:

Vesi,

dla mnie to ogromna radość, ze w końcu coś się dzieje, że w końcu coś widać. :rolleyes:

Dzisiaj jak Panowie pojechali, usiadłam sobie na parapecie w bibliotece i patrzyłam sobie na te regały. :eek:

Cieszyłam się, że już są w domu a nie tylko na papierze...

No normalnie jak dziecko baby_4.gif

Bibloteka wykonana pięknie, wybarwienie drewna nie moja bajka, ale projekt cudny:yes::yes:

No wiem, wiem. :rolleyes: My jednak poszliśmy w bardziej klasyczną klasyczność :lol2:

ładnie wygląda pom gosp z tą tapeta, a sypialnia iście szlachecka:wiggle:

komoda łazienkowa przepiękna, i z tymi gałeczkami.:jawdrop:.. no cudnosci po prostu

a komoda tv również piękna i stylowa, tylko znowu wybarwienie mi sie nie podoba, ale rozumiem, że takie musi być w mebelkach stylowychhttp://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g075.gif

Bardzo dziękuję za komplementy :hug:

buziaki http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p045.gifi dobrej nocki :bye:

Dobrej nocki sleep2.gif

Hej Aniu,

ale trafiłam- ile fotek:jawdrop::jawdrop::wiggle: I wszystko cudne, ze aż nie wiem od czego zacząć:eek:

To od początku-

Aguś,

dobry pomysł :lol2:

biblioteka śliczna- dokładnie takiej się spodziewałam- super, że nie zrobiłaś jej białej, tylko właśnie w brązie:rolleyes:

Nigdy o białej nawet nie myślałam, zawsze wiedziałam, że będzie brązowa, w ciepłym odcieniu. Fajnie, że Ci się spodobała :hug:

Bielone biblioteki bardzo mi się podobają, ale musiałabym mieć wtedy 2 :rolleyes:, bo moim pierwszym marzeniem było mieć taką klasyczną.

Szafka łazienkowa równie piękna- jedyny malusieńki minusik, to zaokrąglone frezy na środku frontów- ja po prostu za takimi nie przepadam i zawsze pilnuję, żeby było kąty proste. Ale absolutnie nie wpływa to na całościowy wygląd- szafka robi ogromne wrażenie:jawdrop:

smileys-thanks-771216.jpg

Szafka rtf BOSKA- piękny projekcik zrobiłaś:wiggle: I jaką macie przestrzeń w salonie:jawdrop:

smileys-thanks-145623.gif

Aga, ale tylko ja wiem, ile mnie ona nerwów kosztowała... ;)

Z brudownikiem super pomysł- też miałam podobny w starym mieszkaniu. Teraz nie zrobiliśmy, bo pralnie spora i zmieścił się spokojnie wolnostojący kosz wiklinowy:)

Dom jednak daje olbrzymie mozliwosci. W mieszkaniu trzeba sie liczyc z kazdym cm...

Chciałabym mieć dom, ale w mieszkaniu... bezradny.gif

Aniu jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkich mebelków i tapet oraz oświetlenia:cool: Będziesz miała przepiękny, nietuzinkowy apartamencik:wiggle: To kiedy przeprowadzka?:popcorn::popcorn:

Aguś, bardzo dziękuję Ci za te słowa. :hug:

Bardzo bym chciała, żeby był przytulny :rolleyes:

Przeprowadzkę planuję w połowie kwietnia :D