Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dziekuje :cool: ja niestety nie bardzo umiem dobry żurek a że świeta niebawem to podpytuję :rolleyes:

Musze tylko kupic dobry zakwas bo juz kilka wylałam bo śmierdziały okrutnie :bash:

Ivy, ja tych fusów ze spodu oczywiście nie wlewam do garnka. :no:

Nigdy bym w życiu nie pomyślała, że będę porad kucharskich udzielała...

:eek: :jawdrop: szczena.gif :jawdrop: :eek:

szczena.gif

Zapraszam i ujawniaj się częściej :rolleyes:

skoro zapraszasz :) a ja chociaz już zdążyłam obrosnąć w pajęczyny nadal tkwię na Forum i podglądam i podglądam ,bo teraz moje Młode się urządzaja ....córa swoje pierwsze M w Warszawie, a syn wybudował się w Krakowie i też ma gorący czas, bo w czerwcu się wprowadza .....każde leci w innym stylu więc mam kociokwik w głowie ;) Zazdroszczę biblioteki bo moje książki nadal leżą na strychu w kartonach i serce mi krwawi :bash:

skoro zapraszasz :) a ja chociaz już zdążyłam obrosnąć w pajęczyny nadal tkwię na Forum i podglądam i podglądam ,bo teraz moje Młode się urządzaja ....córa swoje pierwsze M w Warszawie, a syn wybudował się w Krakowie i też ma gorący czas, bo w czerwcu się wprowadza .....każde leci w innym stylu więc mam kociokwik w głowie ;) Zazdroszczę biblioteki bo moje książki nadal leżą na strychu w kartonach i serce mi krwawi :bash:

Ew-ka,

U mnie było odwrotnie. Dwa lata temu wyremontowałam mieszkanie do którego póki co wprowadził się syn i ono musiało być neutralnie - nowoczesne.

Syn tak jak ja w żadnym stylu nie lubi przesady.

A teraz remontujemy mieszkanie dla siebie, a wystrój zupełnie z innej beczki.

Ale ja lubię remonty, o ile nie są prowadzone w zamieszkałym mieszkaniu. :rolleyes:

w Duka jest jakaś promocja na garnki i noże ( za każde 200zł zwracają 50zł) ale nie mają białych ale jest piękny chlebak za 199zł (waniliowy) z deską coś na wzór chlebaka Nigelli (369zł)

[ATTACH=CONFIG]178310[/ATTACH]

Fajny ten chlebak. Ale póki co muszę się wstrzymać. Nie chcę z dodatkowymi rzeczami przenosić się na nowe mieszkanie.

Na to przyjdzie pora po przeprowadzce.

Ostatnio ciągle się zastanawiam, co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu :confused:

Już nie muszę się tym głowić :rolleyes: Kuzynka i ciocia męża "zamówiły" u mnie projekty łazienek - w 2 różnych stylach :lol2:

Pewnie na jesieni się tym zajmę :)

Ostatnio ciągle się zastanawiam, co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu :confused:

Już nie muszę się tym głowić :rolleyes: Kuzynka i ciocia męża "zamówiły" u mnie projekty łazienek - w 2 różnych stylach :lol2:

Pewnie na jesieni się tym zajmę :)

bedzie czas i okazja opanowaś do perfekcji jakiś program do projektowania ;) zeby pokazac innym Twoje świetne pomysły..ludzie sa wzrokowcami i czasem potrzeba, wiem po sobie ;-)

illu,

ale się angielsko od razu zrobiło jak te wszystkie fotki pokazałaś :)

Wszystkie wnęrza nabierają wyrazu i pasują do siebie...

...biblioteczka wyszla wspaniale :D

Tapeta w sypialni wykończona listwą - super :D

Szkielet - świetny...

...i można tak dalej i dalej...

pozdrawiam

Ivy, ja tych fusów ze spodu oczywiście nie wlewam do garnka. :no:

Nigdy bym w życiu nie pomyślała, że będę porad kucharskich udzielała...

:eek: :jawdrop: [ATTACH=CONFIG]178295[/ATTACH] :jawdrop: :eek:

Ja gotuję dokładnie taki sam żurek jak z Twojego przepisu, tylko na własnym zakwasie - własnie sobie uświadomiłam, że czas "nastawić" ten zakwas. A te fusy ze spodu wlewa się jak najbardziej :yes:, to nic innego jak mąka żytnia, która dodatkowo zagęszcza żurek.

To jest moje największe marzenie, żebyśmy my i nasi goście czuli się w tym mieszkaniu dobrze.

Są takie domy, mieszkania, do których wchodzisz i od razu czujesz się spokojnie i bezpiecznie, nic cię w nich zbytnio nie zaskakuje i nic nie drażni, ale nie są nijakie.

Mają swój klimat i duszę. Nie ma tam miejsca na skrępowanie, nie ma potrzeby "oswajania się" z otoczeniem.

Będzie tak, Anula, będzie :hug:

A jak nie, to się przeprowadzicie :rotfl:

Ja gotuję dokładnie taki sam żurek jak z Twojego przepisu, tylko na własnym zakwasie - własnie sobie uświadomiłam, że czas "nastawić" ten zakwas. A te fusy ze spodu wlewa się jak najbardziej :yes:, to nic innego jak mąka żytnia, która dodatkowo zagęszcza żurek.

ja widziałam tez te żeliwne :) a jak robisz zakwas ? może pokuszę sie o własny ?

illu,

ale się angielsko od razu zrobiło jak te wszystkie fotki pokazałaś :)

Wszystkie wnęrza nabierają wyrazu i pasują do siebie...

...biblioteczka wyszla wspaniale :D

Tapeta w sypialni wykończona listwą - super :D

Szkielet - świetny...

...i można tak dalej i dalej...

pozdrawiam

Amtla,

Za komplementy serdecznie dziękuje. :rolleyes:

Ja jednak jestem na nie łasa, prawie jak na słodycze... girl cup cake.jpgwstydze sie.gif