illusjon 22.03.2013 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Będzie tak, Anula, będzie A jak nie, to się przeprowadzicie Oj niedobrota z Ciebie. K kazałby wybierać On czy Remont... A bez niego to ja sobie mogę wyremontować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.03.2013 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 oj ale cudna biblioteka ja dzis bylam w moim osiedlowym sklepiku i kupilam wieszaczki do mugatowej lazienki maja przepiekne rzeczy,szybko ucieklam zeby sie na cos nie skusic no i dodatkowo maja pyszna kawe i ciasta home sweet home przy rzeczpospolitej 10 Magda, Bardzo dziękuję. Jutro jadę po lustro do małej łazienki. Mówiłaś, że w sklepie jest sporo ładnych rzeczy. Aż trochę się boję tam wchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.03.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Koleżaneczki Drogie, Zadzwonili z fabryki od 3 stolarza. Mam im udostępnić od wtorku mieszkanie na 3 dni, bo chcą mi przed świętami szafy wnękowe w przedpokoju i w sypialni zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Hej Illutku, widzę, że nie próżnujesz i nadal lamp szukasz:rotfl: Ta ostatnia faktyczne śliczna, ale boję, się, ze popowieszaniu będzie bardzo rzucał się w oczy ten chrom, którego jest strasznie dużooooo:eek: Wygląda to dość ciężko... Może natkniesz się jeszcze na podobną? Super wiadomości o następnym montażu:wave: Majowa przeprowadzka staje się coraz bardziej realna:wiggle: Co do garnków z TKmaxxa to zwrócę uwagę na te francuskie, ale obawiam się, ze będą dostępne tylko pojedyncze sztuki, a ja potrzebuję cały komplet w tym przynajmniej ze 2 spore:rolleyes: No nic będę się jeszcze rozglądać Lecę dalej, buziaki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 22.03.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Poza tym na rynku głównie rządzi BergHoff- moja mama ma cały komplet od nich, ale są takie sobie... Aguś ja mam BergHoffa i złego słowa nie mogę powiedzieć Tyle, że mój komplet to już taki "wiekowy" i może dlatego dobry Mam wrażenie, że teraz garnki są dużo gorszej jakości, niż kiedyś ... Nie mówię o takich za "tysiące" , tylko kogo na takie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 22.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 ja widziałam tez te żeliwne a jak robisz zakwas ? może pokuszę sie o własny ? To bardzo proste, potrzebna mąka żytnia typ 2000, letnia przegotowana woda lub woda mineralna i czosnek. Tak na oko 3-4 łyżki mąki, szklanka wody i kilka zmiażdżonych ząbków czosnku, mieszamy w słoiku (musi zostać wolne miejsce, bo zakwas będzie pracował), przykrywamy lnianą ściereczką i zostawiamy na kilka dni (3-5) w temperaturze pokojowej. Można dodać jeszcze skórkę chleba razowego. Ja nie dodaję skórki, bo mam już 3-letni zakwas, który używam do pieczenia chleba i pięknie mi pracuje. A ilość zakwasu jaką nastawisz, zależy od ilości żurku jaką chcesz ugotować. Ważny jest typ mąki - koniecznie żytnia 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Aguś ja mam BergHoffa i złego słowa nie mogę powiedzieć Tyle, że mój komplet to już taki "wiekowy" i może dlatego dobry Mam wrażenie, że teraz garnki są dużo gorszej jakości, niż kiedyś ... Nie mówię o takich za "tysiące" , tylko kogo na takie stać Maju, tak jak pisałam mojej mamie po 2 latach pokrywki zaczęły rdzewieć w Berghoffie:jawdrop: Także ja stanowczo nie polecam tej firmy. Dużo rzeczy jest robione teraz w Chinach, więc jakość też słaba. Bałabym się kupić takie drogie garnki, właśnie ze względu na jakość Jeżeli miałabym pewność, że posłużą mi do końca życia, to odżałowałabym te parę tys na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 22.03.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Maju, tak jak pisałam mojej mamie po 2 latach pokrywki zaczęły rdzewieć w Berghoffie:jawdrop: Także ja stanowczo nie polecam tej firmy. Aguś tak jak pisałam, moje są już "wiekowe" wtedy zapewne lepszą jakość proponowali niż teraz Moje są naprawdę dobre, i te produkowane "teraz" to przy nich dziadostwo Jeżeli miałabym pewność, że posłużą mi do końca życia, to odżałowałabym te parę tys na nie. Aguś ale powiedz, kogo jest stać dać za gary parę tysięcy Pewnie, że niektórych stać, ale mało jest takich ludzi ... Ja w swoim otoczeniu ( bliższym czy dalszym) takich nie posiadam ... Straszne jest to, że wszystko drożeje, a pensje stoją w miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Moje są naprawdę dobre, i te produkowane "teraz" to przy nich dziadostwo No tak Maju, ale jak ktoś przeczyta, to może zasugerować się Twoją opinią. Wiekowych już nie kupisz, a te dzisiejsze, to:sick: Aguś ale powiedz, kogo jest stać dać za gary parę tysięcy Pewnie, że niektórych stać, ale mało jest takich ludzi ... Ja w swoim otoczeniu ( bliższym czy dalszym) takich nie posiadam ... Ja posiadam, ale to nie o to chodzi. Też bym mogła kupić, ale na pewno nie dla czyjegoś poklasku -tylko, żeby mieć porządne gary na całe życie. Tylko pytanie, czy warto? Nawet nie nie czy jest jakąś dożywotnia gwarancja i co obejmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 22.03.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 No tak Maju, ale jak ktoś przeczyta, to może zasugerować się Twoją opinią. Wiekowych już nie kupisz, a te dzisiejsze, to:sick: Aguś ale ja nie wiem jakie są dzisiejsze ( z tej firmy ) ja tylko napisałam, że moje wiekowe są Ok, dlatego złego słowa o firmie nie powiem Ja posiadam, ale to nie o to chodzi. Też bym mogła kupić, ale na pewno nie dla czyjegoś poklasku -tylko, żeby mieć porządne gary na całe życie. Tylko pytanie, czy warto? Nawet nie nie czy jest jakąś dożywotnia gwarancja i co obejmuje... Aguś chyba nie do końca się rozumiemy Raczej niema dożywotniej gwarancji, no chyba, że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Raczej niema dożywotniej gwarancji, no chyba, że się mylę Na niektóre rzeczy- szczególnie z wyższej półki są- nawet na granitowe zlewozmywaki niektórych firm dają (np. firma Blanco). Dlatego myślę, że na garnki za 1,3 i więcej/szt powinni dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 22.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Na niektóre rzeczy- szczególnie z wyższej półki są- nawet na granitowe zlewozmywaki niektórych firm dają (np. firma Blanco). Dlatego myślę, że na garnki za 1,3 i więcej/szt powinni dawać Ja pisałam, że niema chyba dożywotniej gwarancji na garnki ( ale może faktycznie na tak drogie garnki takową dają ) o innych rzeczach mam świadomość, że posiadają dożywotnią gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.03.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ja ma takie drogie garnki.. One mają dożywotnią gwarancje...Kupione były 19-20 lat temu za starych dobrych czasów, kosztowały majątek , mąż cieszył się, że wreszcie żona będzie mu dobre obiadki gotowała, a tu psińco. Co prawda kilka razy rączki spaliłam ale te można dokupić bez problemu. Tego gwarancja nie obejmuje. I nawet przez myśl nie przeszło mi czy będą się nadawały na indukcję.. nadają się.Mogę gotować w nich bez tłuszczu i tak gotuję... nie dodaję nic tłuszczu.. można po zagotowaniu na normalnym ogniu przenieść garnek nad świeczkę i ugotujesz obiad... Naprawdę są super.. Nie zamieniłabym ich na inne... Choć nadal nie lubię i nie umiem gotować...Berg coś tam oglądałam.. i nie podobały mi się..Ostatnio brakowało mi bardzo dużego gara kupiłam 10l w Ikei, ale jest maławy.. jak np bigos gotuję.. kupiłam też dwa mniejsze garnki z I. ale chowają się do tych co mam od lat... Zimno u nas... Kożuch wyjęłam z garderoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.03.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Co do garów... mam cały zestaw zeptera;)nie żałuję wydanej kasy i gwarancje mam dożywotnią ... Fajnie ,że montaz szaf juz niebawem...zatem przeprowadzka juz wkrótce:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.03.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 ja mam gary jakieś "no name" kupione w makro i jestem bardzo zadowolona;) Nie są to na pewno zeptery ani philipiaki ale nic im sie nie dzieje- nie ma rdzy, zmywarka je lubi i dobrze się w nich gotuje. Do tego szybkowar na niektóre potrawy i jest super Znam osoby które bardzo sobie chwalą te markowe garnki, ze się dobrze gotuje- kwestia budżetu jaki sie chce na nie wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 23.03.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 mmmmmm, żurek.... pychaaa. :rolleyes:choć po prawdzie bardziej pogoda sugeruje świąteczny barszcz niż żurek:rolleyes: to przed Swiętami sporo będzie zrobione, super wiadomości! mogę z prywatą? pamiętam, że kiedyś pisałaś, że bezdomni mogą u Ciebie pisać, więc nieśmiało korzystam: Warszawianki, gdzie kupujecie rośliny na balkon/do ogrodu? chciałabym dużo lobelii w różnych kolorach kupić na balkon, może jakieś ozdobne trawy też i lawendę, ale potrzebuję sadzonek bo z nasionami sobie nie poradze ... mam obawy co do sadzonek z marketów budowlanych, może nieslusznie. z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 23.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 To jest moje największe marzenie, żebyśmy my i nasi goście czuli się w tym mieszkaniu dobrze. Są takie domy, mieszkania, do których wchodzisz i od razu czujesz się spokojnie i bezpiecznie, nic cię w nich zbytnio nie zaskakuje i nic nie drażni, ale nie są nijakie. Mają swój klimat i duszę. Nie ma tam miejsca na skrępowanie, nie ma potrzeby "oswajania się" z otoczeniem. Wiem, że w nowoczesnym apartamentowcu ciężko o taki efekt, bo w starej kamienicy od razu czuć ten klimat, ale tak mi się własnie marzy... Taki efekt chciałabym osiągnąć. [ATTACH=CONFIG]178277[/ATTACH] Ilu, bardzo konsekwentnie dążysz do tego celu! Zanosi się na to, że będziesz mieć spójne, stylowe i ciepłe mieszkanie. Nawet dwa drobne szczególiki, które przypominają o jego nowoczesnym rodowodzie, jakoś nie psują obrazu "kamienicznej" całości. Muszę przyznać, że postawiłaś sobie duże wyzwanie, bo co to za sztuka zrobić kamienicę w kamienicy? Wystarczy nie popsuć tego, co jest, unikać halogenków, podwieszanych sufitów i innych konstrukcji k-g . Bułka z masłem. Ja, przyznam, poszłam na łatwiznę, chociaż też rozważaliśmy kupno mieszkania w nowym budynku i urządzenie go nie-nowocześnie, bo nowe budynki mają swoje niezaprzeczalne zalety. Ale jak zwizualizowałam sobie scenę, kiedy mówię fachowcom, że poproszę o parkiet w jodełkę, ale koniecznie skrzypiący, jak przedwojenny, to wymiękłam i po prostu poszukałam takiego gotowego . Nie mogę się doczekać, aż pokażesz prodotto finale. Lusterko kupione? Pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.03.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ilu nie mam czasu na szczegółowe czytanie i przeglądanie wątków mimo że bym bardzo chciała Dotarłam do Twojej fotorelacji i napisze tylko Tyle się dzieje http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif niesamowite postępy . Doczytałam że przeprowadzka już tuż tuż - tempo prac i postępów będzie pewnie jeszcze większe Ta końcóweczka cieszy najbardziej Pozdrawiam i życzę wytrwałości na ostatniej prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.03.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ilutku zapisuję przepis na żurek, a w zamian zostawiam Choć nie do końca ten styl urządzania to moje klimaty:rolleyes: i może się nie znam na klasyce , to muszę powiedzieć, że U Ciebie elegancja Francja Widać, ze mebelki to porządna , perfekcyjnie wykonana robota! A! i tapeta kwiecista w sypialni mnie urzekła :rolleyes:A! jeszcze drzwi i klamki Dalej kibicuję i obserwuje http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 23.03.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Robi się co raz ładniej,bardzo podobają mi się białe drzwi i tapety,a u nas też farby,farby,farby......malowanko i wreszcie mam na biało pomalowaną kuchnię,tak się zrobiło jasno i przestronnie :popcorn:a po świętach górna kuchnia,jestem padnięta ale zadowolona,u Ciebie bliżej niż dalej pewnie już się nie umiesz doczekać przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts