Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My ustaliliśmy z K, że kupimy garnki, ale na pewno nie zastawimy się z ich powodu w lombardzie.

ooo- otuz to - szczegolnie, że u mnie w kolejce równie naglacej potrzeby stoją drzwi sztuk 5 +klamki, sofka do gościnnego, kredens i krzesła do jadalni, szafa do przedpokoju i srylion innych dupereli ;)

Illusion nie odzywałam się tak długo bo mam strasznie dużo do nadrobienia u Ciebie. Urządzasz mieszkanko w tempie ekspresowym i do tego z takim efektem :jawdrop: Podłogi masz przepiękne :rolleyes: Ja też jestem niesamowicie zauroczona serią 1900, cudne są te kafelki i pięknie dekorują wnętrze. Bardzo podoba mi się także tapeta w sypialni, śliczna, romantyczna, nie wspominając o tapecie w gabinecie ;).

W ogóle wszystko u Ciebie takie klimatyczne, angielskie, dobrane i dopasowane do siebie. Łazienki, zabudowy, kuchnia. Moja mam zakochała się w kuchennej witrynce ze szklanymi szufladkami :lol2: szkoda, ze nie sprzedają ich osobno.

W kwestii garnków, ja mam tefal ingenio w wersji inox i po trzech latach użytkowania nadal jestem bardzo zadowolona :) Ładne i łatwo upchnąć w szafce i zmywarce :D

Ilutek ja mam Tefala, nie mogę sobie przypomnieć jaką serię :bash: mnie bardzo się podobają i nie wstydzę się gotować jak mam gości ;) użytkują się bardzo dobrze i tylko rondel ma długą rączkę :lol2: wszystkie inne garnki się szanują.

Ty Dzieciaku, już masz sklerozę, a co to będzie jak będziesz w moim wieku? :eek:

Już wiem, przypomnisz sobie jaką serie tefala miałaś 20 lat temu... :p

Pamięć tak działa... :lol2:

Ilutek tak się garnkami zaaferowałam, że aż nie napisałam co myślę po obejrzeniu tych pro zdjęć :mad:

:jawdrop: :jawdrop: tyle myślę :jawdrop: :jawdrop:

Podłogi boskieeeeeeeeeeee!!!!! szafy, zabudowy, oświetlenie, lustra. Kuchnia podoba mi się mniej i ten blat do niej wybrany też ale kto wie :rolleyes:

-------------------

Ilutek pewnie tak :rotfl:

ooo- otuz to - szczegolnie, że u mnie w kolejce równie naglacej potrzeby stoją drzwi sztuk 5 +klamki, sofka do gościnnego, kredens i krzesła do jadalni, szafa do przedpokoju i srylion innych dupereli ;)

Kamilcia,

Nas jest tylko dwoje, ale K jest wielkim przyjacielem AGD, a zmywarka jest jego ulubienicą, więc kupił większą.

A o garnkach z Olkusza nic nie słyszałam, będę musiała poszukać i poczytać.

Chociaż może lepiej kupić coś sprawdzonego tak jak dziewczyny radzą - Tefale?

Też mamy taką zmywarkę i jak jest mąż , to myje ręcznie , bo mu szkoda miejsca w zmywarce:eek: a ja zawsze do zmywarki wkładam.

No właśnie K jakby mógł to... to nie wiem co by wkładał do zmywarki.

Dlatego muszę znaleźć garnki ze stali zbrojeniowej czy jak ona się nazywa... :lol2: tylko w miarę wyglądające :yes:

Illusion nie odzywałam się tak długo bo mam strasznie dużo do nadrobienia u Ciebie. Urządzasz mieszkanko w tempie ekspresowym i do tego z takim efektem :jawdrop: Podłogi masz przepiękne :rolleyes: Ja też jestem niesamowicie zauroczona serią 1900, cudne są te kafelki i pięknie dekorują wnętrze. Bardzo podoba mi się także tapeta w sypialni, śliczna, romantyczna, nie wspominając o tapecie w gabinecie ;).

W ogóle wszystko u Ciebie takie klimatyczne, angielskie, dobrane i dopasowane do siebie. Łazienki, zabudowy, kuchnia. Moja mam zakochała się w kuchennej witrynce ze szklanymi szufladkami :lol2: szkoda, ze nie sprzedają ich osobno.

W kwestii garnków, ja mam tefal ingenio w wersji inox i po trzech latach użytkowania nadal jestem bardzo zadowolona :) Ładne i łatwo upchnąć w szafce i zmywarce :D

Twoisiu,

Serdecznie dziękuję za komplementy. :hug:

My jesteś my bardzo zadowoleni.

To znaczy mnie jako "twórcy" towarzyszą wątpliwości, ale K cieszy się z efektu jak dziecko.

On jest zupełnie niebudowlany i przez pierwsze miesiące trochę się martwił, że pieniądze wyciekają a nic nie widać. :(

Teraz za to cały czas chwali i podziwia. To chyba jest dla mnie najfajniejsze :lol2:

Ilutek tak się garnkami zaaferowałam, że aż nie napisałam co myślę po obejrzeniu tych pro zdjęć :mad:

:jawdrop: :jawdrop: tyle myślę :jawdrop: :jawdrop:

Podłogi boskieeeeeeeeeeee!!!!! szafy, zabudowy, oświetlenie, lustra. Kuchnia podoba mi się mniej i ten blat do niej wybrany też ale kto wie :rolleyes:

Venuska, toż to by dziwne było, gdyby nam się dokładnie to samo podobało :eek:, ale ponieważ mamy sporo punktów stycznych, to znaczy, że obie mamy gust i jesteśmy very stylowe :lol2:

O widzisz, stalowe, nie rzucające się w oczka (czy do oczków) i z poręcznymi uszkami. :yes:

Zapiszę sobie w folderku GARNKI_SPRAWDZONE :lol2:

Ilu ja mogłam mieć albo głęboki ceraminczy zlew z fartuchem, albo zmywarke 60-tkę ;) wybrałam zlew bo to moja wielka miłość :) i nie żałuję .

Olkusz to przecież stara polska firma - znana, ale jak u nich teraz z jakością- nie wiem. moze byc podobnie jak z maszynami Łucznika...

Tefala patelnie po kilku latach ( 2 góra 3 ) do śmieci u mnie - a żadnymi metalowymi łychami ich nie skrobię. Może ja powinnam mieć garnki pancerne...

a jeszcze ostatnio dostałam info, że są garnki z odpinanymi uszkami ( bo w tefalu kojarze tylko odpinana rączkę od pateni ) i wtedy łatwiej do lodówki czy piekarnika wsadzić.

Ilu ja mogłam mieć albo głęboki ceraminczy zlew z fartuchem, albo zmywarke 60-tkę ;) wybrałam zlew bo to moja wielka miłość :) i nie żałuję .

Olkusz to przecież stara polska firma - znana, ale jak u nich teraz z jakością- nie wiem. moze byc podobnie jak z maszynami Łucznika...

Tefala patelnie po kilku latach ( 2 góra 3 ) do śmieci u mnie - a żadnymi metalowymi łychami ich nie skrobię. Może ja powinnam mieć garnki pancerne...

a jeszcze ostatnio dostałam info, że są garnki z odpinanymi uszkami ( bo w tefalu kojarze tylko odpinana rączkę od pateni ) i wtedy łatwiej do lodówki czy piekarnika wsadzić.

Małżonek nie chce z odpinanymi :( chociaż z moim praktycznym podejściem wolałabym własnie takie...

Ale kto gotuje - ten ma władzę.. :lol2:

a o tych garnkach Olkusza słyszałyście coś? nie najtańsze, ale tez nie liczone w tysiącach.

Ja mam z Olkusza od 5 lat (tylko inny wzór) i są takie sobie- tzn tą emalię łatwo jest obić, w zmywarce trochę się rysują i matowieją. Na przypalanie też trzeba uważać.

Szukam nowych:yes:

Heyka Aniu,

jak tam dzionek mija?:D

Chociaż taki pożytek z tego gotowania :rolleyes:

Ilu, po raz kolejny spadła mi dziś szczęka na widok vivesowej podłogi :o

Dropku,

Ja za każdym razem myślę sobie, że mnie jakiś boski palec tknął, że się na nie zdecydowałam.

Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak w długim holu będą wyglądały :cool:

Aguś, dziękuję, wesoło,

Dzisiaj u Venuski jakiś szalony dzień... Chyba dziewczyny wiosnę czują...

A ja mam trochę luźniejszy dzień w pracy a potem z Nati (tzn. dziewczyna Młodego) idę do kina :lol2:

Taaak, widziałam co się u Venus dzieje:eek::eek::eek:

Ale nie mam żadnych fot w pracy, więc się nie udzielam...

Za to Ty jesteś LASKA nieziemska:yes::yes: Reszta forumek zresztą też:D

A na co idziecie do tego kina?:stirthepot: