Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, na oko to chłop w szpitalu umarł.

Ja mam okrutny (na "o", widzisz jak się ładnie dostosowuję?) problem z oceną wymiarów i odległości. Wszystko muszę robić z miarką, bo potem się okazuje, że zabrakło, bagatela, pół metra :rotfl:

Edytowane przez narendil

Ania, na oko to chłop w szpitalu umarł.

Ja mam okrutny (na "o", widzisz jak się ładnie dostosowuję?) problem z oceną wymiarów i odległości. Wszystko muszę robić z miarką, bo potem się okazuje, że zabrakło, bagatela, pół metra :rotfl:

Ja wszystko mierzę (no prawie)... :cool:

Jak robię sałatkę hawajską (tak se ją nazwałam) zresztą jedyną jaką umiem (bo da się ją zmierzyć), to albo kupuję małą pierś wędzoną z kurczaka w Biedrze, albo proszę panią o pokrojenie mi szynki konserwowej:

- jeżeli jest kwadratowa to 6 plastrów po pół centymetra

- a jeżeli jest prostokątna to 3 płasty po pól cm...:lol2:

Znalazłam garnki o klasycznym wyglądzie, znanej firmy, do płyt indukcyjnych, które można używać w piekarniku (do 260 st. C) i w zmywarce. :lol2:

Są w takiej cenie, że nawet jeżeli to co napisał producent to kłamstwo to i tak, takie garnki można sobie dożywotnio co roku kupować. :lol2:

Tefal VOLUPTY

Ja się właśnie od jakiegoś czasu na Volupty zasadzam :D

ładne :yes: tylko przy takich błyszczących /przynajmniej tak na zdjęciach wyglądają/ obawiam sie ich mycia bo wyglądają jak by nawet tą szorstką częścią zmywaka kuchennegp można było je porysować

Torby próżniowe traktuje odkurzaczem :yes:

Znalazłam garnki o klasycznym wyglądzie, znanej firmy, do płyt indukcyjnych, które można używać w piekarniku (do 260 st. C) i w zmywarce. :lol2:

Są w takiej cenie, że nawet jeżeli to co napisał producent to kłamstwo to i tak, takie garnki można sobie dożywotnio co roku kupować. :lol2:

Tefal VOLUPTY

no może co roku to przesada, ale cena przyjemna :)

torby próżniowe- mam w nich pościel dla gosci - zapachu brzydkiego nie odnotowałam, wyciagam odkurzaczem, kupione chyba w Tesco czy innym markecie.

Z Olkusza takie znalazłam - Aga takie masz? - KLIK

Aniu, jeszcze ciut inne. Moje są sprzed 5 lat- nie ma już takiego modelu.

Myślę, że całe chromowane są lepszej jakości, ale u mnie srebro w rustykalnej kuchni kompletnie nie pasuje:(

Pozostaje mi kupić takie po 1,5 tys za sztukę:lol2:

Ale napaplałyście od rana http://www.bangla.pl/forum/images/smilies/gathering.gif nadążyć trudno:bash::mad:

no może co roku to przesada, ale cena przyjemna :)

Kamilcia, prawda?

Zapisałam je sobie, to jak Kucharz wróci, to mu je zaprezentuję :lol2:

torby próżniowe- mam w nich pościel dla gosci - zapachu brzydkiego nie odnotowałam, wyciagam odkurzaczem, kupione chyba w Tesco czy innym markecie.

W takim razie jeszcze Tesco muszę zaliczyć :rolleyes:

Dzięki za info :D

Aniu, jeszcze ciut inne. Moje są sprzed 5 lat- nie ma już takiego modelu.

Myślę, że całe chromowane są lepszej jakości, ale u mnie srebro w rustykalnej kuchni kompletnie nie pasuje:(

Pozostaje mi kupić takie po 1,5 tys za sztukę:lol2:

No kochana, się ma kuchnie rustykalną, to i się garnki odpowiednie musi mieć... :lol2:

Zaraz wyjdzie, że my nasza wybraliśmy dlatego, ze od razu planowaliśmy blaszaki :lol2:

Ale napaplałyście od rana http://www.bangla.pl/forum/images/smilies/gathering.gif nadążyć trudno:bash::mad:

U mnie naklepane? To chyba u Venuski nie byłaś. Srylion dwanaście stron :lol2:

Witam się :D

Co słychać ???

Majeczka,

Garnki, drapaki i nadal brak lamp.

Ale chwilowo nie mogę na lampy patrzeć :(

A gdzie Ty na tak długo zniknęłaś, proszę ja Ciebie?

Ani widu, ani słychu?

Pisałam :lol2:

Film zrobiony dość wiernie z książką, tego nie można powiedzieć.

Ale czegoś mu brakowało, tylko nie umiem tego nazwać...

Ogólne wrażenie takie, że lepiej się czytało książkę niż oglądało film.

Chociaż nic nie można mu zarzucić.

Myślę jednak, że to jeden z tych, co to człowiek obejrzy i po jakimś czasie zapomni. 583.gif

Pisałam :lol2:

Film zrobiony dość wiernie z książką, tego nie można powiedzieć.

Ale czegoś mu brakowało, tylko nie umiem tego nazwać...

Ogólne wrażenie takie, że lepiej się czytało książkę niż oglądało film.

Chociaż nic nie można mu zarzucić.

Myślę jednak, że to jeden z tych, co to człowiek obejrzy i po jakimś czasie zapomni. [ATTACH=CONFIG]182874[/ATTACH]

czyli znowu nie doczytałam... dzieki za powtórkę :)

książka fajna była, może sie uda film obejrzeć - ale to chyba jak na DVD wejdzie dopiero, haha

Ja w workach próżniowych przechowuję ubrania sezonowe. I po rozpakowaniu muszę je prać, bo mi się zapach nie podoba.

Nie wyobrażam sobie tego robić z pościelą.

Narendilku, to może spróbuj prać przed zapakowaniem do wora :lol2::lol2::lol2:

Ja też trzymam ciuchy niesezonowe i gościnną pościel w próżniowych - obcych zapachów nie odnotowałam (odsysam odkurzaczem). Wory kupowałam na allegro i w tchibo. Wszystkie takie wory zrobione są z dość sztywnego (i kruchego) plastiku, więc raczej nie nadają się do rzeczy, które często wyjmujesz. Powiedziałabym nawet, że to produkt jednorazowy - po paru odsysaniach już nie są takie hermetyczne. No ale kosztują grosze, więc wydatek rzędu 50 złotych rocznie na nowe worki raczej nie zabija.