Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilu, z wielką przyjemnością oglądnęłam aktualności i aż pożałowałam, że nie mogę tego wszystkiego popodziwiać na żywo. Najbardziej chyba podoba mi się to, że wszystko jest takie eleganckie, wyrafinowane, ale bez zadęcia. Wiesz... nie tylko do patrzenia, podziwiania, ale tak po prostu... do życia :)

Rany Julek :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

te podłogi prawie jak wiktoriańskie, są cudne, lampy super dobrane, no i najważniejsze jakość zdjęć o niebo lepsiejsza :p

podejrzewam że jak wkleisz wreszcie normalne zdjęcia, to nas wszystkich zamuruje z zachwytu na długo:D

zastanawiam sie tylko jak sprzątać pod ta szafka w łazience, otwory sa tak małe ze chyba reki, odkurzacza ani mopa tam nie wciśnie, a śmietki będą sie gromadzić tam na pewno, a jak dojdzie kamienny blat to szafki nie ruszy, no chyba ze szuflady da sie całkiem wyciągnąć i nie ma pod ostatnią spodu;)

no ale ja mam fiola na tym punkcie:rolleyes:, dwa razy w roku pralkę, lodówkę i co tylko się da, odsuwam by tam umyć;)

Pięknie, jak zwykle... ale zdjęcia o niebo lepsze ... widać że słoneczko wpadało przez okna :)

Podpisuje się pod słowami Drop... elegancko, z klasą, katalogowo i w dodatku na pewno będzie Wam się wygodnie mieszkać ....

Miejsc do przechowywania z pewnością nie brakuje :)

Miłego pakowana ...

O kurczątko, ale łaaadnie!

zastanawiam sie tylko jak sprzątać pod ta szafka w łazience, otwory sa tak małe ze chyba reki, odkurzacza ani mopa tam nie wciśnie, a śmietki będą sie gromadzić tam na pewno, a jak dojdzie kamienny blat to szafki nie ruszy, no chyba ze szuflady da sie całkiem wyciągnąć i nie ma pod ostatnią spodu;)

no ale ja mam fiola na tym punkcie:rolleyes:, dwa razy w roku pralkę, lodówkę i co tylko się da, odsuwam by tam umyć;)

Ha ha, też od razu o tym pomyślałam ;), jak również o tej wąziutkiej przestrzeni nad biblioteką (nie mogli już tego dociągnąć do sufitu?). Co nie zmienia faktu, że całość wygląda bosko.

A jeśli chodzi o zdjęcia, to pomyślałaś o tym, żeby przed robieniem fotek komórką przetrzeć ten ...hm... obiektyw? Bo taka poświata, jaką masz na fotkach, pojawia się właśnie wtedy, kiedy szybka obiektywu jest, delikatnie mówiąc, z lekka uświniona ;), o co nietrudno w torebce czy kieszeni :lol2:.

wow

ależ ślicznie, spójnie i lekko :) a na korytarz to mogłabym gapić się godzinami, taka podłoga to jest COŚ

dobrze że zdjęcia biblioteki niebieskawe, przynajmniej dało się na nich poznać autorkę, bo pozostałe jakieś takie wyraźne, nawet łazienka przestała być pomarańczowa :p:

powodzenia w pakowaniu!

ps też wczoraj pomyślałam czy nie pstryknąć dowodowej fotki pęcherzyków w LM, ale przechodzę tamtędy prędko zeby nie kusiło rozwalać bąbli :cool:

ps2 a gałeczki w sypialni wciąż niesymetryczne ;) z ciekawości, ile jest miejsca między łóżkiem a bieliźniarką?

PIĘKNIE PSZE PANI :wave::wave::wave:

Amtla - bardzo dziękuję :yes:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! (to z zachwytu)

Dorka - aaaaaaaaaaaa dzięki Bogu :lol2:

Ilu, z wielką przyjemnością oglądnęłam aktualności i aż pożałowałam, że nie mogę tego wszystkiego popodziwiać na żywo. Najbardziej chyba podoba mi się to, że wszystko jest takie eleganckie, wyrafinowane, ale bez zadęcia. Wiesz... nie tylko do patrzenia, podziwiania, ale tak po prostu... do życia :)

Dropku - bardzo, bardzo dziękuję, szczególnie za ostatnie słowa :hug:

Bardzo bałam się efektu skansenu, muzeum albo "eleganckiego" sklepu, gdzie porozglądasz się, może nawet to czy tamto wpadnie w oko, ale nie będzie śladu domowej atmosfery

Rany Julek :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

te podłogi prawie jak wiktoriańskie, są cudne, lampy super dobrane, no i najważniejsze jakość zdjęć o niebo lepsiejsza :p

podejrzewam że jak wkleisz wreszcie normalne zdjęcia, to nas wszystkich zamuruje z zachwytu na długo:D

Vesi,

Bardzo dziękuję :hug:

Vesi spoko, teraz też mam taką niską szafkę i daję radę.

Trzeba być tylko zaopatrzoną w różne szczotki :lol2:

kurzawka z mikrofibry.jpgSzczotka kamerton_1.jpgszczotka miecz_2.jpgszczotka miecz_1.jpgszczotka miecz_3.jpg

A poza tym i tutaj miałam "autorski" pomysł :lol2:

W tej szafce dodatkowo mogę wyjąć szufladę (w tej dotychczasowej miałam po szufladą dno) a w szafkach mogę podnieść denka dolnych półek i wysprzątać pod szafką "od środka" :lol2:

Wow wow wow

Hol wow cudowny ta podłoga i te lampy idealnia tam pasują

Sypialnia piękna taka romantyczna

Biblioteka no wymarzona i ta drabina ekstra dodaje klimatu

I łazienka też super

Więc co tu powiedzieć wow

Diana - serdecznie DZIĘKUJĘ za uznanie :lol2:

Pięknie, jak zwykle... ale zdjęcia o niebo lepsze ... widać że słoneczko wpadało przez okna :)

Podpisuje się pod słowami Drop... elegancko, z klasą, katalogowo i w dodatku na pewno będzie Wam się wygodnie mieszkać ....

Miejsc do przechowywania z pewnością nie brakuje :)

Miłego pakowana ...

Mugatko - :hug:

A co do schowków, to zazdroszczę Admete spiżarki (chociaż wiem, że to nieładnie...)

O kurczątko, ale łaaadnie!

Barbe- miło mi niezmiernie :lol2:

Ha ha, też od razu o tym pomyślałam ;), jak również o tej wąziutkiej przestrzeni nad biblioteką (nie mogli już tego dociągnąć do sufitu?). Co nie zmienia faktu, że całość wygląda bosko.

Nie chciałam biblioteki dociągniętej do sufitu, ani od ściany do ściany.

To był bardzo świadomy wybór.

Przy tych gabarytach biblioteka wyglądałaby bardzo masywnie a te parę centymetrów dodają jej sporo lekkości.

A kurz jest po to, żeby go wycierać :lol2:

A jeśli chodzi o zdjęcia, to pomyślałaś o tym, żeby przed robieniem fotek komórką przetrzeć ten ...hm... obiektyw? Bo taka poświata, jaką masz na fotkach, pojawia się właśnie wtedy, kiedy szybka obiektywu jest, delikatnie mówiąc, z lekka uświniona ;), o co nietrudno w torebce czy kieszeni :lol2:.

Obiektyw jest ok, to mój smartfon już nadaje się do wymiany...

łaaa :jawdrop: przecudowny korytarz :rolleyes: Vivesy robią wrażenie.

Two - bardzo się cieszę. Jak ja się bałam tej "odsłony" :eek:

Edytowane przez illusjon

wow

ależ ślicznie, spójnie i lekko :) a na korytarz to mogłabym gapić się godzinami, taka podłoga to jest COŚ

Wiwik - mnie będzie nawet godzinami zawsze miło Ciebie gościć :hug:

dobrze że zdjęcia biblioteki niebieskawe, przynajmniej dało się na nich poznać autorkę, bo pozostałe jakieś takie wyraźne, nawet łazienka przestała być pomarańczowa :p:

No co za paskuda :p

powodzenia w pakowaniu!

Dzięki kochana - przyda się :rolleyes:

ps też wczoraj pomyślałam czy nie pstryknąć dowodowej fotki pęcherzyków w LM, ale przechodzę tamtędy prędko zeby nie kusiło rozwalać bąbli :cool:

ps2 a gałeczki w sypialni wciąż niesymetryczne ;) z ciekawości, ile jest miejsca między łóżkiem a bieliźniarką?

Oj to dobrze, że się powstrzymałaś, bo kupiłabym taką wystrzelaną :lol2:

A ja tak zawsze bałam się białego koloru :D a teraz się nie boję,biała kuchnia dół,biała kuchnia góra,a u syna białoszarocośtam :lol2:no zobaczymy jak to wszystko wyjdzie,czas nas goni a w domu burdel na kółkach :yes:do końca kwietnia się uwiniemy,a u Ciebie pięknie,elegancko i biało :D

Nazwa, dziękuję bardzo, ale Ty opowiadasz o swoim remoncie, a jeszcze nigdy fotek nie widziałam.

Nie masz swojego wątku, to bardzo proszę tu u mnie wrzucić, a nie tylko opowiadać.

I proszę się nie wymigiwać... :D

zgadzam się w 100% ......przecudowny cionjest :yes:

Ewciu - Dzięki śliczne :lol2:

Całe mieszkanie bardzo piękne ale ten korytarz to po prostu :jawdrop:!

Nihiru - bardzo dziękuję za uznanie, bardzo mi miło :)

Nie no powtórzę się za nihiru - hol wymiata. :yes:

Tutli - :hug:

Trzeba być tylko zaopatrzoną w różne szczotki :lol2:

A poza tym i tutaj miałam "autorski" pomysł :lol2:

W tej szafce dodatkowo mogę wyjąć szufladę (w tej dotychczasowej miałam po szufladą dno) a w szafkach mogę podnieść denka dolnych półek i wysprzątać pod szafką "od środka" :lol2:

No faktycznie, spryciula!

Widziałam gdzieś podobne nakładki na rurę odkurzacza - właśnie taka długa wąska szczota do zakamarków. Myślę, czy by takiej nie kupić do odkurzania żeliwnego kaloryfera.

Nie chciałam biblioteki dociągniętej do sufitu, ani od ściany do ściany.

To był bardzo świadomy wybór.

Przy tych gabarytach biblioteka wyglądałaby bardzo masywnie a te parę centymetrów dodają jej sporo lekkości.

No tak, przy ciemnym drewnie rzeczywiście zabudowa do sufitu mogłaby być zbyt monumentalna. A i łatwiej przesunąć/usunąć w razie potrzeby.

A kurz jest po to, żeby go wycierać :lol2:

No paczpani, a ja myślałam, że wyłącznie po to, żeby mnie wkurzać ;)

Na jakim etapie pakowanie? Żyjesz jeszcze?