illusjon 15.04.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Kochane, Mam po 2 długich wieczorach w czwartek i w piątek a także pracowitym weekendzie mam spakowane ksiązki, muzykę i 80% filmów. Na głowie K jest spakowanie katalogów. Póki co spakował jakieś 15 % Najlepsze jest jednak to, że w piątek poinformował mnie, że w tym tygodniu od pon do śr go nie będzie - nagły wyjazd Jeszcze mi szczęka nie wróciła na miejsce... Bo o tym, że w przyszłym tygodniu nie ma go od pon do pt wiem od 2 tygodni. Wygląda na to, że wyprowadzę się nie w ten weekend tylko w następny. Powiedziałam najmilej jak umiałam, że ja się wyprowadzam jeszcze w kwietniu i spakuję sobie popołudniami wszystko co potrzeba. On może przyjeżdżać sobie do starego mieszkania i swoje kolekcje pakować tak długo jak chce nawet po przeprowadzce. Bardzo przepraszał i zrozumiał moją postawę, nawet nie bardzo protestował. Niech by spróbował... Liczę na mega rekompensatę bo 'sori" nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 15.04.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Ilu, z wielką przyjemnością oglądnęłam aktualności i aż pożałowałam, że nie mogę tego wszystkiego popodziwiać na żywo. Najbardziej chyba podoba mi się to, że wszystko jest takie eleganckie, wyrafinowane, ale bez zadęcia. Wiesz... nie tylko do patrzenia, podziwiania, ale tak po prostu... do życia ja z braku czasu na własne wywody podepnę sie pod Dropkę pięknie jest po prostu. Lampy w holu cudne ! i jeszcze dodam - chyba przeniesienie kolekcji K. już PO przeprowadzce to nie jakiś wielki dramt co? Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez Kamilcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 ja z braku czasu na własne wywody podepnę sie pod Dropkę pięknie jest po prostu. Lampy w holu cudne ! Kamilcia, Bardzo dziękuję i jeszcze dodam - chyba przeniesienie kolekcji K. już PO przeprowadzce to nie jakiś wielki dramt co? No niestety dramat. Krzyśka kolekcja to najcięższa część naszego "majątku". Generalnie to ze względu na nią zamówiony będzie duży samochód do transportu. Paczka prospektów wielkości ok 2 ryz papieru waży ok 7-8 kg. W tej chwili takich paczek jest zrobionych ok 50, a jest to jakieś 15-20% kolekcji. W dodatku teraz mieszkamy na 3 piętrze bez windy. Prawda jest tak, że bez kolekcji nie przeprowadzimy się... Przy tym wszystkim zniesienie pralki, telewizora a nawet książek wydaje się mały pikusiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.04.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No niestety dramat. Krzyśka kolekcja to najcięższa część naszego "majątku". Generalnie to ze względu na nią zamówiony będzie duży samochód do transportu. Paczka prospektów wielkości ok 2 ryz papieru waży ok 7-8 kg. W tej chwili takich paczek jest zrobionych ok 50, a jest to jakieś 15-20% kolekcji. W dodatku teraz mieszkamy na 3 piętrze bez windy. Prawda jest tak, że bez kolekcji nie przeprowadzimy się... Przy tym wszystkim zniesienie pralki, telewizora a nawet książek wydaje się mały pikusiem... to niestety problem...może uda Ci sie namówić kogoś do pomocy w pakowaniu ? . Liczę na mega rekompensatę bo 'sori" nie przejdzie w takim przypadku będzie musiała byc MEGA rekompensata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Ilutek twoje deski są idealne, tzn odcień dędu i usłojenie jest przepiękne i nadal nie kumam co Ci w tej desce nie pasi, a jodełka WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.04.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 ja bym powiedziała , ze jest nad wyraz ELEGANCKO I SUBTELNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 to niestety problem...może uda Ci sie namówić kogoś do pomocy w pakowaniu ? Ivy, Własnie Młody zapowiedział się, że jutro wpadnie. Ja mam sprawdzony sposób pakowania, ale niestety ta kolekcja K jest ogromna i na nią, żaden system jak siąść i pakować nie zadziała... w takim przypadku będzie musiała byc MEGA rekompensata Ilutek twoje deski są idealne, tzn odcień dędu i usłojenie jest przepiękne i nadal nie kumam co Ci w tej desce nie pasi, a jodełka WOW Reni, Początkowo miała być inna i jak zobaczyłam, że przywieziono nie to co zamawiałam to myślałam, ze mnie coś trafi. Teraz po położeniu nie zamieniłabym jej na żadną inną. Mnie się wydaje jedną z ładniejszych rzeczy w tym mieszkaniu ja bym powiedziała , ze jest nad wyraz ELEGANCKO I SUBTELNIE Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 15.04.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Kamilcia, Bardzo dziękuję No niestety dramat. Krzyśka kolekcja to najcięższa część naszego "majątku". Generalnie to ze względu na nią zamówiony będzie duży samochód do transportu. Paczka prospektów wielkości ok 2 ryz papieru waży ok 7-8 kg. W tej chwili takich paczek jest zrobionych ok 50, a jest to jakieś 15-20% kolekcji. W dodatku teraz mieszkamy na 3 piętrze bez windy. Prawda jest tak, że bez kolekcji nie przeprowadzimy się... Przy tym wszystkim zniesienie pralki, telewizora a nawet książek wydaje się mały pikusiem... no to rzeczywiście kulawo.... to z miesiąc temu powinien zaczać pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.04.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 ale balonga (na "b") mnie ominęła Podłogi i bajbljoteka prześlyczna :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 ale balonga (na "b") mnie ominęła Podłogi i bajbljoteka prześlyczna :* Venuska, No pewnie, bo zajrzeć zobaczyć czy moja chałupka stoi, to już nie łaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 15.04.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Hej Ilu....CUDNIE u Ciebie....elegancko , z klasą....ale to wszystko już tu zostało powiedziane:) Buziole posyłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Chciałabym jeszcze raz Wszystkich Koleżankom podziękować za komplementy. Wasze uznanie jest dla mnie bardzo ważne. W urządzaniu tego mieszkania towarzyszył mi bez przerwy ogromny stres. Z jednej strony dokładnie wiedziałam czego chcę, z drugiej to było najczęściej tylko i wyłącznie moje wyobrażenie, w większości nie oparte nawet na żadnych inspiracjach. Nawet nie bardzo miałam foldery z inspiracjami, raczej z przedmiotami do wykorzystania - najczęściej lampami Dopiero na FM nauczyłam się, że można najpierw poszukać zrealizowanego projektu, żeby potem bez nerwów go wprowadzać w życie. Z drugiej strony bałam się, że inspiracje mogą zauroczyć, zachwycić na chwilę i "odciągnąć" od pierwotnego planu. Natomiast Wasza pomoc i wsparcie jest nieoceniona i za to Wszystkim dziękuję. Bez Was i FM chyba nie przeszłabym, myślę w miarę obronną ręką, przez tę "kampanię". Jeszcze raz serdecznie dziękuję i serwuję fotki z dzisiaj (nadal bez dokończonych listew przypodłogowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Przedpokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 W pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Gres - łazienka i kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.04.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 hol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 15.04.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) NIE-WIE-RZĘ!!! Ilu pokazała prawdziwe zdjęcia z prawdziwego aparatu !!! O matko, matko, co tu się dzieje! Teraz rozumiem, dlaczego nam to dawkowałaś i robiłaś fotki przez różową folijkę od cukierka - w pełnej krasie to jest po prostu porażające! Wrażenie niesamowite. Oczywiście moim faworytem jest fotka biblioteki skąpanej w słońcu. Miodzio! A, i widzę, że komodzie wyrosły symetryczne gałeczki . Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.04.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Cześć Anulka jestem padnięta, ale napiszę- WSZYSTKO MI SIĘ U CIEBIE PODOBA!:jawdrop: Bez słodzenia- serio:yes: Strasznie rasowo wygląda biblioteka i wiem, ze to dzięki swojemu kolorowi. Jak dla mnie ciemne meble mają charakter, a białe rozpływają się we wnętrzach (szczególnie duże gabaryty). Bez urazy dla nikogo- sama mam przecież kilka białych:lol2: Czytałam o pakowaniu, czyli przeprowadzka dopiero w następny weekend? Szkoda... Ale i tak będziemy świętować, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts