Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hol

[ATTACH=CONFIG]183956[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]183957[/ATTACH]

Ilu, przypomnij, co to za zwisy, bo nawet nie podchodzę do tematu szukania u Ciebie pod hasłem "lampa":lol2:

A tak w ogóle, to muszę Ci się przyznać, że jednak jesteś wizjonerka wnętrzarska. Wiele z Twoich pomysłów wydawało mi się dziwnych, a przynajmniej dla mnie nieakceptowalnych. Ale jak patrzę na te zdjęcia, to wszystko tak pięknie gra... Nawet te dywanowe podłogi... Kiedy przeczytałam o nich u Ciebie po raz pierwszy, to mi się takie BŁEEE wyrwało, a teraz... no, może nie chciałabym do siebie, bo by mi nie pasowały, ale jestem pod ich ogromnym wrażeniem. Są piękne i wyglądają, jakby zostały WYMYŚLONE, żeby być u Ciebie w mieszkaniu. To samo mogę powiedzieć o tapecie w kwiaty. Mnie kolor absolutnie nie leży, wzór jeszcze bardziej, a tymczasem ostatnio przyłapałam się na tym, że przeglądam kwiaty na tkaninach. Kilka miesięcy temu stuknęłabym się w czółko na samą myśl... I tak jest z wieloma rzeczami, np przecierki na kuchni (bo sama kuchnia to dla mnie miszczostwo do tego stopnia, że ja przecierek autentycznie nie zauważyłam), metalowy okap, szklane kwadraciki w gresie w kuchni, biblioteka, a konkretnie jej kolor itepe, ale bez tych rzeczy to mieszkanie byłoby sztampowe, a nie ilutkowe. Nie wiem, jak to zrobiłaś, ale to wszystko gra pięknie. Nie mogę się doczekać, aż się wprowadzicie i mieszkanie zacznie żyć, wstawisz brakujące meble, kolekcje i koty :) Czasami jak podglądam Twój wątek to dopada mnie takie "cholera, że też ja na to nie wpadłam, ale to piękne, ale by mi pasowało" ale aż głupio mi wszystko zżynać a poza tym w wielu sytuacjach u mnie jest już sprawa pozamiatana. Ale jak będę urządzać kolejne mieszkanie, to sobie Twój wątek chyba wydrukuję ;P

A co do pakowania: normalnie tak Ci współczuję, bo chociaż to miłe jest, ale jak termin goni, to robi się gorąco i nerwowo. W razie czego oferuję swoje dwie ręce (półtora ręki mówiąc ściśle, bo nadgarstka nie mogę nadużywać wciąż)

ściskam

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Anulka:hug:

jestem padnięta, ale napiszę- WSZYSTKO MI SIĘ U CIEBIE PODOBA!:jawdrop::jawdrop:

Bez słodzenia- serio:yes:

Strasznie rasowo wygląda biblioteka i wiem, ze to dzięki swojemu kolorowi. Jak dla mnie ciemne meble mają charakter, a białe rozpływają się we wnętrzach (szczególnie duże gabaryty). Bez urazy dla nikogo- sama mam przecież kilka białych:lol2:

Czytałam o pakowaniu, czyli przeprowadzka dopiero w następny weekend? Szkoda... :(

Ale i tak będziemy świętować, prawda?:D

Kochana - dzięki, dzięki. :lol2:

A świętować musimy choćby nie wiem co.

Z Twoje zdrowie to ja będę piła od rana :lol2:

Szczerze, to już mogę zacząć :rotfl:

Ilu, przypomnij, co to za zwisy, bo nawet nie podchodzę do tematu szukania u Ciebie pod hasłem "lampa":lol2:

A tak w ogóle, to muszę Ci się przyznać, że jednak jesteś wizjonerka wnętrzarska. Wiele z Twoich pomysłów wydawało mi się dziwnych, a przynajmniej dla mnie nieakceptowalnych. Ale jak patrzę na te zdjęcia, to wszystko tak pięknie gra... Nawet te dywanowe podłogi... Kiedy przeczytałam o nich u Ciebie po raz pierwszy, to mi się takie BŁEEE wyrwało, a teraz... no, może nie chciałabym do siebie, bo by mi nie pasowały, ale jestem pod ich ogromnym wrażeniem. Są piękne i wyglądają, jakby zostały WYMYŚLONE, żeby być u Ciebie w mieszkaniu. To samo mogę powiedzieć o tapecie w kwiaty. Mnie kolor absolutnie nie leży, wzór jeszcze bardziej, a tymczasem ostatnio przyłapałam się na tym, że przeglądam kwiaty na tkaninach. Kilka miesięcy temu stuknęłabym się w czółko na samą myśl... I tak jest z wieloma rzeczami, np przecierki na kuchni (bo sama kuchnia to dla mnie miszczostwo do tego stopnia, że ja przecierek autentycznie nie zauważyłam), metalowy okap, szklane kwadraciki w gresie w kuchni, biblioteka, a konkretnie jej kolor itepe, ale bez tych rzeczy to mieszkanie byłoby sztampowe, a nie ilutkowe. Nie wiem, jak to zrobiłaś, ale to wszystko gra pięknie. Nie mogę się doczekać, aż się wprowadzicie i mieszkanie zacznie żyć, wstawisz brakujące meble, kolekcje i koty :) Czasami jak podglądam Twój wątek to dopada mnie takie "cholera, że też ja na to nie wpadłam, ale to piękne, ale by mi pasowało" ale aż głupio mi wszystko zżynać a poza tym w wielu sytuacjach u mnie jest już sprawa pozamiatana. Ale jak będę urządzać kolejne mieszkanie, to sobie Twój wątek chyba wydrukuję ;P

A co do pakowania: normalnie tak Ci współczuję, bo chociaż to miłe jest, ale jak termin goni, to robi się gorąco i nerwowo. W razie czego oferuję swoje dwie ręce (półtora ręki mówiąc ściśle, bo nadgarstka nie mogę nadużywać wciąż)

ściskam

Anula,

Albo ja jestem już u kresu albo Ty jesteś Wielką Pisarką, tylko się marnujesz.

Tobie harlekiny pisać a nie tłumaczenia robić.

Ja się normalnie wzruszyłam tym co napisałaś, bo tak pięknie i od serca :hug:

Ja sobie Ciebie wydrukuję i już żadna krytyka mnie nigdy nie dotknie.

Anulu kochana, bardzo Ci dziękuję.

Ale to prawda jestem zmęczona jak nawet nie wiem kto...

PS

Byłaś z nadgarstkiem u lekarza?

PS2

Ten zwis to Elstead Lighting FINSBURY PARK, kupiony na lampydomowe.pl

Elstead Lighting FINSBURY PARK FPPS NIKIEL.jpg

Długo to nasze świętowanie nie potrwa :lol2:

Oj tam, oj tam http://www.bangla.pl/forum/images/smilies/pijemy.gif:lol2:

Aniu kupiłaś gary?

Ja w sobotę byłam w sklepie firmowym Berghoffa i naoglądałam się trochę. Nie kupię metalowych, bo mojej mamie trochę rdzewieją uchwyty termostatyczne od spodu :eek: ale wyczaiłam fajne ceramiczne- są białe, bardzo ciemno brązowo-grafitowe i czerwone:yes:

Jutro wstawię u siebie fotki i sobie pooglądasz:D

Aga,

Ja cały czas myślę o garnkach Tefal VOLUPTY

Znanej firmy i tanie. Mogę je sobie wymieniać co 2-3 lata jak zajdzie taka potrzeba i nie będzie mi szkoda.

Trochę nie chcę wiązać się z jednymi garnkami na całe życie... :lol2:

A o ceramicznych garnkach wcześniej była u mnie dyskusja, że mimo przyzwolenia producenta lepiej ich nie prać w zmywarce o bo tracą jakieś właściwości i zaczynają być "przywierające" :(

Faje te Twoje Volupty:yes:

Jakby mi pasowały takie w chromie, też bym wzięła podobne.

Ja tez nie chcę wydawać fortuny na gary- za te ceramiczne zmieszczę się w 800-1000zł

Aniu, masz rację, że ceramicznych nie powinno się myć w zmywarkach-mam patelnię ceramiczną do naleśników i myję ją ręcznie. Atutem ceramicznych jest to, że bardzo łatwo sie myją- nawet papierowym ręcznikiem:yes: Dlatego zaczynam się na nimi poważnie zastanawiać.

Faje te Twoje Volupty:yes:

Jakby mi pasowały takie w chromie, też bym wzięła podobne.

Ja tez nie chcę wydawać fortuny na gary- za te ceramiczne zmieszczę się w 800-1000zł

Aniu, masz rację, że ceramicznych nie powinno się myć w zmywarkach-mam patelnię ceramiczną do naleśników i myję ją ręcznie. Atutem ceramicznych jest to, że bardzo łatwo sie myją- nawet papierowym ręcznikiem:yes: Dlatego zaczynam się na nimi poważnie zastanawiać.

U nas gotuje K. Poza gotowaniem uwielbia mniejszy i większy (zmywarka) sprzęt AGD.

Wiem, że prędzej niż później wsadziłby te garnki do zmywarki :cool:

Mogłabym wtedy na FM wypowiedzieć się fachowo jak szybko garnki ceramiczne tracą właściwości :lol2:

Mnie też się marzyły jakieś takie ecru garnuszki, ale trudno. :(

K gotuje tak, że kolor jestem w stanie przeboleć... :lol2:

Ilu wprowadzam się ! od zaraz ! pięknie jest :)

i jak to dobrze, że mi te podłogi dywanowe nie pasują do całości bo bym chyba u siebie oktagony Vivesowe zrywała :lol2::lol2:

w sprawie garnków - przytargałam ostatnio jakas ulotkę "firmową", ale jeszcze nie zgłębiałam tematu ;) nie wiem, czy to warte coś czy zawyżone cenowo ;)

u mnie teraz na tapecie KOMUNIA starszaka - ponieważ się zgapiliśmy troszkę, nie mam nic zarezerwowanego ( w sumie lepiej, bo i tak zmienialiśmy termin :lol2: ) i będzie imprezka W DOMU. Muszę już zacząć robić notatki ;)

Ilu jakie piękne zdjęcia... jakie światło.... JAAAKIE wnętrza ...

ja wiem ze to może wygląda na cukrowanie ale ... trudno u Ciebie nie słodzić jak się widzi takie charrrrrakternie wykończone mieszkanie ...

Na prawdę, szczerze gratuluje i po cichu zazdroszczę .... :)

Ania.... wnętrza super.. Braaardzo mi się podobają...

Podłoga w korytarzach wymiata.. Kiedyś zachwycałam się takimi mozaikami w starych kamienicach i bardzo starych sklepach (potem w tym sklepie położyli gres techniczny na to cudo..:( ) u mnie by nie bardzo pasowało, bo nie jestem konsekwentna.

Wybrana zabudowa szafy, biblioteka , kuchnia łazienka... cudne..

Teraz masz urwanie kapelusza z pakowaniem i przeprowadzką..

Co będziesz robiła jak się przeprowadzisz i udomowisz???

Jak będzie Ci się nudziło to wpadnij do mnie bo mam salon do urządzenia i łazienkę;)

Naprawdę gratulki wyczucia smaku, gustu i realizacji :)

Ilu, czytałaś opinie o Volupty? Ja przejrzałam w niedzielę, właściwie tuż przed kliknięciem zamówienia coś mnie tknęło, ale nie są zbyt pochlebne niestety. Dużo lepiej oceniany jest Zelmer, o którym zaczęłam teraz myśleć. Wiem, że 400 zł za taki komplet to niewysoka cena, ale mnie mimo wszystko szkoda tyle wydać na coś co posłuży mi tylko 2-3 lata. Nie wiem kurcze... :(

W mieszkaniu jak zwykle wszystko cudne. Kadry przedpokoju fenomenalne! :yes:

Edytowane przez Drop_Inn

Ania,

miałam ostatnio niezbyt miły czas.

I w życiu osobistym, i tu na forum.

Ale to, co u Ciebie dzisiaj zobaczyło wywołało wielki uśmiech na mojej twarzy.

Jest pięknie.

Widać efekty Twojej pracy. Dopracowanie każdego drobiazgu. Zgranie szczegółów.

Masz te elementy, które bardzo mi się podobały u Kasiorka.

Ale, w moim odczuciu, jest piękniej.

Przeskoczyłaś wysoką poprzeczkę.

No i w końcu zafundowałaś nam porządne zdjęcia.

Przyznaj się, że te wcześniejsze miernoty to był celowy zabieg, żeby nas jeszcze bardziej zwalić z nóg :lol2:

O MATUNIU....Aniu....wszystko śliczne....ja też nie chcę cukrować ani słodzić:) Ale jest pięknie....słonecznie i elegancko!!!

Znowu się powtarzam:):):)

Trzymam kciuki za pakowanie i przeprowadzkę...

Buźka!

O mateńko

po takiej długiej nieobecności to u Ciebie nie nadrobię wszystkiego - skupiam się na fotach:)

ależ pędzisz kobieto z tą wykończeniówką - no pięknie wszystko wyszło, mega dopracowane szczegóły i muszę dodać , że mi się tapeta w sypialni podoba :yes: