Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, czy twoje listwy to mdf czy drewno lakierowane? I z czego są zrobione listwy między tapetami w sypialni?

Anulek,

Zadzwoniłam do sklepu i dowiedziałam się, że listwa pomiędzy tapetami w sypialni jest z pianki poliuretanowej :lol2:

:rotfl::rotfl::rotfl:

Już sobie wyobraziłam jak wszystkie pająki zasuwają po elewacji, żeby dostać się na to Twoje 6 piętro:lol2::lol2:

Aniu pewnie, ze jakieś mogą wejść przez otwarte okno i rozmnożyć się w cieplutkim i ciemnym kąciku, ale nie powinno być ich zbyt wiele.

U nas są głównie w garażu, ale to normalne. W domu na szczęście nie zauważyłam:o

A co masz arachnofobię?:hug:

Aguś...

Błagam ... icon_gafa.gifstrach.gifbelt.gif

Mam arachnofobię jak cała galaktyka wielką...

Ania,

suwenir z podróży przynoszę.

Popatrz, co można w tkmaxxie znaleźć.

Może się w końcu tam wybierzesz? W końcu, rzut małym beretem ponoć masz :lol2:

[ATTACH=CONFIG]184516[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]184517[/ATTACH]

Aneczka,

Wybiorę się jak nic.

Myślę, że zaraz po przeprowadzce zrobię tam wypadzik, bo teraz nie chcę przewozić dodatkowych gratów...

A za prezenty bardzo serdecznie dziękuję :hug:

Ilutku, a u Ciebie coraz śliczniej. Listwy dokańczają całości. Nie mogę się doczekać jak to wszystko będzie wyglądało z dodatkami :popcorn:

Sówka,

Ja to już przestępuję z nogi na nogę a to pakowanie to mi się tak dłuuuuużyyyyy.... :rolleyes:

To może i ja się wybiorę....:rolleyes:

kciuk.gif

Anula, Ty też?

No ja nie wiem, mieć takie możliwości na miejscu i nie korzystać.

A ja po kilkaset kilometrów jeżdżę :rotfl:

Jak nic, galerianka :lol2:

A widzisz Aneczka? Już kiedyś Cię rozgryzłam ... :lol2:

Ilutku - kolejne zdjęcia nieustająco zachwycają:yes:

A względem komarów/pająków, to powiem Ci że mieszkając na czwartym piętrze bez windy kompletnie nie znałam tych stworzeń:no:

Za to po przeprowadzce do domku obrośniętego dookoła drzewami nadrobiłam z nawiązką;)

A wygodny taras to prawdziwe zbawienie latem:yes:

Myśmy na swoim jedli obiad za każdym razem, kiedy tylko pogoda pozwalała i dziwiliśmy się tylko, bo w innych mieszkaniach tarasy wykorzystywane były najwyraźniej tylko do suszenia prania i palenia papierosów :confused:

edit: zapomniałam napisać, że blat jest super:yes: charakterny, ale bez śladu salcesonu :yes:

Aniu ,życzę bezproblemowej przeprowadzki! Wnętrzami stworzonymi przez ciebie nieustająco jestem zachwycona!wszytko mi się podoba ,a K podziwiam za pasję :yes::yes:

Żeby Cię pocieszyć ,aj już przechodziłam inwazję pajaków ,jakis robali zielonych błonkoskrzydłych ,a teraz agresorem są mrówki ,,właśnie słyszę jak m wciąga je w odkurzacz..

W TIkeju ostatnio kupiłam sobie identyczny pojemnik z przeznaczeniem na płyn do mycia naczyń i stojaczek na papier toaletowy za całe 65zł.

Anulek,

Zadzwoniłam do sklepu i dowiedziałam się, że listwa pomiędzy tapetami w sypialni jest z pianki poliuretanowej :lol2:

O widzisz. To by mi pasiło. Razem z namiarem na sklep. Ale ja się pytałam głównie o przypodłogowe w sumie. Jestem przed wyborem - drewno czy mdf i w ogóle nie czuję różnicy...

A tak w ogóle to zachorowałam na Twoje Finsbury Parki. Codziennie wchodzę do Ciebie polukać :D Będę składać do skarbonki na taką lampkę. A jakbyś może czasem kiedyś kupowała coś jeszcze w lampach domowych, to bym się dorzuciła na zakupy zbiorowe i może jakiś rabacik :D

blat bardzo ładny, kamień ma swój niepowtarzalny urok :yes:

Ale ładnie vivesy wyszły ;-)

Blat hmm ciekawy ;-) Do stylu Twojej kuchni moim zdaniem pasuje . Z resztą całe mieszkanko bardzo ładnie już wygląda ;-)

Ilutku - kolejne zdjęcia nieustająco zachwycają:yes:

A względem komarów/pająków, to powiem Ci że mieszkając na czwartym piętrze bez windy kompletnie nie znałam tych stworzeń:no:

Za to po przeprowadzce do domku obrośniętego dookoła drzewami nadrobiłam z nawiązką;)

A wygodny taras to prawdziwe zbawienie latem:yes:

Myśmy na swoim jedli obiad za każdym razem, kiedy tylko pogoda pozwalała i dziwiliśmy się tylko, bo w innych mieszkaniach tarasy wykorzystywane były najwyraźniej tylko do suszenia prania i palenia papierosów :confused:

edit: zapomniałam napisać, że blat jest super:yes: charakterny, ale bez śladu salcesonu :yes:

Aniu ,życzę bezproblemowej przeprowadzki! Wnętrzami stworzonymi przez ciebie nieustająco jestem zachwycona!wszytko mi się podoba ,a K podziwiam za pasję :yes::yes:

Żeby Cię pocieszyć ,aj już przechodziłam inwazję pajaków ,jakis robali zielonych błonkoskrzydłych ,a teraz agresorem są mrówki ,,właśnie słyszę jak m wciąga je w odkurzacz..

W TIkeju ostatnio kupiłam sobie identyczny pojemnik z przeznaczeniem na płyn do mycia naczyń i stojaczek na papier toaletowy za całe 65zł.

Mrówko, Kanko, Nihiru i Beauty,

Bardzo dziękuje za komplementy, uwagi i... wsparcie w sprawie nieproszonych gości... :sick:

Będę musiała pomyśleć, co zrobić, żeby mieć ich jak najmniej.... :mad:

O widzisz. To by mi pasiło. Razem z namiarem na sklep. Ale ja się pytałam głównie o przypodłogowe w sumie. Jestem przed wyborem - drewno czy mdf i w ogóle nie czuję różnicy...

Aneczka,

Listwy "tapetowe" (te z pianki) brałam w sklepie z tapetami:

Ardeko

ul. Elbląska 67

tel. 22 633 62 56

Listwy przypodłogowe są z mdf-u i kupiłam w VIP Parkiet w TTW Home przy Al. Jerozolimskich - wzór C11.

Z tym, że ja zamówiłam te listwy jeszcze podwyższyć chyba o 2 czy 3 cm.

2012-12-08 12.13.26.jpg2012-12-08 12.12.58.jpg2012-12-08 12.13.06.jpg2012-12-08 12.13.19.jpg

A tak w ogóle to zachorowałam na Twoje Finsbury Parki. Codziennie wchodzę do Ciebie polukać :D Będę składać do skarbonki na taką lampkę. A jakbyś może czasem kiedyś kupowała coś jeszcze w lampach domowych, to bym się dorzuciła na zakupy zbiorowe i może jakiś rabacik :D

Na razie nie planuję. Nie ma do tego głowy.... :(

Ale będę pamiętała i dam znać :lol2:

Ania,

a coś Ty się tak z samego rana zerwałaś?

Pakujesz? Czy na nowych włościach szalejesz?

Aneczka,

Wczoraj zamówiłam łóżko w jednym sklepie, zamówiłam materac w drugim sklepie, dokupiłam folii bąbelkowej srylion rolek w trzecim sklepie, kupiłam żyrandol do sypialni na Bartyckiej tzn w czwartym sklepie, kupiłam spożywkę w piątym sklepie i zjadłam obiad w restauracji pod domem, żeby nie tracić czasu po powrocie do domu tylko pakować, pakować, pakować....

No a wcześniej jeszcze zdążyłam pójść na masaż pleców a także zdążyłam jeszcze w szóstym sklepie (który tak naprawdę powinnam nazwać pierwszym) reklamować bluzkę i ją wymienić na nową, w międzyczasie zauważyć śliczną czarna sukienkę i ją kupić, potem zawieźć rzeczy do pralni i w siódmym sklepie (który powinien być nazwany drugim) kupiłam odbojniki do drzwi....

Kto rano wstaje temu Pan bóg daje....

.... mówi stare polskie przysłowie.

My z K bylibyśmy wdzięczni choćby za zwrot kosztów benzyny...

prosi_689.gifmodly.gif

Edytowane przez illusjon

Aniu!

Rzuciłam okiem na fotki i....prawie popłakałam się z zazdrości:cry::cry::cry::cry::yes:że u Ciebie jest już już tak pięknie au mnie dopiero początek drogi.

Ale chapeu bas ,wszystko jest doskonałe,możesz być z siebie dumna:)

Blat dopiero uzasadnił wybór takich i nie innych uchwytów i frontów , no cóżhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0LOL.gif

:hug:

Kto rano wstaje temu Pan bóg daje....

.... mówi stare polskie przysłowie.

My z K bylibyśmy wdzięczni choćby za zwrot kosztów benzyny...

[ATTACH=CONFIG]184851[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]184852[/ATTACH]

Powinnam zacząć kolekcjonowac Twoje złote myśli.

A tak w ogóle to miłego dnia, szybkiego pakowania i chwili odpoczynku!

Aneczka,

Wczoraj zamówiłam łóżko w jednym sklepie, zamówiłam materac w drugim sklepie, dokupiłam folii bąbelkowej srylion rolek w trzecim sklepie, kupiłam żyrandol do sypialni na Bartyckiej tzn w czwartym sklepie, kupiłam spożywkę w piątym sklepie i zjadłam obiad w restauracji pod domem, żeby nie tracić czasu po powrocie do domu tylko pakować, pakować, pakować.......

[ATTACH=CONFIG]184851[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]184852[/ATTACH]

Illu wyrabiasz 200% normy, aż mam wyrzuty sumienia, bo dopiero odpowiedziałam na kilka maili i wypiłam kawę. :p

Aniu!

Rzuciłam okiem na fotki i....prawie popłakałam się z zazdrości:cry::cry::cry::cry::yes:że u Ciebie jest już już tak pięknie au mnie dopiero początek drogi.

Ale chapeu bas ,wszystko jest doskonałe,możesz być z siebie dumna:)

Blat dopiero uzasadnił wybór takich i nie innych uchwytów i frontów , no cóżhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0LOL.gif

:hug:

Bionda,

Bardzo dziękuję. Cieszę się, że uchwyty zyskują przy bliższym poznaniu. :D

Tylko ja Ciebie ładnie proszę, nie płacz, bo nie będzie więcej fotek uchwytów... :p

Listy przypodłogowe cudowne jak wszystko.

Miłego dnia i pakowania i bezproblemowej i bezszkodowej przeprowadzki

Diana,

Robię co mogę, żeby było miłe, ale od dzisiaj do późnego wieczora w piątek jestem sama, a w poniedziałek przeprowadzka... :sick:

Powinnam zacząć kolekcjonowac Twoje złote myśli.

Andzia,

Może sama zacznę to robić? Jeszcze jedna kolekcja, jakby było mało.... :eek::rolleyes:

A tak w ogóle to miłego dnia, szybkiego pakowania i chwili odpoczynku!

Anula, odpoczynek jak najbardziej wskazany.... Czekam na koniec tego "młyna" jak nie wiem co...

Obserwowałam ostatnio "zapier...cego" :sick: w karuzeli chomika i pomyślałam, że ja w swoim młynku chciałabym się tak dobrze bawić... :(

chomik.gif

Illu wyrabiasz 200% normy, aż mam wyrzuty sumienia, bo dopiero odpowiedziałam na kilka maili i wypiłam kawę. :p

Pendrak,

Jak będzie kręcona kontynuacja "Człowieka z marmuru" i "Człowieka z żelaza" o losach Birkuta (300% normy) , to ja mogę zagrać jego wnuczkę "Człowieka w Kartonach"

Edytowane przez illusjon

Spakowane zostały:

• Katalogi,
  • CD z muzyka
  • Filmy,
  • Samochodziki
    oraz
  • Wyniesione na śmietnik naczynia, których nie chcę ze sobą zabierać (bo nigdy nie doczekam się nowej zastawy....)

Teraz zabieram się do "normalnego" pakowanie, jak każdy "normalny" przeprowadzacz :lol2:

Czyli pakuję wszystko co jest w mieszkaniu. :sick:

Mam na to tydzień, bo K właśnie wyjechał w tygodniową delegację... :mad: