Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Illutku .. siły w pakowaniu :)

Znam bardzo , ale to bardzo biedną rodzinę , której organizuję pomoc.. ponad 20 lat nie malowane wnętrza, meble zbieranina, pościel, naczynia, wszystko baardzo stare i zniszczone. Uczciwi, starsi już ludzie, ale sporo starsi od nas.. Ich syn koleguję się z moim.. fajny chłopiec.. Jak zobaczyłam w jakich warunkach żyją.. postanowiłam im pomóc. szkoda, że te garnki wyrzuciłaś już... przydały by się im.. pewnie są w doskonałym stanie, ich chyba głęboką komunę pamiętają,.... Zapłaciłaby Ci za przesyłkę..

Ale mleko już rozlane..;)

Illutku .. siły w pakowaniu :)

Znam bardzo , ale to bardzo biedną rodzinę , której organizuję pomoc.. ponad 20 lat nie malowane wnętrza, meble zbieranina, pościel, naczynia, wszystko baardzo stare i zniszczone. Uczciwi, starsi już ludzie, ale sporo starsi od nas.. Ich syn koleguję się z moim.. fajny chłopiec.. Jak zobaczyłam w jakich warunkach żyją.. postanowiłam im pomóc. szkoda, że te garnki wyrzuciłaś już... przydały by się im.. pewnie są w doskonałym stanie, ich chyba głęboką komunę pamiętają,.... Zapłaciłaby Ci za przesyłkę..

Ale mleko już rozlane..;)

Arnika,

Jaka szkoda, że nie wiedziałam. :(

Ale te moje garnki i naczynia tez chyba trafiły do potrzebujących, bo wynieśliśmy je w odkrytych kartonach do śmietnika wczoraj przed 23 a dzisiaj o 7:30 rano kartonów już nie było ani z garnkami, ani z naczyniami i 2 poduszek i kołdry też nie. :sick:

Niestety wyszperane w szafie pluszaki też już zostały wydane :(

No to dobrze zrobiłaś... :yes:

Ja jak w blokach mieszkałam i to co było dla mnie zbędne, albo za małe to właśnie wynosiłam obok śmietnika i ci co potrzebuję zabierali. Jak miałam przeprowadzkę to mnóstwo rzeczy wyniosłam do Caritasu.

Teraz u siebie będę robiła segregacje i ręczniki i pościel muszę posegregować i oddać im. z pewnością się ucieszą. Zabawki to raczej nie dla tej rodziny, Chłopak ma 14-15 lat ,, na pluszaki za duży... Rodzice chłopca mają - ona po sześćdziesiątce, a on 80lat.. dzieci dorosłe, a trafił się im rodzynek.

Któregoś razu Emil zaprosił go do nas na 3 dni. Jaki ten chłopiec był uradowany.. zrobili sobie biwak, spali w namiocie.. ile wrażeń i atrakcji.. :)

Dropku.. Dzięki bardzo.. :)

Tylko czy to nie będzie kłopotem i jak daleko mieszkasz.. boo jeśli kawałek to może głowy sobie nie zawracaj...

I powiem Wam jedno.. ja mam naturę chomika , i wszystko się przyda...

Takie przeprowadzki to super czas na segregacje i czystkę... ja po swojej nie rozpakowałam jeszcze obrusów.. nie wiem po co mi one ( lniane do krochmalenia i magli) , ale bez nich żadna impreza by się nie odbyła, ale dyżurny jest w użyciu...

I też tak jak Ill byłam sama na przeprowadzce.. umordowałam się nie powiem... co prawda faceci z firmy przeprwadzkowej nosili, ale ja musiałam wszystko spakować...

I duże worki na śmieci takie 120-200litrowe super sprawdzają się na ubrania i inne...

Hej Anulka,

trzymam kciuki za przeprowadzkę:hug:

Ja w tym tygodniu wyjątkowo zarobiona jestem i nawet na fm nie zaglądam:(

Próbuję trochę ogarnąć co się u Was dzieje:yes:

Ten Twój K to niezły gagatek- jak mógł Cię zostawić samą na tydzień przeprowadzkowy:mad:

Na pewno ze wszystkim dasz sobie radę:D

Buziaki:bye:

A co do K, to od paru tygodni wiedzieliśmy, że wyjedzie akurat teraz, ale w swej naiwności myślałam, z już będziemy po przeprowadzce, a wyjazdu K nie mógł przełożyć... :(

Czyli to Pani się spóźniła :rotfl:

Ania, wierzę w Ciebie :hug:

Ja przy pakowaniu i przeprowadzce dostałam takiego powera, że aż strach. Mąż nie wiedział, za który karton się łapać :lol2:

Pendrak,

Jak będzie kręcona kontynuacja "Człowieka z marmuru" i "Człowieka z żelaza" o losach Birkuta (300% normy) , to ja mogę zagrać jego wnuczkę "Człowieka w Kartonach"

Illu, Myślę, że masz szanse dostać tę rolę bez castingu. Ewentualnie film mógłby mieć tytuł "Samotność w kartonach"

:bye:

Po prostu PIĘKNIE !!! To zupełnie nie mój styl, ale wszystko świetnie się uzupełnia. Na początku uchwyty w kuchni wydawały mi się za ciężkie, ale jak doszedł blat, to nabrały lekkości. Dużo sił do przeprowadzki, potem już tylko przyjemność z rozpakowywania będzie ;)

Czyli to Pani się spóźniła :rotfl:

Ania, wierzę w Ciebie :hug:

Ja przy pakowaniu i przeprowadzce dostałam takiego powera, że aż strach. Mąż nie wiedział, za który karton się łapać :lol2:

Andzia,

Ja wczoraj miałam taki spadek formy, że jak wróciłam o 20 po całym dniu na budowie, tozjadłam kolacje i na chwilę przysiadłam na kanapie.

Obudziłam się pogięta o 4:40. Tak spałam, że nawet nie słyszałam, jak K ok. 23 dzwonił do mnie 3 x. :(

Illu, Myślę, że masz szanse dostać tę rolę bez castingu. Ewentualnie film mógłby mieć tytuł "Samotność w kartonach"

Pendrak,

Jeszcze mogą być taki realizacje jak: Kartony.pl ; K jak Karton; 9 i pół kartonu; Kartonmisja;

Czuję, że do wszystkich się załapię... :lol2:

Ilutku....przybywam z pozdrówkami:)

Boguś,

Pozdrawiam serdecznie :D

:bye:

Po prostu PIĘKNIE !!! To zupełnie nie mój styl, ale wszystko świetnie się uzupełnia. Na początku uchwyty w kuchni wydawały mi się za ciężkie, ale jak doszedł blat, to nabrały lekkości. Dużo sił do przeprowadzki, potem już tylko przyjemność z rozpakowywania będzie ;)

Romana,

Cieszę się, że i u Ciebie uchwyty zaczęły budzić cieplejsze uczucia. Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa i za wsparcie :yes:

Ania.. siły w pakowaniu , zarządzaniu i przeprowadzce.. potem w rozpakowaniu...

Ja też byłam sama przy przeprowadzce.. mąż pracował...

Dasz radę , skoro już katalogi i książki są spakowane...

Arnika,

Bardzo dziękuję za miłe słowa i doping.

Bardzo mi się przyda. Też mam wrażenie, że najgorsze już za mną :D

Już prawie meta ale bez Zonka nie może się obejść, a właściwie bez 4

Wczoraj okazało się, że jedna z rolet antywłamaniowych tak się zwinęła, że nie może wyjść z kasety.

Rolety były montowane jesienią i nikt ich nie sprawdzał, aż do wczoraj.

Ponieważ na elewacji nie można niczego montować, deweloper zapewnił miejsce na rolety w ścianie nad oknami.

Wczoraj panowie skuli ścianę, naprawili roletę, zamurowali ścianę, a ponieważ nie wyschła, to pomalują ją jutro a nie dzisiaj.

2013-04-23 11.08.08.jpgzdjęcie0144.jpg

Zonk drugi - okazało się, że umywalka do większej komody ma rysę. Złożyłam reklamację już 3 tygodnie temu.

Wczoraj przyjechał przedstawiciel Villeroy&Boch i uznał reklamację za zasadną, co widać na załączonym obrazku.

Rozbił umywalkę, żeby nie wróciła do obrotu a na nową muszę czekać kolejne 3 tygodnie :mad:

2013-04-23 17.26.41.jpg

Kolejna sprawa - wczoraj została zmontowana już cała kuchni i popodłączane wszystkie sprzęty.

Okazało się, że nie został dołączony do baterii wąż i końcówka do wylewki.

W tym tygodniu mają ją jeszcze dowieźć.

zdjęcie0151.jpg

I ostatnia sprawa.

Kupując bidet zasugerowałam się zdjęciem i uznałam, że chromowany syfon jest w komplecie.

Niestety myliłam się, nie jest. Trzeba na niego czekać nawet do 4 tygodni.

Niestety syfon Kerasanu jest dłuższy niż standardowe dostępne w sklepach :bash:

kerasan-retro_bidet.jpg