Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Dziewuszki,

Byłam w sobotę w Łodzi rekonesans zrobić, tzn. na żywo zobaczyć wybrany narożnik firmy Modalto seria Colby.

Tutaj dziękuję bardzo Kamilci za czujność i namiar :)

Stoi on sobie w D.H. Domus przy Piotrkowskiej.

D.H. Domus kojarzy się ze wszystkim tylko nie z domem.

To stary popeerelowski budynek, który pamiętam jeszcze ze studiów a w środku na 2 piętrach 2 sklepy meblowe.

Na pierwszy rzut oka człowiek chce uciekać, zwłaszcza ze sklepu na I piętrze (parter jest remontowany).

Zresztą II piętro nie prezentuje się z razu lepiej.

Jednak jak się rozejrzeć to mają fajne meble (niektóre).

Narożnik w Domusie był w najbardziej rozbudowanej wersji w kształcie "U" i był ogromny.

Nawet w okrojonej wersji mniejszej litery "L" jest wielgachny.

Dłuższy bok ma 3 m a krótszy prawie 1,9.

Do tego bardzo głębokie siedziska.

W salonie zmieściłby mi się i prezentował okazale, tylko, że on jest prawie tak wielki jak mój blat w kuchni, jak przyjdzie jeszcze do tego duzy stół to okaże się, że na 50 m2 najwięcej miejsca jest w kuchni.... :(

Przez całą niedzielę przyglądałam się wyklejonemu oczywiście z czarnej folii :D narożnikowi i z bólem serca postanowiłam odpuścić go sobie, chociaż marzyłam o nim od sierpnia czy września zeszłego roku....

Pan jednak miał piękne próbki materiałów obiciowych dostarczonych przez Modalto, i powiedział, że zamówienie u nich samego materiału to nie kłopot.

Ponieważ wybrałam już u niego materiał na narożnik i krzesła to zamówię go mniej i obiję swój "stary" narożnik, który został w poprzednim mieszkaniu a także krzesła.

Materiał na narożnik i krzesła wybrałam prawie o ile nie identyczny jak Admete.

MEBLE RADOMSKO numer A 94_16.jpg

To ten pierwszy:

material_salon.jpg

Krzesła zamówię u pana z Łodzi, bo rzadko spotyka się tak fachowych, pomocnych i kompetentnych sprzedawców, a pan i tak jak twierdzi raz w tygodniu wysyła transport do Warszawy.

drewniane_krzeslo_stylowe_A-9416.jpgdrewniany_fotel_stylowy_B-9416.jpg

Zamówię też u niego puf z Modalto. Jest to puf wysoki na ok 45 cm o podstawie 80x80 cm. Po zdjęciu pokrowca puf rozkłada się jak łóżko polowe i jedna szczupła osoba może się na nim przespać.

Puf stanie w przedpokoju pod wieszakiem obok szafki na buty (kiedy wreszcie wieszak i szafka tam będą).

Puf będzie stalowo szary.

puf_modalto.jpg

Zamówię też u pana bardzo zgrabną niedużą 2 osobową kanapkę typu amerykanka do Krzyśka pokoju.

Takie spanie gościowe.

Chcę trochę ożywić jego jaskinię więc kanapa i zasłony w Krzyśka pokoju będą w kolorze navy.

Edytowane przez illusjon

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy,

Szczerze mówiąc pojechałam w konkretnej sprawie, ta kanapa dla Krzyśka to tak przez przypadek :cool:

Musiałam szybko wracać do Warszawy i nie bardzo miałam czas się porozglądać. :(

Ale zadzwoń do tego sprzedawcy i zapytaj czy ma Twój narożnik na ekspozycji.

Przedstawiciel MODALTO ŁÓDŹ

D.H. DOMUS - SALON " SOFA KING " (II p.)

UL. PIOTRKOWSKA 190

TEL. 515 125 730

[email protected]

Pogoda cudna i lato zbliża się wielkimi krokami,

więc kupiłam sobie emersy - sandały :rotfl:

Ha nie czuję jak rymuję :eek:

To przez to zniewalające ciśnienie :bash:

W każdym razie lato się zbliża a brak butów letnich (nowych) odczuwałam nader dotkliwie wiec poczyniłam zakup.

Początkowo prawie zdecydowałam się na te

sandaly-tommy-hilfiger-emery-2.jpg

jednak kupiłam te

3617_1.jpg3617_3.jpg3617_6.jpg3617_8.jpg

Ładniej wygląda noga.

Nie są takie wąskie (wiem, że tamte się rozchodzą) i nawet jak trochę nogi spuchną od ciężkiej siedzącej pracy to te wybrane ładniej to tuszują. :cool:

Hej Anulka,

jakie świetne butki:jawdrop:I to z mojej ulubionej firmy:yes: Mam dość podobne na słomie, tylko z zakrytymi palcami- na bardziej deszczowe dni.:D

Super, że zamówiłaś kanapę, a krzesła- no co ja mogę Ci powiedzieć:rotfl:Cudne są i mega wygodne. Nawet po kilku miesiącach nie widać żadnych śladów używania- wybrałam super tkaninę. Mam nadzieję, że Twoja będzie taka sama. :cool:

Lecę dalej nadrabiać, bo mam mega zaległości.

Miłego popołudnia:hug:

Hej Anulka,

jakie świetne butki:jawdrop:I to z mojej ulubionej firmy:yes: Mam dość podobne na słomie, tylko z zakrytymi palcami- na bardziej deszczowe dni.:D

Aga,

Dziękuję, ale jak patrzę przez okno, to myślę sobie, że kalosze trzeba mi było eleganckie kupić :sick:

Super, że zamówiłaś kanapę, a krzesła- no co ja mogę Ci powiedzieć:rotfl:Cudne są i mega wygodne. Nawet po kilku miesiącach nie widać żadnych śladów używania- wybrałam super tkaninę. Mam nadzieję, że Twoja będzie taka sama. :cool:

Lecę dalej nadrabiać, bo mam mega zaległości.

Miłego popołudnia:hug:

Aguś,

Mój narożnik jest o prawie metr krótszy a i tak jest spory i wygodny. W tym z modalto sie zwyczajnie zakochałam, ale niestety jest za wieki :sick:

A krzesełka wiadomo, zerznęłam od Ciebie, Agi i Karolka

:lol2:

Helloł

Ilutku

Co do krzeseł to podzielam zdanie Agi

będziesz zadowolona

ja użytkuje je tak samo długo jak Agawi i jestem zachwycona

nie dość że sliczne to jeszcze praktyczne

butki ekstra:yes::yes:

buziole posyłam

Karolek,

Bardzo dziękuję :hug:

Jak kopiować to od najlepszych :rolleyes:

Mam nadzieję, że już w sobotę złożymy zamówienie :lol2:

Buziaki :)

Ilutku kociaki super :yes: wymiziaj ode mnie , wycałuj brzusie :hug:

Krzesła super, bardzo mi się podobają :) Buty też.

Venuska,

Kociaki wymiziam jak nic.

Już mogę Ci podziękować w ich imieniu, bo do miziania są zawsze chętne :rolleyes:

Ekstra sandałki kupiłaś:wiggle:

Krzesełka będziesz mieć pikne, puf bardzo fajny i praktyczny do tego - no rewelka,

szkoda że nie udało sie z sofą, ale cos mi sie wydaje że stary narożnik w nowej odsłonie i tak wzbudzi zazdrość :p

Udanego tygodnia :hug:

Vesi,

Kochana, bardzo dziękuję.

Mam nadzieję, że dotychczasowy narożnik, gdy zostanie na nowo obity taką samą tkaniną jak krzesła dobrze wpisze się w salon :p

W prawie dywanu nie pomogę :no:

Koty za to pochwalę i te koszyczki mobilne też...

A właścicielka wątku w nowej odsłonie - o la, la, la...

Właśnie uświadomiłam sobie, że nowe okulary muszę sobie sprawić :rolleyes:

Ilu, pokaż jak się z meblami pomieściłaś?

Taki angielski dywanik by nie przeszedł u mojego Słowaka patrioty, co nie znaczy czy angielska flaga ma w sobie sporo uroku.

Illu wykończenie wielkiego remontu zakonczyl sie u ciebie wielkim sukcesem. Pięknie, stylowo (ale nie za stylowo ;)) przytulnie. Koty już są na pokładzie, czyli można mieszkać.

Ps. Żyję, mamy się dobrze, wracam na FM.

Ilutku, dostrzegłam nowy avatarek. Od miesięcy się zbieram żeby sobie sprawić takie szałowe okulary i jakoś nie wychodzi. Tą fotką czuję się trochę zmobilizowana, wyglądasz bardzo stylowo :yes:

Koturny świetnie, dobrze, że się zdecydowałaś na te drugie - wydają się bardziej zgrabne i dziewczęce :)

Aa, no i kocurki http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

Kochane,

Szukam takiego dywanu, ale żeby nie był duży.

Potrzebuję go położyć pod orbitrekiem :rolleyes:

[ATTACH=CONFIG]192275[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]192276[/ATTACH]

Znalazłam tylko takie większe :sick:

O! nowy awatarek, jaka powaga :p

Ilu, a wiesz że ja też tych dywanów szukałam ostatnio do pokoju mojej młodzieży, i wtedy właśnie trafiłam na ten serwis fruugo( co to mi dzis zamówienie anulowali:mad:- skurczybyki jedne) gdzieś na pewno trafił mi sie mniejszy niz 140x200cm, ale kurka nie pamiętam gdzie, jak znajdę to Ci podrzucę linka.

wpisz w google dywan union jack coś może wyszperasz :D

Ilu zmieniłaś nowy avatar na nowszy avatar :lol2: w chwili jak czytam u Ciebie - miałam chwilową zagwozdkę http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif - świetne okularki :yes:

Fajnie że sprawy mebelkowe pomału się zaklepują.

A jak ten materiał?, miałaś próbkę w domu - mogłaś go przetestować?

Nie każ siedzieć dłużej w niecierpliwości i pokaż co nieco :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

W prawie dywanu nie pomogę :no:

Amtla,

Nie szkodzi i tak się cieszę, że zajrzałaś :D

Koty za to pochwalę i te koszyczki mobilne też...

Lepiej nie chwalić... Młody dzisiaj zrzucił obrus ze stołu na podłogę.

Rozsiadł się potem na środku stołu jak piękny futrzany wazon, a Ziuta jak ta Księżniczka Czardasza ulokowała swoje wdzięki na obrusie, bo skoro tak sobie leży... :bash:

A właścicielka wątku w nowej odsłonie - o la, la, la...

Sęk Ju :hug:

Właśnie uświadomiłam sobie, że nowe okulary muszę sobie sprawić :rolleyes:

No to najwyższy czas się zabrać.

Jak Twój proces decyzyjny jest taki jak mój, to może na Boże Narodzenie będziesz miała nowe patrzałki. :lol2:

Ilu, pokaż jak się z meblami pomieściłaś?

Jeszcze chwilka :cool:

Taki angielski dywanik by nie przeszedł u mojego Słowaka patrioty, co nie znaczy czy angielska flaga ma w sobie sporo uroku.

Illu wykończenie wielkiego remontu zakonczyl sie u ciebie wielkim sukcesem. Pięknie, stylowo (ale nie za stylowo ;)) przytulnie. Koty już są na pokładzie, czyli można mieszkać.

Zojka,

Jak fajnie, że się odezwałaś :wave:

No mieszkać już można, ale na fotki trzeba jeszcze trochę poczekać :yes:

Ps. Żyję, mamy się dobrze, wracam na FM.

Proszę mi na tak długo bez słowa nie znikać :no:

Ilutku, dostrzegłam nowy avatarek.

Dropku,

Coś mi kazało się zaktualizować :yes:

Od miesięcy się zbieram żeby sobie sprawić takie szałowe okulary i jakoś nie wychodzi. Tą fotką czuję się trochę zmobilizowana, wyglądasz bardzo stylowo :yes:

Dziękuję Ci kochana - miesiące wyborów wiec się opłaciły :cool:

Koturny świetnie, dobrze, że się zdecydowałaś na te drugie - wydają się bardziej zgrabne i dziewczęce :)

Miło po tym okresie, gdy myśli zaprzątała tylko budowa pomyśleć trochę o sobie :lol2:

Aa, no i kocurki http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

Nicponie są... Tyle, że kochane :)

O! nowy awatarek, jaka powaga :p

Vesi,

Ha, wreszcie :rotfl:

Ilu, a wiesz że ja też tych dywanów szukałam ostatnio do pokoju mojej młodzieży, i wtedy właśnie trafiłam na ten serwis fruugo( co to mi dzis zamówienie anulowali:mad:- skurczybyki jedne) gdzieś na pewno trafił mi sie mniejszy niz 140x200cm, ale kurka nie pamiętam gdzie, jak znajdę to Ci podrzucę linka.

wpisz w google dywan union jack coś może wyszperasz :D

Kochana, dzięki.

No szperam już od soboty. Oszaleję. Tak by mi się podobał, taki bardziej granatowy, lekko postarzany... i nieduży...

Ilu zmieniłaś nowy avatar na nowszy avatar :lol2: w chwili jak czytam u Ciebie - miałam chwilową zagwozdkę http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif - świetne okularki :yes:

Aga,

Bardzo dziękuję za komplement :hug:

Fajnie że sprawy mebelkowe pomału się zaklepują.

A jak ten materiał?, miałaś próbkę w domu - mogłaś go przetestować?

Wiesz, byłam w sobotę w Łodzi i tam widziałam materiał, który bardzo mi się spodobał.

Szukam teraz tego materiału po hurtowniach, ale nie mogę znaleźć.

Producent MAGICIAN kolor 01-ZINC (ten pierwszy)

material_salon.jpg

Nie każ siedzieć dłużej w niecierpliwości i pokaż co nieco :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Aguś, obiecuję, że już niedługo. :yes:

Edytowane przez illusjon

co za pysie :D :D: D

Jak fajnie wyglądasz w tych okularach :D Buty bardzo fajne (nawet sobie wygooglowałam ale cena mi się nie spodobała , choć jakbym mogła to wydałabym i więcej)

Grzeczne koteczki :rotfl::rotfl: na pewno grzeczne

Oj Kobitki, jakby ich ktoś nie znał, to może by się nabrał. :lol2:

Potrafią pięknie przepraszać i bardzo intensywnie i krótko. :(

Krótko też traw skrucha :no: