nihiru 21.11.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam się i ja:) Opis brzmi zachęcająco:yes: Masz jakieś inspiracje tego stylu? Pamiętam że w Elle Decor jakieś 4 lata temu było piękne mieszkanie w stylu właśnie takim retro-angielskim, ale tak lekkim i świeżym, że do tej pory je pamiętam:D. Może w weekend znajdę trochę czasu, to pogrzebię w stosiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam się i ja:) Opis brzmi zachęcająco:yes: Masz jakieś inspiracje tego stylu? Pamiętam że w Elle Decor jakieś 4 lata temu było piękne mieszkanie w stylu właśnie takim retro-angielskim, ale tak lekkim i świeżym, że do tej pory je pamiętam:D. Może w weekend znajdę trochę czasu, to pogrzebię w stosiku Byłabym bardzo wdzięczna. A z tymi inspiracjkami jest tak, ze nakupowałam masę gazet a i tak staneło na tym, ze prawie każdy mebel projektuje sama szukam stolarza i zlecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Kamilcia, czy będzie elegancko, to się jeszcze okaże. Chciałabym osiągnąć... no właśnie jak to ująć ... Chcęwięc stworzyć cos pomiędzy. Powiedzmy KLIMAT STAREJ KAMIENICY Z ODŚWIEŻONYM ANGIELSKIM LOOKIEM Czy to jest w ogóle możliwe do realizacji? Nie wiem. Mam nadzieję, że wszystkie moje pomysły na końcu będą stanowiły całość, która będzie miła, przytulana, pachniała domem ale cechowała się też stylem miejskim UFFFFFFFFF Wszystko jest możliwe, w dzisiejszych czasach, jak sie wie czego chce i ma jeszcze do tego kasę, to cuda-wianki można we wnętrzach zdziałać. I niezmiernie mi miło, za komplementy, ale ja wiem że mój dom daleko ma do pięknego, bo myśl przewodnia lubego i sponsora zarazem, przy wykańczaniu naszego domu to: tanio i do przodu, cudów tanim kosztem nie da rady zdziałać, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma polecam za to lekturkę wątku forumowego Kasiorka: dziennik komentarze galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Pochwale się teraz pierwszym z moich pomysłów... Mam 2 Sierściuchy Ziutę i Tośka (nie rodzeństwo i nie matka z synem), którzy mimo 7 lat różnicy chyba mieli pisane na siebie trafić Obecnie mam mieszkanie 2-poziomowe i kuwety stoja pod schodami. Ponieważ na parterze przestrzeń jest otwarta to zapachy i ich piasek z kuwet bardzo latwo "rozchodzą się" wszędzie. Miałam problem co zrobić z kuwetami w nowym mieszkaniu. Trzymać na dzień dobry w przedpokoju? w łazience? i co rano najpierw sprzątać piasek, żeby móc wziąć prysznic? Odpada! I oto co wymyśliłam! W przedpokoju zrobię długą szafę głęboką zaledwie na 17 cm na filmy i płyty CD. Mamy ich mnóstwo tak jak i książek i w bibliotece szkoda było mi miejsca na nie, a układać je warstwowo nie ma sensu, bo potem do części nie ma dostępu - miejsce na szafę jest zaznaczone na czerwono. W 1/3 części szafy na wysokość 60 cm będzie szersza wnęka na kuwety. W drzwiach szafy będą drzwiczki dla kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 I niezmiernie mi miło, za komplementy, ale ja wiem że mój dom daleko ma do pięknego, bo myśl przewodnia lubego i sponsora zarazem, przy wykańczaniu naszego domu to: tanio i do przodu, cudów tanim kosztem nie da rady zdziałać, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma polecam za to lekturkę wątku forumowego Kasiorka: dziennik komentarze galeria U nas ja też jestem ta od projektów a Krzysiek od budzetu. I pytania "jeszcze to?" i "dlaczego tak drogo?" nie są mi obce. Z drugiej strony, gdyby nie on, to już przed wejściem ekipy nie byłoby budżetu.... Wszystko mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Za parą dolnych lewych drzwiczek bedą mieściły się 2 kuwety. Żeby kocie WC było łatwo utrzymać w czystości cała wnęka zostanie wyłożona płytkami. Ponieważ kocia toaleta będzie daleko od salonu, koty na łapkach nie będą przenosiły piasku. Drugim plusem jest to, że sąsiadować będzie z łazienką i łatwo będzie utrzymać porządek. Ale o planach i pomysłach na łazienki to już chyba jutro ... Uciekam spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgielsk 21.11.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Tak w przedpokoju podłoga ułożona będzie z Vivesów z serii 1900. Ponieważ jest to mieszkanie a nie dom chciałam osiągnąć efekt "starek kamienicy" i żeby wszędzie nie było czarno-biało. Do tej podłogi będą wysokie białe listy przpodłogowe a pod sufitem listwy 8 cm i szare ściany.... Taki plan zobaczymy co z realizacją Hej Illusion czy mogę dołączyć się do dyskusji ? nie będę przeszkadzał ? też lubię te klimaty !! Edytowane 21 Listopada 2012 przez mgielsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.11.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Hej Illusion, czy Ty chcesz mieć dywanik z cementowych płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Znalazłam zdjęcia kociego wc, więc żeby zamknąć już dzisiaj ten temat postanowiłam je wrzucić. Widać na nich wnekę od strony holu i "plecki" od strony garderoby. No teraz już uciekam spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Hej Illusion czy mogę dołączyć się do dyskusji ? nie będę przeszkadzał ? też lubię te klimaty !! Zapraszam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Hej Illusion, czy Ty chcesz mieć dywanik z cementowych płytek? Można tak powiedzieć. Czerpię z najlepszych przykładów - starych przedwojennych kamienic polskich i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Padam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Matko kochana:o, następna wpatrzona w cementowe płytki wiktoriańskie- moje niespełnione marzenie I love it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stworek 22.11.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 illusjon i ja zapisuję się na listę podglądających:). Pięknie się zapowiada u Ciebie, całkowicie moje klimaty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.11.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Illusjon, jak już wstaniesz po padaniu, powiedz, gdzie zamierzasz je nabyć? Bo niedawno wzdychałyśmy na ich temat w wątku Nihiro, a tu następna koleżanka chce je zaaplikować. Może będziesz pierwsza i pozwolisz skorzystać ze swoich doświadczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.11.2012 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Witam i prezentuję moja podłogę w przepdpokoju, jak ją Vesila ładnie nazwała "wiktoriańską". Jeszcze bez fug i listew, ale już trochę wygląda. Jak Wam się podoba? Miała być tak: A tak jest: Między poszczególnymi "dywanikami" będą drzwi. Wtedy podłoga nie będzie wyglądała tak pstrokato. W małej garderobie (tej przy sypialni) wzór jest trochę przesunięty, żeby nie chował się pod regałami w kstałcie litery L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Ha, Illusjon, Ty nie tylko chcesz mieć tę podłogę, ale ją masz..... Śliczności, po prostu siedzę i oglądam w kółko zamieszczone przez Ciebie zdjęcia. Ta podłoga nie jest pstrokata, ona jest piękna Mam sto pytań Mogę? Czy to są płytki cementowe? Jeśli tak, to jaka jest ich grubość? Czy miałaś jakieś specjalne zalecenia co do ich kładzenia? Na jakiej zaprawie je kładziecie? Czy wszystkie płytki są tego samego gatunku? Czy te które są bez wzoru są inne? Jakiego dostawcę byś poleciła? i pisz, PROSZĘ, co Ci jeszcze przyjdzie na myśl na ich temat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.11.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 PODŁOGA W PRZEDPOKOJU Podłoga w przedpokoju to nic innego jak płytki firmy VIVES z serii 1900. Miałam je okazje "na żywo" oglądać w Warszawie na Jagiellońskiej 4. Niestety mieli tam tylko po 1 płytce z każdego wzoru i nie dało się sprawdzić jak będzie wyglądał cały "dywanik". Zaryzykowałam. Rozrysowałam ją sobie w domu tak jak widzieliście wcześniej i v`iola udało się. Płytek jednak nie zamawiałam w sklepie na Jagiellońskiej, bo znalazłam dużo taniej w sklepie internetowym, który mogę z czystym sercem polecić. Zresztą mugaty do łazienek też tam zamówiłam. W sumie zapłaciłam ponad 20% mniej niż w sklepie stacjonarnym. Sklep internetowy http://www.domzbajki.pl/ okazał się bardzo profesjonalny: przesłał zamówiony towar terminowo i bardzo starannie zapakowany, a przecież było tego ok. 0,5 tony. Przy zamówieniu trzeba pamiętać o zorganizowaniu sobie wniesienia, bo firmy kurierskie nie świadczą tej usługi. Wszystkie dane techniczne dot. płytek znajdziecie na stronie sklepu. A oto zestawienie płytek do skomponowania dywanika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.11.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Illusjon, dzieki! Dzięki!!! Byłam już tam, pooglądałam. Pobuszuję sobie więcej wieczoremŚwietna seria, fajnie nazwana przy okazji. Czy dałabyś rady zamieścić jeszcze jakąś fotkę, ze zbliżeniem na Twoje "dywaniki"? Tak, żeby fakturę można było zobaczyć? I cena, cztery razy mniej niż za płytki cementowe... Trzymam kciuki za resztę prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.11.2012 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Illusjon, dzieki! Dzięki!!! Byłam już tam, pooglądałam. Pobuszuję sobie więcej wieczorem Świetna seria, fajnie nazwana przy okazji. Czy dałabyś rady zamieścić jeszcze jakąś fotkę, ze zbliżeniem na Twoje "dywaniki"? Tak, żeby fakturę można było zobaczyć? I cena, cztery razy mniej niż za płytki cementowe... Trzymam kciuki za resztę prac! Tak cena rewelacyjna. Ta seria w ogóle daje dużo możliwości. Zbliżenie płytki bedę mogła zamieścić pewnie dopiero dziś wieczorem lub jutro. Nie wiem czy dzisiaj pojadę na "budowę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts