Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aneczko - Wyanno :D

Odpisuję co zostało poczynione u mnie, ze mam takie efekty świetlne w holu.

zdjęcie0016.jpg

Tak jak pisałam uważam, że rozproszenie światła poza kształtem lampy ma wpływ długość łańcuszków.

Im są dłuższe tym płycej w klosz wchodzi zwis do którego przymocowane są żarówki, im łańcuszki krótsze tym wchodzi głębiej.

W moich lampach są odjęte z łańcuszków po 4 ogniwka.

Do lamp nie zostały użyte żarówki gładkie i ledowe.

Żarówki w moich lampach to halogenowe Philipsy Ecoclassic E-14 o mocy 42 W.

Nie są gładkie jak tradycyjne tylko skręcane "twistery".

philips-ecoclassic-zarowka-halogenowa_e14-42w.jpgphilips-zarowka-halogenowa_e14-42w-ecoclassic.jpgphilips-zarowki-halogenowe_e14-42w-ecoclassic.jpg

Edytowane przez illusjon

Dziewczyny Kochane,

Co wstawić w witrynkę?

Może macie jakieś pomysły, albo inspiracje?

Komoda wygląda tak:

KREDENS_1.jpgKREDENS_3.jpg

Tak jak pisałam na poprzedniej stronie początkowo myślałam o starych miniaturowych zabawkach np. lalkach, arlekinach, konikach, ale ceny takich rzeczy w dobrym stanie powaliły mnie z nóg ;)

Ilutku, mnie do głowy przychodzi tylko standard, czyli piękne szkło, misy itp. Gdybym miała taką komodę u siebie to pewnie bym w to poszła (ale jak się domyślam na takie rzeczy masz już miejsce, a wolałabyś coś bardziej oryginalnego?)

Dropek,

Tradycyjne rozwiązanie trzymam jako "klasyczne, przewidywalne, bezpieczne" w odwodzie...

Może dlatego, że strasznie nastawiłam się na te zabawki lub "COŚ INNEGO" :confused:

1.jpg2.jpg9_6704_marionette.jpgkaruzela-antyczne-ze-zwierzetami.jpgZ_pamietnikow_starego_subiekta__lalki_XIX_w._wl._Zbiory_Rodziny_Sosenko.jpg

a mnie się te lalki w ogóle nie podobają .... :( może i drogie ... może i mają jakąś tam historię... może nawet duszę mają ;) ale w moim odczuciu są mhmmm dziwne jakieś ... nawet nie umiem powiedzieć o co mi chodzi :) jestem za oczywistą klasyką w Twoich pięknych klasycznych wnętrzach :) Edytowane przez mugatka
błędy :)

Aniu przyszłam poprawić sobie humor jakimiś nowościami u Ciebie - i są :wiggle: - niesamowity ten hol - od początku bardzo mi się podobał -ale teraz z tą magiczną gra światełek - jest :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Co do lalek - może i mi się podobają - ale z ładnymi i miłymi wyrazami twarzy :p - ale sama osobiście bałabym sie ich u siebie w domu :o - mam zbyt wybujałą wyobraźnię - tak jak buźki z tapety sa ok - tak już taka przestrzenna postać mnie przeraża :o

IIu ,przyznam się bez bicia ,że dawno nie zaglądałam:yes:co weszłam to Ciebie jeszcze nie było .Myślałam ,ze proces przeprowadzkowy się przeciągnął ....a Tu okazuje się ,ze Ty taka szybka i zorganizowana kobitka jesteś .:yes::D

Pięknie u Ciebie ,klasycznie,ale nowocześnie...podoba mi się bardzo!!:yes:

Jeżeli chodzi o kredens ,to te lalki nie bardzo mi leżą ...bardziej widziałabym je w witrynie takiej bardziej bibliotecznej. W kredensie raczej preferuje standarcik

Piękna porcelana ,srebra ,pólmiski postawione pionowo itd

Pozdrawiam

Cześć

Aniu

witam się pourlopowo:hug:

te laleczki i mnie nie przypadły do gustu :no:

jakoś nie fajnie mam skojarzenia:o

tak trochę z portretem trumiennym:sick:

Widziałabym tam wystawkę np z jakiejś ładnej zastawy

może też coś kolekcjonujesz?

ja swojego czasu zbierałam talerze z każdego państwa jakie odwiedzałam;)

Aniu przyszłam poprawić sobie humor jakimiś nowościami u Ciebie - i są :wiggle: - niesamowity ten hol - od początku bardzo mi się podobał -ale teraz z tą magiczną gra światełek - jest :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Aguś,

Bardzo dziękuję za komplementy. Wciąż jestem zaskoczona, że to co z takim trudem, wahaniem i brakiem doświadczenia stworzyłam podoba się innym, a nawet w niewielkim stopniu jest inspiracją.

To jest chyba jedna z najfajniejszych rzeczy, jaka mi się udała :yes:

Kochana, widziałam jakich szkód narobił Wam grad.

Bardzo współczuję. Mam nadzieję, że nie udało mu się zepsuć Waszej rocznicy ślubu.

Wszystkiego najlepszego na wciąż nowych drogach życia :hug:

IIu ,przyznam się bez bicia ,że dawno nie zaglądałam:yes:co weszłam to Ciebie jeszcze nie było .Myślałam ,ze proces przeprowadzkowy się przeciągnął ....a Tu okazuje się ,ze Ty taka szybka i zorganizowana kobitka jesteś .:yes::D

Pięknie u Ciebie ,klasycznie,ale nowocześnie...podoba mi się bardzo!!:yes:

Pozdrawiam

Beauty,

Komplementy zawsze i chętnie przyjmuję w każdych ilościach (zasłużone czy też nie) :cool:

A z tym zorganizowaniem to jest tak, że po przeprowadzce chyba mnie opuściło. :bash:

Jest parę rzeczy od ponad 1,5 m-ca do zrobienia, ale tak mi dał w kość remont i przeprowadzka, że odkładam je z tygodnia na tydzień i tylko podziwiam na innych wątkach power, determinację i chęci innych Forumek do działania... zwłaszcza w ogrodach (dobrze, że ja nie mam, bo zajęłoby się mną Towarzystwo Opieki nad Ogrodami) :rotfl:

Cześć

Aniu

witam się pourlopowo:hug:

Cześć Karolku,

już wyobrażam sobie jaką piękną opaleniznę przywiozłaś :eek:

Musisz znaleźć sposób, żeby podzielić się z nami fotkami.

Ja Kretę kocham. Zjeździłam ją wzdłuż i wszerz, o co nie trudno :rolleyes:

Strasznie mi na nią narobiłaś ochoty.

Edytowane przez illusjon

Aniu

Co do lalek - może i mi się podobają - ale z ładnymi i miłymi wyrazami twarzy :p - ale sama osobiście bałabym sie ich u siebie w domu :o - mam zbyt wybujałą wyobraźnię - tak jak buźki z tapety sa ok - tak już taka przestrzenna postać mnie przeraża :o

IIu,

Jeżeli chodzi o kredens ,to te lalki nie bardzo mi leżą ...bardziej widziałabym je w witrynie takiej bardziej bibliotecznej. W kredensie raczej preferuje standarcik

Piękna porcelana ,srebra ,pólmiski postawione pionowo itd

Pozdrawiam

Cześć

Aniu

te laleczki i mnie nie przypadły do gustu :no:

jakoś nie fajnie mam skojarzenia:o

tak trochę z portretem trumiennym:sick:

Widziałabym tam wystawkę np z jakiejś ładnej zastawy

może też coś kolekcjonujesz?

ja swojego czasu zbierałam talerze z każdego państwa jakie odwiedzałam;)

Aguś, Beauty I Karolku,

Chyba faktycznie te lalki to nie był najlepszy pomysł. :no::no::no:

Wczoraj oglądaliśmy horror z Krzyśkiem i potem już leżąc w łóżku wyobraziłam sobie w kredensie te lalki... strach wielki.gif

O mamo.... Przecież ja bym nie wstała w nocy żeby np. się napić.... strach.gif

Lalki zdecydowenie mi przeszły....

Wolę niegroźny imbryk.

O atakujących imbrykach nie widziałam żadnego filmu girl_goody.gif

Hej Aniu ...

Przyszłam zameldować, że jestem ... to tak w odniesieniu do tego kuratora, którego chciałaś mi zafundować :lol2:

Buziaczki zostawiam :hug:

Maju,

Od razu lepiej.... Chociaż jak widać, po dobroci nie skutkowało :cool:

Co u ciebie? Bo coś dziać się musiało skoro zniknęłaś na tak długo :yes:

Pozdrawiam serdecznie :hug:

Maju,

Od razu lepiej.... Chociaż jak widać, po dobroci nie skutkowało :cool:

Co u ciebie? Bo coś dziać się musiało skoro zniknęłaś na tak długo :yes:

Pozdrawiam serdecznie :hug:

Coś tam się dzieje, bardziej w ogrodzie niż w domu ...

cieszę się ogromnie bo ogród z dnia na dzień zmienia swoje oblicze, jeszcze trochę i będę usatysfakcjonowana :wiggle:

A tak w ogóle to chyba nie gratulowałam przeprowadzki ... Jak się mieszka ???

Majeczka,

to wrzuć fotki z ogródka.

Jak już ktoś sam o rezultatach swojej pracy mówi, że są satysfakcjonujące, to na pewno jest na co popatrzeć.

Pochwal się :yes::yes::yes:

A nam mieszka się fantastycznie.

Cieszymy się, że jeszcze jest sporo do zrobienia. Chociaż i tak odczuwam znaczne spowolnienie... (aż mi dziwnie czasami).

Pewnie zajmie nam to "wykańczanie" z 2 lata, ale tu już chodzi poza kilkoma grubszymi rzeczami o "smaczki" a z tymi wolę się nie spieszyć. :rolleyes:

Majeczka,

to wrzuć fotki z ogródka.

Jak już ktoś sam o rezultatach swojej pracy mówi, że są satysfakcjonujące, to na pewno jest na co popatrzeć.

Pochwal się :yes::yes::yes:

Aniu one dla mnie są satysfakcjonujące, nie wiem czy dla kogoś jeszcze takie będą :lol:

Pochwalę się na pewno ( a jakże by nie :lol2: ) ale jeszcze chwileczkę musicie poczekać na fotki ...

Pewnie zajmie nam to "wykańczanie" z 2 lata, ale tu już chodzi poza kilkoma grubszymi rzeczami o "smaczki" a z tymi wolę się nie spieszyć. :rolleyes:

I masz całkowitą rację :yes:

A te "smaczki" są najprzyjemniejsze :rolleyes: