illusjon 19.06.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Pendraczku, Agusiu, Bami, Mugatko, Dropku i Ateno Edytowane 19 Czerwca 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 19.06.2013 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Aneczko - Wyanno Odpisuję co zostało poczynione u mnie, ze mam takie efekty świetlne w holu. Tak jak pisałam uważam, że rozproszenie światła poza kształtem lampy ma wpływ długość łańcuszków. Im są dłuższe tym płycej w klosz wchodzi zwis do którego przymocowane są żarówki, im łańcuszki krótsze tym wchodzi głębiej. W moich lampach są odjęte z łańcuszków po 4 ogniwka. Do lamp nie zostały użyte żarówki gładkie i ledowe. Żarówki w moich lampach to halogenowe Philipsy Ecoclassic E-14 o mocy 42 W. Nie są gładkie jak tradycyjne tylko skręcane "twistery". Edytowane 19 Czerwca 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.06.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Aneczko - Wyanno Odpisuję co zostało poczynione u mnie, ze mam takie efekty świetlne w holu. [ATTACH=CONFIG]196304[/ATTACH]] śliczne te Twoje efekty chyba bym jeszcze dodała że szerokość holu ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 19.06.2013 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 śliczne te Twoje efekty chyba bym jeszcze dodała że szerokość holu ma znaczenie Ivy, Całkiem możliwe Być może i jasny kolor ścian? No ale to już ciężko mi sprawdzić. "Techniczne parametry" podałam wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 19.06.2013 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Dziewczyny Kochane, Co wstawić w witrynkę? Może macie jakieś pomysły, albo inspiracje? Komoda wygląda tak: Tak jak pisałam na poprzedniej stronie początkowo myślałam o starych miniaturowych zabawkach np. lalkach, arlekinach, konikach, ale ceny takich rzeczy w dobrym stanie powaliły mnie z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.06.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ilutku, mnie do głowy przychodzi tylko standard, czyli piękne szkło, misy itp. Gdybym miała taką komodę u siebie to pewnie bym w to poszła (ale jak się domyślam na takie rzeczy masz już miejsce, a wolałabyś coś bardziej oryginalnego?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 19.06.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ilutku, mnie do głowy przychodzi tylko standard, czyli piękne szkło, misy itp. Gdybym miała taką komodę u siebie to pewnie bym w to poszła (ale jak się domyślam na takie rzeczy masz już miejsce, a wolałabyś coś bardziej oryginalnego?) Dropek, Tradycyjne rozwiązanie trzymam jako "klasyczne, przewidywalne, bezpieczne" w odwodzie... Może dlatego, że strasznie nastawiłam się na te zabawki lub "COŚ INNEGO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.06.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) a mnie się te lalki w ogóle nie podobają .... może i drogie ... może i mają jakąś tam historię... może nawet duszę mają ale w moim odczuciu są mhmmm dziwne jakieś ... nawet nie umiem powiedzieć o co mi chodzi jestem za oczywistą klasyką w Twoich pięknych klasycznych wnętrzach Edytowane 19 Czerwca 2013 przez mugatka błędy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 19.06.2013 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Mugatko, Faktycznie są nieco straszne i niepokojące... Trochę jak laleczka Chucky... Może to jednak nie był najlepszy pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.06.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Aniu przyszłam poprawić sobie humor jakimiś nowościami u Ciebie - i są - niesamowity ten hol - od początku bardzo mi się podobał -ale teraz z tą magiczną gra światełek - jest :rolleyes: Co do lalek - może i mi się podobają - ale z ładnymi i miłymi wyrazami twarzy - ale sama osobiście bałabym sie ich u siebie w domu - mam zbyt wybujałą wyobraźnię - tak jak buźki z tapety sa ok - tak już taka przestrzenna postać mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.06.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 IIu ,przyznam się bez bicia ,że dawno nie zaglądałam:yes:co weszłam to Ciebie jeszcze nie było .Myślałam ,ze proces przeprowadzkowy się przeciągnął ....a Tu okazuje się ,ze Ty taka szybka i zorganizowana kobitka jesteś . Pięknie u Ciebie ,klasycznie,ale nowocześnie...podoba mi się bardzo!! Jeżeli chodzi o kredens ,to te lalki nie bardzo mi leżą ...bardziej widziałabym je w witrynie takiej bardziej bibliotecznej. W kredensie raczej preferuje standarcik Piękna porcelana ,srebra ,pólmiski postawione pionowo itd Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 19.06.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Cześć Aniu witam się pourlopowo te laleczki i mnie nie przypadły do gustu jakoś nie fajnie mam skojarzenia:o tak trochę z portretem trumiennym Widziałabym tam wystawkę np z jakiejś ładnej zastawy może też coś kolekcjonujesz? ja swojego czasu zbierałam talerze z każdego państwa jakie odwiedzałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 20.06.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Aniu przyszłam poprawić sobie humor jakimiś nowościami u Ciebie - i są - niesamowity ten hol - od początku bardzo mi się podobał -ale teraz z tą magiczną gra światełek - jest :rolleyes: Aguś, Bardzo dziękuję za komplementy. Wciąż jestem zaskoczona, że to co z takim trudem, wahaniem i brakiem doświadczenia stworzyłam podoba się innym, a nawet w niewielkim stopniu jest inspiracją. To jest chyba jedna z najfajniejszych rzeczy, jaka mi się udała Kochana, widziałam jakich szkód narobił Wam grad. Bardzo współczuję. Mam nadzieję, że nie udało mu się zepsuć Waszej rocznicy ślubu. Wszystkiego najlepszego na wciąż nowych drogach życia IIu ,przyznam się bez bicia ,że dawno nie zaglądałam:yes:co weszłam to Ciebie jeszcze nie było .Myślałam ,ze proces przeprowadzkowy się przeciągnął ....a Tu okazuje się ,ze Ty taka szybka i zorganizowana kobitka jesteś . Pięknie u Ciebie ,klasycznie,ale nowocześnie...podoba mi się bardzo!! Pozdrawiam Beauty, Komplementy zawsze i chętnie przyjmuję w każdych ilościach (zasłużone czy też nie) A z tym zorganizowaniem to jest tak, że po przeprowadzce chyba mnie opuściło. Jest parę rzeczy od ponad 1,5 m-ca do zrobienia, ale tak mi dał w kość remont i przeprowadzka, że odkładam je z tygodnia na tydzień i tylko podziwiam na innych wątkach power, determinację i chęci innych Forumek do działania... zwłaszcza w ogrodach (dobrze, że ja nie mam, bo zajęłoby się mną Towarzystwo Opieki nad Ogrodami) Cześć Aniu witam się pourlopowo Cześć Karolku, już wyobrażam sobie jaką piękną opaleniznę przywiozłaś Musisz znaleźć sposób, żeby podzielić się z nami fotkami. Ja Kretę kocham. Zjeździłam ją wzdłuż i wszerz, o co nie trudno Strasznie mi na nią narobiłaś ochoty. Edytowane 20 Czerwca 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 20.06.2013 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Aniu Co do lalek - może i mi się podobają - ale z ładnymi i miłymi wyrazami twarzy - ale sama osobiście bałabym sie ich u siebie w domu - mam zbyt wybujałą wyobraźnię - tak jak buźki z tapety sa ok - tak już taka przestrzenna postać mnie przeraża IIu, Jeżeli chodzi o kredens ,to te lalki nie bardzo mi leżą ...bardziej widziałabym je w witrynie takiej bardziej bibliotecznej. W kredensie raczej preferuje standarcik Piękna porcelana ,srebra ,pólmiski postawione pionowo itd Pozdrawiam Cześć Aniu te laleczki i mnie nie przypadły do gustu jakoś nie fajnie mam skojarzenia:o tak trochę z portretem trumiennym Widziałabym tam wystawkę np z jakiejś ładnej zastawy może też coś kolekcjonujesz? ja swojego czasu zbierałam talerze z każdego państwa jakie odwiedzałam;) Aguś, Beauty I Karolku, Chyba faktycznie te lalki to nie był najlepszy pomysł. :no: Wczoraj oglądaliśmy horror z Krzyśkiem i potem już leżąc w łóżku wyobraziłam sobie w kredensie te lalki... O mamo.... Przecież ja bym nie wstała w nocy żeby np. się napić.... Lalki zdecydowenie mi przeszły.... Wolę niegroźny imbryk. O atakujących imbrykach nie widziałam żadnego filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 20.06.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Hej Aniu ... Przyszłam zameldować, że jestem ... to tak w odniesieniu do tego kuratora, którego chciałaś mi zafundować Buziaczki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 20.06.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Hej Aniu ... Przyszłam zameldować, że jestem ... to tak w odniesieniu do tego kuratora, którego chciałaś mi zafundować Buziaczki zostawiam Maju, Od razu lepiej.... Chociaż jak widać, po dobroci nie skutkowało Co u ciebie? Bo coś dziać się musiało skoro zniknęłaś na tak długo Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 20.06.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Maju, Od razu lepiej.... Chociaż jak widać, po dobroci nie skutkowało Co u ciebie? Bo coś dziać się musiało skoro zniknęłaś na tak długo Pozdrawiam serdecznie Coś tam się dzieje, bardziej w ogrodzie niż w domu ... cieszę się ogromnie bo ogród z dnia na dzień zmienia swoje oblicze, jeszcze trochę i będę usatysfakcjonowana A tak w ogóle to chyba nie gratulowałam przeprowadzki ... Jak się mieszka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 20.06.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Majeczka, to wrzuć fotki z ogródka. Jak już ktoś sam o rezultatach swojej pracy mówi, że są satysfakcjonujące, to na pewno jest na co popatrzeć. Pochwal się :yes: A nam mieszka się fantastycznie. Cieszymy się, że jeszcze jest sporo do zrobienia. Chociaż i tak odczuwam znaczne spowolnienie... (aż mi dziwnie czasami). Pewnie zajmie nam to "wykańczanie" z 2 lata, ale tu już chodzi poza kilkoma grubszymi rzeczami o "smaczki" a z tymi wolę się nie spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 20.06.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A dzisiaj znalazłam taką solniczkę i pieprzniczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 20.06.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Majeczka, to wrzuć fotki z ogródka. Jak już ktoś sam o rezultatach swojej pracy mówi, że są satysfakcjonujące, to na pewno jest na co popatrzeć. Pochwal się :yes: Aniu one dla mnie są satysfakcjonujące, nie wiem czy dla kogoś jeszcze takie będą Pochwalę się na pewno ( a jakże by nie ) ale jeszcze chwileczkę musicie poczekać na fotki ... Pewnie zajmie nam to "wykańczanie" z 2 lata, ale tu już chodzi poza kilkoma grubszymi rzeczami o "smaczki" a z tymi wolę się nie spieszyć. I masz całkowitą rację A te "smaczki" są najprzyjemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts