Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

straszniste :o

Ilutek widzę kandelabr mobilny :)

Venuska,

Ano mobilny.

Przez to, że ma szklany trzon, taki trochę pożółkły jak stare szklane przedmioty, to pasowałby do biblioteki, bo lampa w bibliotece też ma kryształowy trzon.

W bibliotece nie mam jednak dla niego miejsca.

Myślę że będzie w sypialni albo w salonie.

Uwielbiam palić świece, a w sypialni raczej nie będę... :rolleyes: Zostaje więc salon.

Reni,

Nie codziennie, tylko co 4 dni :p

Byłam w niedzielę i wczoraj :rolleyes:

O oknach pomyślę, jak już będę miała kanapy i krzesła.

Trudniej dobrać obicia do zasłon...

W oknach planuję same zasłony.

Tylko w sypialni będą firany (ale też trochę zebrane na boki) albo cienkie zasłony, może 2-3 warstwowe z batystu w kolorze ecru, leciutko gołębim i delikatnym pudrowym różu...

Generalnie coś takiego:

[ATTACH=CONFIG]200301[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200302[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200303[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200304[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200305[/ATTACH]

cuda nad cudami, tak mi dobrze tak mi rób :) PS. nadal czekam na informacje dot. producenta drzwi wewnętrznych :)

[ Aniu doczytalam , dooglądalam , pieknie i u ciebie i inaczej. Widzę ,że uwielbiasz starocie. Ja mam pełono takich duperszwancli- tylko nierozpakowanych , albo na strychu, albo w garazu. poprostu nie ma miejsca :) Poprzedni dom mialam umeblowany c=oś w twoim stylu( oprócz lazienek i pokoju syna).....

tak więc tylko pokoj goscinny-kota jest ze starą komoda i biblioteczką:):):):):):)]

korytarz piękny powiesilabym jeszcze lustra te o lustrzanych ramach:):):):):):)

Monika,

Bardzo się cieszę i podziwiam, że dałaś radę przebrnąć przez mój watek. :rolleyes:

Bardzo dziękuję za pochwały. Dla mnie takie pozytywne opinie są wciąż zaskakujące :o

Muszę odwiedzić Twój wątek. :)

Ponieważ padł mi 2 m-ce temu komp i mąż zawiózł go do naprawiacza i nie przywiózł :bash:, zrobię to dopiero w poniedziałek. :rolleyes:

Zapraszam do mnie częściej.

Jeszcze dużo pracy przede mną, więc przyda mi się każda forumowa ciotka do pomocy :lol2:

Bedę zagladac!!!!

u mnie raczej wszystko wykasowane, zdjęcia byly na bieżaco...... i potem kasowalam;)

Monika,

No własnie w piątek u Ciebie byłam i widziałam "kasowania" wielka szkoda, że nie udało mi się zapoznać bliżej z twoim wątkiem....

Zaslony na 2,3 i 4 fajne/......... Admette miala pełno fajowych inspiracji do twojego mieszkania:)

U Admette bywam ostatnio z doskoku, bo brak kompa w domu wiele rzeczy komplikuje... Ale znam jej realizacje... A zasłony to dla mnie prawie drugi temat po lampach, bo podobają mi się i cienkie i grube, i zwiewne i ciężkie, w pastelowych kolorach i w kolorach ziemi, gładkie i we wzory... :bash:

Oszaleje sama ze sobą.... :sick:

Na szczęście muszę i tak poczekać na kanapy i krzesła. Pewnie wtedy coś mi się wyklaruje... :rolleyes:

Mój nie wolał, bo kto by mu wtedy gotował ?

Muszę sobie te okienne inspiracje skopiować, bo jakoś w moim guście...

Amtla,

A to sie bardzo cieszę. Temat pewnie bedzie u mnie wracal, wiec zapraszam :)

Hej Ilu,

przepadłaś w tikeju jak niejedna z nas :lol2:

Vesi,

Na to wyglada :lol2:

Pewnie dlatego podświadomie odkładałam ten moment...

roślinka superowa, fajna kompozycja - wygląda jak żywa

To prawda! Ja raczej z tych co to sztucznych kwiatów nie znosi, a to to musiałam pomacać :rolleyes:

Chociaż ostatnio zaczęłam się nad nimi zastanawiać, ponieważ mój kot lubi pogryźć sobie cięte kwiaty i wyciągnąć je z wazonu.

Byłam w zeszłym tygodniu u koleżanki. Miała w wazonach piękne kwiaty - róże i piwonie (albo coś takiego).

Były tak piękne, że wydawało mi się, że czuje ich zapach w salonie.

Okazało się, że też przez koty kopiła sztuczne kwiaty. Dala za nie jakieś horrendalne pieniądze, ale nawet po macaniu upierałam się, ze są żywe...

A u mnie kwiatki stoją w wazonie tylko do pierwszego spuszczenia Tośka z oczu....

a świecznik piękny, wg mnie, w salonie pod zegarem na tej szafce? serwantce? czy jak to sie zwie... pasuje najlepiej:D

:bye:

Vesi i tam też stoi. :cool: na tzw pomocniku lub bufecie :wiggle:

dzieńdoberek, też głosuję za miejscówką w salonie dla kandelabru :)

chyba sobie wyobrażam o co Ci chodzi z zasłonami. to kiedy kanapy będą? :popcorn:

Wiwik,

Miejscówka jak najbardziej trafiona.:)

Kanapa do Krzyśka miała być tydzień temu, więc muszę pogonić pana. Tez tydzień temu miał być materiał obiciowy na narożnik - to ten sam pan...;)

Kandelambr prześliczny :) JAk już pisałam, kocham wszystko co krysztalowe, a ten pasowałby i u mnie :rolleyes:

A dozownik z kamykami - tak sobie pomyślałam, że kolorystycznie idealnie by wpasował się w mój nowy blat w łazience :cool: Tylko, że mi trzeba by było 2, albo 1 + mydelniczka do kompletu ;)

dardurdka

To teraz ja powtórzę za dziewczynami, które mi kilka miesięcy powtarzały, ze muszę się wybrać do tikeja. Kochana, musisz się tam przejść :rolleyes:

Witaj Ilutku:) przyznaję, że na początku śledziłam Twój watek, ale gdzieś na etapie oświetlenia zagubiłam się w czasoprzestrzeni;) później nieco z doskoku i na pewno nie mam wyobrażenia całości, ale to co widziałam jest piękne:) cudowne mieszkanie z klasą:) oświetlenie powalające, z wielką przyjemnością bym w takim apartamencie zamieszkała.

Classic,

Przeczytałam cala dumna Twój komentarz mężowi, teraz jesteśmy dumni oboje.

Dziękujemy serdecznie za miłe słowa i zapraszamy częściej, a właściwie ja na mój watek :lol2:

Ania, widzę, że szaleństwo tikejowe trwa :lol2:

Z Wrocławia Ci przywiozłam:

[ATTACH=CONFIG]200807[/ATTACH]

Narendilku,

Bardzo dziękuję z fotki. Widziałam te dozowniki i tez strzeliłam im fotki, tak ku pamięci :lol2:

Co jeszcze upolowałaś?

Edytowane przez illusjon

Siedzę w domu z wirusowym zapaleniem gardła i postanowiłam pocwiczyc menu na parapetówke.

Mam prośbę o przepisy na łatwe i szybkie sałatki, tortilki na zimno i co tam jeszcze ...

Kuchnia i układanie menu to dla mnie koszmar więc zwracam się z apelem o pomoc.

Pamiętajcie tylko proszę o moich raczej skromnych umiejętnościach... Więc żadnych bazantow i luzowanych kaczek...

:rolleyes:

Sałatka curry

2-3 filety z kurczaka

2 słoiczki białej cebulki perłowej KLIK

1 duża puszka kukurydzy

1 średni słoiczek majonezu kieleckiego ok 300ml KLIK

2 pęczki szczypiorku

przyprawa curry

Filety z kurczaka opłukać, oczyścić, osuszyć, pokroić na małe kawałki/ kosteczki, usmażyć na patelni z przyprawą curry.

Przyprawy tyle by mięsko było mocno w curry tak jakby obtoczone i żółte, po usmażeniu aż będzie kruche, pozostawić do wystudzenia.

W tym czasie szczypiorek delikatnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, posiekać wg uznania, bardziej lub mniej drobno,

Trochę szczypiorku odłożyć i posypać po wierzchu gotową sałatkę w salaterce.

Jak mięso ostygnie to wrzucamy do szklanej miseczki, dodajemy odcedzona kukurydzę i cebulkę perłową, posiekany szczypiorek i majonez dodajemy wg uznania, najlepiej dać połowę wszystko wymieszać i jeśli komuś mało majonezu to dołożyć.

Więcej przypraw nie potrzeba

Proporcje składników można dowolnie zwiększać lub zmniejszać.

BON APPETIT