Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilu podsyłam dwa przepisy na pyszne sałatki...robię je cyklicznie ,,jak się jedna znudzi ,to robię tę drugą :)

Przepis na sałatkę ze słonecznikiem

-podwójna pierś z kurczaka (kroimy w kostkę przyprawiamy przyprawą "złocistą" z Kamisa i obsmażamy)

-2 paczki ryżu lub makaron ryżowy ( kształtem jak ryż)

-6 ogórków konserwowych w kostkę

-1 puszka kukurydzy

-1 paczka słonecznika (uprażyć na suchej patelni)

-2,5 łyżki musztardy francuskiej

-sól, pieprz, majonez, nać pietruszki

Przepis na sałatkę z rukolą

paczka makaronu świderki kokardki

paczka rukoli

ser błękitny lazur

suszone pomidory + trochę oleju i fofoły ze słoika z dna

słonecznik prażony na patelni

sos sojowy ok 3 łyżki

ocet balsamiczny ok 3łyżki

Edytowane przez Beauty

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze przypomniała mi się super prosta i super smaczna

-szynka konserwowa

-kukurydza

-seler konserwowy z anansem lub bez i wtedy oddzielnie kroimy ananasa

sól ,pieprz i majonez...

aaaaa zapomniałabym naapisać ,że zakupiłam ala kryształowe dozownik w tikeju ...są piękne ,jeszcze nie wiem na co je przeznaczę ...:)

Jestem i kibicuję bo czuje sie u Ciebie tak jakoś dobrze :hug: tak miło i przytulnie u Was w mieszkanku :yes: Nie zawsze się odzywam ale jestem :D

Aniu dziękuję za miły wieczór. Nadal twierdze że u Was tak bardzo przytulnie, że nie chce sie wychodzić., weszliśmy na minutkę a przesiedzieliśmy cały wieczór :D

Wnętrza na żywo robią duże wrażenie, dopracowany każdy szczegół, ślicznie wykończony każdy element. Zrobiłaś kawał dobrej roboty:yes::yes:

niestetey muszę napisać, że Twoje zdjęcia z oddają tylko trochę piękna wnętrz, na żywo jest jeszcze cudniej i idealnie :yes:

Moje latarenki w Twoim salonie idealnie się prezentują ...liczę że u mnie za kiedyś tam będą też tak ładnie wyglądać :cool:

milo było Was poznać :hug:

Pewnie z przepisem się spóźniłam ale wrzucam bo sałatka przepyszna. Składniki:

pierś z kurczaka,

swieży szpinak,

prażony słonecznik,

suszone pomidory.

Pierś kroimy w kawałki i smażymy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Jako sos do sałatki używam zalewy z pomidorów suszonych.

Pychhhhhaaaaa

Samcznego

Vesi, Dropku, Ivy, Beatuty i Dzazguniu,

Bardzo dziękuję za przepisy.

Staram się pilnie ćwiczyć... :stirthepot:

Niestety mój zapał hamuje Krzysiek, bo kto to zje....? :(

Tak niszczy się talenty.

Zwłaszcza te uśpione...

Podcina im się skrzydła... :mad:

Ivy, ten link do przepisów u Anety S - rewelacja.

Kilka chyba nawet ogarnę :rolleyes:

Wszystkie Koleżanki Forumowe bardzo przepraszam za to, że Wy wpadacie do mnie, odwiedzacie mój wątek a ja nie bardzo mogę się Wam zrewanżować.

Podobno już dzisiaj mam mieć sprawny komputer.

To znaczy niby miałam mieć go już wczoraj, ale po 10 min wyłączył się i nie chciał się już włączyć.

Resztki Krzyśka po spopieleniu go wzrokiem miały dzisiaj rozwiązać problem OSTATECZNIE :mad:

Mam nadzieję, że tak się stanie.

Zdaję sobie sprawę, że po ponad 2,5 miesięcznej nieobecności nie nadrobię wszystkiego, ale będę mogła Wam na bieżąco kibicować...

Hej chorowitku ! :)

Też jestem raczej "lewa" jeśli chodzi o kuchenne umiejętności :)też chętnie poznam proste i łatwe sposoby na ugoszczenie znajomych :)

Mugatko,

Trochę Twoja "lewizna" kuchenna podnosi, mnie na duchu, bo jeżeli tak uzdolniona osoba nie ogarnia kuchni, to i ze mna nie jest tak źle :lol2:

aaaaa zapomniałabym naapisać ,że zakupiłam ala kryształowe dozownik w tikeju ...są piękne, jeszcze nie wiem na co je przeznaczę ...:)

Beauty,

Najważniejsze, że je masz, są tak piękne, że na pewno w szafie nie będą stały schowane :yes:

No i cena bardzo korzystna :D

Ilutku,

ja rzadko zaglądam na forum, więc pewnie spóźnione moje zachwyty, ale no nie mogę napatrzeć się na Twoje cudeńka. W tym TKMaxxie zawsze coś fajnego wypatrzysz. I kotki ślicznie prezentują się na fotkach http://emots.yetihehe.com/1/papa.gif

Sówko,

Zapraszam, częstej. Mam nadzieję, że od dzisiaj będę na forum systematycznie.

Bo stęskniłam się za Forumowymi Ciotkami :rolleyes:

Aniu napisałam jeszcze privka:)za poprzednią odpowiedź dziękuję i pozdrawiam

Aniu,

Cieszę się, że mogę pomóc. Nie zawsze od razu, ale o tym, że mam niekończący się 1 drobny problem z komputerem to pewnie wiesz - popsuł się... :(

Właśnie znalazłam Twój cudny dozownik w amazinghome na alledrogo za 99zł+przesyłka20zł :mad: Modlę się, że mój małż miał jakąś "sprawę" w Radomiu (to mój najbliższy tk)

Dardurdka,

Trzymam kciuki za powodzenie akcji, bo warto. Jestem pewna, że będziesz z niego zadowolona :lol2:

Aniu dziękuję za miły wieczór. Nadal twierdze że u Was tak bardzo przytulnie, że nie chce sie wychodzić., weszliśmy na minutkę a przesiedzieliśmy cały wieczór :D

Wnętrza na żywo robią duże wrażenie, dopracowany każdy szczegół, ślicznie wykończony każdy element. Zrobiłaś kawał dobrej roboty:yes::yes:

niestetey muszę napisać, że Twoje zdjęcia z oddają tylko trochę piękna wnętrz, na żywo jest jeszcze cudniej i idealnie :yes:

Moje latarenki w Twoim salonie idealnie się prezentują ...liczę że u mnie za kiedyś tam będą też tak ładnie wyglądać :cool:

milo było Was poznać :hug:

Ivy,

Bardzo dziękujemy za przemiły wieczór. Wspaniale było poznać Ciebie i Pawła.

Serdecznie dziękuję za miłe słowa pod adresem naszego mieszkania.

Najwyższy czas Ivy założyć wątek, żebyśmy mogły śledzić i dopingować Twoje działania.

Jesteście z Pawłem taką fajną parą, że z pewnością stworzycie wspaniały dom.

Ivy, przyjmij też spóźnione, ale serdeczne życzenia bezproblemowego wykończenia i urządzenia domu.

No i przede wszystkim wiele cierpliwości :) kwiatek_3.gif

Mugatko,

Trochę Twoja "lewizna" kuchenna podnosi, mnie na duchu, bo jeżeli tak uzdolniona osoba nie ogarnia kuchni, to i ze mna nie jest tak źle :lol2:

Jeśli faktycznie choć trochę podniosłam Cię na duchu to bardzo się cieszę :) ale ... Ilu mój M zawsze twierdzi że ja w kuchni jestem nawet NADzdolna :)

cokolwiek to znaczy mam nadzieję że uda mi się stworzyć ładną klimatyczną kuchnię w której nie będę gotować bo nie lubię i JUŻ :)

latarenki cudne ale u kogoś - ja tam bym nie chciała ich polerować :)

Jeśli faktycznie choć trochę podniosłam Cię na duchu to bardzo się cieszę :) ale ... Ilu mój M zawsze twierdzi że ja w kuchni jestem nawet NADzdolna :)

cokolwiek to znaczy mam nadzieję że uda mi się stworzyć ładną klimatyczną kuchnię w której nie będę gotować bo nie lubię i JUŻ :)

latarenki cudne ale u kogoś - ja tam bym nie chciała ich polerować :)

Mugatka,

No tak ty masz 2 pary pracowitych rączek....

U mnie wystarczy Krzyśka tylko pilnować, bo Koty zajęły się oknami i tam mam pełno łapek :lol2: