Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proszę nie patrzeć na brak dodatków bo na te czas przyjdzie jak już będę miała właściwy stół - ten:

STÓŁ EKLEKTYCZNY.jpg

I krzesła Admetce zwędzę:

Krzesło MEBLE RADOMSKO nr A 94_16_2.jpg

A zasłony, no i wcześniej karnisze, to jeszcze nie wiem jakie.

Ostatnio Krzyśkowi tłumaczyłam jaki ma być ich kolor i struktura, ale nie ogarnął...

Dyskusja z K o zasłonach...

- Jak masz śliwkę węgierkę... Widzisz ją...

Wyobraź sobie taką klasyczna węgierkę, śliwkę...

No i nawet taka już dojrzała albo prawie, przy ogonku jest jaśniejsza nie?

- Yyyyyy.... Tak...

- No właśnie, to ja bym chciała takie zasłony jak śliwka węgierka przy ogonku, tylko jasne, może nawet pastelowe lekko, ale zdecydowanie żeby był widoczny kolor, taki jakby pudrowy i myszowaty. Ładne będą?

- :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Edytowane przez illusjon

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz to trochę żałuję, że nie szukałam innego mebla, bo ten narożnik, co tu ukrywać piękny nie jest i mi jednak nie leży... :bash:

Chociaż kolor bym zostawiła, bo na żywo śliczny i z każdej strony wydaje się inny. :cool:

Ale co tam. :rolleyes:

Za jakiś czas go wymienię. :yes::yes::yes:

A i tapicer nie wziął tak jak pisałam wcześniej 3400 zł tylko 1700 + transport 200 zł :wiggle:

Więc za jakiś czas wymiana już nie zaboli :lol2:

O tak kolor pasuje, walnij jeszcze coś na tę ścianę w jadalni, bo smutna trochę, Illu skąd wytrzasnęłaś te meble kuchenne?

Pendraku,

Ściana musi poczekać, aż będę miała to o czym pisałam wcześniej.

Jest bardzo duża i faktycznie prosi się, żeby coś z nią zrobić.

Kuchnię robiłam w RUST :lol2:

A co?

Jeszcze kawałek kuchni:

DSCN0870_a.jpgDSCN0871_a.jpgDSCN0863_a.jpgDSCN0864_a.jpgDSCN0865_a.jpg

Edytowane przez illusjon

Nowe krzesła będą w kolorze kanapy.

Na narożnik trafią poduchy w kolorze zasłon, ale w odcieniach trochę jaśniejszym i trochę ciemniejszym niż śliwka węgierka jest przy ogonku, tylko jaśniejszym, może nawet pastelowym lekko, ale zdecydowanie żeby był widoczny kolor, taki jakby pudrowy i myszowaty :rotfl:

Edytowane przez illusjon

:rotfl::rotfl::rotfl:

To mi przypomina, gdy rano przed odprowadzeniem dzieci do szkoły poprosiłam syna: idź do pokoju Julki. Tam, w jej domku dla lalek, na balkonie leży mebelek spięty gumką do włosów. Przynieś mi gumkę.

Tylko, że mój syn odpowiedział mi: - Od razu wiedziałem, że o to chodzi!

Ilutku....piękny kolorek obiciowy:D Lampy cud....o kuchni nie wspominając..........!!!!!!

Dojdzie duży piękny stół....krzesła w kolorze myszowatym i pudrowym...i będzie prześlicznie:hug:

- No właśnie, to ja bym chciała takie zasłony jak śliwka węgierka przy ogonku, tylko jasne, może nawet pastelowe lekko, ale zdecydowanie żeby był widoczny kolor, taki jakby pudrowy i myszowaty. Ładne będą?

- :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

ładne będą :yes:

podoba mi się narożnik i kolor obicia, ogonkowo-śliwkowe zasłony zgrają się ładnie. A już z tym ciemniejszym zestawem jadalnianym będzie miodzio :)

PS ta Twoja podłoga to jest coś nieustannie zachwycającego!

Jesteście bardzo miłe :hug:

Ale ten narożnik jak stał pod ścianą w poprzednim mieszkaniu, zupełnie inaczej urządzonym, w innym obiciu to jakoś nie raził.

Może też byliśmy do niego przyzwyczajeni, no ale prawda jest taki, że jest jaki jest...

Pocieszeniem dla mnie jest jego kolor, bo mimo, że w klepie wyglądał inaczej, w rulonie w mieszkaniu też inaczej, to na kanapie wygląda tak jak chciałam.

Pocieszam się też, że nie jest przecież na wieki wieków amen. Za 2 lata zacznę gadać o wymianie a pewnie za 3 kupię nowy.

Do tego czasu powinnam mieć w mieszkaniu wszystko inne.

Teraz czas na krzesła i stół. :yes:

Ciężko tylko z K temat ruszyć, bo ma przecież na czym siedzieć i przy czy jeść obiad. :bash:

Generalnie nie to żeby nie chciał, tylko jakoś z posady ciężko go ruszyć do działania... :mad:

Stół wybrałaś bardzo ładny. Ja osobiście nie lubię aż tak ciężkich mebli, ale rodzaj zdobień oraz model nóg jest bardzo ładny.

Panowie nie lubią zmian. Twój i tak jest dzielny (patrz przymiarki swetrów i spodni :rotfl: ) powoli :)

Kanapa naprawdę nie jest taka tragiczna, naprawdę. Dobrze się wpisuje w całość u Was.

Anulka,

narożnik całkiem, całkiem szczególnie kolor ładnie się wpisał:)

Colby bardziej mi leży, ale skoro i tak planujesz wymianę za kilka lat to nie ma co rozpaczać.

Stary-nowy wygląda na mega wygodny a to najważniejsze.:wiggle:

A po co Ci K do działania w temacie stołu i krzeseł?

Masz już wszystko wybrane, on niech tylko zapłaci:rotfl:

Bardzo dziękuję za fotki pandorki:hug: jest CUDNA:jawdrop:

Anulka,

narożnik jak narożnik.

Urodą może i nie powala, ale przyznaj, wygodnie się siedzi?

Pewnie tak, skoro go odświeżyłaś ;)

Kolor mi się podoba.

I proszę mi tu niczym na spowiedzi.

Czy poniższe nie było słodką zemstą za sweterek?

:rotfl:

Podsunę to mojemu mężowi. Już się cieszę na jego minę :lol2:

Ilu narożnik jeśli wygodny to nie ma co płakać :) Kolor tak jak piszą dziewczyny jest fajny :)

Może postaw za narożnikiem jakąś wąską długą konsolkę ? regał na książki ?

Zamaskuj czymś ten tył kanapy żebyś nie musiała go oglądać skoro Ci się nie podoba :)

Ta fotka jest super, mogę sobie wyobrazić salon z zasłonami, wybranym stołem i krzesłami :)

Jak dokończysz dzieła będzie równie pięknie jak w Twoim już przysłowiowym hollu :)

DSCN0869_a.jpg

To jak normalny facet!!!!:)

Tak Beatko...

Tak sobie mówię.. :rolleyes:

40 lat pana.jpg

Stół wybrałaś bardzo ładny. Ja osobiście nie lubię aż tak ciężkich mebli, ale rodzaj zdobień oraz model nóg jest bardzo ładny.

Panowie nie lubią zmian. Twój i tak jest dzielny (patrz przymiarki swetrów i spodni :rotfl: ) powoli :)

Kanapa naprawdę nie jest taka tragiczna, naprawdę. Dobrze się wpisuje w całość u Was.

IW

Dziękuję. :hug:

Mam nadzieję, że stół i krzesła odciągną trochę uwagę od narożnika ;)

Anulka,

narożnik całkiem, całkiem szczególnie kolor ładnie się wpisał:)

Colby bardziej mi leży, ale skoro i tak planujesz wymianę za kilka lat to nie ma co rozpaczać.

Stary-nowy wygląda na mega wygodny a to najważniejsze.:wiggle:

Aguś,

Narożnik jest mega wygodny. Moje ulubione siedzisko w domu. Każdy kto był u nas to mówi.

Właściwie z pierwotnego narożnika został tylko kształt.

Jakieś 2 lata po zakupie uznałam, że ma złe podbicie (czy jak to się tam nazywa) i tapicer przerobił go od podstaw.

Siedzi się na nim jak na dawnych kanapach.

A po co Ci K do działania w temacie stołu i krzeseł?

Masz już wszystko wybrane, on niech tylko zapłaci:rotfl:

Bo chcę, żeby ze mną pojechał do Łodzi po próbniki do krzeseł :rolleyes:

Bardzo dziękuję za fotki pandorki:hug: jest CUDNA:jawdrop:

Bardzo proszę. Ja bym w niej sporo zmieniła i... sporo dodała :lol2::lol2::lol2:

Anulka,

narożnik jak narożnik.

Urodą może i nie powala, ale przyznaj, wygodnie się siedzi?

Pewnie tak, skoro go odświeżyłaś ;)

Kolor mi się podoba.

Ania,

Jest mega wygodny, przyznaję :lol2:

Większość tych ładnie wyglądających tylko wygląda, a siedzenie, jeszcze jak ktoś ma problemy z kręgosłupem to porażka.

I proszę mi tu niczym na spowiedzi.

Czy poniższe nie było słodką zemstą za sweterek?

:rotfl:

Myślałam, że jak opisze mu kolor to będzie prościej :bash: :rotfl:

Przeca śliwkę widział... ;)

Podsunę to mojemu mężowi. Już się cieszę na jego minę :lol2:

Szkoda, że aparatu nie miałam :lol2:

Ilu narożnik jeśli wygodny to nie ma co płakać :) Kolor tak jak piszą dziewczyny jest fajny :)

Może postaw za narożnikiem jakąś wąską długą konsolkę ? regał na książki ?

Zamaskuj czymś ten tył kanapy żebyś nie musiała go oglądać skoro Ci się nie podoba :)

Mugatka,

może faktycznie coś pokombinuje?

Liczę na to, że jak dojdzie stół dużo dłuższy i szerszy oraz więcej krzeseł, to tego tyłu tak widać nie będzie.

Ta fotka jest super, mogę sobie wyobrazić salon z zasłonami, wybranym stołem i krzesłami :)

Jak dokończysz dzieła będzie równie pięknie jak w Twoim już przysłowiowym hollu :)

[ATTACH=CONFIG]217194[/ATTACH]

Mam nadziej, że właśnie zasłony i dodatki ładnie uzupełnią tę przestrzeń.

Może wtedy narożnik stanie się całością pomieszczenia, a nie samotną wyspą jak teraz przy tym małym stole. :rolleyes:

Dziewczynki, czuję się trochę pocieszona :wiggle: