Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wiesz co, moje też wszedzie włażą .... np na wąski na 10 cm okap pod samym sufitem.. ale ognia jakoś się gadziny boją. No chyba żeby ogonem machnęły ....

Mirela,

Machnięcie ogonkiem dobre...

Mój kot otarł się o świece i zobaczyłam w ułamku sekundy "łunę". :o

Na szczęście tylko po koniuszkach sierści i nie doszło do poparzenia.

Ale smród w mieszkaniu był straszny... :sick:

Dlatego wolę postawić na praktyczność niż tradycję.

Chociaż po kilku dniach użytkowania i tabunie gości przez weekend w domu stwierdzam, że świece wyglądają i palą się rewelacyjne.

Ja zapomniałam wręcz, że one są ledowe a miałam jednej znajomej powiedzieć o nich, bo ma małe ciekawskie dziecko, a goście sami nie zauważyli :lol2:

Dzięki Ilu, ja teraz szukam bardziej świątecznego konika...bo ten który pokazałam stoi w salonie cały rok ... a chciałabym jeszcze drugiego, którego wyciągam tylko na święta ...ehhh tyle rzeczy bym chciała ale zdecydowanie muszę przystopować bo święta za pasem i kilkanaście prezentów do kupienia dla bliskich ...

Świece z Tchibo które pokazałaś są cudne ... ten sweterkowy wzór ... chyba muszę M. namówić .... koniki są w stałej sprzedaży ale obawiam się że tych świec zaraz nie będzie ....

Pozdrówka :)

Mugatka,

Chyba ze znalezieniem właściwych ozdób jest mniejszy problem, niż z funduszami na wszystko, co nam się podoba :sick:

Ja sobie ciągle powtarzam, że są jeszcze prezenty do kupienia, a ozdó i tak mam więcej niż mogę wykorzystać, tylko, że tyle jest ładnych rzeczy... :rolleyes:

Aniu trochę mobilizacji i jakie efekty:wiggle: inspirację świąteczne bardzo fajnie,ta z kieliszkami super,chociaż przy mojej córce,która cały czas tylko patrzy co by mogła wziąśc do buzi albo zrzucić to nie wiem,czy bym się pokusiła...w ogóle to zastanawiam się czy jest sens ubierać choinkę bo chyba bym musiała ją cały czas pilnować żeby coś nie zbroiła;)fajne te świeczki,dla małych dzieci super pomysł i nie śmierdzą po zgaszniu jak zwykłe:)pozdrawiam miłego wieczoru: Bye:

Ania,

nas nie będzie w święta w domu. A właściwie to będziemy przychodzili do domu tylko po to, żeby się przespać.

Boję się dużej choinki, bo mój mały kot nigdy takiej nie widział.

Nie będę miała czasu go z nią oswoić. Ubierzemy więc tzw. choinkę kocią, czyli taką do 80 cm.

Taka mała go w ogóle nie interesuje, bo jest niższa od drapaka.

Myślę, jednak, że w przypadku dziecka, ten argument przestaje mieć znaczenie :lol2:

witam ilusion :bye:

czy ja dobrze pamiętam ,ze masz u siebie w saolnie Żyrandol Pimlico PM6 PN ?

chciałam zobaczyć sobie te lampy na zdjęciu real nie katalogowym , może pamiętasz na której stronie masz fotki?

pozdrawiam frania

Hej Franiu,

Tak mam, nawet 2. :wiggle:

Nie pamiętam gdzie one są wrzucone na wątku, ale znalazłam takie fotki. Mam nadzieję, że wystarczą.

Na zdjęciach nie prezentuje się tak wspaniale, jak na żywo :rolleyes:

DSCN0008.jpgDSCN0869_a1.jpgDSCN0869_b.jpgDSCN0872_a.jpg

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Frania,

Ja mam wysokość 298. Skracaliśmy łańcuchy i teraz wiszą 190 cm od podłogi.

Głównie chodziło o ten bliżej kanapy, żeby wyżsi mężczyźni nie zahaczali głową, a nie chciałam mieć ich na różnej wysokości.

Co więcej elektryk przerobił mi przewody.

Te lampy fabrycznie mają 1 przewód, który powoduje, że zapala się wszystkie 6 żarówek na raz.

Ja mam oba żyrandole przerobione tak, że mogą się w nich palić 2 żarówki po przeciwnych stronach żyrandola albo 4 też naprzeciwko siebie, albo wszystkie na raz.

Trochę niepraktyczne wydawało mi się palenie 6 lub 12 świateł, bo nie zawsze aż tyle jest potrzebnych.

Elektryk dość długo szukał odpowiednich przewodów.

Musiały być dosyć cienkie i przeźroczyste (a przeważnie przy tej grubości są ciemne).

No ale udało się i mam teraz wybór oświetlenia :lol2:

Nie zdecydowałam się póki co na abażury, bo przy zalecanej mocy, skierowaniu światła ku górze i jeszcze ozdobnemu kryształowemu kołnierzykowi, lampy te nie dają mocnego światła do dołu i stół jest doświetlony, ale nie jakoś bardzo mocno.

Mnie to odpowiada, ale boję się, że z abażurami to światło będzie już bardziej nastrojowe niż stołowe.

Hej :bye:

O stroikach było, to teraz o prezentach, a właściwie ich pakowaniu.

Dla mnie, opakowanie prezentu gwiazdkowego jest prawie tak samo ważne jak jego zawartość :rolleyes:

Staram się by prezent trafiał w gust, zainteresowanie lub potrzebę obdarowywanego.

Wydaje mi się, że ładne opakowanie jeszcze bardziej uwypukla nasze starania.

Szukałam jakichś nowych pomysłów i znalazłam takie:

prezent_5.jpgprezent_6.jpgprezent_8.jpgprezent_9.jpgprezent_10.jpg

illusion - masz jeszcze jakies inspiracje świąteczne?

Mirela,

Na moim Pinterestcie mam ponad 620 inspiracji świątecznych :D a wszystkich w ogóle ponad 4300 :lol2:

Ale ładne te prezenty ach...

Diana,

Dziękuję. Mnie też się podobają.

Pakowanie zawsze zabiera mi mnóstwo czasu. W tym roku planuję już w tę niedzielę zacząć. :rolleyes:

Zobaczymy jak będzie z realizacją. :lol2:

prezent_11.jpgprezent_12.jpgprezent_13.jpgprezent_14.jpgprezent_15.jpg