barbe-cue 20.02.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 O Kochane dziękuję za głosy. Myślałam, że już nikt tu nie zagląda Chciałabym decyzję podjąć w sobotę, więc głosowanie jeszcze trwa Popatrzyłam na cztery wizki i utwierdziłam się w przekonaniu, że warunkiem koniecznym (ale niewystarczającym) zgrabności nogi stołowej - jak i nogi kobiecej - jest smukła pęcina . Najsmuklejsza jest noga C, ale ta ma łydkę chudziutką, niczym u Barbe-cue . Natomiast D to zdecydowanie typ nogi-serdelka, coś jak u tej pani: http://bi.gazeta.pl/im/5/11516/z11516785O.jpg W C jest coś nie tak z samą łydką (umieszczona zbyt wysoko i nieproporcjonalnie). Zostaje A - z tych czterech najzgrabniejsza noga stołowa, mimo że mocno masywna. Powiedzmy, że to piękna modelka z kategorii Size Plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia2323 20.02.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Aniu,dokonałaś rzeczy wspaniałej,dzieląc się swoimi cennymi doświadczeniami.Weszłam na angielską stronę sklepu z klamkami,którego namiary byłaś uprzejma udostępnić i wybrałam też ładne ,a przy okazji odkryłam jeszcze wieszak na papier toaletowy:)Aniu mój stolarz stanął na wysokości zadania(wjechałam mu na ambicję)i znalazł te zawiasy w Niemczech.Kolega mu wyśle.Jeszcze bardzo proszę napisz,jakiej szerokości są opaski wokół drzwi,oczywiście stolarz powiedział,że powinny być wąskie bo będzie jak w starej chałupie ,a ja na to, że ja chcę,aby wyglądało jak w starym angielskim domu,,,załamał się hi,hi.Pozdrawiam Cię cieplutko...masz ode mnie zaproszenie na kawkę,winko ,w miejscu przez Ciebie wybranym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.02.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Gosiu, u nas też można kupić zarówno całe zawiasy, np tutaj (szukaj pod zawiasy drzwiowe retro lub zawiasy drzwiowe z kopułką), jak i nasadki na zwykłe zawiasy. Pod tym linkiem masz nasadki mosiężne, bardzo ładne. Edytowane 20 Lutego 2014 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia2323 21.02.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Witaj,Ania miała racje,że na FM zawsze można liczyć na pomoc:)Dziękuję barbe-cue ,jednak w zamyśle mam chromowane całe ,a na podanej stronie takowych j nie widzę-tak czy inaczej Dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia2323 21.02.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Jeśli mogę dodać swój głos w sprawie stołu ,to zdecydowanie C .Krzesła są jednak bardzo subtelne i stół mocno kontrastuje,Ale to tylko moja skromna opinia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.02.2014 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Gosiu, u nas też można kupić zarówno całe zawiasy, np tutaj (szukaj pod zawiasy drzwiowe retro lub zawiasy drzwiowe z kopułką), jak i nasadki na zwykłe zawiasy. Pod tym linkiem masz nasadki mosiężne, bardzo ładne. barbe-cue Serdeczne dzięki za namiary Aniu,dokonałaś rzeczy wspaniałej,dzieląc się swoimi cennymi doświadczeniami.Weszłam na angielską stronę sklepu z klamkami,którego namiary byłaś uprzejma udostępnić i wybrałam też ładne ,a przy okazji odkryłam jeszcze wieszak na papier toaletowy:)Aniu mój stolarz stanął na wysokości zadania(wjechałam mu na ambicję)i znalazł te zawiasy w Niemczech.Kolega mu wyśle.Jeszcze bardzo proszę napisz,jakiej szerokości są opaski wokół drzwi,oczywiście stolarz powiedział,że powinny być wąskie bo będzie jak w starej chałupie ,a ja na to, że ja chcę,aby wyglądało jak w starym angielskim domu,,,załamał się hi,hi.Pozdrawiam Cię cieplutko...masz ode mnie zaproszenie na kawkę,winko ,w miejscu przez Ciebie wybranym. Witaj,Ania miała racje,że na FM zawsze można liczyć na pomoc:)Dziękuję barbe-cue ,jednak w zamyśle mam chromowane całe ,a na podanej stronie takowych j nie widzę-tak czy inaczej Dziękuje:) Gosiu, Jeżeli potrzebujesz pomocy, a nie masz swojego wątku, możesz zadawać pytania u mnie. Chociaż namawiam do założenia własnego. Wiem po sobie, że jest to nieoceniona pomoc Forum wspiera, Forum radzi, Forum nigdy Cię nie zdradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.02.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Popatrzyłam na cztery wizki i utwierdziłam się w przekonaniu, że warunkiem koniecznym (ale niewystarczającym) zgrabności nogi stołowej - jak i nogi kobiecej - jest smukła pęcina . Najsmuklejsza jest noga C, ale ta ma łydkę chudziutką, niczym u Barbe-cue . Natomiast D to zdecydowanie typ nogi-serdelka, coś jak u tej pani: http://bi.gazeta.pl/im/5/11516/z11516785O.jpg W C jest coś nie tak z samą łydką (umieszczona zbyt wysoko i nieproporcjonalnie). Zostaje A - z tych czterech najzgrabniejsza noga stołowa, mimo że mocno masywna. Powiedzmy, że to piękna modelka z kategorii Size Plus. barbe-cue Padłam Bardzo sugestywne uzasadnienie Noga D wymiata Jeśli mogę dodać swój głos w sprawie stołu ,to zdecydowanie C .Krzesła są jednak bardzo subtelne i stół mocno kontrastuje,Ale to tylko moja skromna opinia:) Gosia, Za każdy głos jestem wdzięczna. Wszystkie argumenty zostaną wzięte pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia2323 22.02.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Aniu ,dziękuję bardzo za udostępnienie mi Twojego wątku ,mam już zapytanie do dziewcząt ,czy znają firmę Woca ,jestem przed planowanym zakupem olejowosku ,bo mam stare dębowe podłogi(w jodełkę) będą cyklinowane i rozbielane właśnie olejowoskiem.Może macie jakieś uwagi lub podpowiedzi dla mnie.Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 24.02.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 barbe-cue umarłam jesteś najlepsza, kocham Twoje porównaniaJa też jestem za A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 26.02.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Dziewczyny Kochane, Bardzo dziękuję za głosy Przeprowadziłam również głosowanie wśród Koleżanek na FB oraz domowników. W wyniku tak szeroko przeprowadzonej sondy zdecydowanym faworytem został... Stół A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 26.02.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 26.02.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 no i super! to kiedy będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 27.02.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Illu ta noga A może się kotom mylić z drapakiem, bo jest dosyć masywna, radzę Ci ją spryskać czymś odstraszającym koty, zanim wpadną na ten pomysł, bo u mnie kiedyś tak było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.02.2014 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Brawo, to sie nazywa dobrze przemyślany wybór :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 28.02.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 będzie pięknie Diana, śliczne dzięki no i super! to kiedy będzie??? Wiwik, Dopiero składam zamówienie u Hazelki. Olcia teraz swój showroom otwiera w Kielcach więc ma urwanie głowy. Po inauguracji dogramy szczegóły Illu ta noga A może się kotom mylić z drapakiem, bo jest dosyć masywna, radzę Ci ją spryskać czymś odstraszającym koty, zanim wpadną na ten pomysł, bo u mnie kiedyś tak było . Pendraczku, Moje koty niczego innego nie drapią poza drapakiem. Nawet nie mają takich zapędów, ale będę je obserwowała bacznie Brawo, to sie nazywa dobrze przemyślany wybór :lol2: Vesi, Się wie Wiedziałam kogo pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 28.02.2014 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Pendraczku, Moje koty niczego innego nie drapią poza drapakiem. Nawet nie mają takich zapędów, ale będę je obserwowała bacznie Oj koniecznie, kot to sprytny i przebiegły futrzak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia2323 04.03.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Witaj Aniu,chciałam wrócić do pięknych lamp w korytarzu.Kupiłam( wydawało mi się)że taką samą -jak Twoje. Nie wiedziałam jednak,że są dwa rozmiary.Kupiłam (teraz już wiem)mniejszą,średnica 22 i w moim odczuciu jest za mała.Lepsza by była 27cm,a tak z ciekawości -jakiej wielkości Aniu są Twoje lampy?Pozdrawiam.Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 06.03.2014 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witaj Aniu,chciałam wrócić do pięknych lamp w korytarzu.Kupiłam( wydawało mi się)że taką samą -jak Twoje. Nie wiedziałam jednak,że są dwa rozmiary.Kupiłam (teraz już wiem)mniejszą,średnica 22 i w moim odczuciu jest za mała.Lepsza by była 27cm,a tak z ciekawości -jakiej wielkości Aniu są Twoje lampy? Pozdrawiam.Małgosia Hej Gosiu, Tak są 2 rozmiary: Finsbury Park I - 22 cm średnicy Finsbury Park II - 27,5 (moje ) U mnie zostały też skrócone łańcuszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 17.03.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ilu co to za żyrandol z korytarza?ten z żarnymi sznureczkowymi abażurami?pozdrawiam miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.03.2014 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ania, O jaki żyrandol pytasz. Nie wiem na którym zdjęciu go widziałaś. Mogłabyś wkleić to zdjęcie, to Ci odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts