Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O Kochane dziękuję za głosy.

Myślałam, że już nikt tu nie zagląda :D

Chciałabym decyzję podjąć w sobotę, więc głosowanie jeszcze trwa :D

Popatrzyłam na cztery wizki i utwierdziłam się w przekonaniu, że warunkiem koniecznym (ale niewystarczającym) zgrabności nogi stołowej - jak i nogi kobiecej - jest smukła pęcina ;). Najsmuklejsza jest noga C, ale ta ma łydkę chudziutką, niczym u Barbe-cue ;). Natomiast D to zdecydowanie typ nogi-serdelka, coś jak u tej pani:

http://bi.gazeta.pl/im/5/11516/z11516785O.jpg

W C jest coś nie tak z samą łydką (umieszczona zbyt wysoko i nieproporcjonalnie). Zostaje A - z tych czterech najzgrabniejsza noga stołowa, mimo że mocno masywna. Powiedzmy, że to piękna modelka z kategorii Size Plus.

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu,dokonałaś rzeczy wspaniałej,dzieląc się swoimi cennymi doświadczeniami.Weszłam na angielską stronę sklepu z klamkami,którego namiary byłaś uprzejma udostępnić i wybrałam też ładne ,a przy okazji odkryłam jeszcze wieszak na papier toaletowy:)Aniu mój stolarz stanął na wysokości zadania(wjechałam mu na ambicję)i znalazł te zawiasy w Niemczech.Kolega mu wyśle.Jeszcze bardzo proszę napisz,jakiej szerokości są opaski wokół drzwi,oczywiście stolarz powiedział,że powinny być wąskie bo będzie jak w starej chałupie ,a ja na to, że ja chcę,aby wyglądało jak w starym angielskim domu,,,załamał się hi,hi.Pozdrawiam Cię cieplutko...masz ode mnie zaproszenie na kawkę,winko ,w miejscu przez Ciebie wybranym.

Gosiu, u nas też można kupić zarówno całe zawiasy, np tutaj (szukaj pod zawiasy drzwiowe retro lub zawiasy drzwiowe z kopułką), jak i nasadki na zwykłe zawiasy. Pod tym linkiem masz nasadki mosiężne, bardzo ładne.

barbe-cue

Serdeczne dzięki za namiary :wiggle:

Aniu,dokonałaś rzeczy wspaniałej,dzieląc się swoimi cennymi doświadczeniami.Weszłam na angielską stronę sklepu z klamkami,którego namiary byłaś uprzejma udostępnić i wybrałam też ładne ,a przy okazji odkryłam jeszcze wieszak na papier toaletowy:)Aniu mój stolarz stanął na wysokości zadania(wjechałam mu na ambicję)i znalazł te zawiasy w Niemczech.Kolega mu wyśle.Jeszcze bardzo proszę napisz,jakiej szerokości są opaski wokół drzwi,oczywiście stolarz powiedział,że powinny być wąskie bo będzie jak w starej chałupie ,a ja na to, że ja chcę,aby wyglądało jak w starym angielskim domu,,,załamał się hi,hi.Pozdrawiam Cię cieplutko...masz ode mnie zaproszenie na kawkę,winko ,w miejscu przez Ciebie wybranym.

Witaj,Ania miała racje,że na FM zawsze można liczyć na pomoc:)Dziękuję barbe-cue ,jednak w zamyśle mam chromowane całe ,a na podanej stronie takowych j nie widzę-tak czy inaczej Dziękuje:)

Gosiu,

Jeżeli potrzebujesz pomocy, a nie masz swojego wątku, możesz zadawać pytania u mnie.

Chociaż namawiam do założenia własnego. Wiem po sobie, że jest to nieoceniona pomoc :D

Forum wspiera, Forum radzi, Forum nigdy Cię nie zdradzi haha hihi.gifhahaoj.gifhahi.gif

Popatrzyłam na cztery wizki i utwierdziłam się w przekonaniu, że warunkiem koniecznym (ale niewystarczającym) zgrabności nogi stołowej - jak i nogi kobiecej - jest smukła pęcina ;). Najsmuklejsza jest noga C, ale ta ma łydkę chudziutką, niczym u Barbe-cue ;). Natomiast D to zdecydowanie typ nogi-serdelka, coś jak u tej pani:

http://bi.gazeta.pl/im/5/11516/z11516785O.jpg

W C jest coś nie tak z samą łydką (umieszczona zbyt wysoko i nieproporcjonalnie). Zostaje A - z tych czterech najzgrabniejsza noga stołowa, mimo że mocno masywna. Powiedzmy, że to piękna modelka z kategorii Size Plus.

barbe-cue

Padłam hahaoj.gif

Bardzo sugestywne uzasadnienie :lol2:

Noga D wymiata :rotfl:

Jeśli mogę dodać swój głos w sprawie stołu ,to zdecydowanie C .Krzesła są jednak bardzo subtelne i stół mocno kontrastuje,Ale to tylko moja skromna opinia:)

Gosia,

Za każdy głos jestem wdzięczna. Wszystkie argumenty zostaną wzięte pod uwagę. mozg paruje.gif

Aniu ,dziękuję bardzo za udostępnienie mi Twojego wątku ,mam już zapytanie do dziewcząt ,czy znają firmę Woca ,jestem przed planowanym zakupem olejowosku ,bo mam stare dębowe podłogi(w jodełkę) będą cyklinowane i rozbielane właśnie olejowoskiem.Może macie jakieś uwagi lub podpowiedzi dla mnie.Z góry bardzo dziękuję:)

będzie pięknie

Diana,

śliczne dzięki :D

no i super!

:wiggle:

to kiedy będzie??? ;)

Wiwik,

Dopiero składam zamówienie u Hazelki.

Olcia teraz swój showroom otwiera w Kielcach więc ma urwanie głowy.

Po inauguracji dogramy szczegóły :lol2:

Illu ta noga A może się kotom mylić z drapakiem, bo jest dosyć masywna, radzę Ci ją spryskać czymś odstraszającym koty, zanim wpadną na ten pomysł, bo u mnie kiedyś tak było :p.

Pendraczku,

Moje koty niczego innego nie drapią poza drapakiem.

Nawet nie mają takich zapędów, ale będę je obserwowała bacznie :cool:

Brawo,

to sie nazywa dobrze przemyślany wybór :p:lol2:

Vesi,

Się wie :lol2: Wiedziałam kogo pytać :hug:

Witaj Aniu,chciałam wrócić do pięknych lamp w korytarzu.Kupiłam( wydawało mi się)że taką samą -jak Twoje. Nie wiedziałam jednak,że są dwa rozmiary.Kupiłam (teraz już wiem)mniejszą,średnica 22 i w moim odczuciu jest za mała.Lepsza by była 27cm,a tak z ciekawości -jakiej wielkości Aniu są Twoje lampy?

Pozdrawiam.Małgosia

Witaj Aniu,chciałam wrócić do pięknych lamp w korytarzu.Kupiłam( wydawało mi się)że taką samą -jak Twoje. Nie wiedziałam jednak,że są dwa rozmiary.Kupiłam (teraz już wiem)mniejszą,średnica 22 i w moim odczuciu jest za mała.Lepsza by była 27cm,a tak z ciekawości -jakiej wielkości Aniu są Twoje lampy?

Pozdrawiam.Małgosia

Hej Gosiu,

Tak są 2 rozmiary:

Finsbury Park I - 22 cm średnicy

Finsbury Park II - 27,5 (moje :rolleyes: )

U mnie zostały też skrócone łańcuszki.

Zdjęcie0811.jpgZdjęcie0812.jpg

• 2 weeks później...