Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak już o kolorach mowa.

Chodzą za mną dwa. Do wykorzystania w dodatkach, może w zasłonach, tylko nie wiem, czy nie za duża powierzchnia na kolor?

Pierwszy:

purpura_1.jpgpurpura_2.jpgpurpura_4.jpgpurpura_6.jpg

Szczególnie dywan i mokra róża mi się podobają, chociaż kokarda też jest sliczna :eek:

Edytowane przez illusjon

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myślę, że opcja poduch w kilku odcieniach to faktycznie byłby strzał w dziesiątkę (... no i łatwiejszy wybór)

o jakim typie tkaniny myślałaś? jakis atłasowy, taftowy? bo chyba te kolory lepiej w połyskliwych tkaninach będą wyglądać

Cudowne te kolory

Diana, prawda?

Tylko teraz weź człowieku i znajdź taki materiał, żeby kolor, odcień, struktura i faktura tkaniny były dokładnie jak sobie myślę, że powinny być :rolleyes:

Illu, powinnaś napisać książkę. Poważnie! Ten opis jest piękny! <3

Gratulacje z okazji rocznicy!

Iw,

Dziękuję. :D Szybko ten rok minął, a nadal mamy tyle do zrobienia :rolleyes:

A o książce myślę, ba nawet zaczęłam, ale nic nie jest w stanie dorównać naszemu "domowemu kabaretowi" :lol2:

myślę, że opcja poduch w kilku odcieniach to faktycznie byłby strzał w dziesiątkę (... no i łatwiejszy wybór)

o jakim typie tkaniny myślałaś? jakis atłasowy, taftowy? bo chyba te kolory lepiej w połyskliwych tkaninach będą wyglądać

Wiwik,

Myślę raczej o czymś miłym ale nie ciężkim jak aksamit. Lubię "myszowate" w dotyku tkaniny.

Tafta jest dla mnie zbyt sztywna i zimna. :yes:

Pochwalę się zakupami na "łeście" właśnie czekam na przesyłki - 2 - bo ponieważ kupiłam nowe "skarby" w odstępie tygodnia ;)

Muszę więc uzbroić się w cierpliwość :(

Przydasie do kuchni na mydło i płyn z kieszonka na gąbkę :D

FR-SE771WWAGYYYFR-1-product.jpgFR-SE771WWAGYZCFR-1-product.jpgFR-SE771WWAGZ05FR-1-product.jpg

Kupiłam też 2 tacki (23 cm) i 1 lampę (58 cm).

Tacki pewnie do salonu, a lampka albo do łazienki, albo do holu na szafkę do butów, kiedy ją wreszcie będę miała :cool:

PL-BO579WWAI3E2PL-1.jpgPL-LI990WWAFJ12PL-1.jpg

Edit:

To rozszerzenie na nóżce lampy jest ze szkła :D

FR-SE771WWAGYYYFR-1-product.jpg

FR-SE771WWAGYZCFR-1-product.jpg

FR-SE771WWAGZ05FR-1-product.jpg

PL-BO579WWAI3E2PL-1.jpg

PL-LI990WWAFJ12PL-1.jpg

Edytowane przez illusjon

Domi,

ja kupowałam krzesła z fabryki FAMEG

Wiem, że fabryka Radomsko robi takie same, ale już nie pamiętam dlaczego sprzedawca zachęcał mnie do kupienia z Famagu chociaż miał ofertę oby fabryk. Sprzedawca sprawdzony, wiec raczej nie chciał mnie naciągnąć.

Ilu kongratulejszyn rocznicy http://businesstraveller.pl/wp-content/uploads/2013/03/Szampan-i-truskawki.jpg

i swoją drogą FAMEG to jest właśnie fabryka z Radomska :lol2: No i oczywiście Radomsku jest masa podrabiających ich krzesła :/

Edytowane przez tutli_putli

pamiętamy ... :)

i jeszcze bardzo został mi w pamięci kolor Twoich wymarzonych zasłon;

cytuje:

"Zasłony w salonie chce mieś maksymalnie proste. Maja być tylko oprawą do okien w kolorze jak opisałam wcześniej, tzn. trochę ciemniejszym niż śliwka węgierka jest przy ogonku, tylko jaśniejszym, może nawet pastelowym lekko, ale zdecydowanie żeby był widoczny kolor, taki jakby pudrowy i myszowaty :lol2:

Ja ten kolor mam przed oczami, a to znaczy, że on istnieje.... "

Jesooo jakie to piękne jest...i mnie taki opis wcześniej umknął :p

myszowatość wg mnie to jest to :)

całkiem fajne przydasie!

Wiwik,

Dziękować. To zaraz pochwalę się jeszcze innymi a co :p

Hej Ilu :)

jak ten czas szybko zleciał...

Świetne porównanie kolorów, żyjemy w czasach dobrobytu, wiec moze uda ci sie zdobyć tkaniny w odcieniach fioletowo-liliowo-bakłażanowych :D

Na tą tacę polowałam, jest śliczna :wiggle:

Vesi,

To trzeba było brać. Były też większe (może nadal są?), ale jak dla mnie to te 23 cm są wystarczające a cena ... 49 zł :lol2:

Ilu kongratulejszyn rocznicy http://businesstraveller.pl/wp-content/uploads/2013/03/Szampan-i-truskawki.jpg

i swoją drogą FAMEG to jest właśnie fabryka z Radomska :lol2: No i oczywiście Radomsku jest masa podrabiających ich krzesła :/

Tutli,

Dziękować :wiggle:

Radomsko i Fameg... wiem, mają nawet te same oznaczenia w katalogach :rolleyes:

Jesooo jakie to piękne jest...i mnie taki opis wcześniej umknął :p

Tutli,

A opis... Cóż, wyczerpujący... Tylko mąż go nie rozumie :lol2:

A z przydasi mam jeszcze takie skarby od Paśki :wiggle:

(niestety mam tylko fotki ze sklepu, ale jak będę miała domowe to wyrzucę, bo przydasie cudne)

Wazon szklany

10150743_431341643678196_577857824_n.jpg

Karafkę

1509970_369521209860240_1994288772_n.jpg

Maselniczka

1503986_369503989861962_62917034_n.jpg

I 2 takie świeczniki :rolleyes:

1454868_360983014047393_2130782699_n.jpg

A planuję jeszcze kilka zakupów i rozważam takie oto hortensje :D

1000345_322539821225046_857517301_n.jpg

Edytowane przez illusjon

O, dzień dobry - widzę, że właścicielka wątku jest, więc przyszłam się przywitać:)

Fajnie tu u Ciebie - wnętrzarska uczta! Czytałam sobie po cichu ale odkąd ujrzałam przytoczony opis zasłon, dodałam wątek do ulubionych.

Pozdrawiam,

A.

Chloe

Jak będziesz potrzebowała opisu jakiegokolwiek żeby np. sprecyzować zakupy dokonywane przez internet to wal jak w dym :lol2::rotfl::lol2: