Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przedpokoje prawie są. Mam nadzieje, że dzisiaj już je zafugują. Listwy będą montowane razem z drewnianą podłogą, więc jeszcze chwilę to potrwa.

Następny etap to łazienki.

W małej łazience będzie umywalka z szafką, słupek, wc, wanna i pralka.

W dużej będzie umywalka z szafką, wc, bidet i prysznic z deszczownicą

Aranzacja Lazienek.jpg

Plan na łazienki jest taki, że będą mugatowe.

Podłoga w małej łazience już jest – też jeszcze bez fug, ale zawsze.

W tej chwili wyglądają tak:

2012-11-22_13.48.35.jpg

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dywaniki z płytek mnie zachwyciły! Szczególnie po tym, jak doczytałam, że będą przedzielone drzwiami:lol2:

Ale mam wątpliwości co do łazienek - naprawdę planujesz narożną wannę?:( i w tej drugiej też bym trochę pokombinowała z ustawieniem sprzętów.

Natomiast pomysł z kuwetą jest przedni:yes:

Co do inspiracji, to zapraszam do swojego wątku - właśnie jestem w trakcie wrzucania całej tony zdjęć, w równych stylach, może Ci coś pomoże, choć ja trochę mniej tradycyjnie wolę:D.

Podłogi i ściany w łazienkach z Vivesów

Podłogi:

Vives - Monocolor - Octagono Alaska [31,6x31,6]

Vives - Monocolor - Taco Negro [6,7x6,7]

Z obwódką z:

Vives - Monocolor - Alaska

pod-oga _ lazienki v 1.JPG

Ściana z mugatów (patrząc od górnego dekoru w dół):

Vives - Mugat - Tarpan Blanco [2x20]

Vives - Mugat - Remate Quarter Blanco [5x20]

Vives - Mugat - Blanco [10x20]

Vives - Mugat - Kur Blanco [15x20]

A nad kafelkami farba (nie wybrałam jeszcze konkretnego producenta).

W małej będzie beż a w dużej szary kolor:

sciana_bez.jpgsciana_szara.jpg

Mała łazienka - wyposażenie

Ponieważ jest to łazienka przy sypialni, raczej mała a jeszcze musi się tu zmieścić pralka, ważne dla mnie było dopranie sprzętów niedużych i funkcjonalnych.

Stąd też ukośna wanna z parawanem, ponieważ oboje z mężem wolimy prysznic.

Z drugiej strony trudno mi było zrezygnować z wanny mając 2 łazienki, no i z przyjemności jaką daje w zimie gorąca i pachnąca kąpiel.

W przypadku prostąkątnej wanny musiałaby być ona trochę większa od miski a na dodatek w łazience zostawałoby tyle tylko miejsca, by obrócić się wokół własnej osi.

Oto co wybrałam:

Wyposażenie

Umeblowanie lazienka mala.jpg

Armatura:

Armatura lazienka MALA.jpg

Akcesoria:

Akcesoria lazienka MALA i DUZA.jpg

I jeszcze marzy mi się fajne podświetlane lusterko kosmetyczne na ścianę:

Lusterko_lazienka MALA.jpg

W sumie, niepotrzebnie się wtrącam, skoro płytki już się kładą, ale powiem Ci, że takiej sytuacji do małej łazienki dałabym prysznic, a do dużej wannę.

Na przeproszenie przynoszę dwie inspiracje:)

http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/285486063848785341_fmXr9KSD_c.jpg

http://media-cache-ec2.pinterest.com/upload/285486063850308276_JEf6Nvgm_c.jpg

Duża łazienka - wyposażenie

W tej łazience będzie prysznic z deszczownicą, wc i bidet oraz umywalka oczywiście.

Prysznic, sanitariaty, umywalkę i armaturę już wybrałam.

Umeblowanie lazienka duza.jpg

Armatura z tej samej serii co w małej łazience:

Armatura lazienka DUZA.jpg

Akcesoria będą takie same jak w małej łazience.

Akcesoria lazienka MALA i DUZA.jpg

Jeszcze cały czas obmyślam szafkę pod umywalkę. Ma wyglądać jak komoda i mieć raczej ciemny blat. Stąd też deska wc w tej łazience w odrużnieniu od małej będzie czarna.

Najbardziej kształtem skłaniam się ku szafce nr 1 ale w kolorze szafki nr 3.

Szafka lazienka DUZA.jpg

W sumie, niepotrzebnie się wtrącam, skoro płytki już się kładą, ale powiem Ci, że takiej sytuacji do małej łazienki dałabym prysznic, a do dużej wannę.

Nie, nie, nie wtrącasz się. Cenię każdą uwagę. I dziękuję za sugestie :)

Pierwotnie faktyczie miało być tak jak sugerujesz. O zmianie plany zdecydowało to, że mała łazienka ma być tylko nasza i też taka trochę robocza (pralka), więc ze względów praktycznych (innych niż wygoda) zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie.

Z drugiej strony duża łazienka dzięki przeszklonemu prysznicowi nie straci na "wielkości", biorąc pod uwagę, że chcę do niej wstawić całkiem dużą komodę (150 cm).

Twoje inspiracje są bardzo fajne, ale trochę odbiegają od mojej koncepcji. Pewnie rozważałabym je gdybym urządzała dom.

Niemniej dziękuję i proszę o jeszcze.

No i zapomniałam o grzejnikach...

W małej łazience będzie 50x80 a w dużej 50x120.

Grzejniki będą białe. Wyglądają jak ten zamontowny na mugatach ale posiadają jeszcze wieszaczki na ręczniki :rolleyes:

Grzejnik.jpgVIVES_MUGAT_GRZEJNIK_m.jpg

To tyle jeżeli chodzi o plany odnośnie łazienek. Zobaczymy jak będzie z realizacją...

jak mi się podoba ten biały fartuch naokoło alaski - wcześniej widywalam tylko czarne i do mojej koncepcji nie pasowały - szkoda, że nie wpadłam na pomysł białych ;)

Podziwiam za konsekwencje - ja się obawiałam dwóch łazienek w tych samych płytkach |( mojego znudzenia nimi sie obawiałam ;) ) - wybrałam więc bardziej bezpieczna wersję ;) obie w białych płytkach, jednak w cegiełki vives tylko w górnej. W dolnej mam ciut bardziej "nowocześnie" - choc do nowoczesności to daleko temu ;)

jak mi się podoba ten biały fartuch naokoło alaski - wcześniej widywalam tylko czarne i do mojej koncepcji nie pasowały - szkoda, że nie wpadłam na pomysł białych ;)

Podziwiam za konsekwencje - ja się obawiałam dwóch łazienek w tych samych płytkach |( mojego znudzenia nimi sie obawiałam ;) ) - wybrałam więc bardziej bezpieczna wersję ;) obie w białych płytkach, jednak w cegiełki vives tylko w górnej. W dolnej mam ciut bardziej "nowocześnie" - choc do nowoczesności to daleko temu ;)

Gdzie mogę zobaczyć Twoje realizacje? Takie lubię najbardziej oglądać. Te z sesji zdjęciowych zawsze wydają mi się taki "przedobrzone".

A ja odwrotnie - ta biała opaska to jedyny element, który bym przerobiła :):):) Albo chociaż przesunęła płytki tak, żeby czarnych kwadracików nie "ucinać" - to mi troszkę uwiera :)

Płytkowy "dywan" w przedpokoju fantastyczny! A i widzę, że cena bardzo przystępna :)

Dzięki -to juz usuwam :) Meble robił znajomy stolarz - ndf lakierowany na mat. Na drewniane niestety nie mogę sobie pozwolić, ale o ile drewno staram się wciskac wszędzie indziej to w kuchni mi mdf nie przeszkadza ;) Plafon znany chyba na forum - ten konkretnie - do tego cena super. a kozą zachwycamy się wszyscy, a najbardziej dzieciaki ;)

A ja odwrotnie - ta biała opaska to jedyny element, który bym przerobiła :):):) Albo chociaż przesunęła płytki tak, żeby czarnych kwadracików nie "ucinać" - to mi troszkę uwiera :)

Płytkowy "dywan" w przedpokoju fantastyczny! A i widzę, że cena bardzo przystępna :)

Dropp_inn, początkowo farucha miało nie być. Ale ponieważ w przedpokojach jest to postanowiłam być konsekwentna.

Koniec końców po rozłożeniu na sucho podłóg okazało się, że prawie wcale spod różnych sprzętów nie będzie widoczny, tylko na wejściu.

u mnie na razie wszystko jeszcze w proszku - a galerii swojej nie mam, bo jakoś przekonać nie umiem się - chcesz, to Ci na chwilę wrzucę tutaj i jak zobaczysz usunę. U mnie na pewno nie będzie elegancko - raczej tak "swojsko" ;)

Z tym elegancko nie przesadzaj. To takie płynne pojęcie. Pewnie, że jak każdy chciałabym mieć ładne mieszkanie do którego się miło wraca, ale nie przedłożę stylu nad wygodę. :wiggle:

Dlatego moje krany nie mają kurków, a o klasycznych bateriach angielskich z dwoma kranikami nawet przez chwilę nie myślałam. :no:

Będę sie starała wpleść tam gdzie mi się uda nowoczesne i praktycze roziązania. W końcu mie urządzam muzeum a za chodzeniem ciągle ze "szmatą" też nie przepadam. :p

Pomysł na salon

Salon.jpg

Chciałabym taki stół 210x110 (po rozłożeniu 340x110)

Stoł_eklektyczny.jpg

Narożnik

Modalto_Colby.jpg

Krzeseł jeszcze nie wybrałam. Komodę mam na oku.

No i stały problem oświetlenie. Lampy powinny być ozdobne, ale nie bardzo duże, bo nad stołem będą wisiały dwie i nad kanapą trzecia. Podoba mi się wszystko i nic... ;)