Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A cena za plaster? bo jak za metr z co jest szerokością?

Bo np.

Metr bieżący materiału przy szer 50 cm kosztuje np. 10 zł - to m2 będzie kosztował 20 zł

A jeżeli metr bieżący materiału o szer 20 cm kosztuje 10 zł - to m2 tego materiału będzie kosztował 50 zł

Dlatego pytam o szer.

Ja jestem niby humanista, ale zawsze po alkoholu przestawiam się na myślenie ścisłe. Nawet mama mówiła, ze na maturę z matematyki jak szlam zastanawiała się czy mi kieliszek nalewki nie dać ... icon_haha.gif

Edytowane przez illusjon

Ania co z Tobą ? Chodzi mi o tę mozaike o której Ty pisałaś. Czy to tylko taki przykład z kosmosu czy mówiłaś o jakiejś konkretnej ?

Tu cena za metr kw. - tej mojej - wychodzi 250 zł. Wydaje mi się, że to drogo..bardzo drogo. Walić, czy to płytka czy mozaika. Dla mnie to wszystko to "glazura" a cena 250 zł za metr glazury to już przegięcie, nie ?

Ja kocham cegiełki. Te są bardzo ładne i powiem Ci z własnego już doświadczenia, że będą się dużo lepiej układały, a nie w każdym kącie ścinki prawie 30 zł za metr br.

Bardzo mi się podobają. Widać, że masz wszystko w głowie przemyślane [ATTACH=CONFIG]160157[/ATTACH]

tu jest Twoja wypowiedź !!! Jest 30 zeta ? Jest !!!

No nie jednak pisałam!!! icon_boje_sie.gif

Ale to nie jest cena mozaiki. :no:

Mugaty na połączeniach w rogach przez to, że są fazowane trzeba ścinać pod katem 45 st i metr bieżący tego ścinania kosztuje prawie 30 zł.

Żeby uzyskać kąt dl 1 metra trzeba ściąć mugaty z obu stron czyli 2 metry (60 zł) a aja tych metrów trochę miałam...:sick: