Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i jeszcze jeden, bo jak mówi kumpel środa to taka mała sobota... :rotfl:

Przy tym się oplułam... :lol2:

Przewodnik oprowadza wycieczkę po muzeum. Stają przed obrazem:

- A tu, proszę wycieczki, mamy straszny obraz. Masakra. Ojciec leży na podłodze, głowa oderżnięta, krew się leje - straszno patrzeć. A obok - syn. Szablą przebity. Krew się leje. Straszno patrzeć. A obok - córka. Zgwałcona. Pobita. Nóż w brzuchu. Krew się leje. Straszno patrzeć. A w kącie - matka siedzi. Oczy w słup postawiła. Smutna czegoś...

786.jpg

Wyanna,

U mnie ostatnio się niewiele zmieniło, bo ponieważ:

- jestem ludzka i panowie mieli 2 tyg. przerwę świąteczną,

- pan glazurnik rozchorował się po świętach na grypę i to tak na amen na 2 tygodnie. To panu właścicielowi firmy, powiedziałam, że ma się chłopina wychorować, bo go na sumieniu mieć nie chcę...

Dlatego też dopiero w ten piątek będzie kładziona podłoga w kuchni.

W sobotę 26 przywieziona zostanie ponownie podłoga drewniana.

W międzyczasie skończą się kłaść gładzie.

Zostaną też pociągnięte kable pod kino domowe i zamontowane kontakty (ale muszę je najpierw wybrać, a jak wybieranie wyglądało opisałam we wcześniejszym poście)...

Następnie zostaną położone listwy sufitowo- ścienne.

Zamontowane grzejniki i inne pierdoleten (wc, wanna itd) w łazienkach.

I przyjdzie czas na kładzenie podłogi drewnianej.

Malowanie będzie następne. Wiem jakie chcę kolory, ale nie wiem jeszcze gdzie je kupić, żeby to były te ...

I to tak na najbliższy okres :rolleyes:

Iluś, czy masz zamowioną kuchnię? Jeśli tak, to gdzie? I jaki kamień na blat? (bo miał być kamień, prawda?)

Wyanna,

Mam zamówioną kuchnię w RUST-cie model SYCYLIA.

Kamień na blat - granit River White

A na szafkę do łazienki - Angola Silver Black .

:p

Szafy biblioteczne i szfkę łazienkową oraz do przedpokoju i wieszak a także szafkę RTV na wzór zakupionego "antycznego" kompletu mam zamówione pod Krakowem, ale z tego co wiem jeszcze nie zaczęły się robić.

A szafę wnękową do przedpokoju na filmy i płyty CD oraz na wc dla kotów i szafę wnękową do sypialni zmówiłam w Warszawie. :stereo:

Pisząc kable pod kino domowe masz na myśli rozstawienie głośników po pomieszczeniu i ukrycie w peszlach, czy jeszcze coś innego? I jeśli to pierwsze, to sami ustawialiście, czy przyszedł jakiś magik za grubą kasę i wyliczył, że pani wiesza tu, tu tu, i tam, tędy, dotąd i xxx PLN się należy?

Pisząc kable pod kino domowe masz na myśli rozstawienie głośników po pomieszczeniu i ukrycie w peszlach, czy jeszcze coś innego? I jeśli to pierwsze, to sami ustawialiście, czy przyszedł jakiś magik za grubą kasę i wyliczył, że pani wiesza tu, tu tu, i tam, tędy, dotąd i xxx PLN się należy?

Wyanna,

Sprzęt i ułożenie kabli doradzi nam facet zwany przeze mnie p. Czarek Audio. Powiedział, że sprzęt będzie b. dobry ale cena nie zwali nas z nóg, bo takie sprzęty też są. Poza tym dizajnersko też będzie fajnie się prezentował.

Głośnik środkowy, prawy i lewy przedni są w jednym urządzonku i będą stały na półce szafki RTV specjalnie zaprojektowanej przeze mnie pod sprzęt, ale wykonane w technice i na wzór kompletu mebli z 1918 roku :rolleyes:

Urządzonko jest czarne, długie na 110 cm i wysokie na 12 cm i wypełni ładnie półeczkę i nie będzie rzucało się w oczy.

A głośniki (prawy i lewy) tylne to małe białe kostki, które zamocowane na wysokości listew sufitowo - ściennych też będą mało widoczne.

Po zawieszeniu, pan ustawi nam długość fal na głośnikach (czy na czym tam...), żeby dźwięk z przednich i tylnych głośników "spotykał się" na kanapie i dawał efekt stereo.

Ile za sprzęt i jaki to jeszcze nie wiem bo nie pytałam, bo na razie interesowały mnie wymiary. Małżonek chyba gadał z nim o cenie, bo on od cen jest. Bo nie wiedziałam, czy cena do przełknięcie i czy brać te wymiary.

Pan Audio za całą usługę weźmie od nas 500 zł.