Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Anula, Ja w sprawie siły roboczej od listew ? Nasi, nie nasi, drodzy , solidni ? Zadowolona jestes ?

Siner,

Moja ekipa robi wszystko poza podłogami drewnianymi i drzwiami (no i oczywiście meblami). Listwy też kładą oni. Robię z nimi już 4 remont. Czy są tani ? Szczerze powiem, że nie wiem, bo nawet nie mam porównania.

Fakt, że koleżanka, której taki sam metraż remontował pan "Stasiu" z synem (przyjechali gdzieś z południa Polski) zapłaciła chyba 30% tego, co mi wypadnie, ale ma do tego co zrobił "Stasiu" poważne zastrzeżenia.

W dodatku, ona urządzała w takiej prostej formie mieszkanie, powiedzmy skandynawskiej.

Pan "Stasiu" w życiu nie ułożyłby mi mugatów, nie dopasowałby odpowiednio wnęki w szafie w przedpokoju na kocie kuwety i itd.

Ta ekipa jest taka, że po otrzymaniu dokładnych wytycznych ja nie musiałabym się na budowie pokazywać. A i tak przed każdą poważniejszą rzeczą, chcą się spotkać i omówić jeszcze raz prace. Co więcej "MYŚLĄ".

Nie robią w ciemno tego co mówię, ale rozkminają całą rzecz i mówią mi, gdzie mój plan ma słabe punkty i wspólnie zastanawiamy się co zrobić, żeby osiągnąć jak najlepszy efekt.

Dla mnie to bardzo ważne, bo jak coś będzie nie tak, to ja do końca życia w tym mieszkaniu będę to widziała i będzie mnie to wkurzało.

Kupuję, więc w ten sposób spokój. Myślę jednak, że też nie jest tak, że są jacyś mega drodzy, bo to spora firma a roboty mają po dach.

Ale konkretnie odpowiedzieć Ci czy są drodzy czy nie nie potrafię.

Edytowane przez illusjon

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Retro są piękne ale....niewygodne. Akurat w kwestii gniazdek i kontaktów podzielam zdanie Twojego m :).Owszem, wybraliśmy możliwie najbardziej płaskie i najmniej rzucające się w oczy. Wyglądają nieźle, czyszczą się dobrze. Chyba o to chodzi ;).

Yokasta,

Mnie się retro podobają, gdy występują pojedynczo na ścianie, ja mam za dużo pstryczków :rolleyes:

Wymyśliłam więc sobie takie proste, ale "obłe", a M chciał kupować jakiekolwiek byle białe ;)

Zabolało mnie serce...

Przełączniki piękne !!! Też na nie choruję, ale wiedząc po ile to, znalazłam coś w podobie ale zdecydowanie tańsze. Nie są najgorsze i też nadają retro styl, ale w takim elegantszym wydaniu.

http://image.ceneo.pl/data/products/2184984/i-emc-wylacznik-metalowy-podwojny-dzwigniowy-mosiadz-szlifowany.jpg

Hej Illusjon

pstryczki elektryczki, bardzo ładne i praktyczne wybrałaś, dobry wybór :yes:

nie widziałam tej lampy Markslojd Asnen na żywo, ąle TA z ikei jest też fajna

eleganckie te IDEAL LUX PEGASO

widzę że wybór oświetleniowy dręczy cie jak mnie, ja już masę sklepów z oświetleniem złaziłam i w tych co byłam, to jakaś masakra, prawie nic z tego co wypatrzyłam w necie nie było w salonach z oświetleniem, porażka.... albo do złych sklepów wchodziłam;)

Ilutek, co Ty gadasz, że za górami i lasami ...

A tu ?

http://www.bajkowelampy.pl/Sklep/Lampa-IDEAL-LUX-Pegaso-SP5,2,0,2290,12986.htm

Siner,

Siostro ja wiem, że ciężko tyrać na tylu watkach... :rolleyes:

Ale ja nie o IDEAL LUX PEGASO pisałam, że za Wielką Wodą, tylko post wyżej wkleiłam linka do sklepu za wielką wodą co tam som lapiszcze, które kcem...

A ten IDEAL LUX PEGASO to w necie wyszukałam, wiem że jest i po ile, i na zdjęciu jakiś taki jakby możebny, tylko gdzie go znajść na żywo w Wawie? Wiec pytam, czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, jak te lapiszcze wyglądają na żywca???... ;)

illu - no właśnie, koniecznie na żywo musisz oglądnąć lampy, te z markslojda raczej słabe, ja akurat nie tę widziałam, ale nie powaliła mnie jakość

Właśnie tak przez skórę czułam...

Oszaleję... glupawka.gif

Coś na fotce mi się podoba, to albo tego nigdzie zobaczyć nie mogę, albo okazuje się kiepskie na żywo bez żywca... :rolleyes: