Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bami,

Nie znam się na szyciu. Ja zaniosę swoje do krawcowej. A materiałów będę szukała w sklepach, bo to trzeba dotknąć, przez neta się nie da.

O dziwo, czasami w małych zapyziałych sklepikach są najfajniejsze tkaniny, takie "nienowoczesne"....

Ostatnio podziwiałam piękne zasłony uszyte z podwójnej warstwy tetry, takiej zwykłej jak na pieluszki dla niemowląt.

Coś pięknego. Specjalnie pogniecione po praniu, dały super efekt.... :rolleyes:

Podglądam i podczytuję Twój wątek z wielką przyjemnością. Ciekawa jestem ciągu dalszego Twoich wyborów. Tak jak Ty uwielbiam styl angielski i bardzo mnie cieszy, że nie jestem w tym odosobniona ;)

Będziesz miała bibliotekę moich marzeń :) Zazdraszczam :) Ja mam tańszą wersję Twojej a właściwie DIY. A i jeszcze jedna różnica - wybrałam kolor biały.

Uwielbiam jak Ty antyki. Wychowałam się w domu pełnym antyków i myślę, że ta miłość do nich chyba będzie wieczna. Uwielbialiśmy nasz stary wielki zegar, do którego rodzice chowali dla nas prezenty pod choinkę. Jak mieliśmy gości to prosili o zatrzymanie zegara, bo tak głośno tykał, że trzeba było uciszyć ponad 2 metrowego gada ;) Ach, błogie lata dzieciństwa ;)

Podglądam, kibicuję i obiecuję zabierać głos. Oczywiście jeśli pozwolisz :) :wiggle:

Gabs,

Bardzo Ci dziękuję za te słowa.

To bardzo miłe i budujące, wiedzieć, że komuś innemu podobają się nasze wybory, podejmowane czasami z szybszym biciem serca, czy na pewno będzie dobrze, czy to słuszna decyzja?

Zapraszam częściej. Liczę na inspirujące podpowiedzi.

Wszystkim Koleżankom życzę miłego dnia :bye:

Ja przez to szukanie lamp się powieszę... [ATTACH=CONFIG]163999[/ATTACH]

O na takiej pięknej lampie... [ATTACH=CONFIG]164000[/ATTACH]

Tylko najpierw sprzedaj nerki :lol2:

Bo podejrzewam, że majątek kosztuje :o:

Albo się nie wieszaj.

I ekonomiczniej, i sympatyczniej :hug:

Ilutku - piękne te inspirki z zasłonami - szczególnie pudrowy róż na tle szarości. Mi marzą się właśnie takie ciężkie, jedwabne na podszewce - ale pewnie jak bym je zamówiła, to mąż mnie puści z domu z torbami:) Ostatnio przeglądałam jedwab tutaj: http://www.kufer-monia.pl Tanio nie jest:( Przy okazji dopytam, czy wykombinowałaś już jakie karnisze zrobisz pod zasłony, bo z tego co pamiętam opcji było sporo?

ps. coś mi się wydaje, że ukradnę od Ciebie włączniki światła:) Bardzo ładne - proste, ale gustowne i stylowe.

Czaplanko,

Ilutku - piękne te inspirki z zasłonami - szczególnie pudrowy róż na tle szarości. Mi marzą się właśnie takie ciężkie, jedwabne na podszewce - ale pewnie jak bym je zamówiła, to mąż mnie puści z domu z torbami:) Ostatnio przeglądałam jedwab tutaj: http://www.kufer-monia.pl Tanio nie jest:(

Ja myślę ostatnio o takich cienkich batystowych (w przypadku sypialni) uszytych z 3 warstw.

Od strony pokoju lekki pudrowy róż, następnie jasny stalowo szary, a następnie szary (grey). Chciałabym zawiesić je tak, żeby od strony okna widać było wszystkie 3 warstwy.

Wymyśliłam takie zasłony w weekend, ale nigdzie nie mogę znaleźć takich inspiracji... ;)

Przy okazji dopytam, czy wykombinowałaś już jakie karnisze zrobisz pod zasłony, bo z tego co pamiętam opcji było sporo?

Co raz częściej myślę, że do tak tradycyjnego mieszkania powinnam użyć tradycyjnych karniszy skoro układ okien nie pozwala mi na zabudowanie ich listwami. Czasami mniej znaczy lepiej. :yes:

ps. coś mi się wydaje, że ukradnę od Ciebie włączniki światła:) Bardzo ładne - proste, ale gustowne i stylowe.

Nie ma sprawy. Cieszę się, że mogłam pomóc. :wiggle:

tak, tak, Agawi to znawczyni w temacie zasłon - dla mnie to temat nie do ogarnięcia, ale ona ma duuuużą wiedzę na ten temat:)

O tym to pamiętam nawet obudzona w środku nocy... 7_11_1.jpg