Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki,

Pytanie:

Znalazłam lamy na UK sklepach internetowych.

Czy któraś sprowadzała już lampę? Czy to dla lampy jest bezpieczne? :confused:

Kochana, ja nic nigdy, ale może podrzucisz link do sklepu? Jestem na etapie wstępnego researchu, ale może razem zamówimy, jak znajdę tam coś dla siebie i mojego portfela.

A w sprawie suszarki - nie lepsza elektrosuszarka? Ja pranie wrzucam do niej i wyciągam pachnące, puchate. Całe pranie, które rano jest w koszu, po południu mieszka już w szafie. Kupiliśmy ten sprzęt, bo szlag mnie trafiał na widok suszarki stojącej cały tydzień, od soboty do piątku (bo nie było kiedy się praniem zająć), a w piątek już mi się nie opłacało jej ściągać, bo w sobotę następne pranie :)

Mnie znajomy przywiózł w walizce (samolotem) chlebak i ceramiczny pojemnik. Dojechały całe, ale nie wiem jak to jest z kurierami.

Ktoś tu z forum ściągał chyba coś z wayfair i wszystko się szczęśliwie skończyło :)

Dropku,

Zastanawiam się czy nie taniej niż u nas kupować byłoby tam się wybrać i obkupić się w to co jest potrzebne.

Z tym, że ja Londynu nie znam. Z Paryżem, Monachium, Berlinem czy nawet Dreznem czy Lipskiem a nawet Pragą to bym nie miała kłopotu lub jakoś bym sobie poradziła.

Ale na Wyspach? Pewnie pojechałbym i wróciła, bo poruszałabym się tylko po ścisłym centrum, a tam ceny pewnie jeszcze lepsze niż u nas... ;):sick:

Z tym, że ja Londynu nie znam. Z Paryżem, Monachium, Berlinem czy nawet Dreznem czy Lipskiem a nawet Pragą to bym nie miała kłopotu lub jakoś bym sobie poradziła

Kochana, a czym się różni Londyn od Paryża czy Berlina?

Poza językiem, oczywiście.

Marudzisz :rotfl:

Kochana, a czym się różni Londyn od Paryża czy Berlina?

Poza językiem, oczywiście.

Marudzisz :rotfl:

No tym, że w tamtych miastach byłam już kilka lub kilkanaście razy.

Za którymś tam razem przestałam się skupiać na zwiedzaniu i obczaiłam sobie jakieś takie swoje miejsca, co to czasami ich nawet nazwać nie potrafię, ale dojeżdżam tam metrem i buszuję.

A London to dla mnie czarna dziura... :x

No tym, że w tamtych miastach byłam już kilka lub kilkanaście razy.

Za którymś tam razem przestałam się skupiać na zwiedzaniu i obczaiłam sobie jakieś takie swoje miejsca, co to czasami ich nawet nazwać nie potrafię, ale dojeżdżam tam metrem i buszuję.

A London to dla mnie czarna dziura... :x

Nie ma takiego miasta ! Jest Lądek, Lądek Zdrój ;)

Uważam, że te Twoim zdaniem złotawe lampy, sa ok. To białe złoto i zgrywa się z brązem...może jednak ? No i Lądka nie będziesz musiała zwiedzać !!!

Tam sami kurdowie i wilki jakies ;)

ad lampy, to może coś się uda z tego dobrać - trochę w stylu tych pierwszych z elementami złotawymi, co pokazałaś:

stożek

trondheim tu nie ma kompletu niestety, ale może takie same dwie?

futura

edward

sofi

valencia

ad suszarka na ubrania, nie stałaby permanentnie :) ale powiedzmy 2 dni w tygodniu stoi a trzeba jakoś chodzić. Najwyżej szerszą niesymetryczną część zrobię schowaną za drzwiami ;)

suszarki mamy solidne, wybrane I kupione przez Ważnego Pana w miarę niedawno I sprawują się dobrze, więc zmiany wolałabym uniknąć. w sumie to sypialnia, w dzień niewiele tu jesteśmy, więc nam suszarki nie przeszkadzają. głòwnie idzie o to, żeby w nocy się nie zabić o nie, jakby stały bliżej ze względu na biblioteczkę; przy 20cm damy rade, przy 30 gorzej :rolleyes: choć w sumie to szukam dziury w całym, bo potrzebuję na książki, więc 20cm starczy- ale! chciałabym ze względòw wizualnych jakieś szafki czy szuflady na dole, podobnie jak Ty zamawiałaś, no a takie coś na 20cm to trochę bzdura :rolleyes:

w lampach jeszcze poszperam, mam parę sklepòw zapisanych z raczej przyjaznymi cenami, może coś znajdę podobniejszego do tych idealnych, ktòre pokazałaś. ale to raczej jutro, tfu, dziś pòźniej ;)

dobranoc:bye:

Vesilko,

Polskie kinkiety zamieściłam TUTAJ

Jeśli będziesz zainteresowana którymś to najprościej skopiować nazwę zdjęcia (klikasz prawy klawiszem myszy - zapisz grafikę jako - i kopiujesz nazwę) i wrzucić w Google. W nawach zdjęć podane są też orientacyjne ceny kinkietów.

Jeśli znajdę czas w robocie to wrzucę też te z UK, a jak nie to dopiero wieczorem albo w weekend.

Ale jak tylko wrzucę to od razu dam Ci znać.

Mam teraz trochę roboty bo projektuje garderobę i pomieszczenie gospodarcze.

A tak w ogóle to życzę Tobie i wszystkim forumowym Ciotkom miłego dnia :p

jesteś czy nie ? Świecisz się ale ruchu nie widać :)

Gdzie inspiracje ?

Oj kochana, bo odpaliłam kompa, ale zobaczyłam jak mnie mój mąż odprowadza smutnym wzrokiem do komputerowni i pomyślałam, że ostatnio "przeginam" z czasem siedzenia wieczorami na forum i że jemu też się trochę mojej uwagi należy.

Dlatego pewnie się świeciłam na żółto, chociaż na forum mnie nie było. :rolleyes:

A co do inspiracji to na poprzedniej stronie zamieściłam 2 konkretne modele lamp, przy czym ten drugi zestaw kocham miłością wielką. :rolleyes:

Mogę jednak sobie pozwolić tylko na platoniczne uczucie... :cry:

A TUTAJ, żeby jeszcze bardziej się dobić wrzucę sklep z lampami, które kocham miłością wielką a na które mnie nie stać :x

Edytowane przez illusjon