Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No i co z tego, że maja tyle błyskotek ?

W żyrandolu to fajnie wygląda, w kinkietach i stojącej juz nie, ale mozna to odczepić i dodac do żyrandola.

Ten ciemny powiesiłabym nad stołem !! Do tego ciemne zasłony i jakies dodatki ....może ciemne ściany czy nawet jakas tapeta..

Tylko nie kwiatki !!!! Na litość Boską :sick:

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wpadam i wypadam z efektami poszukiwań. w porównaniu z lampami idealnymi nie znalazłam żadnej, która miała by tak szlachetną formę. a zwykle jeszcze dowieszają na dole kryształki - co nie każdy lubi.

to na szybko, co choć w miarę ...

ancus - nie założę się o rękę, że nie ma kompletu, ale na szybko nie znalazłam.

artemida tu też potencjalnie problem z kompletem

diadema może da się zdjąć część kryształków

antonio

amara

visingso

elipsa

pasko

oval

występuje w dwóch kolorach

http://www.sklepna5.pl/lagunalight/zdjecia/1827/izabelwsp.jpg

Siner,

Jeżeli będę miała gładką lub bardzo stonowaną tapetę w sypialni to ta lampa całkiem być może, bo sypialnia przynajmniej dla mnie rządzi się trochę własnymi prawami, ale do salonu niestety. :no:

Diadema bez kryształków byłaby 100 x ładniejsza

Ancus z kolei trochą za skromna, ale bardzo dziękuję, że chcesz mi pomóc :p

:wiggle:lubię lampy oglądać, więc sporo przyjemności po mojej stronie :) choć to jest frustrujące trochę, jak patrzę na Twój wymarzony komplet i nie bardzo mogę znaleźć godne "ersatze" ...

co do chromowania, to może Narendil wie? Ona zdaje się coś dawała do niklowania, czy jakiejś innej operacji metalicznej?

aha - po dodaniu abażurków, te kandelabrowe żyrandole ładne się robią, bardzo nawet :yes:

teraz to już na pewno wypadam:bye:

:wiggle:lubię lampy oglądać, więc sporo przyjemności po mojej stronie :) choć to jest frustrujące trochę, jak patrzę na Twój wymarzony komplet i nie bardzo mogę znaleźć godne "ersatze" ...

co do chromowania, to może Narendil wie? Ona zdaje się coś dawała do niklowania, czy jakiejś innej operacji metalicznej?

aha - po dodaniu abażurków, te kandelabrowe żyrandole ładne się robią, bardzo nawet :yes:

teraz to już na pewno wypadam:bye:

Ależ piękne te żyrandole co Sinerka dodała:) Piękne do sypialni!!! Już czuję ten nastrój:):):)

Dzięki Dziewczyny, a Narendilki zapytam :rolleyes: Niech zeznaje co i za ile... ;)

Ja niklowałam 2 kinkiety, podwójne, stare, pięknie rzeźbione... ok. 200-250złmnie to kosztowało.

Ale sprawa nie jest taka prosta, bo nie każdy element nadaje się do galwanizacji. Oni wszystko muszą rozłożyć na części pierwsze, te części muszą pasować do ich matryc... każde odstępstwo to problem i dodatkowa kasa.

Do tego liczą sobie za rozłożenie lampy na części i złożenie jej do kupy... a u mnie była chyba jeszcze kwestia zdjęcia lakieru z poprzedniej powłoki.

No i powiem szczerze - słaby efekt :roll: Średnio zadowolona byłam... kinkiety leżą gdzieś w kartonie;)

A zakład bardzo renomowany, wszędzie gdzie pytałam, tam mnie odsyłali:wtf: Ale może przez to, że takie "rzeźbione"te kinkiety to tak wyszło ;)

A te Ci się nie podobają?

PM6-PN.jpg PM6-PN1.jpg PM3-DB.jpg