Siner 27.01.2013 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Można powiedzieć, że jest to pewnego rodzaju mądrość życiowa..... Wyprzedziła epokę swoimi odkrywczymi rozwiązaniami architektonicznymi....kto by pomyślał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Zamiast Syberia wsławiwszy nick byłby Cezar lub Poppea..., to takie starożytne... , z tym, że metraże też mieli trochę za duże...Jak mówili starożytni, jak się nie obrócisz d..a zawsze z tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Idę spać, bo jutro o 10-tej mam się stawić na budowie... Szkoda, że projekt jest już tak zaawansowany, bo bym położenie toalet zmieniła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 27.01.2013 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Zawsze sobie możesz tron w centralnym punkcie salonu postawić !!! Jak na Jaśnie Oświecona przystało Spij dobrze... Dzis pełnia, więc nie śpię no i gołąbków pilnuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Bido Ty moja... mam nadzieję, ze niedługo dojdą... A na pełnie nie ma rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 27.01.2013 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Leć do biurka i przytul je mocno Miłego dnia na budowie, też bym tak chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kochane relacja krótka z piątku, soboty i niedzieli: W piątek wybrałam się kupić kilka próbek farb. Chciała sprawdzić Fluggera i Tkikurilę. Okazało się, że o ile Fluggera próbka wynosi 0,3 l to Tikkurili już 0,9 (po co mi taka próbka?). Pan jednak powiedział, że zrobi mi próbkę z prezentera Tikkurili z farb Beckersa o poj. 0,3 i wtedy tez taka próbka jest o wiele tańsza. Kupiłam w sumie 7 próbek farb i zawiozłam na budowę, a tam Panowie mieli mi pomalować nimi k-g, tak, zeby na sobote były gotowe. Chociaż prezentery farb wynosiliśmy na zewnątrz sklepu i oglądaliśmy przy świetle dziennym, tylko 1 okazała się trafiona , no może jeszcze jedna na zasadzie jak kolejne próbki będą do kitu, to ten kolor zostanie. Dzisiaj pojechaliśmy po 4 kolejne próbki i mam nadzieję że to będą te kolory, bo kolejnych próbek nie będzie.... Wzięliśmy też z LM i z Castoramy próbki tapet do garderoby i pomieszczenia gospodarczego, ponieważ nie chcę mieć w nich zabudowy z "pleckami". Wzięliśmy takie (nie prezentuje wszystkich bo nie znalazłam w necie), ale okazało się, że kratka (wg. mnie najnudniejsza) będzie najlepiej wyglądała, bo inny wzór zza półek i wieszaków nie będzie widoczny: Ta z postaciami jest tylko podobna do tej naszej Ponieważ już jestem przy niedzieli to powiem jeszcze, że była u nas pani od szaf wnękowych (w przedpokoju i sypialni), wzięła ostateczny pomiar i podpisujemy umowę we wtorek - czas oczekiwania 6-7 tygodni i będą szafy. A wczoraj ponownie przywieźli nam podłogę drewnianą. Ponieważ wiedziałam już czego się spodziewać. Odebrałam ja elegancko i ułożyłam sobie z kilku desek jodełkę i odkryłam, że ona wcale aż taka jasna nie jest, że w ogóle nie ma żółtego odcienia i nawet mi się podoba. To tylko przy pierwszy odbiorze o oczekując ciemnej podłogi i wnerwiwszy się na maksa, naszła na mnie "czerwona mgła" i wszystko wydawało mi się obrzydliwe i nie do przyjęcia... Jeszcze trochę i ją polubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.01.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jeszcze trochę i ją polubię... :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dziewczyny znacie farby Bena Moore'a? Jak one wypadają cenowo i jakościowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.01.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Chyba joliska ma farby BM i Basia_KRK, ale nie jestem pewna, czytałam o tych farbach same ochy i achy ale cena ja planuję biała ceramiczną BM pomalować łuki w domu, gdy sie już mocna przybrudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Vesila, dzięki. Sprawdzę zatem u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 27.01.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ilu, ponieważ jestem w czarnej d* z robotą, nie mam kiedy Ci porządnie odpisać. Teraz w ramach przerwy wlazlam więc odpisuję w sprawie BM. Kupowaliśmy swoją na Bartyckiej 175, cena 90 PLN za litr zwykłej, 120 za łazienkową. Dobierasz sobie na miejscu czy chcesz mat, czy półmat, czy satynę.... Jeden litr wystarcza wg sprzedawcy na 6m2 dwukrotnie malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wyanna, Ok. Dzięki. Sprawdzę u nich w sobotę. Nie mogę naleźć swojej b. jasnej stalowej szarości lekko gołębiej do przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Ilutku, ponoć bardzo dobre farby. Na forum gazetowych wiele achów i ochów czytałam. Ja się szarpnęłam i na meble w sypialni kupiłam, ale opinii o użytkowaniu jeszcze brak Dobrze się nimi maluje i super kryją. Co do ceny, to litr koło stówki kosztuje. Im więcej kupujesz, tym taniej. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 27.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ja jestem w trakcie malowania bardzo dobrze się maluje BM (fachowcy chwalą) ale finansowo jednak ...... Pomieszczenia ''mniej ważne'' pomalowałam farba Ralston Mieszają kolory z palety BM trzeba tylko znać numer koloru jaki chcesz. Praktycznie kolory się pokrywają idealnie Ralston jest gęściejszy od BM. Dopiero maluję więc trudno powiedzieć jak będzie w użytkowaniu ale na ścianie różnicy nie widać Ostatnio za 10l Ralstona SATINTEX płaciłam 350zł brałam kolor z palety BM Za galon BM 3,8l 250zł satynowa. Widziałam Ralstona w Domotece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 27.01.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Joanno, z nieba spadasz! Iluś, mnie to tak zawsze przy robocie na przemyślenia zbiera. Ale wlazłam z powrotem na FM, żeby Ci napisać. Zainstaluj sobie Virtual Fan Decka Bena Moore'a, przynajmniej będziesz wiedziała wstępnie w które odcienie celować. Ja trafiłam Co prawda, miałam chyba z 15 typów... ale jakoś tak człowiek bardziej ogarnięty się robi, jak wie, w co ma celować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 27.01.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Bardzo trudno wybrać kolor !! Męczyłam się bardzo długo ale jestem zadowolona Nimbus robiłam np 1/2 koloru bo był za ciemny ale odcień pasował mi żyłek w kamieniu kamienia Można wziąć próbkę koloru 25ml. w Ralstonie z palety BM Trochę kasy wydałam zanim o tym się dowiedziałam Moze przydadzą się te informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 27.01.2013 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Joanno, z nieba spadasz! Iluś, mnie to tak zawsze przy robocie na przemyślenia zbiera. Ale wlazłam z powrotem na FM, żeby Ci napisać. Zainstaluj sobie Virtual Fan Decka Bena Moore'a, przynajmniej będziesz wiedziała wstępnie w które odcienie celować. Ja trafiłam Co prawda, miałam chyba z 15 typów... ale jakoś tak człowiek bardziej ogarnięty się robi, jak wie, w co ma celować... Bardzo trudno wybrać kolor !! Męczyłam się bardzo długo ale jestem zadowolona Nimbus robiłam np 1/2 koloru bo był za ciemny ale odcień pasował mi żyłek w kamieniu kamienia Można wziąć próbkę koloru 25ml. w Ralstonie z palety BM Trochę kasy wydałam zanim o tym się dowiedziałam Moze przydadzą się te informacje Dziewczyny - Wyanna i Joanna, Bardzo dziękuję, bardzo mi ułatwią życie Wasze wyjaśnienia. Może tym razem odnajdę moją szarość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 27.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 za szarość trzymam kciuki, czytałam na forum że to może być trudny temat! super że po tych przeprawach podłoga jest dobra. I gratulacje z okazji kolejnego zamkniętego tematu, czyli wnęk. :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts